• FOLLOW US

Alami Penyakit Misteri Punca Syura Tersingkir GV4?

Syura menjadi mangsa penyingkiran pada minggu separuh akhir Gegar Vaganza 4 (GV4) sekali gus memadamkan impiannya untuk mara ke peringkat akhir minggu hadapan.

Menyanyikan lagu OST Cinta Antara Benua nyanyian asal Arni Nazira dan Dokter Cinta (Dewi-Dewi), persembahan Syura dikritik kurang memberansangkan daripada pihak juri.

“Saya ucapkan terima kasih di atas peluang ini untuk bersama penyanyi yang berkualiti tinggi dan semua peminat serta juri.

“Saya percaya rezeki ada di mana-mana saja.  Terima kasih!” katanya sebaik diumumkan tersingkir.

Walaupun gegarannya terhenti setakat minggu ketujuh namun Syura akui dia sangat berpuas hati dengan persembahannya.

“Saya sangat berpuas hati dengan persembahan saya walaupun mengalami sedikit migrain menjelang hari konsert,” katanya ketika ditemui KopiPlanet.com pada sidang media konsert separuh akhir GV4.

Sementara itu, Syura sempat berkongsi mengenai penyakit misteri yang dialaminya sejak awal Oktober lalu yang mana pada setiap pagi suaranya tidak boleh keluar namun menjelang tengah hari baharu suaranya boleh menyanyi seperti biasa.

Selain itu, dia juga sering merasa kebas di bahagian kiri badannya.

“Sebenarnya saya dah perasan dah sejak Oktober lalu, asal pagi sahaja suara saya mesti hilang, tapi bila dah tengah hari dia jadi okey balik.

“Saya tak tahu macam mana benda ini boleh berlaku. Dia macam penyakit come and go.

“Sampailah satu hari itu saya terserempak dengan pakar motivasi, Datuk Dr Fadzilah Kamsah, beliau tegur macam ada yang tak kena dengan diri saya.

“Kalau kawan-kawan yang cakap macam itu, saya mungkin tak ambil kisah sangat. Tapi yang ini, Datuk Fadzilah sendiri yang cakap, ‘saya seram tengok awak’. Jadi ayat beliau sentiasa bermain-main dalam fikiran saya.  Selepas ini saya merancang unuk pergi berubat,” jelasnya lagi yang masih belum mempunyai sebarang perancangan tetap selepas berakhirnya program GV4.

Dengan penyingkiran Syura atau nama lengkapnya, Zuraidah Badron, 31, kini tinggal enam peserta iaitu Hazami, Aisyah, Liza Hanim, Lan, Tia Jinbara dan Firman bersaing dalam perebutan bergelar juara GV4.

Konsert akhir GV4 akan berlangsung di Pinewood Studio, Johor Bahru.

Minggu separuh akhir diadili juri tetap Datuk Ramli MS dan Hetty Koes Endang serta juri jemputan Datuk Wah Idris dan Datuk Ahmad Tarmimi Serigar.

Juara GV4 akan membawa pulang wang tunai RM100,000, sebidang tanah lot banglo, pakej percutian ke Eropah Timur, set barangan kemas, baucar e-card bernilai RM6,000 dan trofi.

Naib juara pula menerima wang tunai RM50,000, sebidang tanah lot banglo, pakej percutian, set barangan kemas dan trofi manakala tempat ketiga pula membawa pulang RM30,000, sebidang tanah lot banglo, pakej percutian, set barangan kemas dan trofi.

Tempat keempat, kelima dan keenam tidak pulang dengan tangan kosong apabila masing-masing bakal menerima hadiah wang tunai RM20,000, RM15,000 dan RM10,000.

GV4 dihoskan Nabil Ahmad dan Jihan Muse, bersiaran dari Dewan Sri Putra, Bukit Jalil setiap Ahad jam 9 malam.

Ia disiarkan menerusi Astro Ria 104 dan Ria HD 123. – KopiPlanet.com

Hadiah Peminat, XPDC & Cromok Bergabung Konsert Metal

Dua kumpulan rock popular Cromok dan XPDC bakal menggegarkan peminat mereka dalam sebuah konsert berskala besar, Metal Legends yang akan diadakan pada 3 Februari ini di MAEPS, Serdang.

Peminat bakal dihiburkan dengan seleksi lagu popular kedua band itu yang dijadualkan  berlangsung selama tiga jam.

