• FOLLOW US

Aliff Syukri Luah Rasa Terkejut Permohonan Dapatkan BPN Tidak Diluluskan

Usahawan selebriti terkenal, Datuk Seri Aliff Syukri meluahkan rasa terkejutnya apabila permohonannya mendapatkan Bantuan Prihatin Nasional (BPN) tidak diluluskan.

Menurutnya, dalam keadaan yang cukup getir ketika ini, dirinya sebagai seorang usahawan Industri Kecil Sederhana (IKS) juta turut merasai tekanan.

“Hari ini saya amat terkejut kerana permohonan saya tidak diluluskan… saja nak semak .. saya faham dalam keadaan yang begitu getir ini, bukan sahaja orang-orang biasa tertekan tetapi saya sebagai Usahawan Industri IKS juga turut merasai… rasanya kalah zaman kegawatan ekonomi 1997 kan.

“Dan ketika wabak ini berlaku jualan saya jatuh merudum nak dapat sale jatuh 90 peratus.. 😰 hanpir semua bisnes tutup.. Saya amat sedih dlm keadaan ini dan berharap Rakyat Malaysia dapat membantu Kerajaan untuk mempercepatkan proses penyakit Corola ini,” jelasnya.

Dalam pada itu, Aliff turut mengucapkan terima kasih kepada penyokong-penyokongnya yang membeli produk walaupun tidak dalam kuantiti yang banyak.

“Saya berharap kerajaan boleh mengurangkan cukai utk org mcm sy iks yang lain untuk meringankan beban kami.. Apa pn terima kasih kepada penyokong-penyokong saya yang membeli produk saya walaupun tak byk tapi sedikit.. Saya berharap kerajaan boleh mengurangkan cukai untuk orang macam saya (IKS) yang lain untuk meringankan beban kami,” ujarnya. -KopiPlanet.com

Aliff Syukri Terkejut Tidak Dapat Sebarang Pencalonan AME 2020

Selebriti usahawan yang juga pelakon, Datuk Seri Aliff Syukri mengakui berasa sedikit terkejut memandangkan tiada sebarang pencalonan untuk Anugerah MeleTOP ERA 2020 (#AME2020) yang telah diumumkan baru-baru ini.

Menurut Aliff, sebagai antara selebriti yang aktif di semua platform media sosial, dia ada ditanya oleh segelintir pengikut di laman sosial mengenai hal ini.

“Tidak dinafikan memang ada yang bertanya kenapa satu kategori pun saya tidak dicalonkan, namun saya hanya pasrah sahaja.

“Perasaan sedih tu memang ada sebab anugerah ini mampu menjadi platfom yang baik untuk saya,” luahnya.

Pada tahun lalu, anak keempat beliau iaitu Yusoff Al Khardawi telah memenangi anugerah untuk kategori Si Cilik Meletop.

Dalam pada itu, berbicara lanjut mengenai pembukaan kedai D’herbs baru-baru ini di Aeon Bukit Tinggi Klang, Aliff menyatakan dia melihat ia satu lagi pencapaian terbaharu dalam dunia perniagaan buat dirinya.

“Kini kami sudah mempunyai dua buah kedai, salah satunya terletak di Melawati Mall dan satu lagi kami pilih lokasi di Aeon Bukit Tinggi. Memang menjadi impian saya untuk mempunyai outlet D’Herbs di seluruh negara suatu hari nanti.

“Kami menjual hampir 120 produk di bawah jenama D’ herbs dan tentunya yang paling mendapat sambutan Jus Perawan,” katanya.

Bagi pengunjung yang ingin ke kedai D’Herbs yang terletak Aeon Bukit Tinggi Klang boleh ke Lot S02 2nd Floor Aeon Bukit Tinggi. – KopiPlanet.com

Peruntukan RM500,000 Untuk Majlis Perkahwinan Adik Aliff Syukri

Sebanyak RM500,000 telah diperuntukkan untuk majlis perkahwinan Aiman Hazim yang juga adik kepada jutawan kosmetik popular, Datuk Seri Aliff Syukri Kamaruzaman.

Perkara tersebut dinyatakan sendiri oleh ibu kepada Aliff dan Aiman iaitu Rozita Ibrahim ketika berlangsungnya majlis berkenaan yang berlangsung di Dewan Perdana Felda, Kuala Lumpur.

