• FOLLOW US

kopiplanet

Priyanka Chopra Tak Sabar Nak Timang Cahaya Mata

Pelakon Priyanka Chopra mengakui dia seorang yang sangat menyayangi kanak-kanak dan sudah tidak sabar untuk memegang status sebagai seorang ibu.

Menerusi filem terbaharu lakonannya, The Sky Is Pink, Priyanka berlakon di samping ramai pelakon kanak-kanak sehingga menimbulkan perasaan untuknya segera menimang cahaya mata bersama suami tercinta, Nick Jonas.

“Saya berlakon dengan ramai kanak-kanak dalam filem itu dan ia adalah satu momen yang sangat menarik. Saya memang sangat sukakan budak-budak.

“Kanak-kanak adalah individu yang paling saya suka. Saya lebih suka mendampingi mereka daripada orang dewasa. Ia satu penghargaan apabila saya dapat terlibat dalam filem ini,” katanya.

Ketika ditanya bila adakah dia merancang untuk mendapatkan cahaya mata dalam masa terdekat, Priyanka menjawab, “Harap-harapnya jika Tuhan kurniakan rezeki kepada kami dalam waktu terdekat. Membeli rumah dan menimang cahaya mata adalah antara ‘to-do list’ saya,” katanya lagi.

Priyanka berkahwin dengan ahli kumpulan Jonas Brothers itu pada 1 Disember tahun lalu. – KopiPlanet.com

Bapa Britney Spears Dibebaskan Daripada Tuduhan Cederakan Cucu

Bapa Britney Spears, Jamie Spears tidak akan dikenakan sebarang dakwaan jenayah seperti yang difailkan oleh bekas menantunya, Kevin Federline.

Jamie didakwa mencederakan anak sulung Britney, Sean Federline, 14. Pejabat Peguam Daerah Ventura County difahamkan tidak meneruskan perbicaraan berhubung tuduhan tersebut. Pihak mahkamah berkata perkara itu dilakukan selepas meneliti kesemua bukti yang menunjukkan Jamie tidak terlibat dalam pertuduhan tersebut.

Kevin membuat laporan polis pada dua minggu lalu mendakwa bekas bapa mertuanya itu telah mencederakan anak sulungnya ketika anaknya meluangkan masa di rumah Jamie.

Susulan dakwaan itu, arahan sekatan Jamie daripada mendekati kedua-dua cucunya iaitu Sean dan Jayden telah diluluskan oleh pihak polis seperti yang dituntut Kevin.

Selepas mendengar perkhabaran tersebut, satu sumber terdekat dengan Britney mendedahkan penyanyi itu terlalu kecewa dengan tindakan bapanya dan terus membawa keluar anak-anaknya daripada rumah Jamie.

“Britney tidak pernah menyuruh Jamie untuk melayan dan mendisplinkan anak-anaknya dengan cara itu (kasar),” dedah sumber tersebut.

Britney dan Kevin berkahwin pada 6 Oktober 2004 namun disahkan bercerai pada 30 Julai 2007. – KopiPlanet.com

Suami Akui Sudah Ceraikan Lufya Menerusi Aplikasi WhatsApp

Suami kepada selebriti Lufya Omar, Dr. Che Muhammad Hafiz Che Baharum, 29, mendedahkan dia kini bukan lagi bergelar suami kepada pelakon tersebut.

Memetik MHE, Dr. Che Hafiz menjelaskan dia sudah melafazkan talak cerai minggu lalu menerusi aplikasi WhatsApp selepas rundingan untuk menjernihkan kembali hubungan rumah tangga mereka menemui jalan buntu.

“Saya bersetuju dan tunaikan permintaan Lufya untuk menceraikannya. Permintaan tersebut diminta Lufya menerusi WhatsApp ketika kami sedang membincangkan isu rumah tangga.

“Biarlah kami sahaja yang tahu punca penceraian ini. Tidak perlu dimaklumkan kepada umum. Cukuplah ini sahaja penjelasan daripada saya dan terlalu peribadi untuk saya kongsikan tentang hal lain. Banyak hati yang perlu dijaga dan diharapkan tidak timbul sebarang spekulasi lain,” kata Dr. Che Hafiz.

Lufya, 34, sebelum ini menerusi laman Instagramnya, ada memuat naik luahan perasaan yang mendakwa dirinya sering dipukul dan dianiaya oleh suaminya.

