• FOLLOW US

kopiplanet

Sidang Media Darren Wang Dibatalkan Gara-Gara Skandal Seungri

Sidang media filem Taiwan, Fall In Love At First Sight yang sepatutnya berlangsung di Seoul, Korea Selatan semalam terpaksa dibatalkan disebabkan masalah dalaman.

Namun, rata-rata netizen berpendapat pembatalan itu ada berhubung kait dengan kontroversi menimpa ahli kumpulan Big Bang, Seungri baru-baru ini.

Mereka berpendapat aktor filem itu, Darren Wang turut terlibat dengan jenayah yang dilakukan Seungri memandangkan mereka sebelum ini pernah bergambar bersama.

Walau bagaimanapun, pihak agensi Darren telah mengeluarkan satu kenyataan menafikan perkara tersebut.

“Khabar angin yang tersebar di Internet mengenai Darren adalah tidak benar sama sekali. Penglibatan Darren dengan isu melibatkan Seungri adalah tidak masuk akal. Mereka hanya bersahabat. Pihak kami tidak teragak-agak mengambil tindakan undang-undang terhadap individu yang menyebarkan khabar berita tidak benar ini,” kata agensi tersebut.

Pihak penganjur dikatakan membatalkan sidang media itu kerana bimbang pihak media akan bertanyakan soalan yang tiada kaitan dengan filem tersebut sebaliknya lebih berminat dengan penglibatkan Darren terhadap kontroversi yang menimpa Seungri.

Seungri kini disiasat pihak polis selepas kelab malam miliknya, Burning Sun disyaki terlibat dalam skandal rasuah, pelacuran dan penyalahgunaan dadah. – KopiPlanet.com

Latihan Tentera: Pihak Berkuasa Nafi T.O.P Dapat Layanan Istimewa

Susulan dakwaan mengatakan ahli kumpulan Big Bang, T.O.P mendapat layanan istimewa sepanjang dia menjalani latihan ketenteraan, Pejabat Daerah Yongsan menafikan perkara tersebut.

Menurut laporan MBC sebelum ini, T.O.P dikatakan telah mengambil banyak cuti sakit daripada rakan-rakan sepasukan yang lain selain dia tidak menyertakan dokumen yang sah mengenai cuti berkenaan.

Menjawab dakwaan itu, wakil pejabat daerah itu mengatakan, “Jika pekerja perkhidmatan awam ingin mengambil cuti sakit selama empat hari berturut-turut, mereka perlu mengemukakan kepada kami penyakit yang dihidapinya.”

“Namun, T.O.P tidak perlu menyatakan penyakitnya sebab cuti empat hari yang diambilnya itu termasuk dua hari cuti hujung minggu. Jadinya, dia tidak perlu menjelaskan tentang penyakitnya.

“Malah setiap pelatih berhak mendapat cuti sakit sebanyak 30 hari sepanjang menjalani latihan. Jika mereka masih lagi tidak sihat, mereka boleh melanjutkan tempoh cuti sakit dengan mendapat keizinan daripada ketua jabatan terlebih dahulu,” jelas wakil tersebut.

Wakil itu turut mengkritik pihak media yang membuat andaian sendiri tanpa mendapatkan penjelasan daripada pihak yang berkaitan sebelum mengulas tentang sesuatu isu. – KopiPlanet.com

Filem Paling Banyak Ditonton Di Netflix, Bird Box Bakal Ada Sequel!

Tidak disangkal lagi kehebatan filem Bird Box apabila ia menjadi filem blokbuster di Neflix apabila ditonton lebih 50 juta penonton dalam hanya masa seminggu filem itu ditayangkan di aplikasi tontonan berbayar itu pada Disember lalu.

Filem itu diadaptasikan menerusi novel tulisan Josh Malerman yang diterbitkan pada 2014. Penulis itu baru-baru ini juga sudah menyatakan filem itu bakal ada sequel kerana dia kini sedang menulis novel susulan untuk naskhah tersebut.

Novel yang diberi nama Malorie itu akan memfokuskan lapan tahun selepas kejadian tersebut dan akan lebih memberi penekanan kepada kehidupan setiap karakter dalam novel itu.

