• FOLLOW US

kopiplanet

Pelakon Channing Tatum Dikatakan Bercinta Dengan Jessie J

Pelakon Channing Tatum, 38, kini dikatakan sedang menjalinkan percintaan dengan penyanyi Jessie J.

Hubungan mereka turut diakui oleh sumber terdekat pasangan itu memetik laporan US Weekly.

Channing kembali solo selepas bercerai dengan bekas isterinya, aktres Jenna Dewan pada April lalu.

Channing baru-baru ini dikatakan menghadiri dua konsert jelajah Jessie, 30, di Seattle dan Salt Lake City bagi memberikan sokongan moral buat teman wanitanya itu.

Malah, pasangan ini turut dilihat melaungkan masa beriadah di sebuah kelab golf di Seattle sejurus sebelum konsert berlangsung.

Walaupun bagaimanapun, kedua-dua wakil jurucakap mereka masih belum mengeluarkan sebarang kenyataan bagi menjawab dakwaan tersebut.

Aktor filem Magic Mike itu dikatakan berkenalan dengan penyanyi tersebut ketika Jessie ditugaskan sebagai penyampai trofi kepada kategori yang dimenangi Channing.

Hasil perkahwinan terdahulu, Channing mempunyai seorang anak perempuan, Everly yang kini berusia lima tahun. – KopiPlanet.com

Brad Pitt Didakwa Main Cinta Dengan Heroin Filem Baru

Pelakon Brad Pitt, 55, kini didakwa sedang bermain cinta dengan heroin filem terbaharunya, Margaret Qualley.

Brad dan Margaret, 23, digandingkan menerusi filem Once Upon A Time yang masih lagi dalam proses penggambaran.

Dakwaan itu timbul apabila aktor itu dilihat sering kali memeluk Margaret ketika mereka sedang berehat daripada melakonka babak masing-masing.

Walau bagaimanapun sehingga kini, wakil jurucakap Brad masih belum mengeluarkan sebarang kenyataan bagi menjawab perkara tersebut.

Brad sebelum ini pernah mendirikan rumah tangga dengan pelakon Jennifer Aniston dan Angelina Jolie.

Hasil perkongsian hidup dengan Angelina, Brad mempunyai tiga cahaya mata iaitu Shiloh, 12, dan pasangan kembar, Knox dan Vivienne, 10 tahun. Pasangan itu turut mengambil tiga anak angkat dari pelbagai negara, iaitu Maddox, 17, Pax, 15, dan Zahara, 13 tahun. – KopiPlanet.com

Shakib Ahmad Shakir Dilantik Pemangku Ketua Pengarah Finas

Timbalan Ketua Setiausaha, Kementerian Komunikasi dan Multimedia (KKMM), Shakib Ahmad Shakir telah dilantik sebagai pemangku Ketua Pengarah Perbadanan Kemajuan Filem Nasional Malaysia (Finas) berkuat kuasa hari ini (8 Oktober).

Menerusi kenyataan media yang dikeluarkan oleh Menteri Komunikasi dan Multimedia, Gobind Singh Deo, perlantikan Shakib bagi menggantikan Datuk Fauzi Ayob.

Sementara itu, Timbalan Setiausaha Bahagian Kewangan KKKM, Fairul Azida Shahabudin pula dilantik sebagai pemangku Timbalan Ketua Pengarah Finas.

Beliau menggantikan Datuk Azmir Saifudin Mutalib yang memegang jawatan tersebut sebelum ini dan turut berkuat kuasa mulai tarikh yang sama.

Finas sebelum ini dilaporkan terbabit dengan penyelewengan dana sebanyak RM25 juta sehingga Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) bertindak menyiasat pegawai kanan Finas beberapa bulan lalu. – KopiPlanet.com

Selebriti Kongsi Kesedihan Tragedi 6 Bomba Lemas Misi Menyelamat

Selebriti tempatan tidak ketinggalan berasa simpati dengan tragedi lemas melibatkan enam anggota bomba, malam semalam.

Antara yang berkongsi kesedihan itu ialah pelakon Nora Danish dan Sharnaaz Ahmad.

Menerusi perkongsian itu, Sharnaaz berkata dia pernah mengenali beberapa mangsa yang terlibat dan aktor itu  turut mendoakan agar roh mereka semua dicucuri rahmat dan ditempatkan di kalangan hambaNya yang beriman.

“Saya pernah bekerja, bergurau, bergelak dengan mereka dan mereka adalah yang terbaik dalam unit di air Malaysia, mereka adalah unit elit khas dan kehilangan yang sangat terasa buat unit di air bomba Malaysia.

