• FOLLOW US

Mira Filzah Bakal Bergelar Isteri Arkitek Hujung Tahun Ini

Pelakon dan pengacara Mira Filzah Badieozaman, 27, mengesahkan dia bakal menamatkan zaman bujang pada hujung tahun ini.

Menurut Mira persiapan menuju hari bahagianya sudah mula dilakukan namun aktres jelita ini enggan mengulas lanjut mengenai perkara itu.

“Insyaallah apa sahaja nanti saya akan hantar undangan kepada pihak media. Dalam tempoh dua bulan ini selain habiskan kerja-kerja seni yang tertangguh saya kena setelkan beberapa perkara lagi (persiapan untuk majlis perkahwinan).

“Saya sudah dipinang orang dan Alhamdulillah tiada rintangan yang dilalui sepanjang tempoh ini. Saya dah bersedia (bergelar seorang isteri),” katanya kepada KopiPlanet.com ketika ditemui pada majlis pelancaran saluran tv penstriman Nurflix yang berlangsung di Masjid Tengku Ampuan Jemaah, Bukit Jelutong hari ini.

Walaupun tidak memberikan kenyataan secara tepat mengenai bakal suaminya namun rata-rata peminat sudah mengetahui hubungannya dengan arkitek Wan Emir Astar Datuk Wan Muhammad Khair-il Anuar, 30.

Mengulas lanjut mengenai dirinya yang dikatakan sudah semakin terbuka berkongsikan kemesraan mereka dengan berbalas komen di laman Instagram, Mira menjelaskan, “Saya tidaklah terbuka sangat, saya biasa-biasa sahaja dan saya still ‘keep it low’.

“Alhamdulillah setakat ini bakal suami tidak ada halangan untuk saya teruskan kerjaya seni. Nanti boleh tanya dia sendiri mengenai kerjaya saya selepas bergelar isteri (sama ada beri halangan berlakon atau tidak). Dia adalah orang yang terbaik boleh menjawab soalan itu,” katanya lagi. – KopiPlanet.com

Kredit Foto: Instagram Mira Filzah

Tawaran Berlakon Tidak Putus, Neera Azizi Berhenti Jadi Pramugari

Sebelum ini, pelakon Neera Azizi sememangnya dikenali menjadi seorang pramugari bersama syarikat penerbangan Malindo Air.

Bagaimanapun, menerusi perkongsiannya di Instagram, Neera menyatakan kini dia sudah tidak lagi bertugas di awan biru.

“Okay ramai sangat tanya I still fly ke? Dah resign ke? Dah tak shoot ke? Now I nak bagitau yes I dah resign Malindo. I sekarang focus acting. Why resign? Cuz dapat offer shoot drama back to back.

“Alhamdulillah since resign till now my job tak putus. Rindu nak fly? Sometimes rindu. I suka je fly tapi my passion more to acting,” kongsinya.

>Baca: Masih Ingin Berlakon, Isma Yusoof Idam Mahu Bawa Watak Transgender

Jelas Neera, sekiranya diberi pilihan sama ada berlakon atau menjadi pramugari, dia menyatakan lebih memilih lakonan sebagai kerjaya.

Namun begitu, dia juga bersedia untuk kembali bertugas di awan biru sekiranya mempunyai peluang, masa dan kesempatan yang sesuai.

“If suruh pilih fly dengan acting. Of course 100% I pilih acting cause dari kecik itu la minat I.. ada juga yang tanya, nak fly balik tak?

“Kalau ada peluang, masa dan kesempatan memang I nak tapi keadaan tak sesuai. Dengan covid semua lagi so airlines banyak minimumkan crew dan office dah tak ambik yang nak rejoin,” ujarnya. – KopiPlanet.com

Kredit Foto: Instagram Neera Azizi

Masih Ingin Berlakon, Isma Yusoof Idam Mahu Bawa Watak Transgender

Mula berkecimpung sebagai seorang pelakon pada peringkat awal, Azma Aizal Yusoof atau Isma Yusoff kini lebih cenderung kepada bidang pengarahan.

Bagaimanapun, Isma yang ditemui berkata, keinginan untuk berlakon itu masih lagi ada. Cuma, ada satu watak yang begitu ingin dibawakannya.