Menurut Karl selaku pemain gitar utama Cromok, mereka didekati pihak penganjur D Grand Stage Event sebulan lalu sebelum bersetuju untuk menyertai konsert kolaborasi tersebut.

“Konsert ini sebagai hadiah kepada peminat kami.  Lain feel dia bila kita tengok peminat beli tiket untuk lihat persembahan kami. Ia lain seperti menonton di Youtube atau mana-mana medium.

“Cromok akan mainkan lagu-lagu daripada tiga album terdahulu dan kami janji akan berikan persembahan terbaik selain akan memberikan kelainan dalam konsert tersebut,” katanya ketika ditemui pada majlis sidang media Metal Legends Cromok-XPDC Live in Concert di ibu negara, baru-baru ini.

Selain Karl, Cromok yang mula mencipta nama di Australia pada awal 90-an turut dianggotai Sam selaku vokalis dan Mizi pemain drum.

Sementara itu, XPDC yang berdepan kemelut pengunaan nama band itu dengan sebuah lagi kumpulan XPDC yang diterajui Izo tidak melihat kontroversi itu boleh mencacatkan mutu persembahan mereka kelak.

Konsert metal ini melibatkan XPDC yang dianggotai line up asal iaitu Mael selaku vokalis, Jeff (gitar utama), Zua (pemain bass) dan Amy (pemain dram).

“Kalau tak main dengan Mael, saya tak berani kata saya XPDC.

“Mungkin nama XPDC ada tuah kot (sebab itu kumpulan lagi satu pakai),” kata Zua.

Menurut Zua lagi, mereka tidak mempunyai masalah dengan kumpulan yang dianggotai Izo sebaliknya peminat di antara kedua-dua band sering berbalah di laman sosial menyebabkan orang luar beranggapan mereka tidak sebulu.

Tiket konsert dijual pada harga RM68 hingga RM250 dan boleh didapati di ILasso Ticket Sdn Bhd.

Untuk sebarang maklumat lanjut, anda boleh hubungi agen tiket di talian 011-35030241. – KopiPlanet.com

Tak Pernah Tambah Nasi Rahsia Awet Muda

Jika kebanyakan pelakon lelaki seusianya sering kali diberikan watak-watak tempelan namun hal ini berlainan sekali buat pelakon Faizal Hussein.

Di kala usianya sudah mencecah 50 tahun, Faizal masih lagi beri kepercayaan untuk mendukung watak utama dalam sesebuah filem mahupun drama.

Terbaharu Faizal muncul dalam filem KL Wangan yang mana keseluruhan babak menuntutnya beraksi lasak dalam perlumbaan kereta.

Ketika ditanya bagaimana dia mempunyai stamina yang cukup tinggi, Faizal mendedahkan dia sudah lama mengamalkan tabiat tidak pernah menambah nasi sebanyak dua kali dalam setiap hidangan yang diambilnya.

“Orang kata saya nampak muda. Ia dari segi tubuh badan sebenarnya.

“Saya jaga makan supaya tak overweight. Seumur hidup saya tak pernah makan nasi tambah dua pinggan. Itu rutin setiap hari dari dulu lagi.

“Saya jaga makan supaya badan ringan agar senang buat filem aksi, senang nak berlawan, berlompat dan berlari,” katanya ketika ditemui pada tayangan perdana filem KL Wangan di GSC Pavilion semalam.

Selain daripada menjaga pemakanan, satu lagi rahsia awet muda bapa anak dua ini ialah dengan melibatkan diri menerusi hobi-hobi lasak kegemarannya seperti bermain paintball dan menunggang motosikal berkuasa tinggi.

“Umur 50 cuma nombor dalam IC sahaja. Yang penting tahap kesihatan seseorang itu.

“Apa yang saya boleh cakapkan, saya sampai hari ini masih boleh buat lagi semua aksi-aksi lasak ketika saya berusia 18 tahun dulu,” katanya.

Selain Faizal, KL Wangan turut dibintangi Pekin Ibrahim, Kazuto Soon, Emily Lim, Jasmine Soraya dan pelakon Indonesia, Donny Alamsyah dan Godfred Orindeod.

Ia bakal ditayangkan bermula 21 Disember ini. – KopiPlanet.com

Saya Cuma Tersilap Memilih Kawan – Nadzmi Adhwa

Pelakon dan pengacara Nadzmi Adhwa mengakui tersilap memilih kawan menyebabkan dia terjebak dalam satu tangkapan berkaitan isu dadah baru-baru ini.