“Asalnya saya mahu buat majlis di rumah sahaja, namun setelah berbincang dengan Aliff dan memandangkan Aiman anak lelaki yang terakhir, jadi kami buat keputusan untuk membuat majlis di sini.

“Pada mulanya saya bagitau bajet hanya RM300,000 sahaja, tetapi Aliff beritahu inilah masanya untuk kumpul semua ahli keluarga dalam satu majlis, jadi bajetnya menjadi RM500,000,” ujarnya sambil memberitahu anaknya itu turut dihadiahkan sebuah kereta jenama Mercedes.

Turut hadir pada majlis perkahwinan tersebut adalah Dato’ Menteri Besar Selangor, YAB Tuan Amirudin Shari dan isteri.

Rozita turut mendedahkan bahawa ketika perbincangan untuk majlis berkenaan, berlaku sedikit pertelagahan dengan Aliff terutama tentang konsep majlis yang ingin ditampilkan.

“Kalau ikutkan saya nak buat konsep rumah hutan, namun tidak dipersetujui oleh Aliff. Akhirnya saya buat keputusan untuk buat di Dewan Perdana Felda ini dengan konsep peradaban Melayu yang saya inginkan,” katanya.

Dalam pada itu, Aliff menjelaskan bahawa peruntukan untuk majlis tersebut bukanlah kriteria utama kerana apa yang lebih penting adalah semua ahli keluarga dapat berkumpul bersama-sama.

Ujarnya, biarpun dia dan Azim adik-beradik berlainan bapa, tetapi yang paling utama adalah kasih sayang yang diberikan antara satu sama lain.

“Biarpun usia saya dan Azim berbeza sebanyak 10 tahun, ketika dia masih lagi kecil saya dan kakak yang selalu menjaganya ketika ibu sibuk bekerja.

“Malah, saya juga ingin tunjukkan tentang cara untuk merapatkan ukhwah meskipun berlainan bapa. Memang rasa sedih juga bila dia sudah berkahwin dan saya rasa begitu cepat masa berlalu,” jelasnya. – KopiPlanet.com

Jom Kenali Jurulatih Kecergasan Jutawan Kosmetik Aliff Syukri

Tidak dinafikan saban hari jutawan dan usahawan kosmetik terkenal, Datuk Seri Aliff Syukri berkongsi semangat dan keinginan untuk memiliki tubuh yang sado di laman Instagram.

Menariknya, bukan itu sahaja yang sering menjadi topik perbualan, sebaliknya jurulatih kecergasannya dari Mesir iaitu Amir Mamdouh juga turut terpalit menjadi perhatian.

Selain raut wajahnya yang kacak, lelaki Timur Tengah berbadan sado itu juga mempunyai pesona tersendiri. Berusia 31 tahun, Amir berpengalaman selama tujuh tahun sebagai jurulatih kecergasan bertauliah selain aktif menyertai pertandingan bina badan beberapa tahun sebelum ini.

Bagaimanapun, bagi yang sudah jatuh hati dan atau mungkin terpesona dengannya, Amir sebenarnya sudah pun berkahwin dengan wanita dari Malaysia sejak tahun 2012. Fokusnya kini mencari rezeki dengan menjadi jurulatih kecergasan atau trainer bagi sesiapa yang berminat.

Ditanya pengalaman melatih jutawan kosmetik yang penuh kontroversi itu, Amir atau nama penuhnya Amir Mamdouh Hussein Eissa menjelaskan ia satu pengalaman yang menyeronokkan.

“Beliau sangat baik hati dan pemurah orangnya. Paling penting seperti mana kita lihat sisinya di laman Instagram, begitulah hakikatnya. Dia seorang yang sangat melucukan. Saya enjoy melatihnya di kediaman beliau sejak lebih sebulan lalu.

“Cuma kami seperti ayam dan itik kerana berdepan masalah komunikasi. Walaupun sudah lebih tujuh tahun menetap di Malaysia, saya memang belum mahir bercakap bahasa Melayu. Beliau pula tidaklah fasih berbahasa Inggeris, tetapi semua itu bukan penghalang untuk saya dan dirinya memenuhi tanggungjawab serta misi masing-masing. Pendek kata, dia sangat menyenangkan. Saya sendiri ada kalanya tak tahan menahan gelak kerana sikap humornya,” kata Amir.

