Rancangan TVTV

Dua Tersingkir… Hanya Empat Kumpulan Mara Ke Final MLS 2019

Saingan separuh akhir Muzikal Lawak Superstar 2019 (MLS 2019) menyaksikan dua kumpulan gagal untuk meneruskan aksi di pentas final pada minggu hadapan.

Nasib nyata tidak menyebelahi Voices dan Titans apabila kedua-dua kumpulan mendapat markah terendah, sekali gus menampilkan empat kumpulan akan beraksi di final iaitu J-Born, Botak, UNI dan Newboh.

Salah seorang juri tetap, Altimet menyatakan keenam-enam kumpulan yang bertanding sudah memberikan yang terbaik dan aksi yang menghiburkan.

“Kalau ikutkan saya bersama-sama dua orang lagi juri iaitu Datuk Awie dan Nora Danish seboleh-bolehnya mahu kesemua peserta layak ke pentas akhir.

“Bagaimanapun, adalah normal dalam sebuah pertandingan yang dikira berdasarkan kedudukan dan sudah menjadi ketetapan pihak produksi untuk menyingkirkan dua kumpulan yang berada di kedudukan terbawah,” ujarnya.

Pada saingan separuh akhir menyaksikan J-Born mendahului kedudukan dengan markah sebanyak 60.36 peratus dan diikuti Botak (51.11 peratus), UNI (48.81 peratus), Newboh (44.25 peratus), Voices (43.41 peratus) dan Titans (32.05 peratus).

Sementara itu, penyanyi Shiha Zikir yang mewakili kumpulan Voices berkata, dia bersama ahli kumpulan yang lain sudah cuba melakukan yang terbaik.

Ujarnya, sejak berkecimpung dalam bidang lawak ini, dia baru menyedari bahawa bukan mudah untuk membuatkan orang ramai terhibur dengan apa yang dipersembahkan.

“Kami dah berusaha bersungguh-sungguh, tetapi rezeki tidak memihak kepada kami. Cuma saya agak kecewa sedikit kerana tidak dapat memenuhi hasrat peminat kumpulan Voices untuk melihat kami ke peringkat seterusnya,” ujarnya.

MLS 2019 disiarkan setiap hari Jumaat pada pukul 9.00 malam di saluran Astro Warna (132) dan Astra Warna HD (124) sejak 28 Jun lalu. – KopiPlanet.com

Apakah reaksi anda?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button