• FOLLOW US

Lan Solo Buat Showcase Dengan Bekas Ahli Kumpulan Kristal

Bagi mengembalikan kenangan peminat, penyanyi Lan Solo akan mengadakan satu showcase pada 2 Mac 2019 dengan bakal mencipta kelainan apabila menampilkan aksi Lan bersama bekas ahli kumpulan Kristal.

Menurut Lan atau nama lengkapnya Mohd Razlan Mohamed Yusof, 33, dia sengaja menjemput bekas ahli kumpulan tersebut iaitu Ainol, Ezal, Joe, Ejan dan Amai bagi bersama-sama memeriahkan persembahan itu kelak.

“Reunion ini boleh dianggap sebagai sesuatu yang sangat istimewa dan luar biasa. Ini juga sebagai hadiah buat peminat setia kumpulan Kristal.

“Saya suka buat persembahan dengan band sebab boleh berjenaka di atas pentas. Saya jemput mereka pun sebab kami adalah senasib (bekas kumpulan Kristal). Secara tidak langsung ia akan menjadikan persembahan kami lebih menarik,” katanya kepada KopiPlanet.com.

Lan ditemui pada majlis sidang media Lan Solo Next Level Showcase yang berlangsung di Subang Jaya, hari ini. Showcase itu dijadualkan berlangsung di Pusat Pelancongan Matic, Kuala Lumpur bermula pada pukul 8 malam.

Menurut Lan, sejak menceburi bidang seni lebih 20 tahun lalu dia sudah menyimpan impian untuk menjayakan showcase bagi menghargai peminat setia yang masih menyokongnya dari dulu hingga kini.

“Untuk konsert ini kami sudah pilih 20 buah lagu yang akan dipersembahkan. Walaupun saya kini bergerak secara solo, tetapi peminat masih lagi tidak henti-henti memberikan sokongan terhadap perjalanan seni saya.

“Jika showcase ini berjaya mendapat sambutan ramai, kemungkinan kami akan adakan pula konsert jelajah di luar Kuala Lumpur,” jelas Lan.

Antara lagu hits yang bakal dipersembahkan ialah seperti Seragam Hitam, Delaila, Resam Pak Belalang termasuk dua single selepas Lan muncul secara solo, Berpisah Tanpa Rela dan Twist Abang Sayang.

Tiket berharga RM88, RM99, RM129 dan RM149 boleh didapati dengan menghubungi talian 011-169996610 (Dahlia).

Sebahagian daripada hasil jualan tiket akan disumbangkan kepada badan kebajikan Persatuan Klef, Bibir dan Lelangit Malaysia (Clapam). – KopiPlanet.com

Siti Nurhaliza Bakal Kembali Gegarkan Royal Albert Hall London

Penyanyi tersohor negara, Datuk Seri Siti Nurhaliza Tarudin akan kembali menggegarkan industri hiburan dengan konsert di Royal Albert Hall, London serta tiga konsert jelajah di Jakarta, Singapura dan Kuala Lumpur tahun hadapan.

Menurut Ketua Pegawai Eksekutif Shiraz Projects, Shirazdeen Karim, konset Datuk Seri Siti Nurhaliza on Tour akan diuruskan seperti konsert artis antarabangsa.

“Kami akan uruskan persiapan konsert Datuk Siti seperti konsert artis antarabangsa yang mana memberi penelitian terhadap setiap sudut konsert tersebut termasuk daripada aspek teknikal.

“Untuk konsert jelajah ini juga kami akan bawakan dua pemuzik bebas dari New York yang akan mengiringi persembahan Datuk Siti,” katanya kepada KopiPlanet.com.

Shirazdeen ditemui pada majlis sidang media Datuk Seri Siti Nurhaliza on Tour yang berlangsung di Hotel Shangri-La Kuala Lumpur, hari ini.

Konsert berskala besar yang dibawakan Shiraz Projects akan menjelajah Istora Senayan, Jakarta pada 21 Februari 2019, Singapore Expo, Singapura (2 Mac), Axiata Arena, Kuala Lumpur (16 Mac) dan London (22 April).

Sementara itu, Siti berkata beliau sudah membuat persiapan sejak dua bulan lalu lebih-lebih lagi bagi mempertingkatkan staminanya.