“Mereka sangat terlatih dan mahir dalam misi menyelamat, banyak kes mereka bersabung nyawa dan berjaya selamatkan tetapi kali ini mereka dijemput oleh Allah atas tugas mereka.

“Saya sangat terkesan dengan kehilangan unit di air bomba Malaysia. Mereka telah gugur dan syahid ketika melakukan kebaikan.

“Semoga Allah luaskan kubur mereka dan jadikan kematian ini syahid yang paling indah buat keenam-enam hero sebenar Malaysia,” tulis Sharnaaz.

 

View this post on Instagram

 

Saya pernah bekerja, bergurau, bergelak dgn mereka, dan mereka adalah yg terbaik dalam unit di air malaysia, mereka adalah unit elit khas.. dan kehilangan yg sgt terasa buat unit di air bomba malaysia.. dan mereka sgt terlatih dan mahir dalam misi menyelamat.. banyak kes mereka bersabung nyawa dan berjaya selamatkan.. tetapi kali ini mereka dijemput oleh Allah atas tugas mereka.. sy sangat terkesan dengan kehilangan unit di air bomba malaysia.. mereka telah gugur dan syahid ketika melakukan kebaikan.. semoga Allah luaskan kubur mereka, dan jadikan kematian ini syahid yg paling indah buat ke enam enam hero sebenar malaysia.. @jabatanbombadanpenyelamat telah kehilangan asst paling besar negara.. 😢

A post shared by Sharnaaz Ahmad Basir Ahmad ™ (@sharnaazahmad) on

Enam anggota bomba Pasukan Penyelamatan Di Air (PPDA) maut ketika menjalankan operasi mencari dan menyelamat (SAR) seorang remaja terjatuh ke dalam lombong di Taman Putra Perdana, Puchong pada 9.15 malam semalam.

Keenam-enam yang terkorban terdiri daripada empat anggota Bomba dan Penyelamat Pelabuhan Klang dikenali sebagai Mohd Fatah Hashim, 34, Izatul Akma Wan Ibrahim, 32, Mazlan Omarbaki, 25, dan Yahya Ali, 24.

Dua lagi mangsa adalah dari Balai Bomba dan Penyelamat Shah Alam yang dikenal pasti sebagai Adnan Othman, 33, dan Muhammad Hifdzul Malik Shaari, 25 tahun.

Jenazah kesemua mangsa akan disemadikan di kampung halaman masing-masing selepas disembahyangkan dan diberikan penghormatan terakhir di pekarangan Balai Bomba dan Penyelamat Seksyen 15, Shah Alam. – KopiPlanet.com

Bercuti Di Dubai, Lewis Hamilton Kini Kekasih Nicki Minaj?

Penyanyi Nicki Minaj kini digosipkan mempunyai hubungan istimewa dengan pelumba Formula One, Lewis Hamilton.

Khabar angin itu bertiup kencang selepas kedua-duanya berkongsikan gambar percutian di laman Instagram masing-masing.

Kedua-duanya sempat meluangkan masa dengan mencuba permainan ATV.

Walau bagaimanapun sehingga kini jurucakap Nicki masih belum mengeluarkan sebarang kenyataan bagi menjawab dakwaan tersebut.

Lewis yang memandu untuk pasukan Mercedes sebelum ini pernah dikaitkan bercinta dengan penyanyi Nicole Scherzinger. – KopiPlanet.com

Zizi Kirana Makin Berani Dedah ‘Aset’ Di Media Sosial

Bukan sekali dua dah penyanyi Zizi Kirana tampil dengan aksi menggoda dan seksi di media sosialnya.

Terbaharu, Zizi kembali ‘menjamu mata’ pengikutnya dengan memakai baju hitam seksi yang mendedahkan bahagian dada dan perut.

Perkongsian gambar itu setakat ini telah mendapat lebih 52,000 likes serta ribuan komen daripada followers-nya.

Macam biasa, netizen ada pelbagai nada bila melihat gambar ‘panas’ sebegini, ada yang bagi komen positif tak kurang juga ada yang mengkritik.

@amirnurhakim menulis, “baca tak apa yang orang komen bodoh. Dunia nak kiamat pun nak tayang itu ini better tak payah pakai baju seluar.”

@suekikie pula menulis, “Kesian pulak tengok, kes lapar like la ni yang kena seksi teruk sampai camni. Dulu elok je tak camni pun.”

Namun, tak kurang juga yang memberi kata semangat kepada Zizi dengan menasihatkan agar tidak mengambil pusing apa terhadap komentar negatif yang diterimanya.

@hhawkhawk menulis, “It’s look great Zizi, tq u be yourself, it’s time to rise Zizi.”