“Saya ingin bawakan watak seorang transgender sebab saya memang seorang transgender. Biasanya kat luar ramai yang menyangkakan saya seorang make up artist, buat pelamin, tukang urut atau melacur.

“Untuk watak pula, ia bergantung kepada karakter transgender mana yang akan diberikan. Apabila berjumpa dengan rakan-rakan pengarah, saya memang luahkan keinginan itu kepada mereka,” ujarnya.

Bagaimanapun, dia menjelaskan setakat ini ia masih lagi ada sekatan terutama dari sudut penapisan dan penerimaan stesen televisyen untuk mengetengahkan watak-watak sedemikian.

“Ada rakan yang berkata sekiranya terdapat watak-watak sebegitu mereka akan ingatkan saya. Malah, saya pesan kalau melibatkan satu babak sekalipun memang saya nak buat.

“Matlamat saya adalah agar masyarakat menerima golongan seperti saya sebahagian daripada komuniti yang turut memberi sumbangan.

>Baca: Setelah Empat Tahun, Hetty Sarlene Akhirnya Bakal Timang Cahaya Mata

Dalam pada itu, Isma meluahkan dia juga menganggap dirinya seorang yang ‘gagal’ kerana sepanjang bergelar pengarah, dia masih belum berpeluang untuk menghasilkan naskhah berkenaan golongan transgender.

“Saya adalah dalam golongan itu (transgender), tetapi sepanjang menjadi pengarah saya tidak dapat menonjolkan watak-watak transgender ini. Saya rasa ia penting kerana sampai bila-bila orang akan mengecam golongan seperti saya ini menerusi apa yang mereka lihat di media sosial.

“Padahal ada golongan seperti saya ini memberi fungsi, misalnya ada segelintir yang membantu keluarga. Namun ia tidak dapat ditonjolkan dalam stesen televisyen. Pada saya, seharusnya saya buat satu kisah yang paling saya tahu. Sebab itu saya inginkan watak sebegini,” jelasnya yang turut mengakui dirinya seorang bipolar.

Pada masa sama, Isma menyatakan bahawa dia bersedia untuk menerima sebarang kecaman dan dia sendiri tidak menganggap sesuatu kecaman itu penting buat dirinya.

“Apa yang lebih penting adalah ahli keluarga dan sahabat dapat menerima seadanya dan orang yang mengecam itu tidak dopat merasai sendiri kehidupan yang dilaluinya. Kalau ada orang nak kecam sekalipun kita harus terima dan tidak perlu nak marah,” jelasnya.

Sementara itu, ketika ditanya tentang projek terbaharu, Isma menyatakan dia bakal mengarahkan sebuah drama bersiri berjudul Anak Sena yang berkisar tentang kehidupan suku kaum Batik.

“Sebenarnya saya sangat teruja dengan drama ini, apatah lagi ia akan ditayangkan di TV3. Sebelum ini pun saya memang dah biasa bergaul dengan masyarakat orang asli.

“Cuma, cabarannya adalah saya perlu membuat kajian lebih mendalam, terutamanya memahami cara kehidupan mereka supaya apa yang dipaparkan itu tidak lari dari fakta sebenar,” jelasnya.

Akan ditayangkan sebanyak lapan episod, Anak Sena terbitan Kembara Sufi Production memaparkan kisah mengenai kehidupan suku kaum Batik di Kuala Tahan, Pahang.

Ia menceritakan tentang seorang murid orang asli yang baru memulakan alam persekolahan. Kemudian ada seorang guru yang melihat kredibiliti yang dimiliki pada murid ini dan mahu melihat dia berjaya. – KopiPlanet.com

Setelah Empat Tahun, Hetty Sarlene Akhirnya Bakal Timang Cahaya Mata

Setelah empat tahun mendirikan rumah tangga, akhirnya artis popular kelahiran Singapura, Hetty Sarlene mengesahkan dia kini sedang hamil.

Perkara tersebut dikongsikan oleh peserta Gegar Vaganza musim kelima itu sambil menyatakan tentang ulang tahun perkahwinannya yang keempat.