“Saya akan melakukan senaman dan berdiet bagi mendapatkan stamina serta bentuk badan ideal bagi menyiapkan diri untuk konsert jelajah ini. Malah, saya akan buat sebaik yang mungkin agar tidak mensia-siakan wang yang telah dilaburkan peminat untuk menonton konsert ini kelak.

“Tidak boleh tidak, saya mesti akan menyanyikan lagu-lagu popular yang telah memperkenalkan saya di industri sejak kemunculan sehingga kini. Cumanya, saya akan cuba buat kelainan dari segi susunan muzik agar ia dapat memberikan nilai tambah kepada konsert ini,” ujarnya.

Lebih menarik lagi, penyanyi  kelahiran Indonesia, Tulus turut diundang sebagai penyanyi jemputan di ketiga-tiga konsert tersebut.

Tiket konsert berharga RM1,295 (Meet & Greet), RM495, RM355, RM255, RM155 dan RM105 boleh didapati menerusi www.mytickets.asia mulai 26 Disember ini. – KopiPlanet.com

Anak-Anak Lebih Seronok Berlatih Bola Daripada Dibawa Bercuti

Pelakon Rita Rudaini berkongsi cerita mengatakan dua anak lelakinya lebih suka menjalani latihan bola sepak daripada dibawa pergi melancong ke luar negara.

Menurut Rita, anak-anaknya, Airit Rayyan Rizqin, 9, dan Airit Qaqa Arjuna, 7, teruja mengikuti latihan bola sepak bersama rakan-rakan sebaya bagi mempertingkatkan skil mereka dalam sukan no.1 negara itu.

“Anak-anak sekarang menjalani latihan bola sebanyak tiga kali dalam seminggu. Ada juga ajak mereka pergi bercuti tapi masing-masing lagi suka nak bermain bola daripada bercuti.

“Bila musim cuti sekolah, saya memang tidak ambil apa-apa tawaran lakonan sebab mereka ada macam-macam aktiviti yang nak dibuat. Saya hanya akan kembali berlakon bila anak-anak dah masuk sekolah balik tahun hadapan,” katanya kepada KopiPlanet.com.

Rita ditemui dalam majlis pertandingan akhir Gadis Panca MyBeauty 2018 yang diadakan di ibu pejabat Utusan, Kuala Lumpur baru-baru ini.

Pelakon kelahiran Perlis itu juga turut merancang untuk membawa kedua-dua anaknya pergi menunaikan umrah sekiranya diberi kesempatan pada tahun hadapan.

“Kalau ada rezeki tahun hadapan saya nak bawa anak-anak pergi menunaikan umrah. Sebelum ini pernah bawa anak sulung ketika dia berusia tiga tahun dan kali ini adiknya pula akan sertai kami.

“Dia pun ada bertanya dan sekarang dah pandai solat. Saya cakap dengan mereka, doakan rezeki mummy murah tahun hadapan dan dapat pergi umrah,” katanya lagi. – KopiPlanet.com

Elvina Mohamad Dedah Ada Gadis Cuba Ganggu Suaminya

Pelakon Datin Elvina Mohamad mendedahkan bahawa suaminya, Datuk Hanif Borhan yang merupakan seorang ahli perniagaan kini telah diganggu oleh seorang gadis.

Pelakon yang mula membuat kemunculan menerusi drama Baby Ana Milik Siapa? itu membuat pendedahan menerusi Insta Story miliknya berserta dengan nama dan gambar gadis berkenaan.

“Girl. Dah tak ada lelaki bujang dah ke sampai nak kacau husband orang @fifyrazak. Memang taste laki orang ke macam mana @haniffborhann.

“Ohh paham. Memang suka jadi orang ketika,” luah Elvina menerusi Insta Story miliknya itu.

Usaha KopiPlanet.com untuk melihat Instagram gadis berkenaan tidak berjaya apabila akaunnya diletakkan dalam status peribadi.

Elvina dan Hanif mendirikan rumah tangga pada 18 Mac yang lalu dan kini pasangan tersebut kini dikurniakan seorang cahaya mata lelaki pada 1 Disember lalu. – KopiPlanet.com

Faizal Hussein Tidak Memilih Produksi Asalkan Jalan Cerita Menarik

Walaupun sudah lama berkecimpung dalam bidang seni lakon, Faizal Hussein, 51, berkata dia tidak sesekali memilih produksi sebaliknya hanya tertarik dengan sesuatu naskhah itu sekiranya jalan ceritanya menarik dan berbaloi untuk dicuba.