Lufya dan suami diijabkabul pada 26 November 2016 dan hasil perkahwinan, pasangan itu dikurniakan seorang cahaya mata perempuan, Laana Haura yang kini berusia dua tahun. – KopiPlanet.com

Kai EXO Dilantik Duta Global Korea Pertama Jenama Gucci

Ahli kumpulan EXO, Kai mencipta sejarah tersendiri apabila bergelar selebriti pertama Korea Selatan yang dilantik sebagai duta global jenama mewah antarabangsa Gucci.

Kai dilantik sebagai model untuk kempen terbaharu koleksi kaca mata Gucci untuk musim luruh dan sejuk 2019.

Kini nama Kai tersenarai sebaris dengan pelakon kelahiran China, Ni Ni dan pemuzik British, Harry Styles yang turut bergelar duta global untuk jenama terkenal yang berasal dari Itali.

Pengarah Kreatif Gucci, Alessandro Michele berkata dalam satu kenyataan, pelantikan Kai adalah berasaskan kepada ekspresi wajah Kai yang cukup sesuai untuk dijadikan sebagai model untuk jenama mereka.

“Dalam setiap foto yang diambil, duta kami diberikan kebebasan untuk menterjemahkan nilai-nilai individualiti yang mereka percayai dan Kai mempunyai wajah yang cukup memberikan imaginasi kepada produk kami,” katanya.

Kai merupakan seorang peminat setia jenama Gucci malah dia sering diundang menghadiri majlis pertunjukan fesyen Gucci dengan menjadi antara salah seorang daripada selebriti yang menduduki barisan hadapan penonton sejak tahun lalu. – KopiPlanet.com

Road To The Dream – Elly Mazlein Dah Selamat Bernikah?

Pelakon dan pengacara, Elly Mazlein atau nama sebenarnya, Sharifah Aida Mazlina Syed Hanafi, 39, mencetuskan tanda tanya di kalangan netizen apabila berkongsikan sekeping gambar di laman Instagramnya, memaparkan foto gaun perkahwinan berwarna putih dengan hiasan dekorasi bunga di sekelilingnya.

Menerusi foto itu, Elly menulis Alhamdulillah beserta kapsyen ,”Alhamdulillah, Congratulations Sayang” dengan tanda pagar RoadToTheDream.

Perkongsiannya itu memberikan bayangan seolah-olah dirinya sudah sah bergelar isteri kepada jejaka idaman hatinya yang sehingga kini masih menjadi misteri.

Malah, pada gambar yang dimuat naik itu penyanyi berkenaan turut mendapat ucapan tahniah daripada peminat dan rakan-rakan artis.

Elly sebelum ini menerusi temubual dengan KopiPlanet.com berkata bakal mengadakan majlis pertunangan sebaik selesai majlis Anugerah Bintang Popular ke-32 yang bakal berlangsung pada 22 September ini.

Penyanyi lagu Usah Disimpan Bara Yang Tersimpan itu menjalin hubungan dengan seorang jejaka kelahiran Kelantan berusia 28 tahun.

Elly berkata dia bakal mengadakan lima majlis untuk hari bahagianya nanti termasuk majlis merisik, pertunangan, berinai, akad nikah dan majlis sidang media bagi memberikan keterangan lanjut mengenai majlisnya nanti.

Elly sebelum ini pernah mendirikan rumah tangga dengan pengarah drama Azmi Hatta pada 9 November 2014 namun bercerai pada 15 Oktober 2015. Hasil perkahwinan itu, mereka dikurniakan seorang cahaya mata perempuan, Putri Sara Sefhia yang kini berusia tiga tahun. – KopiPlanet.com

Green Day Kembali Dengan Album Baharu, Jelajah Asia Tahun Depan

Kumpulan trio punck rock Amerika, Green Day kembali memeriahkan industri hiburan antarabangsa menerusi penerbitan album studio ke-13 mereka, Father of All yang bakal dilancarkan pada 7 Februari 2020.

Sehubungan itu, Green Day yang dianggotai Billie Joe Armstrong, Mike Dirnt dan Tre Cool bakal mengadakan konsert jelajah di serata Asia bermula Mac 2020.

Tiket untuk konsert jelajah Asia akan mula dijual pada 20 September ini, jam 10 pagi di laman web rasmi band tersebut.

Antara negara yang bakal dilawati Green Day adalah Singapura, Thailand, Filipina, Hong Kong, Taiwan, Korea Selatan dan Jepun.