“Kami akan menyambut ulang tahun perkahwinan ke-4 pada minggu hadapan. Dan untuk menjadikan sambutan ulang tahun perkahwinan ini lebih teruja, kami ingin berkongsi bahawa kami akan mendapat cahaya mata pertama.

“Sepanjang kehamilan ini saya berjaya mengatasi semua alahan serta loya, pening, perubahan mood dan tidur siang,” jelasnya.

>Baca: Sempena Ulang Tahun Kelahiran Ke-54, Ibu Neelofa Dapat Hadiah Kereta Mewah

Menerusi perkongsian gambar yang dimuat naik di Instagram, Hetty yang juga aktif berlakon di Malaysia sebelum ini bakal melahirkan cahaya mata sulung pada Januari 2021.

Hetty dan Dani Aaqil atau nama sebelumnya, Daniel Oakes⁣⁣ mendirikan rumah tangga pada Julan 2016 di Singapura. – Kopiplanet

Lepas Dengar Lagu Kelabu, Ada Peminat Kongsi Kisah Mahu Bunuh Diri

Sejak dilancarkan pada minggu lalu, lagu Kelabu yang dinyayikan oleh YonnyBoii dan Azlan The Typewriter memberi impak tersendiri kepada pendengar.

Malah, terdapat cerita menarik tentang coretan seorang individu yang meluahkan perasaan terhadap dirinya yang dipresi sehingga mahu membunuh diri.

“Ketika kanak-kanak saya merupakan seorang cemerlang dan memasuki sebuah sekolah berprestij pada tahun 2017, namun telah disingkirkan kerana tidak mampu mengawal tekanan.

“Saya memasuki sekolah biasa dan sekali lagi disingkirkan pada tahun 2019. Saya tidak berbuat apa-apa dan rasa diri tidak berguna,” luah seorang pengguna YouTube bersama Vixen menerusi catatan di lagu Kelabu itu.

Luah individu itu lagi, dia merasakan dirinya lebih baik mati dan tidak mahu hidup sehinggakan dia mempunyai kecenderungan mahu bunuh diri.

>Baca: YonnyBoii Pernah Dituduh Ambil Pil Kuda Disebabkan Terlalu Hiperaktif

“Sebenarnya saya pernah cuba bunuh diri, namun tidak boleh kerana saya takut dan sedar tidak begitu kuat untuk berbuat begitu.

“Alangkah baiknya jika saya dapat berkongsi dengan lebih banyaklagi, tetapi saya rasa sekarang ini sahaja,” ujarnya.

Dalam pada itu, YonnyBoii selaku penyanyi dan pencipta lagu berkenaan berharap agar Kelabu tidak dilihat dari sudut yang negatif.

“Lagu ini ditujukan kepada orang yang suka membuli. Lagu ni lebih kepada menghentikan buli kerana takut impak membuli ini menjadi lebih teruk.

“Kepada yang dibuli pula saya harap lagu ini memberi semangat kepada anda dan jangan sampai mahu bunuh diri kerana ramai yang mahu membantu anda,” ujarnya. – KopiPlanet.com

Sempena Ulang Tahun Kelahiran Ke-54, Ibu Neelofa Dapat Hadiah Kereta Mewah

Ibu kepada usahawan pengacara dan pelakon popular, Neelofa iaitu Datin Nor Kartini Noor Mohamed menerima kejutan apabila mendapat sebuah kereta mewah daripada suami tercinta.

Kartini menerima hadiah tersebut adalah bersempena dengan ulang tahun kelahiran yang ke-54, sambil berkongsi beberapa keping gambar di Instagram.

“Alhamdullilah Syukur .. kasih sayang dari zat kekuasaanmu Ya Allah terpancar seluruh ke jiwa-jiwa yg berdamping denganku.. ini adalah rahsia kekuasaan dalam genggamanmu yang tak pernah terfikir di fikiran makhluk.

“Alhamdullilah Ya Allah, mashaAllah harini menerima suprise dari suamiku tercinta.. yang terharu bukan kejutan atau hadiah, tapi… usahanya yg membuatku cukup2 terharu .. love you sayang Kau lah sinar hidupku, kebahagiaan ku.

