• FOLLOW US

Tidak Serik Kahwin Lagi, Radhi OAG Nak Cari Wanita Berpurdah

Walaupun pernah melalui dua kali kegagalan dalam perkahwinan sebelum ini, vokalis kumpulan OAG, Radhi Razali, 41, berkata dia tidak serik untuk mendirikan rumah tangga lagi di masa hadapan.

Namun, mendirikan rumah tangga buat kali ketiga bukanlah menjadi keutamaan buat dirinya pada masa ini sebaliknya Radhi ingin memberikan fokus terhadap kerjaya seninya terlebih dahulu.

Radhi bagaimanapun tidak lokek berkongsi ciri-ciri gadis idamannya yang mana dia mendambakan bakal isterinya memakai purdah mengikut sunnah selain kuat pegangan agama.

“Ia perkara biasa untuk isi kekosongan hati dengan cari pengganti (isteri) tapi itu bukanlah keutamaan saya buat masa sekarang. Untuk jatuh cinta lagi bukan suatu perkara yang muda namun kali ini saya kalau boleh nak ‘demand’ (bakal isteri) yang terbaik dan kalau boleh nak si dia yang berpurdah mengikut sunnah serta yang kuat pegangan agama.

“Kalau boleh jika saya melangkah ke jinjang pelamin buat kali ketiga, saya harap ia akan berkekalan sehingga ke akhir hayat. Saya dah pernah melalui dua kegagalan sebelum ini dan kalau boleh tak nak perkara sama berulang lagi.

“Saya tahu bukan mudah nak cari wanita berpurdah pada masa kini, tapi kalau boleh saya memang nak wanita berpurdah sebab saya tak nak dedahkan dia kepada umum. Lepas ini kalau boleh saya hanya ingin bercakap mengenai hal kerjaya dan tidak mahu terlalu bercerita tentang hal rumah tangga,” katanya kepada KopiPlanet.com ketika ditemui pada majlis sidang media Malam Amal Pengasih yang berlangsung di Persatuan Pengasih, Kuala Lumpur semalam.

Menurut Radhi lagi, kali ini dia ingin memberi fokus terhadap penghasilan album terbaharu OAG memandangkan hampir 10 tahun kumpulan itu tidak mengeluarkan album terbaharu.

“Mungkin ada hikmah dengan apa yang berlaku dalam perkahwinan saya sebelum ini. Dalam dua perkahwinan ini, saya tidak keluarkan album baharu dan saya rasa inilah masa terbaik untuk keluarkan album baharu. Mungkin Allah tarik suri hidup saya untuk saya lebih fokus kepada kerjaya selepas ini,” katanya secara berseloroh.

Radhi sebelum ini telah disahkan bercerai dengan isterinya, Nur Syahira Ayu Zahiri pada 25 Mac lalu. Pasangan ini berkahwin pada 14 April 2014 dan dikurniakan sepasang cahaya mata, Nur Aisyah, 4, dan Muhammad, 3.

Sebelum ini Radhi pernah berkahwin dengan pelakon drama, Shazlin Sharif pada 1 Januari 2005 dan bercerai pada 8 Jun 2010. Hasil perkahwinan, mereka dikurniakan seorang anak lelaki, Muhammad Rifdhi Muslim yang kini berusia 14 tahun. – KopiPlanet.com

Positif Dadah Lagi, Ini Pesan Jamal Abdillah Buat Mamat Exists

Susulan penahanan vokalis kumpulan Exists, Mamat berhubung kesalahan positif dadah baru-baru ini, penyanyi Datuk Jamal Abdillah sempat menitipkan pesanan buat penyanyi tersebut.

Menurut Jamal, dia memahami bukan mudah untuk seseorang individu itu berubah apabila mereka sudah terjebak dengan pengambilan najis dadah.

“Saya tidak begitu mengenali Mamat Exists, tetapi apa yang saya boleh pesan ialah dia harus bangkit dan fokus dengan tujuan hidupnya. Banyak pengorbanan dia kena buat sekiranya dia betul-betul nak berubah, dia dah tak boleh nak enjoy-enjoy dah seperti sebelum ini.

