• FOLLOW US

Hasilkan Filem Remp-It 2, Zul Huzaimy Minta Restu Ahmad Idham

Pengarah dan pelakon terkenal, Zul Huzaimy menyatakan dia telah meminta restu daripada pengarah Remp-It iaitu Ahmad Idham bagi menghasilkan kesinambungan filem berkenaan.

Zul berkata, dia sendiri datang berjumpa dengan Ahmad Idham untuk memberitahu niatnya menghasilkan Remp-It 2 dan ternyata ia mendapat sokongan sepenuhnya daripada pengarah tersebut.

“Sebelum ini saya memamg ada berjumpa dengan beliau bagi menyatakan hasrat saya itu. Saya rasa perlu meminta restu sendiri daripadanya memandangkan dia adalah pengarah asal.

“Ternyata beliau telah memberikan sepenuh sokongan kepada saya untuk menghasilkan filem ini. Dia juga berharap agar filem tersebut akan sukses di pawagam nanti,” ujarnya yang turut menulis skrip dan berlakon dalam filem berkenaan.

Zul berkata demikian ketika ditemui semasa majlis pelancaran filem Remp-It 2 terbitan Brighstar Pictures Sdn. Bhd yang berlangsung baru-baru ini.

Menurutnya lagi, setakat ini semuanya berjalan lancar menjelang penggambaran yang akan bermula pada bulan Julai ini. Malah, pihak penerbit juga sudah berurusan dengan Metrowealth Pictures memandangkan mereka adalah penerbit bagi filem yang pertama.

Remp-It 2 yang diarahkan sendiri oleh Zul berkisarkan tentang kehidupan Spark selepas 12 tahun setelah dibebaskan daripada penjara.

Ketika ditanya apa yang membuatkan dia berhasrat untuk menghasilkan Remp-It 2, Zul memberitahu ia adalah berdasarkan kepada permintaan peminat.

“Apabila membincangkan tentang filem permotoran ini bersama peminat, perkara yang paling dibangkitkan mereka adalah mengenai rempit.

“Kemudian saya terfikir kenapa tidak dibuat sahaja kesinambungan kepada filem rempit yang dahulu. Jadi, tercetuslah idea untuk menghasilkan Remp-It 2 ini,” jelasnya.

Dalam pada itu, antara barisan pelakon yang bakal membintangi Remp-It 2 seperti Dayana Roza, Cat Farish, Achey, Mamat Sepah, Kazar Saisi, Jaa Sazuran, Arin RL, Azlan Komeng dan Amai Kamaruddin serta penampilan istimewa iaitu Aiman Tino dan Black Hanifah.

“Buat masa ini, pihak kami sedang mencari pelakon yang memegang watak sebagai adik kepada Madi. Mungkin untuk watak tersebut akan ditawarkan kepada Shaheizy Sam, cuma perbincangan masih lagi dilakukan,” jelasnya.

Bakal menjalani penggambaran awal Julai ini di lokasi seperti Terengganu, Kuala Lumpur dan Johor, Zul menyasarkan filem berkenaan akan menemui peminat di pawagam pada Mac 2020. – KopiPlanet.com

Penerbit Filem Sangkar Sahkan Sudah Beli Hakcipta Muzik Teaser Trailer Sangkar

Menerusi kenyataan balas dari komen di laman media sosial Suka Filem, penerbit filem Sangkar, Astro Shaw, Primeworks Studios, Infinitus Gold dan mm2 Entertainment menegaskan pihaknya sudah membeli hakcipta bagi runut bunyi teaser filem Sangkar.

“Terima kasih atas perhatian. Untuk makluman pihak kami telah mendapat kebenaran dan membeli hakcipta runut bunyi berkenaan untuk special teaser Sangkar.

“Segala bentuk rangka promosi untuk menggunakan runut bunyi ini telah mendapat kebenaran sepenuhnya. Diharapkan penjelasan ini dapat menjawab segala kekeliruan,” ujar satu kenyataan ringkas yang dikeluarkan.

Sebelum ini, terdapat dakwaan seorang vlogger yang mengatakan muzik untuk teaser trailer filem berkenaan meniru sebuah filem Hollywood iaitu Robin Hood.

Susulan dakwaan tersebut, terdapat segelintir pihak yang dikatakan mahu memboikot filem berkenaan apabila ditayangkan di pawagam.

