• FOLLOW US

admin

Muat Naik Gambar Hamil, Emma Maembong Dihujani Ucapan Tahniah

Pelakon Emma Maembong mengesahkan bahawa dirinya kini sedang berbadan dua menerusi gambar yang telah dimuat naik di laman sosial Instagram miliknya.

Emma memuat naik gambar percutiannya bersama suami, Muhammad Shazli Azhar di Langkawi sambil menyatakan tidak sabar menunggu kehadiran cahaya mata sulung mereka.

“Our first honeymoon and last duo trip with my husband.can’t wait to see you my baby,” tulisnya menerusi caption di gambar yang dimuatnaik.

Dalam pada itu, Emma turut dihujani ucapan tahniah daripada peminat dan rakan-rakan artis yang gembira dengan kehamilan tersebut.

Pelakon berkenaan dikatakan sedang hamil empat bulan dan dijangka akan bersalin cahaya mata sulung pada November ini. – KopiPlanet.com

Siti Nordiana Tampilkan Elemen Drama Pendek Dalam Video Muzik Angkara

Sempena dengan pelancaran single baharu berjudul Angkara, Siti Nordiana atau Nana terlebih dahulu telah menghadiahkan peminat dengan video muzik yang menerapkan elemen drama pendek.

Menariknya, video muzik hasil sentuhan Khairul Hazwan itu mengandungi empat episod yang mana pada episod akhir segala persoalan bakal terjawab. Menariknya, episod keempat itu juga adalah muzik video penuh Angkara.

Nana berkata, idea itu timbul selepas melihat anaknya, Muhammad Rayyan Nakhaie, 12, yang suka menonton filem pendek di YouTube.

“Saya terfikir yang saya tak pernah buat konsep sebegini. Selalunya ‘countdown’ saja dan terus keluar video muzik penuh. Bagi saya ia sudah biasa dan kali ini saya nak bagi ‘extra’ dan drama sikit pada peminat.

“Dalam video muzik ini peminat kena menonton drama pendek dulu baru boleh tahu video penuh. Saya mendapat idea ini sebab anak suka menonton drama dan filem pendek di YouTube. Dari situ saya cuba untuk gunakan konsep sama dalam video muzik kali ini,” katanya.

Menurutnya, untuk episod pengenalan ia sudah ditayangkan pada 3 Julai lalu di saluran YouTube Seventeen Eleven Music. Angkara iaitu hasil ciptaan Sharon Paul dan lirik oleh Fedtri Yahya.

Nana yang juga pelakon Dia Semanis Honey berkata, idea jalan cerita yang dipaparkan adalah inspirasi daripada kisah masalah rumah tangga yang banyak dipaparkan dalam drama atau filem.

“Pada mulanya saya memberi idea jalan cerita kepada pihak produksi. Mereka suka dan kami terus melakukan perbincangan untuk menambah baik lagi. Dengan bantuan pengarah, syarikat Seventeen Eleven Music dan syarikat saya sendiri, maka terhasillah video muzik ini.

“Disebabkan banyak pihak terbabit, jadi saya perlu mendapatkan pandangan mereka juga. Baharulah orang kata ada variasi,” jelasnya.

>Baca: Shukri Yahaya Mahu Fokus Berlakon, Belum Sedia Ceburi Bidang Perniagaan

Lebih istimewa lagi buat peminat, Nana juga turut menampilkan pelakon popular, Fikry Ibrahim sebagai watak utama dalam video muzik berkeaan.

“Menerusi perbincangan, pengarah minta dia mahukan muka ‘bad boy’ dan ala-ala ‘playgirl’. Kebetulan hubungan saya dan Fikry pun baik. Dia kawan yang sangat mudah nak bekerjasama, malah senang berurusan dan tidak banyak kerenah.

“Pendek kata, dia sangat memudahkan kerja. Walaupun ada yang cakap kenapa Fikry lagi sebab dalam video muzik Hatiku Milikmu turut menggunakan khidmatnya, tetapi disebabkan seronok bekerjasama dengan Fikry, jadi kenapa tidak kami bekerjasama semula.

“Lagipun dia seorang pelakon yang sangat komited terhadap kerja. Kalau tengok drama pendek ini macam-macam ‘rasa’ ada,” katanya.

Seterusnya, episod kedua bakal ditayangkan pada 8 Julai dan ketiga pada 13 Julai ini, jam 9 malam di saluran YouTube Seventeen Eleven Music.