Nadzmi berkata, dia mengakui dirinya terperangkap dan dirinya cuma ditahan dalam membantu siasatan polis.

“Sebenarnya saya cuma ditahan kurang 24 jam. Setelah tujuh jam ditahan, saya akhirnya dibebaskan dengan jaminan polis setelah memberikan keterangan.

“Lagipun saya sendiri tak tahu kawan yang bersama saya ketika itu dalam pemerhatian polis,” ujarnya dalam satu sidang akhbar khas yang dilangsungkan pada petang tadi.

Menceritakan kejadian yang berlaku pada hari kejadian 3 November lalu, ketika itu dia bersama rakan dan adiknya sedang menunggu wakil daripada pihak pengurusan untuk mengambil barang.

Ujarnya, secara tiba-tiba ada beberapa anggota polis yang datang membuat serbuan di kereta tempat mereka menunggu dan terus menahan mereka bertiga.

“Apa yang boleh saya tegaskan, saya langsung tidak terlibat dan memohon diberi peluang kedua, terutamanya membabitkan kerjaya seni saya selepas ini.

“Selain itu, saya juga ingin mengambil kesempatan untuk memohon maaf atas kekhilafan dalam memilih kawan. Bagi saya, ini merupakan dugaan yang paling hebat buat diri saya dan keluarga,” luah pelakon berusia 25 tahun itu.

Sementara itu, pihak pengurusan Nadzmi, MindOrder Management memberitahu, pihaknya kerugian kira-kira RM80,000 atas insiden yang berlaku.

Pengarah Urusan MindOrder, Murshid Eunos berkata, selepas insiden berkenaan terdapat beberapa projek membabitkan pelakon berkenaan terpaksa dibatalkan.

“Tidak dinafikan kerjaya Nadzmi pada bulan November dan Disember 2017 agak terjejas akibat daripada kejadian yang berlaku.

“Bagaimanapun, kami sudah merangka beberapa perancangan dalam kerjaya Nadzmi, misalnya promosi untuk single baharunya, Cinta Yang Lain pada bulan hadapan,” jelasnya. – KopiPlanet.com

Janna Tak Perlukan Gimik Untuk Lariskan Lagu

Pelakon dan penyanyi Janna Nick mengatakan dia tidak memerlukan sebarang jenis gimik demi melariskan sesuatu produknya baik dari segi lakonan mahupun nyanyian.

Janna yang kini muncul dengan single terbaharu Akan Bercinta percaya kepada hasil dan kualiti produknya yang akan bercakap bagi dirinya sendiri.

“Saya daripada dulu tak guna benda-benda viral untuk lariskan sesuatu produk saya.

“Kalau nak dari dulu saya dah buat tapi saya tak biasa (gunakan strategi sebegitu).

“Kalau kita dah bagi yang terbaik, ia mampu melariskan sesuatu produk. Cukup dengan kualiti sesuatu produk itu sahaja,” katanya ketika ditemui pada majlis pelancaran single dan muzik video Akan Bercinta di Neway One Utama, Damansara hari ini.

Yang menariknya untuk muzik video Akan Bercinta, Janna sendiri telah mengarahkannya dan ia merupakan percubaan pertamanya dalam bidang pengarahan.

Setakat ini, muzik video tersebut telah berjaya meraih tontonan lebih daripada 300,000 sejak ia dimuat naik tiga hari lalu.

“Muzik video ini saya arahkan sendiri dan ia dirakamkan di Rom, Itali pada pertengahan bulan lalu.

“Muzik video ini bertemakan ‘classical look’ seperti mana yang diinginkan saya.

“Saya sebenarnya simpan cita-cita nak jadi pengarah tapi biarlah jadi pengarah yang berilmu. Banyak lagi saya perlu belajar dan harap-harapnya lepas ini saya dapat peluang arahkan muzik video penyanyi lain pula selepas ini,” katanya.

Selebriti cantik berusia 22 tahun ini juga mendedikasikan single terbaharunya itu kepada semua peminat setianya yang sentiasa menyokong kerjaya seninya selama ini.

Akan Bercinta merupakan single kedua Janna selepas Mungkin Saja. Ia merupakan hasil ciptaan sepenuhnya Aepul Roza.