Berikut merupakan jadual konsert jelajah Asia Green Day yang cukup popular dengan lagu seperti 21 Guns, American Idiot, Minority dan Boulevard of Broken Dreams:

8 Mac – Singapore, Singapore Indoor Stadium
11 Mac – Bangkok, Impact Arena
14 Mac– Manila, Mall of Asia Arena
17 Mac – Taipei, Taipei Arena
20 Mac – Hong Kong, Asia World Expo
22 Mac – Seoul, Jamsil Indoor Gym
25 Mac – Osaka, Intex
27 Mac – Tokyo, Makuhari, Messe – KopiPlanet.com

BTS Tidak Dapat Pengecualian, Perlu Jalani Latihan Ketenteraan

Pihak berwajib Korea Selatan telah menetapkan kesemua selebriti lelaki K-pop wajib menghadiri latihan ketenteraan selama dua tahun seperti yang termaktub dalam sistem ketenteraan negara itu.

Kerajaan negara itu sebelum ini telah memeriksa semula pelaksanaan modul ketenteraan itu selepas terdapat beberapa usul untuk memberikan pengecualian kepada bintang K-pop daripada menjalani latihan itu.

Semua warganegara lelaki Korea Selatan yang berusia 18 tahun ke atas diwajibkan menjalani modul ketenteraan tersebut.

Sebelum ini hanya beberapa selebriti sahaja yang mendapat pengecualian tersebut seperti pemuzik lagu tradisional Korea dan atlet yang pernah memenangi pingat Sukan Olimpik dan Sukan Asia.

Timbul cadangan sebelum ini bagi memberikan pengecualian kepada ahli kumpulan BTS yang telah mencipta fenomena sedunia sekali gus menjana pendapatan negara tersebut dengan menarik jumlah pelancong ke negara Kimchi itu.

Ahli kumpulan BTS, Jin dijadualkan menjalani latihan modul ketenteraan itu pada tahun hadapan.

Dakwaan mengatakan kesemua ahli BTS berkemungkinan akan menjalani latihan pada tempoh yang sama bagi mengelakkan perjalanan kerjaya mereka terganggu disebabkan kekurangan ahli pada satu-satu masa untuk mempromosikan produk seni mereka.

Namun, pihak pengurusan mereka Big Hit Entertainment masih belum mengeluarkan sebarang kenyataan rasmi bagi menjawab perkara tersebut. – KopiPlanet.com

Ingin Selamatkan Perkahwinan, Sharnaaz Enggan Ceraikan Noor Nabila

Mahkamah Rendah Syariah Kuala Lumpur memerintahkan pelakon Sharnaaz Ahmad dan isterinya, Noor Nabila Mohd Noor untuk melantik wakil Jawatankuasa Pendamai (JKP) dalam kes penceraian mereka.

Memetik laporan Harian Metro, pasangan itu diminta berbuat demikian kerana Sharnaaz tidak bersetuju dengan tuntutan cerai yang difailkan isterinya itu kerana ingin menyelamatkan perkahwinan yang dibina mereka sejak dua tahun lalu.

Nabila yang merupakan kakak kepada pengacara dan pelakon Neelofa telah memfailkan permohonan cerai secara baik mengikut Seksyen 47 Enakmen Undang-Undang Keluarga Islam (Wilayah Persekutuan 1984) pada 27 Ogos lalu.

Nabila memberikan alasan bahawa tiada persefahaman dan tinggal berasingan sejak Februari 2018 menjadi punca kepada tuntutan penceraiannya. Selain itu, Nabila turut memberikan alasan Sharnaaz memberi nafkah zahir yang tidak mencukupi iaitu hanya RM500 sebulan walaupun mampu untuk memberi lebih daripada itu.

Pihak mahkamah kemudiannya menetapkan 30 September ini untuk kedua-dua pihak melantik wakil JKP mereka.

Kisah mengenai kepincangan rumah tangga pasangan ini mula dihidu selepas Nabila memuat naik sebuah foto memaparkan imej dipercayai Kompleks Mahkamah Syariah Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur di Instagram Story, baru-baru ini.

Sharnaaz dan Nabila mendirikan rumah tangga pada 31 Mac 2017 dan hasil perkahwinan mereka dikurniakan seorang anak lelaki, Jebat Jayden Ahmad yang kini berusia setahun. – KopiPlanet.com

Boleh Kurang Nafsu Makan, Netizen Kecam Essential Oil Hanis Zalikha

Rezeki pasangan suami isteri, Hanis Zalikha dan Hairul Azreen semakin murah sejak dikurniakan cahaya mata kedua, Alisa Aisyah.