“Tiada siapa yang boleh membantunya kecuali dirinya sendiri. Tidak boleh salah sesiapa termasuk keluarga tapi dia harus melawan dirinya sendiri kerana sesungguhnya peperangan yang paling besar adalah untuk melawan nafsu sendiri,” katanya kepada KopiPlanet.com.

Jamal ditemui pada majlis sidang media Malam Amal Pengasih yang diadakan di ibu pejabat Persatuan Pengasih, Kuala Lumpur semalam.

Penyanyi yang popular dengan lagu Azura ini juga turut memberikan pandangan peribadinya mengenai permasalahan najis dadah melibatkan artis-artis generasi baharu yang tidak mahu melihat kebangkitannya sebagai satu contoh untuk terus melangkah ke hadapan.

“Yang saya hairan, bila saya jatuh semua nak ikut. Tapi bila saya bangun semula, tiada yang mahu tengok dan ambil contoh, jadikan sebagai ikutan.

“Sepatutnya mereka fikir, Jamal sudah okay, jadi kenapa aku tak ikut caranya dan bertanya apa yang perlu. Saya tiada masalah nak bagi tips sesuai untuk dipraktikkan bersama,” ujarnya lagi.

Sementara itu, dalam perkembangan lain, Jamal dan Man Bai akan menjayakan persembahan Malam Amal Pengasih yang akan berlangsung di Hotel Istana, Kuala Lumpur pada 17 November ini.

Majlis makan malam amal itu akan dihadiri Menteri Dalam Negeri, Tan Sri Muhyiddin Yassin selaku penaung bertujuan mengumpul dana untuk menyiapkan fasiliti Rawatan dan Pemulihan Dadah Pengasih di lokasi baharu di Cinta Manis, Bentong, Pahang.

Tiket dijual serendah RM3,000 hingga RM25,000 semeja. Untuk sebarang pertanyaan boleh hubungi Atiqah Yusuf di talian 010-3935140 atau Abdullah Ghani di 011-23847617. – KopiPlanet.com

Butterfingers Kembalikan Nostalgia Dengan Konsert Transcendence 20 Tahun

Buat penggemar muzik Butterfingers, ini berita baik buat anda! Kumpulan muzik rock dan grunge yang dianggotai Emmet (vokalis), Kadax (pemain bass), Loko (pemain dram) dan LoQue (vokal/gitar/keyboardist) bakal menggembalikan kegemilangan mereka dengan mengadakan Konsert Transcendence 20 Tahun yang akan diadakan pada 2 November ini di Stadium Malawati, Shah Alam.

Konsert ini dianjurkan bersama Festival Selangor Youth Republic 2019 yang dianjurkan Kerajaan Negeri Selangor dan Penerbitan Pancasona.

Butterfingers yang ditubuhkan sejak 1993 ini cukup popular dengan lagu-lagu hits mereka seperti Mati Hidup Kembali, Mokhsha, Epitome dan Doomsday Out.

“Idea ini telah lama diperap dan sekarang merupakan masa terbaik untuk menjayakannya. Jika diingat kembali ketika persembahan kami di Festival Rockaway pada 2016, di mana persembahan kami disekat pihak polis sekali gus menimbulkan kemarahan serta kekecewaan para peminat yang menantikan kami.

“Maka persembahan kali ini adalah untuk menebus semula hutang tersebut dengan memainkan hanya lagu-lagu grunge kami sekurang-kurangnya dua jam tanpa sebarang gangguan seolah-olah anda berada semula di zaman lewat 90-an.

“Buat peminat ‘susah mati’ (die hard fans) Butterfingers di luar sana, anda pasti tidak mahu melepaskan peluang seumur hidup ini,” katanya.

Tiket untuk menyaksikan konsert ini akan dijual bermula dari harga RM150 (tidak termasuk caj-caj lain) dan pengumuman mengenai tarikh belian tiket akan diumumkan tidak lama lagi menerusi Facebook dan Instagram rasmi Butterfingers. – KopiPlanet.com

Suami Akui Sudah Ceraikan Lufya Menerusi Aplikasi WhatsApp

Suami kepada selebriti Lufya Omar, Dr. Che Muhammad Hafiz Che Baharum, 29, mendedahkan dia kini bukan lagi bergelar suami kepada pelakon tersebut.