Josh berkata dia bersemangat untuk menulis buku terbaharu selepas terharu dengan sambutan hangat yang diberikan terhadap Bird Box versi filem.

“Saya selalu ditanya apa jadi pada Boy dan Girl (watak dalam filem Bird Box), jadi saya teruja untuk lagi menulis mengenai mereka,” katanya ketika ditemubual sebuah majalah baru-baru ini.

Josh akan kembali semula ke lokasi penulisannya di sebuah banglo lama di Detroit, Amerika Syarikat bagi mendapatkan mood yang sama ketika dia menulis Bird Box suatu ketika dulu.

Bird Box yang diarahkan Susanne Bier berkisarkan tentang seorang wanita bersama dua anaknya menelusuri hutan dan sungai dalam keadaan mata tertutup untuk melindungi mereka daripada menjadi mangsa satu ‘virus’ yang tidak diketahui asal-usulnya.

Filem ini dijayakan pelakon Sandra Bullock dan Sarah Paulson. – KopiPlanet.com

Aaron Aziz Berang Tertipu Scammer Guna Gambar Bayi Minta Derma

Pelakon Datuk Aaron Aziz menerusi laman Instagramnya mendedahkan beliau membuat satu laporan polis berhubung penipuan individu yang menggunakan gambar seorang bayi yang sudah meninggal dunia bagi mengutip derma menerusi laman sosial.

Menurut Aaron, beliau turut memohon maaf kepada pengikutnya kerana terlebih dahulu tidak membuat penelitian secara mendalam sebelum berkongsikan maklumat berhubung kutipan derma tersebut.

“Assalamualaikum, ini follow up dari kes semalam yang saya dah padam. Saya ambil dari Facebook Persatuan Kanser Bersatu Malaysia, saya dah telefon nombor itu semua, Facebook nampak macam betul.

“Saya sudah buat laporan polis, biarlah polis buat siasatan selanjutnya, siapa bersalah, biarlah kita tahu nanti,” ,” katanya memetik video yang dikongsikan di Instagramnya.

Ujar Aaron, selalunya dia merupakan  seorang yang sememangnya sangat berhati-hati untuk berkongsi sesuatu di media sosial.

“Kali ini tengok gambar seorang bayi membuatkan saya terlalu beremosi. Saya minta maaf semua,” ujarnya yang membuat laporan polis di Balai Polis Seksyen 9, Shah Alam.

Semalam, Aaron ada berkongsikan gambar mengenai seorang bayi yang memerlukan bantuan akibat penyakit kanser namun menerusi pemerhatian, bayi yang dimaksudkan itu sudah pun meninggal dunia pada April 2017.

Sementara itu, pelawak dan penyampai radio, Shuib Sepahtu yang turut berkongsi informasi mengenai kutipan sumbangan derma itu turut melahirkan perasaan kecewa dengan perbuatan individu yang tidak bertanggungjawab itu yang sewenang-wenangnya menggunakan taktik keji sebegitu demi meraih wang dengan cara yang mudah. – KopiPlanet.com

Redza Rosli Bagi Ucapan Romantis Sempena Birthday Ayda Jebat

Walaupun tidak pernah memberikan kenyataan secara rasmi yang mereka sedang hangat menyulam cinta, namun rata-rata peminat mengetahui tentang hubungan rapat di antara dua selebriti ini iaitu Redza Rosli dan Ayda Jebat.

Terbaharu, Redza membuat satu ‘gesture’ yang cukup ‘sweet’ buat gadis tersebut dengan memuat naik ucapan romantis sempena ulang tahun kelahiran ke-27 Ayda yang diraikan pada Ahad lalu.

“Di hari istimewa awak, saya nak ucapkan selamat hari lahir dan semoga Allah sentiasa merahmatimu. Senyuman saya akan terukir setiap kali terfikirkan tentang awak dan senyuman itu akan jadi lebih berseri-seri jika hari-hari saya ditemani awak. Terima kasih kerana menunjukkan saya makna sebenar erti cinta,” luah Redza menerusi laman Instagramnya.

Fotonya bersama sedondon dengan Ayda itu setakat ini sudah meraih lebih daripada 107,000 tanda suka daripada pengikut pelakon drama bersiri Leftenan Zana itu.