Sangkar merupakan sebuah filem aksi lakonan Zul Ariffin, Remy Ishak dan Mira Filzah yang akan tayang pada 29 Ogos ini. – KopiPlanet.com

Upin & Ipin Kutip RM25 Juta, Kalahkan Filem Animasi Antarabangsa

Filem animasi Upin & Ipin: Keris Siamang Tunggal berjaya meraih kutipan pecah panggung (box office) RM25 juta hanya dalam tiga minggu masa tayangan dengan seramai 2 juta penonton sejak ia mula ditayangkan pada 21 Mac lalu.

Menurut Pengarah Urusan Les’ Copaque, Burhanuddin Md Radzi, kutipan itu telah mencatatkan filem terbitan syarikatnya itu sebagai filem yang meraih rekod kutipan tertinggi sepanjang zaman bagi kategori filem animasi.

“Kejayaan ini adalah hasil dari penulisan cerita yang luar biasa dalam mengaitkan watak Upin & Ipin dengan watak-watak hikayat dongeng melayu lama seperti Mat Jenin, Raja Bersiong, Nakhoda Ragam dan banyak lagi.

“Selain itu, lagu tema dan animasi yang cantik mendapat pujian netizen yang meletakkannya setanding dengan filem animasi antarabangsa.

“Ada pawagam yang sampai 33 tayangan diadakan pada satu-satu hari dan ia satu pencapaian yang membanggakan untuk filem tempatan.

“Kami banyak dapat komen-komen positif dan mungkin kami akan bukukan komen-komen positif ini di masa depan,” katanya kepada KopiPlanet.com ketika ditemui pada majlis sidang media pengumuman kutipan box-office yang berlangsung di Hotel Aloft, Kuala Lumpur hari ini.

Kejayaan luar biasa Upin & Ipin: Keris Siamang Tunggal turut mengalahkan rekod filem animasi antarabangsa The Incredibles 2 yang sebelum ini memegang rekod filem animasi paling laris di Malaysia.

Pengarah Upin & Ipin: Keris Siamang Tunggal bersama maskot Upin & Ipin.

Filem arahan Ahmad Razuri Roseli, Adam Amiruddin dan Syed Nurfaiz Khalid Syed Ibrahim ini turut akan ditayangkan di Vietnam pada 26 April dan di Indonesia bermula 9 Mei ini.

Upin & Ipin: Keris Siamang Tunggal juga berkemungkinan besar akan ditayangkan di negara India, China dan Uzbekistan. – KopiPlanet com

Fly By Night Paparan Jenayah Sekumpulan Pemandu Teksi

Tidak dapat dinafikan bahawa naskhah filem-filem yang bercorak aksi dan jenayah dengan penerapan elemen-elemen drama sentiasa digemari penonton.

Atas sebab itu, syarikat produksi Planet Films Sdn. Bhd. mengambil inisiatif dengan menerbitkan sebuah filem berjudul Fly By Night – Sebelum Pagi Berakhir.

Memaparkan kisah tentang sekumpulan pemandu teksi yang melakukan jenayah dengan mengugut penumpang, ia diarahkan seorang pengarah iklan iaitu Zahir Omar.

Bagi Zahir, idea untuk menghasilkan filem ini timbul kira-kira tujuh tahun lalu memandangkan dia seorang penggemar nashkah filem bergenre neo-noir (genre filem misteri dan drama jenayah).

“Sepanjang tempoh tersebut, saya memikirkan jalan cerita yang bersesuaian dengan kehidpan sosial rakyat Malaysia.

“Akhirnya, saya memilih untuk mengetengahkan kisah pemandu teksi memandangkan mereka lebih dekat dengan masyarakat serta merasai pelbagai pengalaman hidup,” ujarnya.

Fly By Night – Sebelum Pagi Berakhir dibintangi barisan pelakon seperti Sunny Pang, Bront Palarae, Fabian Loo, Eric Chen, Jack Tan dan Joyce Harn.

Ia menjalani penggambaran pada bulan Januari 2018 di sekitar Kuala Lumpur, Shah Alam dan Klang selama 23 hari.

Mengenai cabaran sepanjang pembikinan filem ini pula, Zahir memberitahu selain kali pertama mengarah filem, penggunaan bahasa juga memberikan cabaran tersendiri buat dirinya.

“Dalam filem ini, 70 peratus menggunakan bahasa Mandarin dan selebihnya bahasa Melayu. Malah, saya cuma mahir sedikit dalam bahasa Hokkien dan Kantonis.