Akan Bercinta turut menjadi lagu tema drama bersiri adaptasi Korea Selatan, Coffee Prince yang dilakonkan Janna dan Fattah Amin. – KopiPlanet.com

“Masa Sakit, Dah Siap-Siap Minta Maaf Pada Shuib”

Penyanyi Siti Sarah Raisuddin mendedahkan dirinya sudah awal-awal lagi memohon maaf kepada suaminya, Shuib Sepahtu sebelum dirinya dikejarkan ke hospital.

Sarah dimasukkan ke hospital minggu lalu disebabkan tahap kesihatannya merosot sehingga menyebabkan tekanan darahnya rendah.

Menurut penyanyi genit berusia 33 tahun itu, ini merupakan pengalaman pertamanya mengalami kesakitan sehinggakan menyebabkannya terpaksa dimasukkan ke dalam wad.

“Saya rasa macam tak sihat badan sejak beberapa hari sebelum itu tapi saya tak hiraukan.

“Tak sangka jadi teruk bila dah nak tidur malam itu badan rasa tak sedap. Nasib baik cepat ke hospital.

“Sebelum dikejarkan ke hospital, saya dah siap-siap minta maaf kat Shuib, sebab saya tak pernah rasa sakit teruk macam ini,” katanya kepada KopiPlanet.com.

Sarah ditemui pada majlis pelancaran produk kesihatan rambut Sugardoll di Flora Terrace di ibu kota hari ini.

Pengasas Sugardoll, Nabilah Nazib telah memeterai Sarah selama setahun bergelar duta untuk produk penjagaan rambut itu.

Doktor mengatakan tekanan darahnya rendah berpunca daripada kesibukannya sehingga tiada masa untuk merehatkan diri.

“Saya dimasukkan ke hospital sehari sahaja, saya jenis tak suka duduk lama-lama di hospital.

“Saya akui saya memang jenis tak displin ambil makanan tambahan serta vitamin dan ia antara sebab-sebab saya mudah letih dan penat. Di hospital saya cuma dapat rawatan masuk air dan doktor nasihatkan agar rehat secukupnya,” katanya.

Menceritakan kejadian itu, Sarah berkata Shuib sebenarnya panik dengan keadaan yang menimpanya namun suaminya pandai menyembunyikan perasaannya pada ketika itu.

Selain itu, Sarah turut menafikan dakwaan mengatakan dia dimasukkan ke hospital disebabkan diet melampau.

“Saya tak diet melampau, kalau nak tahu saya memang kaki makan. Kena makan, tak makan itu bunuh diri namanya.

“Saya masuk hospital sebab kepenatan mana ada disebabkan diet melampau,” jelasnya lagi. – KopiPlanet.com

Bront Palarae Tak Kisah Bawa Watak Lelaki Yahudi

Selepas kejayaannya menempa nama di Indonesia dengan lakonan cemerlang menerusi Pengabdi Setan, nama Bront Palarae sekali lagi bakal menjadi tumpuan apabila filem terbaharunya, Ayat-Ayat Cinta 2 akan ditayangkan bermula 21 Disember ini di Indonesia.

Dalam filem arahan Guntur Soeharjanto itu, Bront memainkan peranan sebagai seorang lelaki Yahudi, Baruch yang menetap di Scotland.

Menurut Bront, walaupun membawakan watak seorang yang berfahaman Yahudi, namun ia hanya melibatkan secara luaran sahaja.

“Saya hanya mengikut tuntutan watak dan saya tak rasa watak itu akan beri kesan akidah kepada penonton, selagi tidak libatkan akidah, saya okay,” katanya kepada KopiPlanet.com.

Bront ditemui pada majlis pelancaran Dewan Perniagaan Artis dan Selebriti Malaysia (DPA) yang diadakan di Hotel Royale Chulan, Damansara semalam.

Selain Bront, lapan selebriti lain turut dipilih menerajui DPA seperti Diana Danielle, Farid Kamil, Akim Ahmad, Hafiz Suip, Hazama, Stacy, Sofi Jikan dan Wan Hanafi Su.

Sering mendapat tawaran lakonan dari negara seberang, Bront bagaimanapun tidak menunjukkan minat untuk berhijrah ke sana.

Walaupun begitu, dia akan terus mempertimbangkan sebarang tawaran dari sana sekiranya ia dapat memantapkan lagi skil lakonan serta diberi kepelbagaian watak bagi memvariasikan lagi resume seninya selepas ini.

