• FOLLOW US

Penyanyi Lagu Januari, Glenn Fredly Disahkan Meninggal Dunia

Industri nyanyian kehilangan seorang insan seni apabila penyanyi yang popular menerusi lagu Januari, Glenn Fredly menghembuskan nafas terakhir hari ini.

Perkara tersebut telah disahkan oleh salah seorang rakannya, penyanyi Tompi menerusi satu pesanan Whats App kepada Liputan6.com.

“Telah berpulang saudara kami, Glenn Fredly, malam ini. Mhn dimaafkan semua salahnya. Dia yg selalu hadir menggerakkan kita semua,” tulis Tompi.

Glenn Fredly disahkan meninggal dunia di RS Setia Mitra pada pukul 6.00 petang tadi, namun punca kematiannya belum diketahui setakat ini.

Penyanyi berkenaan mendirikan rumah tangga dengan penyanyi dangdut, Mutia Ayu pada Ogos 2019 dan telah dikurniakan cahaya mata pada Februari lalu. – KopiPlanet.com

Impak Lagu Ziana Zain, Kini Dylea Muncul Dengan Untuk Aku

Tiada siapa menyangka video nyanyiannya satu ketika dahulu benar-benar membawa namanya menjadi perhatian ramai. Ada yang tahu, tak kurang juga yang masih tertanya-tanya siapakah gadis yang berjaya mencuri pandangan mata segelintir peminat sebelum ini.

Siapa sangka, video wanita yang dikenali dengan nama Dylea ini menyanyikan lagu Madah Berhelah dendangan Ziana Zain mendapat perhatian ramai sebaik sahaja mula dimuat naik dalam YouTube lima tahun yang lalu.

Dia sendiri tidak menyangka daripada sekadar suka-suka menyanyi di majlis perkahwinan jirannya, ada yang merakam dan akhirnya membuatkan dia menjadi buruan banyak pihak ketika itu.

“Saya sendiri tidak menyangka video itu sudah ditonton hampir tiga juta pelayar sehingga ke hari ini. Mungkin orang melihat ada yang istimewa tentang video tersebut meskipun saya kurang memahaminya pada peringkat awal.

“Tapi setelah beberapa tahun video tersebut tular barulah saya mula memahami sedikit demi sedikit sehingga membuatkan tertarik untuk bergelar penyanyi,” katanya gadis berusia 24 tahun ini.

Mengimbas kembali perjalanan karier seninya, Dylea bersyukur kerana dia diberikan kesempatan merakamkan lagu UNTUK AKU yang dijadikan taruhan ketika ini.

Meskipun ada yang menganggap perjalanan seninya sepatutnya bermula lebih awal ketika video tersebut tular, Dylea pula ada sebab mengapa dia sedikit terlewat untuk membuat langkah pertama.

“Kira-kira lima tahun yang lalu, memang ramai yang menghungi saya dan memberikan peluang untuk menjadi artis rakaman. Mereka datang menawarkan pelbagai jenis lagu dan beberapa tawaran istimewa yang lain.

“Tapi saya tak mahu gopoh dalam hal begini. Nak menjadi penyanyi bukan boleh main-main dan saya perlu asah bakat terutama aspek vokal memandangkan saya tiada asas,” tambahnya.

Sebagai rekod, UNTUK AKU diterbitkan Family Tree Media Sdn. Bhd., Dylea atau nama sebenarnya Noradilah Jamaludin yakin lagu berentak balada itu mempunyai keistimewaan untuk menambat hati pendengar.

“Saya pernah dirisik oleh beberapa syarikat rakaman sebelum ini namun semuanya belum berezeki. Jadi apabila ada yang kembali memberikan peluang dan percaya kepada bakat diri ini, ini peluang terbaik yang tidak boleh dilepaskan.

“Atas dorongan dan keyakinan beberapa pihak, saya memberanikan diri untuk menerjah industri seni dengan lagu ini. Besar harapan agar lagu ini diterima baik oleh semua,” jelas anak kelahiran Negeri Sembilan ini lagi.