“Bagaimanapun, saya lega kerana barisan pelakon telah berhasil menjayakan watak yang diberikan serta memenuhi setiap yang saya inginkan dalam penjiwaan watak masing-masing,” ujarnya yang sebelum ini menjadi pengarah untuk beberapa buah iklan di Malaysia serta luar negara.

Sementara itu, salah seorang pelakon utamanya iaitu Bront Palarae pula menyatakan dia tertarik untuk membintangi filem berkenaan kerana jalan ceritanya yang segar.

Ujarnya, tidak ada sebab untuk dia menolak berlakon di bawah arahan Zahir memandangkan dia sudah lama mahu bekerja dengan pengarah tersebut.

“Saya memang ingin bekerjasama dengannya setelah menonton karya filem pendek Zahir iaitu K-Hole yang memenangi anugerah BMW Shorties pada tahun 2007.

“Sepanjang kami bekerjasama semuanya berjalan lancar dan dia seorang pengarah yang bagus. Visinya sangat jelas dan citarasanya sangat bagus,” ujar Bront.

Filem Fly By Night – Sebelum Pagi Berakhir akan ditayangkan di pawagam seluruh negara bermula pada 11 April ini.

SINOPSIS:
Fly By Night – Sebelum Pagi Berakhir berkisar tentang sekumpulan empat orang pemandu teksi yang melakukan kegiatan memeras ugut penumpang yang diambil dari lapangan terbang. Kumpulan ini diketuai oleh Tai Lo (Sunny Pang) dan dianggotai oleh adiknya Sai Lo (Fabian Loo), bekas banduan Ah Soon (Eric Chen) dan pemuda pintar yang penuh misteri Gwai Lo (Jack Tan). Mereka memilih penumpang yang kaya dan mempunyai banyak wang dijadikan sasaran. Namun sikap tamak Sai Lo menyaksikan dia keluar dan bertindak secara bersendirian bersama Gwai Lo. Namun kerakusan mereka tidak mendatangkan hasil.

Mereka mula bertindak dengan lebih berani dan memeras ugut pasangan Marcus (Shaun Chen) dan wanita simpanannya Reanne (Joyce Harn) yang kemudiannya turut melibatkan sebuah kumpulan kongsi gelap yang ganas. Pihak polis yang diketuai oleh Inspektor Kamal (Bront Palarae) dapat menghidu apa yang berlaku dan mula membuat pengawasan.

Kisah dramatik yang berselang seli dengan aksi ini menjadi bertambah menarik apabila aktiviti pasangan penjenayah ini secara tidak sengaja telah melibatkan Jared (Frederick Lee) seorang ketua kongsi gelap yang ganas dan dia mahu mereka membayar ganti rugi atas kesalahan yang dilakukan. Kumpulan pemeras ugut terpaksa membuat rancangan demi menyelamatkan nyawa mereka. Apabila tarikh pembayaran semakin hampir, angka korban semakin meningkat, dan rahsia kejahatan silam mula terbongkar. – KopiPlanet.com

Mawi Belanja Tiket Wayang Tiada Tajuk RM1 Kepada Penonton Bertuah

Pelakon dan pengarah, Asmawi Ani atau Mawi mempunyai cara yang tersendiri bagi mempromosikan filem sulung arahannya, Tiada Tajuk yang bakal ditayangkan pada 4 April ini.

Menurut Mawi, dia sememangnya sudah lama menyimpan hasrat sekiranya filemnya itu ditayangkan kelak, dia ingin membelanjakan tiket wayang penonton bertuah yang mana mereka hanya perlu membayar sebanyak RM1 bagi satu tiket wayang.

“Saya memang sudah lama simpan impian dan berniat memberi balik kepada peminat-peminat yang telah menyokong saya selama ini. Sehubungan itu, saya ambil keputusan untuk belanja tiket wayang sebanyak RM1 kepada penonton bertuah.

“Mungkin saya akan pergi ke mana-mana pawagam secara mengejut dan dari situ saya akan belanja tiket wayang yang mana mereka hanya perlu bayar RM1 manakala harga selebihnya saya yang akan bayar,” katanya kepada KopiPlanet.com

Mawi ditemui pada malam gala tayangan filem Tiada Tajuk yang berlangsung di MM2 Cineplex, Damansara baru-baru ini.

Tiada Tajuk yang diterbitkan Mawi World Entertainment akan ditayangkan di 100 pawagam seluruh negara termasuk di Singapura dan Brunei.