Bergelar jurulatih kecergasan bagi Amir bukanlah kerja yang mudah. Katanya, setiap pelangga yang datang kepadanya mahu mendapatkan hasil yang terbaik selepas melaburkan sejumlah wang.

“Saya mencari rezeki dalam bidang ini dan selesa bersikap jujur dan amanah dalam kepercayaan yang diberikan. Pada akhirnya kerja keras dan semangat untuk capai sesuatu yang diingini itu akan jadi ukuran. Ia situasi menang-menang. Disiplin diri klien termasuk terhadap tahap dan situasi badannya juga amat penting untuk mencapai matlamat diingini.

“Plan diet yang betul, rutin senaman dan mengesyorkan suplemen yang terbaik juga menjadi tugas penting saya. Waktu tidur juga kena cukup dan jangan dipandang sambil lewa. Kita memerlukan rehat yang secukupnya. Saya akan merancang rutin senaman dan diet yang betul sesuai dengan tahap badan klien. Selepas 10 ke 15 hari juga saya akan memeriksa progress klien,” katanya.

Amir menambah dia menawarkan khidmat penurunan berat badan, pembinaan otot badan, body toning, lean muscle, persediaan untuk menyertai pertandingan membina badan selain perancangan diet serta suplemen.

“Saya melatih secara one to one. Untuk memudahkan klien, saya boleh ke rumah mereka. Atau sebagai pilihan boleh berlatih dengan saya di gim pilihan. Saya juga melatih secara dalam talian (online). Bab harga, saya menawarkan khidmat yang setimpal dengan apa yang ditawarkan,” katanya. – KopiPlanet.com

*10 Info Mengenai Amir Mamdouh

1) Berusia 31 tahun
2) mula berjinak jinak dengan dunia kecergasan sejak usia 17 tahun
3) Tarikh lahir 27 Mei 1988
4) Sudah lebih tujuh tahun menceburi bidang kecergasan dan bina badan
5) Datang ke Malaysia pada Januari 2012. Sebulan selepas itu bertemu jodoh dan berkawhwin dengan wanita Malaysia.
6) Pernah berlatih dengan atlet bina badan profesional dari Beirut, Lebanon, Ahmad Haidar dan Attia Shaalan( dari Egypt)
7) Terkini diberi tanggungjawab menjadi jurulatih kecergasan Datuk Seri Aliff Syukri
😎 Instagram: @amirelswahly
9) Mahu mendapatkan khidmatnya, boleh dihubungi di talian 011-36249906
10) Beruntung kerana isterinya hampir setiap hari menyiap dan menyediakan makanan sihat untuknya mengekalkan bentuk badan.

Upiak Luah Rasa Terkilan, Lucinta Luna Hina Dirinya Hodoh

Penyanyi asal Indonesia yang mencipta nama di Malaysia, Upiak meluahkan rasa terkilan terhadap Lucinta Luna yang menghina dirinya menerusi satu video perbualannya bersama Datuk Seri Aliff Syukri.

Upiak menerusi Instagramnya berkata, selebriti transgender itu mengatakan dirinya tidak menyukai Upiak kerana beranggapan dia seorang wanita yang jelek (hodoh).

“Saya baru melihat videonya dan mendengar sendiri dia sepertinya jijik melihat Upiak. Sebetulnya kalay dia merasa sebagai puteri bangsawan dia tidak pantas menghina rakyat jelata seperti saya.

“Cuma kalau dia berkata apa yang hebatnya Upiak, mari kita sama-sama menyanyi. Kalau soal kecantikan, dia memang lebih cantik, tetapi kalau ke Thailand saya buat show di sana dan bukan buat pembedahan plastik,” luahnya.

Penyanyi berkenaan telah memuat naik satu video perbualan antara Lucinta dan Aliff, di mana selebriti itu secara terang-terangan mengatakan Upiak seorang yang jelek dan tidak menyukai penyanyi itu.

Lucinta juga berkata dia mahu bergandingan dengan penyanyi yang cantik seperti ratu dan mengatakan Upiak tidak sesuai bergandingan dengan dirinya.