Menurut Faizal, jika kebanyakan rakan-rakan pelakon seusianya lebih memilih produksi yang sudah lama bertapak, dia tidak kisah jika berlakon di bawah produksi yang baharu sahaja ditubuhkan.

“Saya memang tidak memilih untuk berlakon di bawah mana-mana syarikat produksi. Sebaliknya, saya lebih tertarik dengan skrip dan jalan cerita yang menarik dan berbaloi untuk dicuba.

“Saya suka berlakon dengan produksi yang baharu sebab kadang-kadang mereka ada banyak idea yang lagi segar yang boleh memeriahkan lagi industri kita,” katanya kepada KopiPlanet.com.

Faizal ditemui pada majlis doa selamat dan pelancaran filem M4M4 yang berlangsung di Hotel Summit City Centre, Kuala LUmpur baru-baru ini.

Selain Faizal, M4M4 turut dibintangi Nabila Huda, Kodi Rasheed, Ku Hariz, Eyra Hazali, Bella Dowanna dan Izzy Reef.

Sementara itu, Faizal baharu selesai menjalani penggambaran drama bersiri penyiasatan terbitan produksi Britain-Amerika Syarikat, Strike Back yang akan ditayangkan menerusi saluran Cinemax.

Menurut Faizal, ini merupakan kali pertama dia menerima tawaran membintangi drama terbitan produksi dari sana.

“Sebelum ini saya sering dapat tawaran daripada produksi luar seperti Hong Kong, Indonesia dan Filipina. Saya teruja membintangi Strike Back malah saya turut melakukan sentiasa aksi-aksi stunt dalam filem itu tanpa menggunakan pelakon pengganti.

“Saya nak mereka lihat pelakon Malaysia berani dan serba boleh. Dalam drama itu saya seorang sahaja yang tidak menggunakan pelakon pendua sedangkan pelakon utama drama itu menggunakan pelakon pengganti bagi melakonkan babak-babak aksi lasak,” kata bapa kepada dua cahaya mata itu. – KopiPlanet.com

Pereka Fesyen Bengang Artis Tak Letak Kredit Untuk Baju

Pereka fesyen SETH & LUNA meluahkan perasaan kesal terhadap pelakon dan penyanyi Ayda Jebat yang tidak mengkreditkan nama jenama mereka di laman sosial artis berkenaan.

Dalam satu kenyataan yang dibuat di Instagram pereka berkenaan iaitu sethandluna_studio, mereka sudah beberapa kali berhadapan dengan artis yang memakai baju tanpa kreditasi di laman sosial.

“Apabila diminta penjelasan, kami diberi kata ‘posting awal memang tak tag’. Sejujurnya kami telah mempersiapkan busana buat ramai kalangan artis yang ada di antaranya dianggap legend.

“Namun mereka masih merendah diri dan cukup menghargai hasil kerja terutamanya jenama yang masih bertapak di dalam industri, jadi ini bukan soal posting awal atau tidak, it’s about your courtesy, manners and intellectual level,” luahnya.

Menurut kenyataan itu lagi, mereka difahamkan yang baju yang dipakai oleh Ayda untuk gambar poster muzik video terbaharunya berjudul Temberang itu dipinjam untuk penggambaran sebuah poster movie (filem) yang bakal keluar.

Bagaimanapun, pihak mereka terlihat posting daripada seorang artis yang memuat naik gambar dengan memakai baju SETH&LUNA tanpa kreditasi yang sepatutnya.

“Kami bukan berhujah untuk mencari kontroversi murahan, tetapi inilah realiti industri yang bersikap buli yang memandang hasil kerja orang lain sebagai enteng dan tidak bernilai.

“Akhir kata, semoga posting ini boleh dijadikan ikhtibar buat rakan pereka yang baru, ‘stylist’ dan ‘artist’ serta sesiapa sahaja yang mencari rezeki dengan menggunakan hubungan bersama orang lain untuk lebih menghargai, mengkreditasi dan meningkatkan kredibiliti diri sendiri untuk tidak menjadi individu yang membuli dan menjadi lanun mempergunakan titik peluh orang lain untuk kepentingan diri sendiri,” ujarnya.