Memetik MHE, Dr. Che Hafiz menjelaskan dia sudah melafazkan talak cerai minggu lalu menerusi aplikasi WhatsApp selepas rundingan untuk menjernihkan kembali hubungan rumah tangga mereka menemui jalan buntu.

“Saya bersetuju dan tunaikan permintaan Lufya untuk menceraikannya. Permintaan tersebut diminta Lufya menerusi WhatsApp ketika kami sedang membincangkan isu rumah tangga.

“Biarlah kami sahaja yang tahu punca penceraian ini. Tidak perlu dimaklumkan kepada umum. Cukuplah ini sahaja penjelasan daripada saya dan terlalu peribadi untuk saya kongsikan tentang hal lain. Banyak hati yang perlu dijaga dan diharapkan tidak timbul sebarang spekulasi lain,” kata Dr. Che Hafiz.

Lufya, 34, sebelum ini menerusi laman Instagramnya, ada memuat naik luahan perasaan yang mendakwa dirinya sering dipukul dan dianiaya oleh suaminya.

Lufya dan suami diijabkabul pada 26 November 2016 dan hasil perkahwinan, pasangan itu dikurniakan seorang cahaya mata perempuan, Laana Haura yang kini berusia dua tahun. – KopiPlanet.com

MV Lagu Baharu: Bukan Sokong LGBT, Sebaliknya Raikan Kasih Sayang – Zee Avi

Tampil dengan single terbaharu berjudul Who Are U, penyanyi Malaysia yang mencipta nama di Amerika Syarikat, Zee Avi turut serentak melancarkan muzik video (MV) lagu tersebut dalam sebuah majlis pelancaran yang berlangsung di Umai, TTDI, Kuala Lumpur hari ini.

Menerusi MV tersebut, Zee telah menampilkan lebih 30 personaliti unik dan menarik untuk dipaparkan sejajar dengan mesej lagu Who Are U yang meraikan kelainan dan kepelbagaian personaliti yang ada dalam diri setiap individu yang diwakili.

Walaupun mungkin ada pihak yang kurang bersetuju dengan beberapa personaliti yang menerapkan imej golongan Lesbian, Gay, Biseksual dan Transgender (LGBT) dalam MV berkenaan, Zee berkata dia hanya mahu meraikan perasaan kasih sayang yang cukup penting harus diterapkan pada diri setiap individu.

“Saya sokong kasih sayang, itu yang boleh saya katakan mengenai perkara tersebut. Kalau netizen nak cakap apa-apa mengenainya, tidak mengapa. Saya hanya boleh ucapkan terima kasih kepada mereka kerana meluangkan masa untuk menaip (perkara negatif). Muzik video ini memaparkan beberapa permata terbaik yang kita ada di seluruh Malaysia. Setiap mereka mempunyai perjalanan mereka yang tersendiri dalam menjadi individu yang berani serta yakin dnegan menjadi diri mereka sendiri.

“Lagu ini juga boleh dikatakan ibarat membalas kepada pertanyaan netizen yang sering kali mahu tentukan apa yang perlu kita buat dan tidak boleh buat. Bagi saya, kalau orang luar sana nak cakap apa sahaja, cakaplah, yang penting macam mana cara kita beri reaksi setiap sesuatu perkara itu yang penting.

“Kalau kita nak ambil hati netizen, terpulanglah pada cara anda. Tapi yang paling penting, saya tampilkan 30 orang ini kerana mereka berani menjadi diri mereka sendiri walaupun mungkin ada di antara mereka sebelum ini dikecam netizen,” katanya kepada KopiPlanet.com.

Who Are U yang menjalani penggambaran di Terengganu mendapat sentuhan arahan daripada Hafreez Amminuddin.

Antara personaliti yang tampil menjadi model untuk MV ini ialah seperti model terkenal, Alicia Amin, aktivis ‘body positive’ dan model, Nalisa Alia Amin serta selebriti media sosial, Faiz Dickie. – KopiPlanet.com

Mamat Exists Mohon Maaf & Bakal Masuk Pusat Pemulihan

Vokalis kumpulan Exists, Mamat atau nama sebenarnya Mohd Ali Kamarudin, 42, memohon maaf dan berjanji tidak akan mengulangi lagi kesalahannya di masa akan datang berhubung kes penangkapan dadah melibatkan dirinya baru-baru ini.

