• FOLLOW US
Cerita Artis, Hiburan

Nelydia Sensrose Kini Sah Bergelar Isteri Kepada Hafez

Hanya dengan sekali lafaz sahaja, pelakon popular Nelydia Senrose, 24, kini telah bergelar isteri kepada seorang ahli perniagaan iaitu Mohd Hafez Halimi Abdul Hamid, 35, kira kira jam 3.28 petang tadi

Pasangan tersebut dinikahkan bapa pengantin perempuan, Nik Sen Mat Rifin dengan disaksikan Imam Masjid Jamek Kampung Baru, Azizi Abd Hamid menerusi sebuah majlis tertutup yang berlangsung di sebuah hotel terkemuka tanah air.

Sebelum itu, pasangan Nelydia dan Hafez juga melangsungkan pertunangan sebagai syarat sebelum meneruskan upacara pernikahan di hadapan lebih 200 orang tetamu dan kenalan terdekat.

Semasa majlis pernikahan tersebut, pengantin lelaki menyerahkan mas kahwin RM10,000 bersama sembilan dulang hantaran berbalas 11 dulang, manakala wang hantaran tidak dinyatakan.

Anggun mengenakan persalinan rona putih gading rekaan Ezuwan Ismail, Nelydia atau nama lengkapnya Nik Zaris Nelydia Nik Sen bersyukur segala yang dirancang dalam tempoh singkat sejak awal tahun ini berjalan lancar.

“Alhamdulillah impian, niat serta hajat yang saya harapkan selama ini dipermudahkan. Doa saya di Tanah Suci Mekah serta apa yang dihajati juga Allah makbulkan serta beri jawapan pasti termasuk hal jodoh. Semoga permulaan fasa ini akan terus mematangkan saya dan dia. Insya-Allah,” katanya.

Berkongsi detik perkenalan, pasangan ini bertemu buat kali pertama pada 6 April 2017. Bagaimanapun, selepas itu tiada sebarang perkembangan dan selepas sekian lama hubungan sepi begitu saja, mereka sekali lagi bersua hujung tahun yang sama.

Ketika hubungan itu terus mekar, Hafez terbang ke Amsterdam untuk memberi kejutan sekaligus melamar pelakon berkenaan pada April 2018 ketika adik kepada Uqasha Senrose itu sedang bercuti di Eropah.

“Selepas memutuskan untuk membawa hubungan kami ke fasa seterusnya, saya bawa dia berjumpa dengan papa untuk meminta restu selain keluarga yang lain.

“Memang asalnya rancangan perkahwinan ini nak dibuat tahun lalu, tetapi ada saja kekangan. Di sebalik ujian dan halangan sebelum ini, saya dan suami berjaya melaluinya sebaik mungkin. Sekembali dari umrah pada 5 Januari lalu, saya dan dia putuskan untuk ke gerbang perkahwinan dan memulakan persiapan,” katanya.

Mengenai Hafez, pelakon Lafazkan Kalimah Cintamu ini menyifatkan suaminya seorang yang melengkapi dan menenangkan hati.

Keesokannya pasangan itu diraikan pada sebelah malam juga di lokasi sama majlis nikah berlangsung. Pada majlis itu, Nelydia mengenakan rekaan Alia Bastamam manakala Hafez pula dengan busana Ezuwan Ismail.

Untuk majlis potong kek pula, kedua-duanya bakal menggayakan rekaan Rizman Ruzaini. Jika tiada aral melintang, sebuah majlis keraian akan diadakan di Kelantan musim raya depan. – KopiPlanet.com

Foto Ihsan: @shafiqshahar

Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Send this to a friend