Enggan berkongsikan kos penerbitan Tiada Tajuk, Mawi cuma meletakkan harapan agar penonton dapat melihat mesej serta pengajaran yang disellitkan menerusi karya bergenre komedi Islamik.

“Saya buat filem ini bukanlah untuk mengajar atau berdakwah sebaliknya kalau penonton dapat lihat mesej yang cuba disampaikan dan ia berkesan, Alhamdulillah.

“Saya juga tidak perli sesiapa dalam filem ini. Saya buat filem ini dengan tujuan untuk berkongsi apa yang saya sudah lalui sepanjang bergelar anak seni sejak 14 tahun lalu,” katanya.

Filem berdurasi satu setengah jam itu membariskan Joey Daud, Hazama, Along Cham, Ropie, Amira Othman, Kamarool Hj Yusof, Mawi Anas Tahir.

Tiada Tajuk yang mengisahkan perjalanan tiga pemuda iaitu Abadi, Rumi dan Kuswadi dalam mencapai impian mereka bergelar penyanyi. Dapatkah mereka merealisasikan impian itu? Sama-sama nantikan di pawagam pada 4 April ini! – KopiPlanet.com

Mawi Bersyukur Filem Tiada Tajuk Tayang Di 100 Buah Pawagam

Pengarah filem genre komedi Islamik, Tiada Tajuk, Asmawi Ani atau Mawi melahirkan perasaan syukur selepas filem sulung arahannya itu akan ditayangkan di 100 pawagam bermula 4 April ini.

Tiada Tajuk yang diterbitkan syarikat Mawi World Entertainment dibarisi pelakon Along Cham, Hazama, Joey Daud, Amira Othman, Deen Maidin, Kamarul Hj Yusof, Achey dan Mawi.

“Alhamdulillah saya bersyukur sebab pihak panggung percaya dengan filem Tiada Tajuk. Saya sedar saya baru pertama kali buat filem jadi kepercayaan pihak panggung terhadap filem ini buat saya rasa terkejut dan terharu.

“InsyaAllah saya harap dapat tambah lagi beberapa lokasi panggung di masa akan datang,” katanya ketika dihubungi KopiPlanet.com

Filem Tiada Tajuk akan ditayangkan di 91 buah pawagan di Malaysia, manakala  di Singapura pula sebanyak lapan buah pawagam dan satu pawagam di Brunei.

Tiada Tajuk mengisahkan tiga sahabat baik berasal dari kampung, dianggap sebagai kutu rayau yang mana bercita-cita untuk menjadi artis terkenal. Banyak dugaan yang mereka lalui sepanjang perjalanan meraih impian tersebut. – KopiPlanet.com

Upin & Ipin: Keris Siamang Tunggal Jadi Mangsa Rakaman Secara Haram

Baru sahaja empat hari ditayangkan, filem animasi Upin & Ipin: Keris Siamang Tunggal telah menjadi mangsa rakaman haram pihak tidak bertanggung jawab.

Ketua Pegawai Eksekutif Perbadanan Kemajuan Filem Nasional (FINAS) Malaysia, Ahmad Idham mendedahkan perkara tersebut setelah mendapat aduan daripada pihak penerbit.

“Produser filem ini iaitu Burhanuddin Md Radzi telah mengadu kepada saya babawa sudah ada penonton merakam visual empat minit dan memuat naik di YouTube.

“Mujurlah, kami (Finas) mempunyai pasukan khas yang sememangnya bertindak memantau perkara ini serta berjaya memadamkan rakaman tersebut daripada terus viral,” katanya.

Menurutnya, beliau berharap agar semua pihak terutama pihak pawagam sentiasa memantau dan meningkatkan tahap pengawasan di dalam pawagam.

Jelasnya lagi, sejak dilantik sebagai CEO Finas, isu berkaitan rakaman dan muat naik karya secara haram ke dalam internet menjadi salah satu keutamaannya.

“Kalau penonton ada ternampak aktiviti rakaman ketika tayangan, terus saja laporkannya kepada pihak pawagam untuk tindakan selanjutnya.

“Saya sangat memandang serius perkara ini untuk membantu penerbit tempatan yang terpaksa berdepan dengan isu-isu seperti ini,” katanya.

Beliau juga akui tidak teragak-agak menggunakan kapasiti sebagai CEO untuk mengambil tindakan undang-undang ke atas pihak yang terbabit dalam aktiviti berkaitan.