Dalam pada itu, Upiak juga berkata dia terkejut dengan sikap Lucinta kerana ketika mereka bertemu semuanya kelihatan baik dan tidak menyangka dia telah dihina sebegitu rupa.

“Hati-hati kalau anda rasa seorang yang cantik, kaya-raya dan glamor, harap etika perbualannya diperbaiki agar menambah nilai sebagai ‘wanita’ Indonesia,” ujarnya. – KopiPlanet.com

Aliff Syukri Lancar E-Book, Dedah Rahsia Bergelar Usahawan Berjaya

Seperti yang diketahui umum, selain bergelar pelakon dan selebriti, Datuk Seri Aliff Syukri juga merupakan salah seorang usahawan yang cukup berjaya dan dikenali ramai.

Mengambil inisiatif untuk berkongsi tentang kejayaan yang diraihnya itu, Aliff telah menghasilkan sebuah buku berjudul Rahsia Kejayaan Dan Teknik Perniagaan From Hero To Zero dalam bentuk E-Book.

Menurutnya, E-Book berkenaan bukanlah menceritakan mengenai kisah bibliografi dirinya, tetapi kandungannya lebih kepada teknik-teknik untuk menjadi seorang usahawan berjaya.

“Sudah lama saya menanam impian untuk menjadi pakar motivasi dan mahu membimbing orang ramai, tetapi sedar yang diri saya ini tidak layak.

“Jadi, saya ambil keputusan untuk menghasilkan E-Book ini, di mana saya menceritakan tentang tips-tips yang sama amalkan seperti cara uruskan masa dengan betul, teknik percakapan, doa-doa yang diamalkan serta beberapa lagi tips yang ada dalam E-Book ini,” ujarnya.

Beliau berkata demikian ketika ditemui semasa majlis pelancaran E-Book Rahsia Kejayaan Dan Teknik Perniagaan From Hero To Zero yang berlangsung baru-baru ini.

Menurut Aliff, E-Book yang berharga RM70 (harga promosi) itu tidak dihasilkan dalam bentuk fizikal, sebaliknya pembeli akan menerimanya dalam bentuk salinan fail PDF yang dihantar melalui emel selepas proses pembelian.

Dalam pada itu, usahawan berkenaan juga membuka peluang kepada orang ramai untuk menjadi ejen jualan E-Book berkenaan menerusi program affiliate yang dijalankan.

“Ejen affiliate hanya dibuka untuk pembeli E-Book sahaja. Kalau tidak beli, tidak boleh join. Komisen affiliate sangat tinggi, di mana ejen akan mendapat komisen sebanyak 50 peratus daripada harga jualan,” ujarnya.

Bagi yang ingin mengetahui dan mendapatkan sebarang maklumat lebih lanjut mengenai E-Book berkenaan boleh klik pada link https://ybc.onpay.my/order/form/zerotohero/1261. – KopiPlanet.com

Aliff Syukri Tayang Gambar Seluar Dalam Jenama Terkenal Miliknya

Seperti yang diketahui umum, usahawan selebriti terkenal Datuk Seri Aliff Syukri sememangnya seorang yang suka menayangkan apa sahaja menerusi platform media sosialnya.

Yang terbaru, usahawan berkenaan bertindak berani apabila menayangkan gambar seluar dalam yang dipakainya hari ini daripada jenama sebuah butik terkenal.

“Ramai yang orang suruh saya tunjuk sepender saya hari ni saya pakai seluar dalam versace hasil perniagaan @as.legacymalaysia.

“Syukur saya mampu beli apa sahaja hasil bisnes online saya dulu saya pakai spender 3 RM10 jee… Tapi kali ni spender ni kainnya sejuk dan selesa,” ujarnya.

Ternyata tindakan Aliff Syukri memuat naik gambar seluar dalam mendapat banyak maklum balas peminat, termasuk beberapa rakan artis.

Bagaimanapun, ada juga segelintir netizen yang menyuruh beliau untuk memadamkan gambar berkenaan sambil menyatakan ia ada satu tindakan yang kurang cerdik. – KopiPlanet.com

Aliff Syukri Mahu Lebih Selektif Dalam Memilih Tawaran Lakonan

Usahawan selebriti terkenal, Datuk Seri Aliff Syukri menyatakan dia mahu lebih bersikap selektif dalam memilih sebarang tawaran lakonan.