Peminat juga turut meninggalkan komen mengatakan mereka sudah tidak sabar mahu menyaksikan kedua-dua selebriti ini naik pelamin dan membina keluarga bersama. – KopiPlanet.com

Foto: Instagram Redza Rosli

Jung Joon Young Bakal Meringkuk Lebih 7 Tahun Dalam Penjara

Susulan kes tangkapan melibatkan penyanyi Jung Joon Young berhubung kesalahannya menyebarkan video aksi seksnya dengan beberapa wanita, selebriti itu berkemungkinan besar akan dikenakan hukuman penjara sehingga tujuh setengah tahun.

Menurut seorang peguam, Oh Soo Jin tindakannya yang merakam secara haram aksi seks tanpa kerelaan wanita yang terlibat itu adalah satu kesalahan serius. Kesalahan yang dilakukannya itu akan menyebabkannya meringkuk dalam penjara maksimum lebih tujuh tahun.

Tindakan Joon Young menyebarkan video aksi intimnya kepada rakan-rakan dalam kumpulan aplikasi chat yang turut disertai barisan selebriti lain seperti Choi Jong-hun dan Seungri dikatakan sudah lama berlaku sejak empat tahun lalu.

Bintang rock ini telah ditahan pihak berkuasa pada 12 Mac lalu berhubung siasatan itu. Perbuatan terkutuk Joon Young didedahkan selepas video yang dikongsikannya itu disebarkan selepas telefon bimbit salah seorang rakannya itu rosak dan dibaiki di sebuah kedai.

Selain Joon Young, bekas ahli kumpulan Big Bang, Seungri turut berhadapan dengan skandal pelacuran, penyalahgunaan dadah dan rasuah melibatkan kelab malam miliknya, Burning Sun.

Seungri turut didakwa membekalkan wanita kepada Joon Young bagi memuaskan nafsunya. – KopiPlanet.com

Jenayah Pelacuran: Seungri Diharamkan Keluar Dari Korea Selatan

Bekas ahli kumpulan Big Bang, Seungri telah diharamkan meninggalkan Korea Selatan oleh pihak berkuasa selepas dikaitkan dengan jenayah pelacuran.

Seungri sebelum ini membuat pengumuman di laman Instagram mengatakan dia sudah pun meninggalkan kumpulan yang telah menaikkan namanya dalam persada seni.

Kelab malam, Burning Sun yang dimilliki selebriti berusia 29 tahun itu dikatakan terbabit dengan skandal rasuah, penyalahgunaan dadah dan sindiket pelacuran.

Seungri juga didakwa membekalkan gadis-gadis tanpa kerelaan mereka untuk melayani nafsu seks pelabur asing di kelab miliknya itu.

Selain itu, Seungri turut didakwa menyediakan gadis-gadis untuk melayani rakan-rakan selebriti seperti Jung Joon Young, Jong Hoon (FT Island) dan Jong Hyun (CN Blue). – KopiPlanet.com

Mas Khan Kongsi Video Bunyi Wanita Mengerang Di Bilik Hotel

Pelakon filem Misteri Dilaila, Mas Khan berkongsikan sebuah video di laman Instagramnya memaparkan aksi audio seorang wanita yang sedang melakukan hubungan seks di sebuah bilik hotel.

Mas Khan, 25, menulis di kapsyen video itu, “Peringatan 18 tahun ke atas. Guys, tolong hormat bilik sebelah ok! Kalau ye pun kau nak ……, slowdown the volume ah arghh stress aku wei. Trauma aku dibuatnya.”

Video yang sudah ditonton lebih daripada 60,000 kali itu turut mendapat komen daripada rakan selebriti seperti Fatin Afeefa, Elisya Sandha, Sufie Rashid, Salina Saibi dan Riz Amin yang terhibur dengan video yang dikongsikan oleh aktor itu.

Menerusi ruangan komen, kejadian dipercayai berlaku di sebuah hotel murah yang diduduki Mas Khan ketika sedang menjalani penggambaran.