Sementara itu, video muzik penuh bakal dilancarkan secara rasmi pada 17 Julai dan serentak dengan itu turut dilancarkan juga lagu Angkara. – KopiPlanet.com

Shukri Yahaya Mahu Fokus Berlakon, Belum Sedia Ceburi Bidang Perniagaan

Pelakon Shukri Yahaya menyatakan buat masa ini dirinya mahu lebih fokus kepada bidang lakonan dan belum bersedia lagi untuk menceburi bidang perniagaan seperti segelintir artis.

Shukri berkata, sesuatu perkara yang ingin dilakukan itu perlulah seiring dengan minat supaya apa yang diusahakan itu tidak menemui kegagalan.

“Bagi saya kalau hendak memulakan perniagaan ini perlulah ada minat. Kalau tidak, pastinya ia akan mendatangkan kerugian di kemudian hari.

“Sekiranya ada perancangan untuk berniaga pada masa hadapan, mungkin perniagaan yang diusahakan itu ada kaitan dengan dunia seni, misalnya menjadi seorang penerbit,” ujarnya.

Shukri berkata demikian ketika ditemui semasa majlis pelancaran pembukaan Bubble Bee Malaysia cawangan Setapak baru-baru ini.

> Baca: Sharnaaz Ahmad Sudah Bersedia Dengan Keputusan Mahkamah

Dalam pada itu, pelakon berkenaan menyatakan pendapatannya turut terjejas sepanjang Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dilaksanakan pada Mac lalu.

Ujarnya, sepanjang tempoh PKP tiada sebarang aktiviti lakonan yang dibenarkan dan dia lebih banyak meluangkan masa bersama keluarga.

“Tiada apa yang boleh dilakukan sepanjang tempoh berkenaan dan saya pula tiada perniagaan. Jadi, saya terpaksa menggunakan wang simpanan sendiri perbelanjaan.

“Bagaimanapun, kini saya berasa lega kerana aktiviti lakonan boleh dimulakan semula. Kalau tidak, ia pastinya menjejaskan kewangan saya,” ujarnya.

Jelasnya, kini dia baru sahaja selesai menjalani penggambaran drama bersiri 7 Hari Mencintaiku 2 bersama Siti Saleha. – KopiPlanet.com

Cita Citata Batal Perkahwinan Menjelang Detik Bahagia Bersama Kekasih

Penyanyi popular Cita Citata telah membatalkan perkahwinannya dengan kekasihnya, Roy Geurts apabila mengambil keputusan untuk memutuskan hubungan mereka.

Penyanyi yang popular menerusi lagu Sakitnya Tuh Di Sini itu mengakui hubungan mereka berakhir menjelang detik tarikh perkahwinan mereka.

“Persiapan pernikahan sudah siap 100 peratus, namun ia tidak perlu lagi diperkatakan. Memang kami tidak jadi berkahwin, jadi tiada apa lagi yang bleh saya ungkapkan,” ujarnya.

Bagaimanapun, penyanyi berkenaan langsung tidak memberi sebarang ulasan mengenai punca dia tidak jadi mendirikan rumah tangga dengan kekasihnya yang merupakan seorang mualaf dan berasal dari Belanda.

Ujarnya, dengan situasi yang berlaku sekarang ini membuatkan dirinya sekali lagi mengalami kegagalan dalam sesebuah perhubungan.

>Baca: Siti Nurhaliza Dedikasi Lagu Kuasa Cintamu Nukilan Liriknya Buat Aafiyah

“Aku sudah banyak pengalaman dalam hidup dan pernah gagal beberapa kali dalam sebuah ikatan perhubungan. Namun ini bukan bermakna aku mempermainkan sesebuah hubungan, tetapi aku melihat bahawa tiada masa depan dalam perkara tersebut,” luahnya.

Jelasnya lagi, dia bersyukur kerana hubungannya dengan Roy sudah berakhir dan menyatakan sekiranya ia masih berterusan akan ada penyesalan dalam dirinya.

“Daripada berlaku perkara yang lebih buruk pada masa akan datang, lebih baik ia berakhir begini. Kalau tidak, pasti saya akan menyesal di kemudian hari,” ujarnya. – KopiPlanet.com

Ijam Majid Buat Kerja Penghantaran Daging Bagi Tampung Kehidupan

Sepanjang berlakunya wabak Covid-19 sehingga kerajaan terpaksa melaksanakan perintah kawalan pergerakan (PKP), ternyata ia turut memberi kesan kepada perjalanan karier anak seni.

Ini turut dilalui sendiri oleh pelakon dan penyanyi Ijam Majid yang mengakui kariernya terganggu sehingga terpaksa membuat pekerjaan lain bagi menampung kehidupan.