Jelasnya, posting yang dibuat itu untuk menjatuhkan maruah sesiapa, tetapi ia lebih kepada peringatan buat semua pihak. – KopiPlanet.com

Shane Filan, Fazura Bakal Meriahkan Konsert Tasik Pertama Di Malaysia

Penyanyi dan pelakon popular, Nur Fazura Sharifuddin dan penyanyi antarabangsa, Shane Filan akan bergabung buat julung kalinya bagi menghiburkan peminat menerusi konsert tasik pertama di Malaysia.

Konsert yang dibawakan khas oleh Sime Darby Property itu akan berlangsung di Elmina Central Park, Shah Alam pada 19 Januari ini.Selain Fazura dan Shane, penganjur akan mengumumkan seorang lagi penyanyi misteri yang bersama-sama terlibat dalam konsert itu dalam masa terdekat.

Shane yang merupakan bekas anggota kumpulan Westlife dan meneruskan perjalanan muziknya sebagai penyanyi solo selepas kumpulan itu dibubarkan dijangka akan mempersembahkan koleksi lagu hit Westlife dan lagu terbarunya.

Konsert percuma itu diadakan bagi meraikan penduduk di City of Elmina dan kempen bandaraya Elmina yang mempromosikan kesihatan dan gaya hidup.

Selain konsert, pengunjung juga akan dihiburkan dengan pelbagai aktiviti menarik seperti belon udara panas, pertunjukan fire-eater, Cinema 12D serta variasi trak makanan yang disediakan.

Acara akan bermula jam 5.30 petang dengan pelbagai permainan dan aktiviti untuk keluarga seperti belon udara panas, pertunjukan ‘fire-eater’, Cinema 12D, halangan kembung dan trak makanan. Konsert dijadualkan bermula pada jam 8 malam.

‘Elmina Lakeside Concert’ dibawakan secara eksklusif oleh Sime Darby Property dan dianjurkan Universal Music Malaysia dengan kerjasama MIX dan MY sebagai rakan media rasmi.

Tiket PERCUMA ke konsert boleh ditebus menerusi laman web www.simedarbyproperty.com/elmina-concert (tertakluk kepada terma dan syarat). – KopiPlanet.com

“Keisha Bukan Kasar, Dia Memang Suka ‘Berdrama'” – Nabila Huda

Kemesraan hubungan di antara anak Nabila Huda, Keisha Laila dengan bapa tirinya, Mohd. Izwan Johar sering kali mencuit hati peminat pelakon itu menerusi perkongsian video di laman Instagram Nabila.

Walau bagaimanapun, ada segelintir netizen yang menegur mereka tidak menyukai cara percakapan Keisha yang kedengaran sedikit kasar terhadap bapa tirinya yang dipanggil Abi.

Menjawab mengenai perkara itu, Nabila menjelaskan Keisha bukan bersikap kasar, tetapi anaknya itu merupakan seorang yang suka ‘berdrama’ dalam video-video yang dikongsikannya.

“Keisha bukanlah bercakap kasar dengan Abi dia. Sebaliknya, anak saya ini memang seorang yang suka ‘berdrama’. Kalau tidak rekod video, memang dia cakap dengan teratur dan sopan terhadap Abinya dan juga saya.

“Biasalah, saya memang suka mengusik dia sambil merakamkan video ketika dia sedang marah. Kalau kita marah memang kita akan bercakap dengan nada yang kedengaran seperti sedikit kasar kan,” katanya kepada KopiPlanet.com.

Nabila ditemui pada majlis doa selamat dan pelancaran filem M4M4 yang berlangsung di Hotel Summit City Centre, Kuala Lumpur baru-baru ini.

Menerusi filem terbitan Da Motion Media itu, Nabila akan menjayakan watak sebagai seorang ibu yang ingin membalas dendam terhadap anaknya yang dirogol dan dibunuh dengan kejam.

Menurut Nabila, dia sudah lama mengidamkan skrip cerita yang berat seperti M4M4 lebih-lebih lagi dia perlu memainkan peranan sebagai seorang ibu yang begitu dekat di hatinya.