@iam4sep menulis, “Semangat Zizi Kirana, tak usah ambil pusing dengan komentar orang. – KopiPlanet.com

Kredit foto: Instagram Zizi Kirana

Won Bin Dikritik Banyak Jadi Duta Dari Ambil Tawaran Berlakon

Pelakon Won Bin dikritik sebilangan besar peminatnya kerana lebih mementingkan kerjaya sebagai seorang duta.

Peminat yang dahagakan kemunculan Won Bin dalam drama dan filem membuat kecaman itu kerana merindui aksi aktor itu di kaca televisyen.

Won Bin baru-baru ini membuat kemunculan semula selepas lama berehat dalam industri selepas menimang anak sulung pada Disember tahun lalu.

Kemunculan pertamanya dilakukan ketika majlis bertemu peminat sempena majlis pelancaran jenama kelengkapan rumah Cherish.

Pihak media turut membuat kritikan itu apabila mereka mengatakan Won Bin tidak layak digelar sebagai seorang pelakon kerana lapan tahun kebelakangan ini dia tidak terlibat dengan projek lakonan melainkan hanya dilantik sebagai duta produk sahaja.

Lakonan terakhir aktor berusia 41 tahun itu ialah menerusi filem The Man From Nowhere yang ditayangkan pada 2010. – KopiPlanet.com

Gwyneth Paltrow Kahwin Kali Kedua Dengan Brad Falchuk

Pelakon Gwyneth Paltrow menamatkan zaman solonya selepas selamat disatukan sebagai isteri kepada produser Brad Falchuk selepas empat tahun menyulam cinta.

Perkahwinan yang diadakan secara tertutup pada Sabtu lalu di New York itu dihadiri ramai selebriti gred A, seperti Robert Downey Jr, Cameron Diaz, Rob Lowe, Jerry Seinfeld dan pengarah Steven Spielberg.

Aktres itu berkongsikan berita gembira itu di laman Instagramnya dengan memuat naik gambar tangannya dan suami memakai cincin perkahwinan mereka.

Ini merupakan perkahwinan kedua buat Gwyneth selepas dia sah bercerai dengan bekas suaminya, vokalis Coldplay, Chris Martin pada 2016.

Hasil perkahwinan itu, aktres berusia 46 tahun itu mempunyai sepasang cahaya mata, Apple, 14, dan Moses, 12 tahun. – KopiPlanet.com

Penat Berlakon, Lee Jong Suk Bakal Jadi Editor Majalah Pula?

Pernah berlakon sebagai doktor dan wartawan, pelakon Lee Jong Suk kini diberi kepercayaan untuk membintangi drama terbaharu tvN berjudul Romance Is A Supplement yang mana menuntutnya untuk menjadi editor majalah.

Drama romantis yang bakal ditayangkan pada awal tahun hadapan itu memperlihatkan kemampuan aktor kacak ini untuk mempelbagaikan wataknya sepanjang berkecimpung dalam bidang hiburan.

Sebelum ini, Jong Suk pernah melakonkan drama bergenre misteri, fantasi dan aksi seperti Pinocchio, While You Were Sleeping dan I Can Hear Your Voice.

Seperti yang diketahui peminat drama Korea Selatan, pastinya aktor ini akan membuat homeworknya yang tersendiri bagi menghidupkan wataknya memandangkan drama keluaran negara itu lebih mementingkan jalan cerita dengan memberi penekanan kepada profesion watak utama drama tersebut daripada episod percintaan hero dan heroinnya. – KopiPlanet.com

Terlibat Jenayah Gangguan Seksual, Panic! At The Disco Buang Gitaris

Band Panic! At The Disco telah menyingkirkan gitaris mereka, Kenny Harris selepas dia dilaporkan terlibat jenayah gangguan seksual.

Menerusi pengumuman yang ditulis di laman Twitter kumpulan itu, Kenny tidak lagi akan bermain untuk mereka disebabkan masalah peribadi.

Kenny dipercayai meminta gambar lucah daripada peminat perempuannya yang berusia 16 tahun menerusi aplikasi Snapchat. Pihak polis kini masih menyiasat dakwaan yang dikemukakan oleh gadis tersebut.

Selain Kenny, PATD turut dianggotai vokalis, Brendon Urie, pemain drum, Dan Pawlovich dan pemain bass, Nicole Row.

Kenny menyertai PATD sejak 2013 bagi menggantikan gitaris terdahulu, Spencer Smith yang mengundurkan diri disebabkan masalah kesihatan.

PATD kini sedang sibuk dengan konsert jelajah bagi album terbaharu mereka yang berjudul Pray for the Wicked. Single pertama, High Hopes kini mendapat sambutan yang hangat dan muzik videonya sudah pun mencatat jumlah lebih 21 juta tontonan di laman Youtube. – KopiPlanet.com