Mana-mana pihak atau individu yang melakukan kesalahan tersebut boleh didakwa di bawah Akta Hak Cipta 1987 dengan pesalah boleh dikenakan tindakan dan denda sehingga RM20,000 atau penjara tidak melebihi 5 tahun atau kedua-duanya sekali.

Penghasilan filem Upin & Ipin: Keris Siamang Tunggal menelan belanja RM20 juta dan mengambil masa lima tahun untuk disiapkan dengan 100 peratus kepakaran anak tempatan mula ditayangkan sejak 21 Mac lalu. – KopiPlanet.com

Pereka Akui Poster Filem Tiada Tajuk Inspirasi Majalah Gila-Gila

Pereka poster filem Tiada Tajuk, Empayar Kukubesi mengakui rekaan poster filem terbaharu arahan Mawi, Tiada Tajuk adalah inspirasi daripada Majalah Gila-Gila.

Menerusi laman Instagram miliknya, ketika mendengar penerangan tentang sinopsis filem berkenaan, dia sudah membayangkan poster yang akan dihasilkan kelihatan seperti kulit majalah komik berkenaan.

“Sebenarnya selepas poster ini dilancarkan beberapa hari lepas, ramai mula memperkatakan poster ini seperti Majalah Gila-Gila, Ujang dan Gelihati.

“Selepas meneliti gambar-gambar yang telah diambil oleh jurugambar di lokasi oleh Thehitman Nazri, ianya semakin pasti yang aku memang akan buat poster ini look and feel dia macam gila-gila sebab dulu masa kecik memang aku nak jadi kartunis pun dan memang aku membesar dengan Gila-Gila,” jelasnya.

Menurutnya, dia juga menjadikan kartunis terkenal iaitu Jaafar Taib sebagai inspirasi buat dirinya dan kartunis berkenaan ternyata banyak mempengaruhi karya yang dihasilkannya selama ini.

“Kalau ikutkan eksperimental beberapa poster filem sebelum ini, aku dah buat untuk kelihatan seperti kulit buku sama ada novel atau pun majalah lama, contohnya filem Lebuhraya Ke Neraka, Rock Bro dan juga terbaru adalah Hantu Kak Limah semuanya dari sutradara Mamat Khalid.

“Ketiga-tiga poster ini memang feel dan soul dia memang sangat dekat dengan vintage drawing, magazine and novel, cuma untuk karya poster kali ini aku betul-betul dapat soulnye untuk seperti dan seakan akan kulit Majalah Gila-Gila pada zaman 80-an,” jelasnya.

Pada masa sama, dia juga mendedahkan bahawa gambar Mawi di dalam poster berkenaan sebenarnya diambil sendiri oleh isteri Mawi iaitu Ekin dengan menggunakan telefon bimbit.

Filem pertama arahan juara Akademi Fantasia 3 itu akan ditayangkan di pawagam pada 4 April ini dengan membariskan pelakon seperti Hazama, Joey, Along Cham, Anas Tahir, Ropie dan Amirah Othman. – KopiPlanet.com

Tonton Tiada Tajuk, Peluang Menang Perodua Bezza, Yamaha Ysuku

Selepas hampir setahun merahsiakan tajuk filem pertama arahannya, akhirnya Asmawi Ani atau Mawi hari ini mendedahkan judul filem itu yang bertajuk ‘Tiada Tajuk’.

Mawi membuat pendedahan itu menerusi majlis pelancaran filem Tiada Tajuk yang diadakan di perkarangan pusat beli belah Sogo, Kuala Lumpur hari ini.

“Sebenarnya dah lebih setahun saya peram tajuk filem ini dan akhirnya hari ini saya lega dah beritahu semua mengenai tajuk filem ini yang berjudul Tiada Tajuk.

“Kalau nak tahu para pelakon pun saya rahsiakan tajuk daripada mereka. Saya harap filem ini akan dapat menarik minat penonton di luar sana,” kata Mawi kepada KopiPlanet.com.

Filem Tiada Tajuk dibintangi oleh baisan pelakon popular tanah air seperti Mawi, Joey Daud, Hazama, Kamarol Hj Yusof, Along Cham, Amira Othman dan Soya.

Menerusi majlis yang sama juga Mawi mengumumkan kejutan buat penonton yang mana penonton yang sudah menonton filem ini berpeluang memenangi hadiah utama sebuah kereta Perodua Bezza dengan hanya memberi tajuk filem serta tagline yang bersesuian dengan jalan cerita yang diketengahkan menerusi filem terbitan Mawi World Entertainment ini.