UNTUK AKU merupakan lagu hasil tulisan Intan Saharudin dan melodi oleh Zamzoy dan Sheikh Qalam sudah boleh didengar menerusi platform YouTube, Spotify, Joox dan beberapa medium penstriman.

Meskipun sudah bergelar usahawan, Dylea mahu memberikan tumpuan sepenuhnya kepada bidang nyanyian namun dalam masa yang sama terus maju dalam bidang perniagaan yang sedang diusahakan. – KopiPlanet.com

Tonton Konsert Rumah Kita Syurga Kita Secara Live Di YouTube

Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) yang dilaksanakan kerajaan sejak 18 Mac lalu bagi membendung penularan wabak Covid-19 bukan saja menjejaskan hampir keseluruhan sektor pekerjaan, malah turut memberi kesan kepada industri hiburan tempatan.

Umum mengetahui kesemua program hiburan TV termasuk konsert berbayar terpaksa ditunda ke tarikh yang belum ditetapkan.

Apa yang pasti, sepanjang PKP dilaksanakan, pelbagai ragam dan aktiviti dibuat dapat dilihat berdasarkan apa yang tular di media sosial.

Tidak ketinggalan, kebanyakan penyanyi dan selebriti mengambil pendekatan dengan membuat nyanyian secara langsung di Instagram, merakam lagu secara ‘cover version’ dan banyak lagi sebagai cara mendekati peminat.

Pendek kata, orang ramai yang duduk di rumah masih memerlukan hiburan daripada artis kesayangan mereka.

Atas inisiatif itu, syarikat rakaman 17Eleven Music tampil dengan idea segar dengan membawakan Konsert Rumah Kita Syurga Kita pada hari ini (8 April) pada pukul 3 petang di saluran YouTube Seventeen Eleven Music.

Menariknya, konsert dalam talian pertama yang dianjurkan syarikat rakaman tempatan itu bakal memberikan warna baru dalam industri muzik tempatan terutama hiburan buat peminat.

Konsert itu bakal menampilkan penyanyi popular tanah air seperti Khai Bahar dan Dinda Permata selain tiga penyanyi baharu iaitu Farisha Airish, The Mirza dan Kamelia Syermain.

Bagi Khai Bahar, konsert itu mendekatkan lagi dirinya dengan peminat yang tidak pernah putus membuat permintaan untuknya memuat naik nyanyian di Instagram dan YouTube.

“Saya puji usaha yang dibuat pihak 17Eleven Music. Ini bukan saja sesuatu yang baru, tapi menarik untuk kembangkan selepas ini.

“Secara peribadi, saya suka dengan konsep dan pendekatan ini. Apatah lagi sejak PKP ini dilaksanakan penggunaan laman sosial meningkat.

“Macam saya sendiri, boleh dikatakan hampir setiap hari peminat membuat permintaan untuk saya ‘cover’ lagu. Jadi, apabila konsert ini dibuat, ia idea yang menyeronokkan,” katanya.

Pada konsert itu, Khai akan menyanyikan lagu Ratuku yang juga edaran 17Eleven Music.

Sependapat dengan Khai, Dinda Permata yang juga bintang Big Stage musim kedua berasa teruja untuk menghiburkan peminat secara dalam talian.

“Apabila konsep ini diperkenalkan dan dipersembahankan secara konsert dari rumah, sudah tentu ia lebih menarik dan santai.

“Tapi, sebagai penyanyi saya harus profesional dan mempersembahkan lagu ini dengan baik. Sebab kita nak menghiburkan mereka.

“Pada konsert ini, saya akan menghiburkan penonton dengan lagu Syarat Bahagia. Lagu ini jarang dinyanyikan secara langsung selepas ia dilancarkan tempoh hari.