“Saya tak rasa keperluan nak pindah, tapi isteri dah start tanya “apa kata kita pindah je yang” (disebabkan sering terbang ke Indonesia kerana kerja).

“Tapi saya rasa better saya tinggal di Malaysia sahaja,” katanya yang menyenangi cara kerja tenaga produksi Indonesia yang cukup komited dengan tugas masing-masing.

Menyingkap mengenai keluarganya, Bront masih lagi dengan prinsipnya enggan mendedahkan hal peribadi buat tatapan umum.

Namun Bront sempat berkongsi cerita mengenai anak perempuannya yang kini hampir mencecah usia dua tahun sudah mula pandai merajuk disebabkan kesibukan kerjanya yang sering terbang ke luar negara.

“Kebanyakan masa anak dah pandai merajuk sebab dia dalam proses membesar. Sekejap papa dia ada, sekejap papa dia tiada. Itulah dia ‘the irony of working hard for your family, you don’t really see your family,” katanya. – KopiPlanet.com

Ibu Pelakon Zul Ariffin Meninggal Dunia

Takziah diucapkan buat aktor Zul Ariffin yang kehilangan ibunya akibat serangan jantung jam 4 pagi tadi.

Berita kematian ibu Zul, Robiah Nasir diumumkan menerusi laman Instagram kelab peminat Zul, @zulariffinfc.

Kekasih Zul, pelakon Zahirah MacWilson turut memuat naik surah Al-Fatihah menerusi Instagramnya, menyampaikan ucapan takziah di atas pemergian ibu aktor popular tersebut.

Zul sebelum ini sering kali membawa arwah ibu menemaninya ke setiap majlis anugerah serta kerap memuat naik gambar ibu kesayangannya di Instagram sebelum membuat keputusan menyahaktifkan akaun Instagramnya buat sementara waktu. – KopiPlanet.com

Kecuaian Produksi Buat Kaki Farid Kamil ‘Melecur’

Pelakon Farid Kamil mendedahkan kakinya mengalami kecederaan gara-gara kecuaian pihak produksi sebuah drama yang dibintanginya tidak mengambil berat akan sumber air yang dikhuatiri tercemar semasa menjayakan salah satu babak pada minggu lalu.

Menurut aktor itu, kakinya mula gatal-gatal selepas melakukan babak hujan yang menggunakan air daripada sumber yang tidak diketahuinya. Yang lebih membuatkan Farid bengang, ketika ditanya kepada krew produksi mengenai sumber air itu, mereka tidak memberikan jawapan yang jelas di atas pertanyaannya itu.

“Baru-baru ini saya mengalami kecederaan yan tidak dijangka yang mana ia sedikit sebanyak membuatkan saya give up untuk berada dalam lokasi pengambaran.

“Saya tak boleh tidur menahan kesakitan, ia seperti gigitan serangga, kaki seolah-olah ‘terbakar’ dan ‘melecur’ kesan daripada punca air yang dikhuatiri kotor.

“Hal ini jadi disebabkan kelalaian (produksi) dari segi keselamatan dan kebajikan terhadap pelakon mereka. Kelalaian mengambil tahu cara-cara yang selamat untuk membuat scene-scene tertentu.

“Saya shooting Tombirou dalam hutan selama 69 hari, Alhamdulillah tiada apa-apa kecederaan dan luka. Tapi yang ini, saya jadi sangat kecewa dengan pihak produksi…,” luah Farid dalam nada kesal terhadap cara kerja produksi terbabit.

Farid ditemui KopiPlanet.com pada majlis pelancaran Dewan Perniagaan Artis dan Selebriti Malaysia (DPA) di Hotel Royal Chulan, Damansara, hari ini.

Selain Farid, DPA yang dipengerusikan isterinya, Diana Danielle turut melibatkan tujuh lagi selebriti lain seperti Bront Palarea, Hazama, Hafiz Suip, Akim Ahmad, Stacy, Wan Hanafi Su dan Sofi Jikan selaku ahli badan bukan kerajaan (NGO) yang bertujuan memantapkan skil perniagaan para artis di luar sana.

Walaupun ‘berang’ dengan hal yang berlaku terhadap dirinya, namun Farid masih akan meneruskan babaknya memandangkan terikat dengan kontrak bersama produksi tersebut.