Selain Bezza, pihak penerbit turut berbesar hati menghadiahkan sebuah motosikal Yamaha Ysuku (Y15zr) serta pakej umrah atau percutian ke Australia untuk dua orang.

“Jika dulu peminat dah hadiahkan saya kereta menerusi kemenangan di Akademi Fantasia serta Anugerah Bintang Popular, kali ini apa salahnya saya hadiahkan mereka dengan kereta pula tapi dengan syarat mereka kena pergi tengok filem saya dulu,” kata Mawi secara bersahaja.

Tiada Tajuk bakal ditayangkan di pawagam seluruh negara bermula 4 April ini. Mereka yang ingin menyertai pertandingan tersebut perlu memuat turun aplikasi Mawi World di App Store atau Google Play Store.

Pertandingan tersebut terbuka kepada semua yang menonton filem Tiada Tajuk bermula pada hari pertama sehingga tamat tayangan di pawagam. – KopiPlanet.com

Misteri Dilaila Ketengah Plot Twist Yang Tak Dijangka, Memang Misteri!

Tajuk: Misteri Dilaila
Tarikh Tayangan: 21 Februari 2019
Durasi: 1 jam 22 minit
Genre: Seram / Thriller
Pengarah: Syafiq Yusof
Pelakon: Zul Ariffin, Elizabeth Tan, Sasqia Dahuri, Datuk Rosyam Nor, Namron, Mas Khan, Kenji Sawahi, Iz Sulaini
Klasifikasi: P13

Pengarah muda, Syafiq Yusof kembali mewarnai industri perfileman tempatan menerusi arahan terbaharunya, Misteri Dilaila.

Filem bergenre seram/thriller ini ternyata memberi nafas baharu buat karya filem tempatan apabila pengakhiran ceritanya yang cukup lari daripada cliche dan plot penceritaan yang jarang-jarang diketengahkan pengarah lain.

Harus diakui Syafiq mempunyai visi dan misi yang tersendiri selain nampak hasil usaha dan kerja kerasnya yang rajin membuat kajian dengan menonton filem-filem bercorak seram / thriller daripada negara luar seperti di Eropah dan Korea Selatan.

Bukan meniru, sebaliknya anak bongsu Datuk Yusof Haslam ini hanya mengambil sedikit intipati seperti hiasan dalam rumah banglo yang sering kali sinonim dengan filem-filem seram keluaran negara luar.

Secara keseluruhannya, selepas menyaksikan filem anda pasti akan berasa kagum dengan plot twist yang tidak dijangka sebaik dibongkar pada akhir cerita.

Para pelakon juga cukup memberikan rasa dalam lakonan mereka lebih-lebih lagi watak yang dimainkan Zul Ariffin dan Datuk Rosyam Nor yang banyak bermain dengan emosi.

Malah, boleh dikatakan mereka perlu banyak kali memekik dalam filem ini kerana sering kali terlibat dalam perbalahan yang cukup membuatkan penonton tertanya-tanya di manakah misteri keberadaan Dilaila.

Tidak mudah untuk meneka siapakah sebenarnya dalang kepada semua misteri tersebut kerana Syafiq bijak mewarnakan plot penceritaannya agar ia menjadi tanda tanya sehingga ke pengakhirannya.

Babak-babak seram yang ditonjolkan juga cukup menaikkan bulu roma dan setiap ‘jump scares’ yang ditunjukkan memang kena dengan jalan cerita dan tidak mengarut atau sekadar untuk tangkap muat bagi mencantikkan filem tersebut.

Penulis yakin pasti ada penonton yang akan melompat terkejut melihat beberapa babak seram dalam filem ini kerana ia dibuat cukup menyakinkan!

Filem kesembilan arahan Syafiq ini berkisarkan tentang Jefri yang kehilangan isterinya, Dilaila sewaktu mereka bercuti di rumah persinggahan keluarga Dilaila di Fraser Hill, Pahang. Sejak kehilangan Dilaila, Jefri sering diganggu pelbagai kejadian aneh semasa berusaha mencari isterinya.

Imam Aziz memaklumkan yang Dilaila sudah ditemui namun Jefri terkejut kerana dia mendapati wanita itu bukan isteriya, tetapi wanita itu mengakui dirinya sebagai Dilaila.

Misteri Dilaila ditayangkan di 131 pawagam di Malaysia, Singapura dan Brunei bermula hari ini (21 Februari). – KopiPlanet.com