“Jadi, ini kesempatan terbaik untuk saya memperkenalkan lagi lagu ini. Tak sabar nak jumpa semua,” katanya.

Konsert berdurasi 30 minit itu turut mempersembahkan beberapa lagu lain antaranya Sakit nyanyian asal Achey yang akan dinyanyikan Farisha Irish, Kisah Cinta Kita nyanyian asal Hafiz Suip dibawakan The Mirza dan Khabar Aku (Kamelia Syermain).

Menariknya, bahagian dua Konsert Rumah Kita Syurga Kita akan menemui penonton pada minggu hadapan.

Klik link ini untuk terus ke ‘Konsert Rumah Kita Syurga Kita’ di bawa khas oleh 17Eleven Music:
https://youtu.be/bSfR7I5Ip8U

Aliff Syukri Luah Rasa Terkejut Permohonan Dapatkan BPN Tidak Diluluskan

Usahawan selebriti terkenal, Datuk Seri Aliff Syukri meluahkan rasa terkejutnya apabila permohonannya mendapatkan Bantuan Prihatin Nasional (BPN) tidak diluluskan.

Menurutnya, dalam keadaan yang cukup getir ketika ini, dirinya sebagai seorang usahawan Industri Kecil Sederhana (IKS) juta turut merasai tekanan.

“Hari ini saya amat terkejut kerana permohonan saya tidak diluluskan… saja nak semak .. saya faham dalam keadaan yang begitu getir ini, bukan sahaja orang-orang biasa tertekan tetapi saya sebagai Usahawan Industri IKS juga turut merasai… rasanya kalah zaman kegawatan ekonomi 1997 kan.

“Dan ketika wabak ini berlaku jualan saya jatuh merudum nak dapat sale jatuh 90 peratus.. 😰 hanpir semua bisnes tutup.. Saya amat sedih dlm keadaan ini dan berharap Rakyat Malaysia dapat membantu Kerajaan untuk mempercepatkan proses penyakit Corola ini,” jelasnya.

Dalam pada itu, Aliff turut mengucapkan terima kasih kepada penyokong-penyokongnya yang membeli produk walaupun tidak dalam kuantiti yang banyak.

“Saya berharap kerajaan boleh mengurangkan cukai utk org mcm sy iks yang lain untuk meringankan beban kami.. Apa pn terima kasih kepada penyokong-penyokong saya yang membeli produk saya walaupun tak byk tapi sedikit.. Saya berharap kerajaan boleh mengurangkan cukai untuk orang macam saya (IKS) yang lain untuk meringankan beban kami,” ujarnya. -KopiPlanet.com

Hulurkan Bantuan, Giliran Intan Najuwa Beri Sumbangan RM10,000

Sejak wabak virus Covid-19 melanda sehingga menjejaskan kehidupan segelintir masyarakat, ternyata sudah banyak pihak yang tampil menghulurkan sumbangan.

Jika sebelum ini pelawak Man Raja Lawak memperuntukkan sejumlah RM50,000, kini giliran pelakon Intan Najuwa menghulurkan bantuan sebanyak RM10,000.

“I will teruskan untuk hulurkan bantuan for those in need. Daripada saya sendiri , saya hanya mampu beri 10k buat masa ni and yang selebihnya kalau you guys nak tambah sangat2 dialukan.

“Sesiapa yang nak hulurkan sumbangan, boleh transfer kat this account okay. I will buka sampai lusa. Let’s do this! Semoga sedikit sebanyak boleh bantu pada yang betul-betul memerlukan. Feel free to tag & share with your friends,” ujarnya menerusi laman sosial Instagram.

Ternyata tindakan yang dilakukan oleh pelakon berkenaan rata-rata mendapat reaksi positif daripada netizen serta pelakon Zarina Anjoulie. – KopiPlanet.com

Kredit Foto: Instagram Intan Najuwa

Juara RapStar ERA, ASYRFNSIR Akhirnya Tampil Dengan Virus

Selepas dinobatkan juara RapStar ERA, pendatang baru ASYRFNSIR atau Asyraf akhirnya tampil dengan single pengenalan berjudul Virus. Semestinya pertaruhan sulung ini mempunyai makna tersendiri buat Asyraf memandangkan Virus bakal menentukan sejauh mana dia mampu mencipta fenomena dalam persada genre muzik hip hop tempatan.