“Doktor beri MC selama 10 hari dan saya plan kembali pada set untuk saya habiskan penggambaran melibatkan babak yang saya jayakan,” katanya lagi.

Bapa kepada dua cahaya mata ini juga berkata, dia kini masih lagi dalam peringkat perbincangan sama ada ingin membawa perkara ini ke muka pengadilan memandangkan Farid hanya ingin memberi pengajaran kepada pihak produksi agar jangan sesekali mengambil remeh tentang nyawa seseorang.

“Mereka tak ambil berat nyawa orang. Saya cuma nak bela benda yang jadi kat saya, siapa nak bertanggungjawab kalau apa-apa jadi pada saya,” luah aktor itu lagi. – KopiPlanet.com

9 Selebriti Peneraju Dewan Perniagaan Artis (DPA)

Sembilan selebriti popular tanah air telah dipilih menganggotai badan bukan kerajaan (NGO) Dewan Perniagaan Artis dan Selebriti Malaysia (DPA) yang bertujuan memberi bimbingan kepada selebriti mengenai selok-belok perniagaan.

Selebriti-selebriti tersebut terdiri daripada Pengerusi DPA, Diana Danielle Danny Beeson, Farid Kamil, Bront Palarae, Hazama, Hafiz, Akim, Stacy, Wan Hanafi Su dan Sofi Jikan.

Menurut Diana, DPA ditubuhkan bagi menghimpunkan golongan selebriti yang mempunyai minat serta kesungguhan untuk bergelar usahawan yang berjaya dan berintegriti supaya mendapat bimbingan yang betul, seterusnya mampu bergiat lebih serius dalam perniagaan berskala besar.

“Demi masa depan yang cerah, golongan artis tidak boleh bergantung kepada bidang seni semata-mata, sebaliknya mereka perlu mempunyai pelan sandaran yang lebih terjamin.

“Saya seronok melihat ramai rakan artis bergelar usahawan malah ada yang sudah mampu memiliki premis perniagaan. Oleh itu, kami ingin mengajak lebih ramai lagi selebriti yang berminat untuk bergelar usahawan menyertai Dewan Perniagaan Artis dan Selebriti Malaysia.

“Pelbagai ilmu dan bimbingan perniagaan yang lengkap akan dikongsikan supaya golongan artis memiliki ilmu yang cukup untuk bergelar usahawan seterusnya mampu menjalin kerjasama sama ada dengan sektor awam malahan juga pihak swasta.

Setiap ahli yang menyertai badan ini diwajibkan mengangkat sumpah memerangi rasuah kerana kita tidak mahu imej DPA tercalar sekiranya wujud konflik berkepentingan,” katanya ketika ditemui KopiPlanet.com pada majlis pelancaran Dewan Perniagaan Artis dan Selebriti Malaysia di Hotel Royal Chulan, Damansara, hari ini.

Majlis itu dirasmikan Pegawai Tugas-Tugas Khas Perdana Menteri, Datuk Rizal Mansor. Turut hadir Pengarah Bahagian Pendidikan Masyarakat Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM), Datuk Abdul Samat Kasah, Ketua Pengarah Jabatan Pendaftaran Pertubuhan Malaysia, Surayati Ibrahim dan Presiden DPA, Datuk Shahrul Nizam Yunos.

Menurut aktres itu lagi, DPA mempunyai sasarannya tersendiri, iaitu ingin mengumpulkan seramai 200 ahli menjelang lima tahun akan datang.

“Memang hasrat presiden DPA, Datuk Shahrul Nizam ingin melihat para artis mampu menguruskan perkara yang luar daripada bidang seni. Itulah juga penyebab tertubuhnya badan ini.

“Bagi memastikan mereka yakin dengan DPA, di peringkat permulaan kita akan bantu mereka menjalankan perniagaan yang memfokuskan projek kerajaan di dalam sektor pembinaan dan pembekalan.

“Setelah golongan selebriti ini berjaya dibimbing, kita akan memastikan mereka menjadi mentor kepada artis yang baru menceburi bidang keusahawanan. Ini bersesuaian dengan objektif DPA yang ingin melahirkan usahawan selebriti yang berintergriti dan mampu menjadi contoh kepada muka baru,” katanya lagi.

Sejajar dengan inisiatif ini, Diana berharap penubuhan DPA mampu melonjakkan nama golongan selebriti dalam bidang perniagaan. – KopiPlanet.com