“Tidak dinafikan rezeki dalam bidang nyanyian turut terjejas apabila banyak tawaran untuk membuat persembahan nyanyian terpaksa dibatalkan penganjur.

“Saya perlu membuat kerja lain untuk tampung kehidupan dan sepanjang tempoh PKP, saya membuat perkhidmatan menghantar daging ke rumah sekirar Shah Alam dan Klang,” ujarnya.

Jelas Ijam, kini dia turut sibuk mengambil tempahan untuk lembu korban sempena Hari Raya Aidiladha nanti.

Dalam pada itu, penyanyi berkenaan juga telah melancarkan single kedua berentak Pop Rock bertajuk Permainanmu baru-baru ini.

“Single ini mengisahkan tentang seorang kekasih yang meninggalkan pasangannya untuk mencari yang lebih sempurna, meskipun pasangannya itu sudah cukup sempurna.

“Permainanmu ini merupakan ciptaan sepenuhnya oleh Hery Sejagat dan ia sepatutnya dilancarkan pada Mac lalu, namun ia diterpaksa ditangguhkan kepada bulan Mei,” jelasnya.

Selain bergelar seorang penyanyi kira-kira tiga tahun lalu menerusi single pertama iaitu Pejuang Cinta, Ijam juga merupakan seorang pelakon sejak tahun 2007.

Antra drama-drama lakonannya seperti Kekasihku Seru, Tower 13, Juvana, Soffiya, Gemilang (TV3), Ujang & Acha (RTM) dan Lara Hati (TV9). – KopiPlanet.com

Sharnaaz Ahmad Sudah Bersedia Dengan Keputusan Mahkamah

Pelakon popular Sharnaaz Ahmad menyatakan dirinya sudah bersedia sepenuh dengan keputusan mahkamah yang akan diputuskan dalam masa terdekat ini berhubung ikatan perkahwinannya dengan Noor Nabila Mohd Noor.

Sharnaaz berkata, dia sendiri tidak dapat untuk menyatakan lebih lanjut tentang hubungan dengan isterinya itu dan mengakui keutamaannya adalah utama adalah mahu membesarkan anaknya, Jebat Jayden Ahmad.

“Apa yang saya nak beritahu antara hubungan saya dengan Nabila sekarang ini kami ‘kawan’ yang membesarkan Jebat sebagai tanggungjawab seorang ibu dan bapa.

“Semuanya saya akan serahkan kepada mahkamah dan akur dengan keputusan yang ditetapkan. Apa pun saya bersyukur kerana telah dapat apa yang saya inginkan iaitu masa bersama anak,” jelasnya.

Sharnaaz berkata demikian ketika ditemui media semasa majlis pelancaran pembukaan rangkaian kedai Bubble Bee di Setapak semalam.

Jelasnya, keputusan oleh mahkamah terpaksa ditangguhkan sebelum ini lantaran pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).

>Baca: Ingin Selamatkan Perkahwinan, Sharnaaz Enggan Ceraikan Noor Nabila

Dalam pada itu, pelakon berkenaan menyatakan sehingga kini dia tidak mendapat halangan daripada Noor Nabila untuk meluangkan masa bersama anaknya itu keluar berjalan-jalan.

“Bagi saya ia merupakan satu rahmat yang cukup besar, malah boleh berjumpa dengan Jebat tiga kali sehari dan sekarang saya sangat gembira.

“Keutamaan saya sekarang ini pun bukanlah perkahwinan, sebaliknya mahu membesarkan Jebat supaya dia tidak merasakan kehilangan seorang ayah dan saya memberikan tumpuan 100 peratus kepadanya,” jelas Sharnaaz. – KopiPlanet.com

Berkecimpung Dalam Lakonan, Haridz Bukan Mahu Kejar Populariti

Apabila mula terbabit dalam bidang lakonan, tidak dinafikan ia akan hadir seiring dengan populariti. Apatah lagi sekiranya naskhah itu mendapat perhatian penonton.

Bagi pelakon baharu, Mohd Haridz Mohamad Suhaile, pembabitannya dalam lakonan adalah kerana minat yang mendalam dan bukanlah semata-mata mahu mengejar populariti.

“Saya mula berlakon sejak tahun lalu menerusi drama Dia Kembarku yang ditayangkan di TV3. Selepas itu timbul minat untuk lebih serius, meskipun pada peringkat awalnya lebih kepada minat untuk mencuba sahaja.

“Bagaimanapun, hasrat saya berkecimpung dalam lakonan ini bukan sekadar nak kejar populariti. Kalau boleh saya nak raih seberapa banyak pengalaman sebagai seorang pelakon,” jelas pelakon berusia 25 tahun itu.