Menariknya, ASYRFNSIR berkolaborasi dan mendapat tunjuk ajar daripada SonaOne dan ia sudah semestinya memberi kelebihan buat Asyraf. Tambahan pula, SonaOne sendiri adalah figura hip hop paling relevan dan diakui keberkesanan kualiti karyanya di Malaysia sekarang. Gabungan antara nama senior dan bakat segar itu tentu sekali memiliki magis tersendiri untuk menjadikan Virus fenomena dalam masa terdekat.

Kebetulan, Virus dilancarkan sewaktu seluruh dunia kini berperang dengan virus COVID-19 yang menghantui hari-hari setiap orang. Ironinya, Virus tidak menyentuh sama sekali mengenai penularan wabak itu sebaliknya Asyraf mengadaptasi frasa paling popular paling dekat di hati semua dan popular berkenaan. Menurutnya, dia cuma menjadikan frasa itu sebagai lambang tepat menggambarkan dirinya.

“Ku boleh berjangkit, ooh, aku ni Virus”. Mungkin disebabkan situasi terkini, ramai pendengar akan menganggap lagu ini adalah tentang wabak COVID-19 sekarang. Tapi sebenarnya virus yang dimaksudkan itu adalah saya. Sewaktu saya menyertai RapStar ERA, saya memang menyimpan niat untuk memastikan karya yang dihasilkan sampai dan ‘menjangkiti’ semua orang.

“Ini disebabkan saya yakin dan percaya ada sesuatu yang unik dan istimewa dalam muzik saya serta bakal membuat orang ketagih dengan lagu-lagu saya. Terutama sekali daripada segi permainan kata-kata saya. Banyak rujukan saya buat untuk menulis lirik lagu ini termasuklah menyentuh aspek menjaga kebersihan, kuman, dan sebagainya. Apapun, tafsiran sebenarnya adalah menyentuh mengenai karakter saya sebagai penyanyi rap,” katanya.

Menyalurkan kisah peribadinya sendiri dalam lirik Virus, Asyraf juga memutuskan untuk lebih terbuka mengenai dirinya dalam penghasilan lagu ini. Baginya, itulah kekuatan sebenar lagu ini di mana bukan saja liriknya retorik bahkan kedalaman mesej itu sendiri mampu membuatkan pendengar lebih faham kisah keseluruhan lagu.

“Suara besar dalam stereo, ASYRFNSIR on the radio”. Saya rasa bahagian ini paling kuat disebabkan baris ini adalah tafsiran kisah saya memulakan kerjaya rap di laman sosial. Mungkin sambutan saya terima kurang sebelum ini dan ada juga yang skeptikal dan tidak mengambil serius hasil karya saya. Berkat terus konsisten, saya teruskan perjuangan dan percaya peluang lebih besar menanti di hadapan.

“Kemenangan pada RapStar ERA itu ternyata membuka jalan yang nyata untuk saya realisasikan angan-angan itu. Dengan pelancaran single ini, ‘suara besar’ saya kini bakal berkumandang di corong radio mahupun pembesar suara masing-masing. Pencapaian ini sangat manis untuk dikenang sepanjang tahun 2020,” katanya.

Bercerita mengenai sebalik tabir pembikinan lagu ini pula, Asyraf amat berbesar-hati dengan bantuan SonaOne dan mengakui sentuhan komposer itu menjadikan hasil akhir Virus lebih sempurna. Meskipun mengakui berdepan cabaran daripada segi lirik, tidak menggugat langsung percambahan kreativiti pada penghasilan iramanya.

