Cerita ArtisHiburan

Hajat Zul Ariffin Bawa Arwah Ibu Tunai Umrah Tidak Kesampaian

Pelakon Zul Ariffin mengakui sedikit terkilan apabila hajatnya untuk membawa arwah ibunya pergi bercuti di Dubai dan mengerjakan umrah tidak kesampaian.

Menurut Zul Ariffin, beberapa hari sebelum arwah ibunya menghembuskan nafas terakhir, dia ada berbincang mengenai perancangan tersebut.

“Kalau ikut perancangan saya akan membawa arwah ibu pergi bercuti dan mengerjakan umrah pada bulan Januari yang lalu dan kami akan pergi berdua.

“Bagaimanapun, hajat dan perancangan tersebut tidak kesampaian apabila arwah ibu pergi terlebih dahulu,” ujarnya ketika ditemui semasa sidang akhbar Anugerah MeleTOP Era 2018 semalam.

Ibu Zul Ariffin iaitu Robiah Nasir meninggal dunia di kediaman kakaknya di Damansara pada 5 Disember 2017 akibat serangan jantung.

Dalam pada itu, pelakon J Revolusi itu memberitahu selepas kehilangan ibu tersayang, dia akui ada kalanya kehidupan dirinya terasa kosong dalam menjalani kehidupan yang dilalui sekarang.

“Sebelum ini saya selalu bawa arwah ibu pergi ke lokasi penggambaran sewaktu berlakon dalam filem Hantu Kak Limah 2.

“Tujuan saya berbuat demikian semata-mata nak buat arwah ibu saya gembira. Selain itu, setiap hari saya akan call arwah ibu untuk update apa yang saya buat,” ujarnya.

Sementara itu, ketika ditanya mengenai perkembangan kerjaya lakonannya sekarang, Zul Ariffin memberitahu dia baru sahaja selesai menjalani penggambaran drama Ti Amo Sweetheart 100 Hari.

Ujarnya, tidak lama lagi dia bakal terbabit dengan sebuah filem psiko thriller arahan Syafiq Yusof bersama Datuk Rosyam Nor dan Elizabeth Tan. – KopiPlanet.com

Apakah reaksi anda?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button