>Baca: Erra Fazira Tidak Masuk Campur Hal Rumah Tangga Bekas Suami

“Semoga Allah merahmati dan sentiasa menyayangi serta melindungmu dan memberkati rezekimu sayang dengan kesehatan yg afiyah .. amiiinn Love you sayang,” tulisnya.

Lebih istimewa lagi, suaminya iaitu Datuk Abdul Halim Khan turut menempah nombor plat KY1 untuk kereta mewah BMW putih tersebut. – KopiPlanet.com

Erra Fazira Tidak Masuk Campur Hal Rumah Tangga Bekas Suami

Penyanyi dan pelakon Erra Fazira mendedahkan dia tidak mencampuri urusan rumah tangga bekas suaminya, Engku Emran Engku Zainal Abidin yang berpisah dengan isterinya, Laudya Cynthia Bella, baru-baru ini.

Menurut Erra, dia tidak mengetahui permasalahan rumah tangga pasangan itu secara mendalam dan tidak berniat untuk menggali tentang perkara tersebut.

“Saya tidak mencampuri hal rumah tangga bekas suami. Kalau mereka tidak buka mulut, saya akan tutup mulut saya. Tipulah kalau kata saya tidak tahu tapi saya tahu hanya permukaannya sahaja (surface). Saya pun tak nak korek kerana saya bukan begitu orangnya. Salah kalau saya buat macam itu.

“Saya rasa tiada sesiapa nakkan penceraian. Saya pasti mereka pun tidak mahu, bukan mereka tak usaha nak selamatkan tapi dah sampai situ sahaja ketentuan jodoh mereka,” katanya.

Erra berkata demikian ketika ditemui media pada majlis pelantikannya sebagai Duta Faith Fleur di Menara Kuala Lumpur, hari ini.

Menurut Erra lagi, dia ada berhubung dengan Bella dan menitipkan kata-kata semangat buat pelakon filem Syurga Yang Tak Dirindukan Itu.

>Baca: Teka-Teki Berakhir… Laudya Cynthia Bella & Engku Emran Sudah Berpisah

“Sebagai wanita kami ada berbicara tetapi tidaklah secara umum. Adalah sedikit sebanyak memberikan nasihat tetapi tidak begitu terperinci. Bella juga tidak bercerita lebih. Memang kami rapat tetapi kami tidaklah selalu berhubung.

“Saya ada bercakap dengan dia dalam setiap pahit pasti ada hikmah dan manisnya. Allah uji maknanya Allah sayang. Adalah ganjaran itu nanti,” ujarnya.

Bella dan Engku Emran menikah pada 8 September 2017 di sebuah hotel di Kuala Lumpur. Aktres terkenal Indonesia itu baru-baru ini mendedahkan dia sudah bercerai menerusi sebuah rancangan tv di negara kelahirannya.

Pasangan ini tidak dikurniakan cahaya mata, manakala Engku Emran mempunyai seorang anak perempuan Engku Aleesya, 11, hasil perkahwinan terdahulu dengan Erra. – KopiPlanet.com

Aliff Aziz Luah Kemarahan Isteri Dilemparkan Kata-Kata Kesat

Suami mana yang mampu menahan kesabaran apabila isteri tercinta dilemparkan dengan kata-kata yang cukup kesat dan terhina.

Itulah yang dirasai oleh artis kelahiran Singapura, Aliff Aziz apabila isterinya yang kini sedang sarat hamil, Bella Astillah dilabel ‘gemok macam babi sial’ oleh seorang individu bernama Sarah Nomad.

“It’s one thing to pass around harsh words to another person, but to send these words to a lady that is heavily pregnant with the blessing of Allah is just another level.

“Ni akibatnya bila diri takde basic values untuk hormat orang lain lepas tu keluarkan kata-kata kesat dekat ibu mengandung yang tak pernah buat salah dengan kau,” luahnya menerusi Insta Storynya.

>Baca: Tidak Tahan Sering Dikecam, Sajat Luah Nak Keluar Agama Islam?

Dalam pada itu, pelakon dan penyanyi juga memberi amaran supaya berhenti menganggu isterinya itu, sebelum dia mengambil tindakan undang-undang.