“Tahap pemikiran SonaOne sememangnya berada di tahap tersendiri. Dalam 20 minit pertama dia mampu siapkan rangka asas pada iramanya dan lagu ini berjaya siap sehari saja dalam masa tujuh jam. Meskipun begitu, setiap masa, dia masih boleh tambah instrumen mahupun bunyi baru dalam lagu ini. Saya pun tidak pasti bagaimana dia boleh lakukannya. Kalau dengar setiap bahagian dari intro, korus, dan outro, elemennya berbeza-beza,” katanya.

Secara keseluruhannya, Asyraf mengakui sangat berpuas-hati serta berbangga dengan hasil akhir Virus. Dia juga berharap karya ini bakal memikat pendengar sebagaimana dirinya turut larut dengan kualiti serta keberkesanannya.

“Saya memang sangat puas memandangkan daripada segi produksi, lagu ni memang berkualiti tinggi dengan bantuan kepakaran SonaOne. Berbaloi sungguh saya habiskan masa berjam-jam dalam studio yang secara tidak langsung merangsang cetusan idea saya jadi lebih berganda. Saya harap semua pendengar, tak kisah penggemar hip hop atau tidak, agar lagu ini akan melekat serta-merta di kepala anda,” katanya.

Virus boleh dimuat-turun di iTunes dan laman penstriman muzik terpilih yang lain termasuklah Apple Music, Spotify, Deezer, JOOX Music, dan KKBox. – KopiPlanet.com

Dua Tahun Berehat, Sakura Band Kembali Dengan Single Menang

Setelah hampir dua tahun berehat setelah vokalis utamanya, Mell mengandung dan bersalin, kini Sakura Band telah kembali memnbuat kemunculan dengan buah tangan terbaharu berjudul Menang.

Sebelum ini, kumpulan yang dianggotai Mell (vokalis), Haniff (gitar kedua), Ali (gitar pertama) dan Akai (basis) itu berjaya mencipta pengaruh tersendiri sejak ditubuhkan pada tahun 2012 apabila single Setelah Hujan yang juga tema drama Diandra di TV3 mencipta fenomena.

Sejak itu, nama Sakura Band terus menjadi siulan dan setiap lagu mereka berjaya diterima ramai dan mendapat maklum balas positif peminat muzik tempatan seperti Pelarian, Melepaskanmu serta Polaroid dan kali terakhir Sakura Band muncul dengan single pada 2018 menerusi lagu Magik.

Menariknya mengenai Menang, ia adalah hasil karya ciptaan Natasya, Mell dan Haniff dari Sakura Band sendiri, manakala liriknya hasil tulisan Mell dan Haniff.

Menurut Haniff yang juga pemain gitar kedua, lagu Menang sudah disiapkan dua tahun lalu dan baru kali ini sedia dilancarkan.

“Lagu ini sudah ditulis dua tahun lalu. Ia sepatutnya dilancarkan tahun lepas, tapi disebabkan Mell hamil dan bersalin, jadi kami berehat.

“Kiranya, sepanjang tahun lalu saya dan anggota lain memberi fokus kepada kerja belakang tabir dan buat lagu sendiri. Awal tahun ini baru kami berbincang semula dan tetapkan masa untuk Menang dilancarkan,” katanya.

Dalam pada itu, Haniff menjelaskan bahawa walaupun sudah diperam selama dua tahun, muzik Menang masih dianggap relevan pada masa sekarang.

“Lagu ini adalah kesinambungan kepada lagu Magik. Ia juga berentak elektronik moden. Jadi, muzik Menang masih relevan sebab masih moden dan boleh layan.

“Apatah lagi, lirik lagu ini menceritakan bagaimana kita perlu berjuang dalam kehidupan. Apa jangkaan kita untuk mencapai kemenangan. Pendek kata, ia memberi motivasi buat semua,” katanya.