“Saya dah lama tunggu skrip filem berat seperti ini dan dapat pula watak ibu memang saya lagilah suka. Sebagai seorang ibu, saya memang ada nurani itu dan akan sebaik-baiknya menterjemahkan watak tersebut seperti mana yang dituntut pengarah,” katanya.

M4M4 yang diarahkan Eyra Rahman bakal memulakan penggambaran hujung bulan ini. Ia turut dibintangi Faizal Hussein, Kodi Rasheed, Ku Hariz, Niezam Zaidi, Bella Dowanna, Eyra Hazali dan Izzy Reef. – KopiPlanet.com

Penerbit Yakin Filem M4M4 Mampu Gegarkan Pawagam 2019

Pemilik rumah produksi Da Motion Media, Mokharul Shamsul Mokhtar percaya filem kedua terbitan syarikatnya, M4M4 mampu menggegarkan pawagam menjelang tahun hadapan.

Menurut Mohkharul dia percaya kerana filem yang bergenre horror thriller itu membawa satu sisi penceritaan mengisahkan dendam seorang ibu terhadap anaknya yang telah mati kerana dirogol dan dibunuh dengan kejam oleh individu tidak bertanggungjawab.

M4M4 yang akan diarahkan Eyra Rahman membariskan pelakon hebat seperti Nabila Huda, Faizal Hussein, Kodi Rasheed, Nizam Zaidi, Ku Hariz, Bella Dowanna, Eyra Razali dan Izzy Reef.

“Selepas penerbitan filem pertama, Jodoh Syaitan, kali ini Da Motion Media tampil dengan filem kedua, M4M4. Saya masih lagi mengekalkan genre horror thriller kerana saya memang suka cerita-cerita seram.

“Ketika membaca skrip filem ini saya memang dah bayangkan watak Mama akan diberikan kepada Nabila Huda. Akhirnya memang tercapai impian saya untuk dapatkan khidmat Nabila.

“Kedua-dua filem Jodoh Syaitan dan M4M4 akan ditayangkan tahun hadapan dan harapnya ia akan mendapat sambutan hangat daripada peminat filem tempatan,” katanya kepada KopiPlanet.com.

Mokharul ditemui pada majlis doa selamat dan pelancaran filem M4M4 di Hotel Summit City Centre, Kuala Lumpur baru-baru ini.

M4M4 mengisahkan tentang seorang gadis berusia 15 tahun, Alya yang telah mati dibunuh dan dirogol dengan kejam oleh tiga pemuda bermasalah. Ibunya, Aini bersumpah akan menuntut bela di atas kematian Alya termasuk menghantui kehidupan pembunuh tersebut. – KopiPlanet.com

Kaka Azraff Sah Bergelar Isteri Usahawan Adam Azriff

Penyanyi Kaka Azraff atau nama lengkapnya Noor Atiqa Azraff, 29, telah selamat diijabkabulkan dengan jejaka pilihan hati, Adam Azriff, seorang usahawan pada jam 9.53 malam di kediaman keluarganya di Klang, Selangor sebentar tadi.

Menerusi kenyataan media yang dikeluarkan pihak pengurusannya, Kaka dan Adam dinikahkan oleh Ustaz Azmi Selamat dan diwalikan oleh bapa saudara Kaka, Nor Izam Aminuddin. Penyanyi lagu Sibuk itu menerima mas kahwin bernilai RM300.

Majlis akad nikah yang serba sederhana itu dihadiri oleh kaum keluarga terdekat dan sahabat rapat kedua-dua belah pihak.

Mengangkat tema Melayu Klasik, Kaka kelihatan anggun mengenakan busana kebaya putih disamping suami yang nampak segak dalam persalinan daripada rona sama.

Kaka dan suami menzahirkan rasa syukur mereka kepada Allah S.W.T. dan mengucapkan terima kasih kepada semua pihak di atas doa restu dalam meraikan penyatuan kasih mereka ini.

Bagi meraikan pasangan mempelai, satu majlis resepsi bersama pihak media dan peminat akan diadakan pada suatu tarikh yang akan diberitahu kelak. – KopiPlanet.com

Kaka dan Adam mula menjalinkan hubungan istimewa sejak tiga bulan lalu sebelum mengambil keputusan bertunang pada 27 November lepas. – KopiPlanet.com