Mamat dibebaskan daripada tahanan reman dengan jaminan polis selepas ditahan malam Ahad lalu bagi membantu siasatan kerana memiliki dadah.

Menurut Mamat, dia rasa bersalah kerana mengecewakan ahli kumpulannya dan peminat dan sehubungan itu dia rela hati ingin memasuki pusat pemulihan sebaik sahaja Konsert Reunion Exists di Malaysia dan Singapura selesai diadakan.

“Saya mohon maaf kepada peminat dan pihak media yang sudah menguar-uarkan konsert ini. Semua yang berlaku ini di luar jangkaan saya dan saya berjanji akan berikan yang terbaik semasa konsert reunion itu nanti.

“Saya tidak boleh beri komen lanjut mengenai hal penangkapan itu kerana masih berada di bawah siasatan polis.

“Saya juga akan memasuki pusat pemulihan buat kali pertama kerana ingin membebaskan diri daripada dadah agar kesilapan lama tidak berulang lagi. Saya harapkan sokongan dan dorongan anda di luar sana,” katanya kepada KopiPlanet.com ketika ditemui pada majlis sidang media yang diadakan di Hotel Alila, Bangsar, Kuala Lumpur hari ini.

Sementara itu, Ketua Pegawai Eksekutif Shiraz Projects, Shirazdeen Karim memberi jaminan Mamat akan tetap muncul dalam konsert reunion seperti yang telah dirancangkan.

“Mamat akan tetap muncul dalam konsert ini kerana tanpa Mamat tak lengkap Konsert Exists Reunion.

“Dia dibebaskan dengan jaminan polis dan kesnya akan mengambil masa dalam beberapa bulan dan saya yakin dan menaruh separuh kepercayaan dia akan muncul pada malam konsert itu nanti,” katanya.

Konsert Reunion Exists akan diadakan di Stadium Malawati, Shah Alam pada 28 September ini.

Exist yang ditubuhkan pada 1991 dianggotai oleh Mamat dan Ezad selaku vokalis, Ajai (keyboardist), Shah (pemain gitar), Musa (pemain bass), Along (pemain gitar) dan Ujang (pemain drum).

Konsert Reunion Exists juga akan diadakan di The Theatre Mediacorp, Singapura pada 5 Oktober ini. – KopiPlanet.com

Road To The Dream – Elly Mazlein Dah Selamat Bernikah?

Pelakon dan pengacara, Elly Mazlein atau nama sebenarnya, Sharifah Aida Mazlina Syed Hanafi, 39, mencetuskan tanda tanya di kalangan netizen apabila berkongsikan sekeping gambar di laman Instagramnya, memaparkan foto gaun perkahwinan berwarna putih dengan hiasan dekorasi bunga di sekelilingnya.

Menerusi foto itu, Elly menulis Alhamdulillah beserta kapsyen ,”Alhamdulillah, Congratulations Sayang” dengan tanda pagar RoadToTheDream.

Perkongsiannya itu memberikan bayangan seolah-olah dirinya sudah sah bergelar isteri kepada jejaka idaman hatinya yang sehingga kini masih menjadi misteri.

Malah, pada gambar yang dimuat naik itu penyanyi berkenaan turut mendapat ucapan tahniah daripada peminat dan rakan-rakan artis.

Elly sebelum ini menerusi temubual dengan KopiPlanet.com berkata bakal mengadakan majlis pertunangan sebaik selesai majlis Anugerah Bintang Popular ke-32 yang bakal berlangsung pada 22 September ini.

Penyanyi lagu Usah Disimpan Bara Yang Tersimpan itu menjalin hubungan dengan seorang jejaka kelahiran Kelantan berusia 28 tahun.

Elly berkata dia bakal mengadakan lima majlis untuk hari bahagianya nanti termasuk majlis merisik, pertunangan, berinai, akad nikah dan majlis sidang media bagi memberikan keterangan lanjut mengenai majlisnya nanti.