Yang menariknya, pengikut Mas Khan turut terhibur dengan pintu bilik wanita itu yang bernombor 420 yang membawa maksud tarikh 20 April yang sering dikaitkan dengan hari ‘perayaan’ untuk si penghisap ganja. – KopiPlanet.com

Gambar Terkini Aishwarya Rai Kelihatan Seperti Pengantin Baru

Pelakon Bollywood Aishwarya Rai Bachchan, 47, berkongsi gambar terkini yang kelihatan seperti pengantin baru di Doha, Qatar, semalam.

Sementara itu, bekas Miss Word pada tahun 1994 itu memuat naik foto menerusi laman Instagram ketika menghadiri Qatar Fashion Show 2019 memakai baju ‘lehenga’ serba merah.

Sejak kebelakangan ini Aishwarya dilihat memperlahankan aktiviti lakonan bagi memberi tumpuan menguruskan bidang pemodelan di India serta peringkat antarabangsa.

Kali terakhir, Aishwarya membintangi filem ialah pada tahun 2015 menerusi filem Jazbaa namun ia tidak mendapat sambutan box office.

Aishwarya mendirikan rumah tangga dengan pelakon Abhishek Bachchan pada tahun 20 April 2007. Pasangan ini dikurniakan cahaya mata perempuan Aaradhya Bachchan berusia 7 tahun. – KopiPlanet.com

Sheila Mambo Kongsi Mimpi Arwah Ibu Di Lokasi Penggambaran

Setiap insan sudah pasti mempunyai perasaan yang sukar untuk menyesuaikan diri menjalani kehidupan tanpa orang yang tersayang, lebih-lebih lagi apabila kehilangan ibu buat selama-lamanya.

Bagi pelakon Sheila Mambo, 56, dia meluahkan rasa rindu terhadap arwah ibu sehingga muncul mimpi ketika tidur seketika di lokasi pengambaraan.

Menerusi Instagram milik Sheila yang berkongsi video ketika menziarahi kubur arwah ibunya yang jelas menunjukkan dia sunyi tanpa kehadiran ibu tersayang.

 

View this post on Instagram

 

Waktu yg sama, 5.15 ptg 14 hari yg sdh mak pergi menemui Allah dalam usia mak yg akhir 79. Sehingga harini org tak blh hindari perasaan yg ssh hendak di luahkan ini. Hari2 teringatkn mak tercelik mata, terjaga tgh malam terus org doakan utk mak. 16hb yg sdh org mimipi mak semasa diset shooting, org g seawal 6pg ke k.selangor dan org tidur jap ,terasa sejuk jer disebelah masa tgh tidor rupanya mak, sejuk jasad mak. Org sapa mak, mak bgn wuduk dn solat dhuha mgkn.. Org tgk mak baring semula.. Org tanya mak kalau mak bosan dekat set shooting ,org call atan dtg amik, mak hanya gelengkan kepala dn mak tidur balik. Kemudia org terjaga bila ada yg kejutkan suruh tukar baju utk shoot. Allahuakbar.. Hilang sekejap rindu. Ecah yg ssh nk terangkan ttng mak takde. Dia msh mengharap ‘tok bangun’. Dia byk berontak kata “tok tipu, tok janji nk sihat nk g jalan2 dgn ecah!!! ” sambil berkata ‘takmo kawan dgn tok! ” itu lah kata2 ecah di kubur mak. Dia ajak kami g karoke nak nyanyi kuat2 supaya tok blh bgn. Dan dia ajak org g kat mak kalau blh hari2. Selang 2-3 hari dia akn ajak. Katanya ‘mami jom g kat tok…! ” emak.. Mak baik dgn ecah.. Asbab anak syurga ni moga emak sentiasa dlm rahmat Allah. 💗Rabbighfirli waliwalidayya warhamhuma kama rabbayani shaghiran-💗 Allâhumma innî as’aluka bi annî asyhadu annaka antallâhu, lâ ilâha illâ antal ahadus shamad, alladzî lam yalid wa lam yûlad, wa lam yakullahû kufuwan ahad…..aamiin

A post shared by sheila mambo/ sheila hassan (@sheilahassan) on


Malah, Sheila turut memohon dirinya diberi kekuatan dan semangat untuk terus bangun menjalani kehidupan harian.

Terdahulu, ibu Sheila meninggal dunia jam 5.15 petang pada awal Februari lalu akibat diserang strok sebelum menghembuskan nafas terakhir. – KopiPlanet.com