“You want a reaction? Here’s your second of fame. I’m not kidding when I say this. Stop harassing my wife before we get the law come get you,” tegasnya. – KopiPlanet.com

Azad Jazmin Dedah Punca Tidak Sertai Program Pertandingan Lawak

Sebelum ini, pelakon Azad Jazmin menyatakan dia pernah disaran untuk menyertai program pertandingan lawak seperti Raja Lawak atau Maharaja Lawak Mega.

Bagaimanapun, pelakon itu kini telah mendedahkan tentang punca utama dia tidak memenuhi saranan tersebut iaitu setelah kehilangan adiknya, Allahyarham Nizar Jeffri.

“Assalamualaikum semua, setiap kali saya tengok video ni saya akan sangat happy dan dalam masa yang sama saya akan tersangat sayu dan sedih.. Kenapa Pak Azad tak masuk Raja Lawak atau Maharajalawak Mega? Soalan yang selalu diajukan pada saya.

“Bukan saya tak nak masuk, sebab partner saya takdak, partner saya dah arwah, saya pernah plan dengan arwah adik saya nak masuk Raja Lawak tapi setelah arwah adik pergi meninggalkan saya makanya terkubur niat saya bersamanya,” ujarnya. menerusi perkongsian sebuah video di Instagram.

Adiknya, arwah Nizar yang juga seorang pelakon meninggal dunia pada tahun 2011 akibat mengidap penyakit paru-paru berair.

Pada masa sama, Azad yang juga suami kepada pelakon Eira Syazira itu turut meluahkan rasa rindu kepada arwah adiknya itu.

“Al fatihah to my arwah adik Nizar jeffri A.K.A Boboy (kongsi) abang miss you brah… Anak Antoo Penang Boboy the lagend!,” ujarnya. – KopiPlanet.com

SukaSucre Bistro Cheras Tutup, Bakal Beroperasi Di Tempat Baharu

Artis dan selebriti cef terkenal, Datuk Fazley Yaakob mengumumkan restoran SukaSucre Bistro miliknya yang terletak di Cheras akhirnya tutup setelah tujuh tahun beroperasi.

Menerusi perkongsian di Instagram, Fazley memberitahu operasi restorannya itu akan ditutup buat sementara waktu, sementara menunggu kerja-kerja renovasi di tempat baharu.

“Apabila saya menjadi juara untuk pertandingan memasak di televisyen pada tahun 2012, saya tidak sangka bahawa perjalanan hidup saya, yang selama ini sebagai seorang artis dan usahawan, akan juga bertambah ceritanya sebagai seorang chef. Dengan restu dan izin arwah Bapak dan ibu tersayang pada masa itu, kami mulakan @sukasucrebistro.

“7 tahun kemudian, setelah beberapa ratus artikel di media, berpuluh-puluh anugerah kami terima dan juga pengiktirafan kami terima dari dalam dan luar negara, kami kini bersedia untuk berpindah ke tempat baharu,” jelasnya.

Ujar Fazley, dia berterima kasih kepada semua yang pernah menjadi pelanggan di restorannya itu serta meluahkan penghargaan kepada mereka yang pernah berkhidmat di restorannya itu.

>Baca: Single Baharu Yang Ini Yang Itu Sindir Individu Berperangai Lalang

“Salam sayang kepada semua yang pernah berkhidmat di bawah naungan syarikat ini, baik pun sebagai anggota dapur, management, ataupun helpers/cleaners. Jasa mu sentiasa dikenang. Banyak kenangan kita bersama di sini.

“Terima kasih kepada mentor-mentor saya @_chefwan58 & @chefjoe82, dan mentor-mentor dari @mylecordonbleu & @lecordonbleuparis atas tunjuk ajar dan panduan selama ini,” ujarnya.

Dalam pada itu, Fazley turut mengumumkan minggu depan restoran Minang Tapau miliknya akan mula beroperasi semula di Bukit Damansara.

“SukaSucreBistro akan dibuka juga tidak lama lagi di lokasi yang belum diumumkan lagi. Terima kasih semua. Salam sayang buat semua,” jelasnya. – KopiPlanet.com