Elly sebelum ini pernah mendirikan rumah tangga dengan pengarah drama Azmi Hatta pada 9 November 2014 namun bercerai pada 15 Oktober 2015. Hasil perkahwinan itu, mereka dikurniakan seorang cahaya mata perempuan, Putri Sara Sefhia yang kini berusia tiga tahun. – KopiPlanet.com

Ingin Selamatkan Perkahwinan, Sharnaaz Enggan Ceraikan Noor Nabila

Mahkamah Rendah Syariah Kuala Lumpur memerintahkan pelakon Sharnaaz Ahmad dan isterinya, Noor Nabila Mohd Noor untuk melantik wakil Jawatankuasa Pendamai (JKP) dalam kes penceraian mereka.

Memetik laporan Harian Metro, pasangan itu diminta berbuat demikian kerana Sharnaaz tidak bersetuju dengan tuntutan cerai yang difailkan isterinya itu kerana ingin menyelamatkan perkahwinan yang dibina mereka sejak dua tahun lalu.

Nabila yang merupakan kakak kepada pengacara dan pelakon Neelofa telah memfailkan permohonan cerai secara baik mengikut Seksyen 47 Enakmen Undang-Undang Keluarga Islam (Wilayah Persekutuan 1984) pada 27 Ogos lalu.

Nabila memberikan alasan bahawa tiada persefahaman dan tinggal berasingan sejak Februari 2018 menjadi punca kepada tuntutan penceraiannya. Selain itu, Nabila turut memberikan alasan Sharnaaz memberi nafkah zahir yang tidak mencukupi iaitu hanya RM500 sebulan walaupun mampu untuk memberi lebih daripada itu.

Pihak mahkamah kemudiannya menetapkan 30 September ini untuk kedua-dua pihak melantik wakil JKP mereka.

Kisah mengenai kepincangan rumah tangga pasangan ini mula dihidu selepas Nabila memuat naik sebuah foto memaparkan imej dipercayai Kompleks Mahkamah Syariah Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur di Instagram Story, baru-baru ini.

Sharnaaz dan Nabila mendirikan rumah tangga pada 31 Mac 2017 dan hasil perkahwinan mereka dikurniakan seorang anak lelaki, Jebat Jayden Ahmad yang kini berusia setahun. – KopiPlanet.com

Setelah Ditahan Mamat Exists Kini Bebas Dengan Jaminan Polis

Selepas ditahan polis atas kesalahan dadah pada Ahad lalu, salah seorang vokalis Exists, Mamat dibebaskan daripada tahanan reman dengan jaminan polis sekitar pukul 4.30 petang tadi.

Ketua Pegawai Eksekutif Shiraz Projects, Shirazdeen Karim yang berada di Ibu Pejabat Polis Daerah Johor Bahru Utara berkata, keadaan Mamat sangat baik dan dia begitu tenang sebaik dibebaskan.

“Alhamdulillah, keadaan Mamat okey. Saya belum sempat berbual panjang dengan dia. Kami akan berangkat ke Kuala Lumpur petang ini juga,” kata Shirazdeen.

Shirazdeen berada di Johor Bahru untuk membawa Mamat ke Kuala Lumpur bagi memberi tumpuan pada latihan dan persiapan konsert Exists Reunion pada 28 September ini.

Pada Ahad lalu, Mamat atau nama sebenarnya Mohd Ali Kamaruddin ditahan oleh polis di Taman Perling, Johor. Penahanan Mamat, 41, itu difahamkan ada kaitan dengan kesalahan dadah semasa menunggang motosikal bersama seorang rakannya.

Sementara itu, Shirazdeen menjelaskan selaku penganjur konsert reunion, Shiraz Projects sedang merancang untuk mengundang wartawan dalam sidang media bersama Mamat.

“Kami ada rancangan untuk membuat sidang media untuk menjelaskan situasi sebenar selain memaklumkan mengenai perkembangan konsert Exists Reunion,” katanya.

Dalam pada itu, berita baik berkenaan juga dikongsi oleh Shiraz bersama anggota-anggota Exists Reunion yang lain.

