Cerita ArtisHiburan

Liku Hidup Iq Dinzly Cetus Idea AishaHanim Untuk Berduet Lagu Leka

Duo kembar seiras, AishaHanim tampil berkolaborasi dengan pelakon Iq Dinzly yang dahulu dikenali sebagai Iqram Dinzly menerusi single terbaharu mereka berjudul Leka.

Menurut duo tersebut yang terdiri daripada Syazara Aisha Abu Bakar dan Hanim Fariza Abu Bakar, mereka mengambil Iq sebagai rakan duet kerana bait-bait lirik yang cukup dekat dengan liku kehidupan yang pernah dilalui aktor itu sebelum ini.

“Selain berhibur, peminat boleh menikmati lagu ini sambil menerapkan mesej-mesej positif dalam diri. Mesej ini disampaikan dalam bentuk santai supaya senang diterima oleh pendengar.

“Kami memilih untuk bekerjasama dengan Iq Dinzly kerana lagu ini sinonim dengan liku-liku kehidupan yang pernah dilaluinya. Tambahan pula, ini juga satu kelainan kerana inilah kemunculan pertama Iq dalam lagu.

“Demi masa sesungguhnya manusia itu benar-benar berada dalam kerugian. Kecuali insan-insan yang beriman dan mengerjakan amal soleh dan saling menasihati supaya mentaati kebenaran dan saling menasihati supaya menetapi kesabaran dari Surah al-Asr menjadi ilham bagi penciptaan lirik untuk lagu ini bagi menyedarkan masyarakat agar tidak leka dengan duniawi,” kata AishaHanim.

Leka yang merupakan hasil ciptaan Iqie Hugh dan nukilan lirik oleh Khalid ini sudah boleh didapati di semua pelantar muzik digital seperti Spotify, iTunes, KKBox, Deezer, Joox dan Apple Music.

Muzik video lagu ini juga boleh ditonton menerusi YouTube AishaHanim sejak dilancarkan 9 September lalu.

Duo AishaHanim sebelum ini popular dengan lagu Mata Kunci Cinta, Benar dan Angkara yang juga merupakan OST drama Bukan Gadis Biasa yang dibintangi Ayda Jebat dan Remy Ishak. – KopiPlanet.com

Apakah reaksi anda?
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button