Kongsinya lagi, lagu Menang sepatutnya menjadi projek album bersama syarikat rakaman Universal Music yang turut bertindak selalu penerbit dan pengedar bagi single ini. Disebabkan itu, kontrak bersama Universal Music dilanjutkan sepanjang tahun ini.

“Dalam kontrak bersama Universal Music cuma dua tahun dan kami perlu ada satu album. Konsep yang diketengahkan adalah lagu berentak elektronik moden. Jadi, Menang antara lagu yang patut ada dalam album ini.

“Macam dikatakan tadi, disebabkan Mell hamil dan bersalin, ia tidak dapat dibuat. Kami sempat lancarkan satu lagu saja iaitu Magik. Selepas berbincang semula dengan pihak syarikat rakaman, kami akan melancarkan satu persatu single.

“Kiranya, selepas Menang ada tiga lagu lagi. Kami juga dalam perancangan untuk merakamkan lagu baru yang mana muzik kembali seperti lagu Palaroid,” katanya.

Pada masa sama, Haniff berharap lagu Menang akan mengembalikan zaman kegemilangan Sakura Band dan terus mewarnai industri muzik tempatan.

“Semoga lagu ini dapat diterima baik sama seperti single terdahulu. Walaupun muzik tukar sikit, tapi dari segi lirik dan komposisi muzik ia masih Sakura Band. Apa yang pasti, Menang sebuah lagu yang boleh layan. Dan ia cukup istimewa buat seluruh peminat kami,” katanya.

Menang telah dilancarkan di semua pelantar muzik digital dan boleh distrim di Spotify, Joox, KKBOX, YouTube dan Apple Music bermula pada hari ini. – KopiPlanet.com

Tampil Seksi… Bella Hadid Lakukan Sesi Fotografi Di Atas Katil

Bagi mengelakkan rasa bosan sepanjang berada di rumah gara-gara Covid-19, ternyata pelbagai aktiviti unik yang boleh dilakukan bagi mengelakkan rasa bosan.

Tidak terkecuali selebriti dan model popular Hollywood, Bella Hadid yang kelihatan seperti merindui saat-saat menjalani sesi fotografi yang selama ini sudah menjadi rutinnya sebagai seorang model.

Menariknya, Bella telah mendapat idea yang tersendiri apabila bertindak melakukan sendiri fotografi yang dibuat di atas katil dibiliknya.

Tampil dengan tempat seksi di atas ranjang, model berkenaan mengabdikan sekeping potretnya dengan hanya memakai jaket berwarna kuning tanpa memakai coli.

“Seorang gadis dan jaket kuning kegemarannya,” tulis Bella di caption gambar tersebut yang telah dimuat naik di akaun Instagram miliknya.

Melihatkan kepada sambutan hangat daripada peminat-peminat di Instagram, model berkenaan kemudian memuat naik beberapa keping gambar lagi gambar yang diambil menerusi telefon bimbit dengan cara mode timer. – KopiPlanet.com

Luahan Isi Hati, Perasaan Yonny Boii Menerusi Single Baharu Salahku

Komposer dan penyanyi muda berbakat besar yang sedang meningkat naik, Yonny Boii kini muncul dengan mempertaruhkan single solo terbaharu berjudul Salahku.

Yonny Boii atau pemilik nama sebenar Muhammad Haqeem Nuriman Nor Azrin ini terus selesa mengabadikan pengalaman hidup sendiri dengan luahan isi hati dan perasaan dalam lagu ciptaannya sendiri.

“Apa yang boleh saya katakan Salahku menyingkap kisah lalu tentang kehidupan peribadi saya dan pengalaman itu telah mematangkan saya. Misalnya, di sekolah dulu saya tak ramai kawan. Saya memang jenis yang suka menyendiri, berdiam diri, memendam rasa dan cepat marah.

“Sebab itulah saya menghasilkan lirik banyak berdasarkan pengalaman saya membesar. Ramai yang cakap lirik saya terlalu mendalam dan mereka yang mendengar sukakan sesuatu yang bukan direka. Setiap lirik pasti ada kisah yang ingin saya sampaikan,” jelasnya.