Haridz berkata, biarpun mahu lebih serius untuk menjadi seorang pelakon, semuanya bergantung kepada penerimaan orang ramai yang menonton lakonannya.

“Untuk memantapkan lagi mutu lakonan, saya juga ada menyertai kelas lakonan yang dianjurkan oleh pengarah Isma Yusoof dan banyak ilmu yang saya peroleh untuk menjadi seorang pelakon,” ujarnya.

Dalam pada itu, Haridz yang juga pemegang Diploma Syariah Dan Undang-Undang dari Kolej Universiti Islam Pahang Sultan Ahmad Shah (KUIPSAS) itu bersyukur kerana diberi peluang untuk memegang watak utama dalam telefilem Rock Sampai Jannah.

Menerusi telefilem yang akan menjalani penggambaran pada Ogos atau September ini, ia turut menampilkan barisan artis seperti Afiq Syazwan, Sharul Kamal dan Ayie Floor88.

“Saya tidak sangka akan diberi peranan watak utama untuk telefilem ini. Apa pun saya berterima kasih kepada penerbit Khalisya Consultant Sdn. Bhd. untuk peluang yang diberikan,” jelasnya. – KopiPlanet.com

Teka-Teki Berakhir… Laudya Cynthia Bella & Engku Emran Sudah Berpisah

Pelakon popular kelahiran Indonesia, Laudya Cynthia Bella akhirnya mendedahkan bahawa dia kini sudah berpisah dengan Engku Emran.

Menerusi pendedahan yang dibuat kepada Kompas.com dari InsertLive Trans TV, dia dan Engku Emran mengambil keputusan untuk berpisah secara baik.

“Saya ingin menjelaskan bahwa kami berdua sudah sama-sama sepakat untuk berpisah secara baik-baik,” ujarnya yang hanya sempat bergelar isteri selama dua tahun sahaja.

Bagaimanapun, Bella belum menjelaskan secara lebih terperinci tentang tarikh sebenar mereka mengambil keputusan untuk bercerai.

Rumah tangga Bella dan Engku Emran dikhabarkan retak sejak akhir tahun 2019 setelah gambar Engku Emran sudah tidak lagi menghiasi akaun Instagram pelakon berkenaan.

Malah, baru-baru ini Emran diketahui tidak lagi mengikuti Instagram Laudya Cynthia Bella dan begitu juga sebaliknya serta akhir bulan lalu Emran telah membuang gambar Bella dari gambar profil Instagramnya.

Sebelum gambar profil Engku Emran berubah, ia menggunakan gambar Laudya bersama anaknya Aleesya dan sekarang, gambar profil tersebut diganti dengan gambar Emran tengah dipeluk Aleesya.

Laudya dan Engku Emran bernikah pada 8 September 2017. Acara pernikahan dan resepsi mereka berlangsung di Kuala Lumpur.

Engku Emran sebelum ini pernah mengalami kegagalan berumah tangga dengan Erra Fazira dan dikurniakan seorang cahaya mata iaitu Aleesya. – KopiPlanet.com

Zizan Razak Mohon Doa Kesihatan Dan Kesembuhan Puteri Nur Zulaika

Pelakon dan pelawak terkenal Zizan Razak memohon doa semua pihak terutamanya peminat untuk kesembuhan dan kesihatan peminat ciliknya, Puteri Nur Zulaika.

Menerusi Instagram miliknya, Ziza berkongsi tentang sesi kunjungannya ke sebuah hospital di Port Dickson untuk menziarahi Puteri Nur Zulaika menghidap jangkitan kuman pada paru-paru.

“Terima kasih adik Puteri ku sayang di atas doa yang benar buat uncle Zizan rasa sangat menusuk ke hati. Dari awal lagi Zizan rasa sayu ketika perjalanan menuju ke hospital pd (Port Dickson) untuk melawat adik puteri.

“Setibanya saya di sana niat ingin hiburkan Puteri tetapi lain jadinya. Hilang lawak saya yang menitis cuma air mata yang mencurah. Ya Allah. Cuma Allah sahaja tahu perasaan saya ketika itu,” luahnya.

Menurutnya, ketika kunjungannya itu juga pelawak berkenaan turut bertanyakan pelbagai soalan kepada doktor tentang cara untuk memulihkan peminat ciliknya itu.