Terbaharu, Hanis menerusi perniagaannya, Cakenis telah memperkenalkan dua produk terbaharu iaitu bengkung dan minyak, petite oil yang dikatakan boleh mengurangkan nafsu makan.

Namun, rata-rata netizen telah menghentam kembali petite oil keluaran pelakon dan pengacara itu yang dikatakan tidak disertakan dengan penjelasan saintifik mengenai keberkesanan produk tersebut.

Menerusi kapsyen di laman Instagram, Hanis menjelaskan Cakenis Petite oil menggunakan formulasi essential oils, yang boleh digunakan di bahagian perut, pinggul, lengan dan sebagainya.

Hanis turut mendakwa minyak keluarannya itu boleh mengawal nafsu makan seseorang serta merawat kulit di bahagian berlemak.

 

View this post on Instagram

 

Menjawab soalan-soalan yang menderu masuk. Cakenis Petite Oil adalah formulasi essential oils, untuk disapu di bahagian perut, pinggul, lengan & sebagainya. Ada dua fungsi utama: Kawal nafsu makan & rawat kulit bahagian berlemak. Cakenis Petite Oil 100ml bakal dijual secara berasingan bermula 20 September nanti. Manakala setiap pembelian Cakenis Curves (wrap/girdle/corset) tetap akan dapat Cakenis Petite Oil 60ml dalam satu set. Boleh order atau book dari pengedar sah Cakenis Curves: . (N9) @cikhoshi – 0195345689 (KL) @cakeniscurveskl.my – 01156364456 (KL) @beautybyaidaaa – 0194960543 (KL) @cakenis.cv – 0143284951 (SEL) @cakenisyayazlkflee – 01111993021 (JHR) @cakenisjb 0187761600 (SG) @sarah_marguerita +6582338640 (SG) @nabma_sg +6587518742

A post shared by Hanis Zalikha (@haniszalikha) on

Netizen kemudiannya mempersoalkan kapsyen yang ditulis Hanis dan tidak mempercayai produk itu boleh membuatkan seseorang menjadi kurus.

Seorang netizen menulis, “Siap ada testimoni sapu berapa kali je dah lost 3 inci. Apo? Penipu gila.”

“Lawak betul artis Malaysia ni.. tahu la followers ramai berjuta tapi macam memperbodohkan je.. Nak buat duit pun beragak la sikit. Aku perhati je artis-artis jual produk guna nama dorang yang famous ni,”tulis seorang lagi netizen.

“As far as I know, essential oil ni membantu untuk menenangkan fikiran. There is no such thing boleh mengurangkan/kawal rasa nak makan. Kalau ada, orang yang first buat essential oil dah boleh menang Nobel Prize dan obesiti mungkin dah pupus,” komen seorang pengguna Twitter.

Hanis telah melancarkan produk terbaharunya itu dengan menjemput beberapa rakan selebriti dalam sebuah majlis minum petang, baru-baru ini.

Antara selebriti yang hadir memeriahkan majlis ialah Sariyanti, Syatilla Melvin, Shaheizy Sam, Mimi Lana, Elfira Loy dan Shalma Ainaa. – KopiPlanet.com

Daniel Radcliffe Teringin Ganti Tom Holland Watak Spiderman

Pelbagai spekulasi mendakwa pelakon Tom Holland dikatakan bakal meninggalkan watak superhero Superman yang dilakonkannya sebelum ini.

Berikutan khabar angin itu, aktor yang cukup sinonim dengan watak Harry Potter, Daniel Radcliffe melahirkan keinginannya untuk menjadi Spiderman yang baharu.

“Saya rasa sudah ada banyak pelakon Spiderman yang begitu berbakat sehinggakan tidak merasakan perlu ada lagi satu Spiderman.

“Kalau nak pun, saya rasa saya layak kerana saya seorang warganegara Inggeris (kelahiran United Kingdom) yang mana kebanyakan pelakon Spiderman lahir dari sini. Saya suka filem adiwira, sudah tentu kalau diberikan peluang saya nak jadi Spiderman,” katanya.

Tom dikhabarkan bakal mengucapkan selamat tinggal kepada watak Spiderman selepas pihak produksi Marvel dan Sony dikatakan gagal mencapai persetujuan bersama berhubung isu kewangan untuk filem keluaran seterusnya.

Tom menjayakan dua filem francais Spiderman iaitu Spiderman: Homecoming dan Spiderman: Far From Home. – KopiPlanet.com