“Tiada yang terbaik untuk kami lafazkan selain mengucap syukur ke hadrat Allah SWT. Terima kasih kepada pihak penganjur Shiraz Projects yang sangat peka dan prihatin.

“Ini menunjukkan pihak penganjur konsert kami menjalankan tanggungjawab yang lebih dari komitmen sebenarnya. Perkara sebegini harus dicontohi oleh yang lain, “ujar anggota Exists Reunion

Pihak Shiraz Projects juga berterima kasih pada semua pihak yang tidak putus-putus bertanya khabar dan prihatin dengan situasi yang melanda.

“Kami amat menghargai sokongan yang anda berikan dan Shiraz Projects akan sentiasa berkongsi perkembangan mutakhir mengenai konsert Exists Reunion dari semasa ke semasa,” tambah Shiraz. – KopiPlanet.com

Boleh Kurang Nafsu Makan, Netizen Kecam Essential Oil Hanis Zalikha

Rezeki pasangan suami isteri, Hanis Zalikha dan Hairul Azreen semakin murah sejak dikurniakan cahaya mata kedua, Alisa Aisyah.

Terbaharu, Hanis menerusi perniagaannya, Cakenis telah memperkenalkan dua produk terbaharu iaitu bengkung dan minyak, petite oil yang dikatakan boleh mengurangkan nafsu makan.

Namun, rata-rata netizen telah menghentam kembali petite oil keluaran pelakon dan pengacara itu yang dikatakan tidak disertakan dengan penjelasan saintifik mengenai keberkesanan produk tersebut.

Menerusi kapsyen di laman Instagram, Hanis menjelaskan Cakenis Petite oil menggunakan formulasi essential oils, yang boleh digunakan di bahagian perut, pinggul, lengan dan sebagainya.

Hanis turut mendakwa minyak keluarannya itu boleh mengawal nafsu makan seseorang serta merawat kulit di bahagian berlemak.

 

View this post on Instagram

 

Menjawab soalan-soalan yang menderu masuk. Cakenis Petite Oil adalah formulasi essential oils, untuk disapu di bahagian perut, pinggul, lengan & sebagainya. Ada dua fungsi utama: Kawal nafsu makan & rawat kulit bahagian berlemak. Cakenis Petite Oil 100ml bakal dijual secara berasingan bermula 20 September nanti. Manakala setiap pembelian Cakenis Curves (wrap/girdle/corset) tetap akan dapat Cakenis Petite Oil 60ml dalam satu set. Boleh order atau book dari pengedar sah Cakenis Curves: . (N9) @cikhoshi – 0195345689 (KL) @cakeniscurveskl.my – 01156364456 (KL) @beautybyaidaaa – 0194960543 (KL) @cakenis.cv – 0143284951 (SEL) @cakenisyayazlkflee – 01111993021 (JHR) @cakenisjb 0187761600 (SG) @sarah_marguerita +6582338640 (SG) @nabma_sg +6587518742

A post shared by Hanis Zalikha (@haniszalikha) on

Netizen kemudiannya mempersoalkan kapsyen yang ditulis Hanis dan tidak mempercayai produk itu boleh membuatkan seseorang menjadi kurus.

Seorang netizen menulis, “Siap ada testimoni sapu berapa kali je dah lost 3 inci. Apo? Penipu gila.”

“Lawak betul artis Malaysia ni.. tahu la followers ramai berjuta tapi macam memperbodohkan je.. Nak buat duit pun beragak la sikit. Aku perhati je artis-artis jual produk guna nama dorang yang famous ni,”tulis seorang lagi netizen.

“As far as I know, essential oil ni membantu untuk menenangkan fikiran. There is no such thing boleh mengurangkan/kawal rasa nak makan. Kalau ada, orang yang first buat essential oil dah boleh menang Nobel Prize dan obesiti mungkin dah pupus,” komen seorang pengguna Twitter.

Hanis telah melancarkan produk terbaharunya itu dengan menjemput beberapa rakan selebriti dalam sebuah majlis minum petang, baru-baru ini.

Antara selebriti yang hadir memeriahkan majlis ialah Sariyanti, Syatilla Melvin, Shaheizy Sam, Mimi Lana, Elfira Loy dan Shalma Ainaa. – KopiPlanet.com