“Mahu lihat peminat syurga Zizan ni sihat secepat mungkin. Dengan Kuasa Allah tiada yang mustahil. Ya saya yakin. Amin. Juga terima kasih pada @jozlynnhanania kerana sempat hiburkan adik puteri comel ini. Tak lupa pada @aedyxashraf sempat melayan dan bertanya kabar.

“MashAllah. Kuat betol semangat adik puteri untuk terus berjuang untuk hidup. Saya benar benar menyeru buat semua followers saya untuk doakan supaya Adik Puteri Nur Zulaika supaya dipermudahkan selaga urusan dan kesihatan anak syurga ini sembuh secepat mungkin. Ya Allah makbulkanlah doa ini ya Allah,” ujarnya.

Rata-rata yang mereka yang memberikan komen turut mendoakan kesihatan dan kesembuhan Puteri Nur Zulaika, termasuk ramai rakan-rakan artis. – KopiPlanet.com

Kredit Foto: Instagram Zizan Razak

 

View this post on Instagram

 

Terima kasih adik Puteri ku sayang diatas doa yang benar buat uncle Zizan rasa sangat menusuk ke hati. Dari awal lagi Zizan rasa sayu ketika perjalanan menuju ke hospital pd untuk melawat adik puteri. Setibanya sy disana niat ingin hiburkan Puteri tetapi lain jadinya. Hilang lawak saya yang menitis cuma air mata yang mencurah. Ya Allah. Cuma Allah sahaja tahu perasaan saya ketika itu. Berbagai soalan pada doctor saya tanya untuk tahu bagaimana cara untuk pulihkan adik puteri dari keadaan sekarang. Mahu lihat peminat syurga Zizan ni sihat secepat mungkin. Dengan Kuasa Allah tiada yang mustahil. Ya saya yakin. Amin. Juga terima kasih pada @jozlynnhanania kerana sempat hiburkan adik puteri comel ini. Tak lupa pada @aedyxashraf sempat melayan dan bertanya kabar. MashAllah. Kuat betol semangat adik puteri untuk terus berjuang untuk hidup. Saya benar benar menyeru buat semua followers saya untuk doakan supaya Adik Puteri Nur Zulaika supaya dipermudahkan selaga urusan dan kesihatan anak syurga ini sembuh secepat mungkin. Ya Allah makbulkanlah doa ini ya Allah. 😭😭😭😭😭❤️❤️❤️❤️ Amin..

A post shared by Z I Z A N R A Z A K (@zizanrazak869) on

Starvilion Shut Down Sale, Wak Doyok Sumbang 5,000 Pasang Baju Melayu

Fashion Hub Selebriti yang dikendilikan ikon fesyen terkenal Wak Doyok, Starvilion Sdn. Bhd. menganjurkan Jualan Terakhir Starvilion – Shutdown Sale pada 24 Jun hingga 5 Julai 2020 di Starvilion HQ, Seksyen 7, Shah Alam dan juga website www.starvilion.com.

Jualan ini merupakan jualan terakhir yang akan dikendalikan oleh Starvilion Sdn. Bhd. sempena penutupan Fashion Hub Selebriti dengan seramai 150 orang staf Starvilion bakal hilang pekerjaan.

Dalam pada itu, menerusi perkongsiannya di Instagram, Wak Doyok meluahkan rasa sedih apabila perniagaan yang diusahakan selama tiga tahun terpaksa ditamatkan.

“Sedih rasa di hati tapi Wak kena kuatkan semangat demi 70 orang adik yang bekerja dengan Wak selama 3 tahun di @starvilion. Susah bila keadaan terus menduga macam ni. Wak nak bagi perintah tutup company pun sedih, tak sampai hati.

“Tapi Wak minta mereka try sekali lagi, jualan yang terakhir dari @starvilion khas untuk pelanggan yang tak jemu2 sokong @starvilion selama ini. Koleksi yang kami ada semua memang elok & cantik. Wak terpaksa lelong semua ni!,” jelasnya.

Mereka juga menanggung lambakan stok pakaian siap dipakai hampir 75 ribu pasang yang belum terjual dan Wak Doyok akan menyumbang 5,000 pasang Baju Melayu kepada pelanggan yang hadir ke jualan terakhir tersebut.

Tidak ketinggalan Starvilion juga akan memberi 1,100 helai tudung secara percuma kepada pelanggan mereka. Selain itu, koleksi selebriti Starvilion akan dilelong bermula dari serendah RM 1.

Semasa jualan itu juga pelanggan boleh mendapatka koleksi baju kurung serendah RM29 sepasang, baju melayu Wak Doyok bermula serendah RM50 sepasang dan kurta akan dilelong 5 helai untuk RM100. – KopiPlanet.com