Ujarnya, dia terpaksa berbuat sedemikian memandangkan kebanyakan tawaran lakonan yang diterimanya adalah karektor yang boleh memberi sisi negatif terhadap dirinya.

“Apa yang saya buat ini (berlakon) adalah sebab saya suka. Bukan bermakna setiap tawaran itu saya terus terima atau tolak, sebaliknya saya kena lihat sama ada karakter itu bersesuaian atau tidak.

“Kalau ikutkan setiap bulan saya dapat tawaran berlakon drama, tetapi ada yang sampai tawarkan watak bapa ayam. Jadi saya tidak akan terima untuk watak-watak sebegitu,” jelasnya.

Dalam pada itu, usahawan tersebut mengatakan dia tidak pernah serik untuk berlakon, meskipun filem pertama lakonannya iaitu Badang The Movie dilihat gagal dan mendapat kecaman ramai.

Ujarnya, tiada istilah serik untuk dia meneruskan lakonan dan beranggapan dia adalah sekadar seorang talent yang dibayar untuk berlakon.

“Selepas filem Badang dahulu, saya masih lagi terus berlakon seperti dalam drama bersiri Toyol Ke London dan memegang watak utama.

“Lagipun saya anggap lakonan ini sebagai hobi kerana ikutkan berapa sahaja yang saya dapat kalau berlakon. Namun, saya ada matlamat kalau ada tawaran yang sesuai saya akan cuba buat,” ujarnya.

Pada masa sama, Aliff juga mengakui pernah dirisik oleh penerbit terkenal iaitu Datuk Yusof Haslam untuk berlakon. – KopiPlanet.com

Bella Astillah Tampil Dalam Video Lagu Jom Raya Aliff Syukri

Teka-teki mengenai seorang individu lagi individu yang akan membuat kemunculan dalam video lagu Jom Raya nyanyian Datuk Seri Aliff Syukri akhirnya terjawab.

Usahawan selebriti tersebut menerusi laman Instagramnya telah memuatnaik gambarnya bersama bekas isteri kepada Aliff Aziz iaitu Bella Astillah merupakan individu berkenaan.

“Cepat lihat lagu #jomraya kemunculan istimewa @bellaastillah… dah ada di YouTube. Excited x nak dengar lagu raya saya,” tulisnya.

Sebelum ini, Aliff Syukri menimbulkan pertanyaan ramai peminat mengenai gerangan seorang lagi individu yang terbabit dengan lagu terbarunya itu selain penyanyi Zizi Kirana.

Video muzik lagu berkenaan juga sudah boleh mula ditonton di laman YouTube rasmi saluran TV Terlajak Laris bermula pada pukul 12 tengah hari tadi. – KopiPlanet.com

 

Aliff Syukri Peruntukan RM800,000 Bantu Golongan Memerlukan

Sempena kehadiran bulan Ramadan yang mulia ini, terdapat pelbagai pihak yang tidak ketinggalan untuk menghulurkan bantuan kepada golongan yang memerlukan.

Usahawan kosmetik terkenal, Datuk Seri Aliff Syukri misalnya telah memperuntukkan sebanyak RM800,000 bagi tujuan tersebut.

“Syukur alhamdulillah saya sudah berniaga hampir 11 tahun dan impian saya adalah untuk membantu ramai orang yang susah dengan hasil bisnes saya.

“Saya memperuntukkan lebih RM800,000 untuk membantu masyarakat di luar sana khususnya negeri Selangor, Kuala Lumpur, Kedah di rumah bapak mertua saya di Sungai Layar Sungai Petani, Negeri Sembilan rumah nenek saya dengan duit ini,” ujarnya menerusi posting yang dimuat naik di Instagram.

Menurut usahawan dan juga pelakon itu lagi, mana-mana pihak yang memerlukan bantuan amal dan zakat perniagaannya hanya perlu meninggalkan komen di laman sosialnya itu.

“Kalau ada penyakit kronik saya akan datang sendiri dan bantu beri duit RM1,000-RM10,000 dan akan buat video share di YouTube saya untuk ramai lagi orang boleh membantu anda.

“Anda mungkin calon yang akan saya bantu. Kepada pengguna, stokis, mop dan mp terima kasih kerana menyokong saya,” ujarnya. – KopiPlanet.com