Bercerita lanjut mengenai lagu itu lagi, Yonny Boii berkata, ia umpama terjemahan bahawa diri manusia ini tidak pernah sempurna.

“Lagu ini saya tulis mengenai isi hati diri saya. Sejak usia 16 tahun lagi, saya lebih selesa menunjuk perasaan dalam lagu kerana sering merasakan diri saya banyak kekurangan. Kadangkala orang tidak memahami apa yang saya lalui dan yang diinginkan dalam hidup. Jadi menerusi lagu saya dapat melempiaskan perasaan saya.

“Kadang kala tindakan yang kita buat, kita rasa kita betul. Hakikatnya pada mata orang lain apa yang kita buat itu satu kesilapan. Disini berlaku kekeliruan pada diri sendiri. Saya rasa senario itu mungkin turut dilalui orang lain.

“Pada ketika diri berasakan sudah cukup baik dan bagus, pasti ada yang melihat sebaliknya. Akhirnya ia telah menjadi pengajaran berharga dalam hidup. Kekurangan dan kelemahan yang ada dalam diri itu saya tukar menjadi kekuatan. Akhirnya rezeki saya dalam dunia seni. Hari demi hari saya lebih matang dalam banyak aspek,” katanya.

Dalam pada itu, sebelum tampil dengan single Salahku, Yonny Boii juga meledak dengan lagu Sakit yang berduet bersama Zynakal.

Tidak hanya bekerjasama dalam lagu Sakit, mereka berdua juga pernah berganding dalam lagu Cemburu juga dicipta Yonny tahun lalu.

“Salahku ni dikira single ketiga solo saya selepas Tujuan dan Biar. Tahun lalu pun saya sebenarnya pernah muncul dengan lagu Takut berkolaborasi dengan Caprice.

“Beberapa bulan lalu saya dipanggil untuk turut serta mewarnai lagu X Missing You dendangan Dayang Nurfaizah. Faizal Tahir dan Tuju K Clique pun ada.

“Ini dikira sebagai penampilan istimewa, saya berperanan buat lirik bahagian yang saya nyanyikan sahaja. Bulan lalu saya juga tampil dalam lagu 3 Kucing dendangan Ariff Bahran,” katanya.

Lagu berentak R&B hasil ciptaan anak jati Kuala Lumpur itu dilancarkan pada 12.00 tengah malam 3 April 2020 di semua platform digital terpilih seperti itunes, Spotify, Apple Music, Deezer, Joox Music dan KK Box selain disaluran YouTube Universal Music. – KopiPlanet.com

Zarina Anjoulie Kemuka Saman Malu Terhadap Tiga Individu

Sejak kebelakangan ini industri hiburan negara dikejutkan dengan isu perbalahan antara pelakon Zarina Anjoulie dengan beberapa artis tanah air termasuk membabitkan Persatuan Seniman Malaysia (Seniman).

Malah, isu berkenaan semakin berlarutan sehingga satu laporan polis telah dibuat oleh Seniman yang menyatakan video yang dirakam dan dimuat naik telah menimbulkan pelbagai perbalahan antara netizen dengan artis dan pada masa sama, mencalarkan imej Seniman sebagai persatuan.

Bagaimanapun, Zarina menerusi video terbarunya menyatakan dia juga telah mengambil tindakan lanjut dengan membuat laporan untuk mengambil tindakan saman terhadap tiga individu.

“Semalam aku dah buat report, tiga nama aku dah submit untuk aku proceed kes saman. Jangan dari elok-elok kau bercita-cita nak makan daging aku buat kau makan pasir,” tegasnya.

Bagaimanapun, pelakon berkenaan tidak menyatakan lebih lanjut tentang tiga nama tersebut. – KopiPlanet.com

Kredit Foto: Instagram Zarina Anjoulie