• FOLLOW US

kopiplanet

Hamil Anak Kedua, Mawar Rashid Alami Alahan Teruk

Pelakon Mawar Rashid mengumumkan sedang hamil anak kedua menerusi laman Instagramnya.

Menurut isteri kepada Raf Yaakob ini, dia mengalami alahan teruk pada kali ini jika dibandingkan ketika mengandungkan anak sulung, Raden Muhammad Rafael yang kini berusia setahun.

“Kali ini alahan teruk sikit, itu yang slow online (tidak aktif di media sosial).

“Doakan mekwa (Mawar) cepat clear tau, loya teruk kali ini,” tulisnya.

Mawar mendirikan rumah tangga dengan Raf yang merupakan adik kepada Datuk Fazley Yaakob pada November 2017.

Raf turut mempunyai sepasang cahaya mata hasil perkahwinan sebelum ini.

Nama Mawar baru-baru ini menjadi trending kerana video Lathi Challenge miliknya menerima pujian netizen bukan sahaja di Malaysia malah di negara jiran, Indonesia juga. – KopiPlanet.com

Tiada Persefahaman, Kelly Clarkson Fail Cerai Selepas 7 Tahun Kahwin

Penyanyi Kelly Clarkson dilaporkan sudah memfailkan permohonan cerai terhadap suaminya, Brandon Blackstock pada 4 Jun lalu.

Ketidaksefahaman dikatakan menjadi punca Kelly mengambil keputusan untuk berpisah dengan suaminya yang merupakan pengurus beberapa selebriti ternama Hollywood.

Kelly dan Brandon pertama kali berkenalan ketika bertemu pada majlis American Music Awards 2006.

Pasangan itu kemudiannya mula berkawan rapat pada 2012 sebelum mengambil keputusan berkahwin setahun selepas itu.

Hasil perkahwinan, mereka mempunyai sepasang cahaya mata iaitu River Rose, 6, dan Remington Alexander, 4.

Menerusi permohonan cerai itu, Kelly dikatakan menuntut hak penjagaan anak bersama. – KopiPlanet.com

Festival Coachella Dibatalkan, Peminat ‘Kempunan’ Reunion Big Bang

Ekoran pandemik Covid-19, peminat setia kumpulan Big Bang nampaknya perlu bersabar lebih lama lagi untuk menantikan kemunculan semula mereka.

Big Bang sepatutnya dijadualkan membuatkan persembahan pada festival muzik Coachella di Amerika Syarikat pada bulan Oktober ini namun pihak pengurusan festival itu akhirnya membuat keputusan untuk membatalkan terus edisi pada tahun ini demi keselamatan semua pihak.

Coachella yang merupakan festival muzik terbesar di negara Uncle Sam itu sebenarnya dijadualkan berlangsung pada bulan April lalu namun berikutan penularan wabak Covid-19 ia telah ditangguhkan pada Oktober ini.

Kumpulan yang terkenal dengan lagu Love Song dan Fantastic Baby itu dianggotai Taeyang, Top, G-Dragon dan Daesung.

Mereka mengambil keputusan berehat sebentar daripada industri hiburan berikutan terikat dengan latihan ketenteraan wajib yang diambil sejak dua tahun lalu. – KopiPlanet.com

Puteri Gunung Ledang The Musical Tangguh Ke Tahun Hadapan

Pementasan teater mega, Puteri Gunung Ledang The Musical (PGLM) yang sepatutnya dipentaskan di Istana Budaya pada 3 Julai ini ditangguhkan ke tahun hadapan berikutan pandemik Covid-19.

Menurut Ketua Kumpulan Enfiniti, Puan Sri Tiara Jacquelina, keputusan yang diambil itu amat berat buat dirinya namun terpaksa akur demi keselamatan para pelakon dan krew produksi.

“Saya bekerja keras untuk mengembalikan semula kegemilangan PGLM, jadi tentulah keputusan menangguhkan pementasan ini sesuatu yang amat berat untuk dilakukan.

“Bagaimanapun, saya harus mengambil kira faktor kesihatan dan keselamatan pelakon, pasukan produksi dan penonton yang menjadi keutamaan kami. Selain itu, saya juga harus akur dengan arahan kerajaan,” katanya memetik kenyataan media.

Menerusi PLGM yang dipentaskan sebelum ini, ia telah berjaya meraih lapan trofi kemenangan pada Anugerah Boh Cameronian 2007 termasuk kategori Pengarah Terbaik, Skrip Asal Terbaik serta Rekaan Bunyi & Muzik Terbaik. – KopiPlanet.com

Farah Nabilah Umum Hamil Anak Sulung, Kandungan Dah 19 Minggu

Pelakon Farah Nabilah Saipuddin menerusi laman Instagramnya hari ini mengumumkan dia kini sedang berbadan dua selepas diijabkabulkan dengan suami, Mohammed Amirul Yunus pada Disember lalu.

“Assalamualaikum makcik dan pakcik! Alhamdulillah, MasyaAllah wa Laahawla wa Laquwwata Illa Billah. Tolong hantar doa anda untuk kami ya? So, mini me or mini mirul?” tulisnya di bahagian kapsyen.

Entri itu turut disertakan dengan video Amirul mencium dahi serta mengusap lembut perut isteri tercinta.

Farah dan Amirul yang merupakan seorang juruterbang dinikahkan pada 20 Disember lalu di Hotel Royale Chulan Damansara.

Pasangan ini mula berkenalan rapat sejak lapan tahun lalu selepas diperkenalkan oleh kawan baik Farah iaitu pelakon Izara Aishah. – KopiPlanet.com

Channing Tatum, Jamie Foxx Beri Penghormatan Terakhir Terhadap George Floyd

Pelakon Channing Tatum dan Jamie Foxx di antara selebriti popular yang dilihat memberi penghormatan terakhir terhadap mangsa kulit hitam George Floyd yang maut di tangan anggota polis berkulit putih dua minggu lalu.

Kedua-dua pelakon itu berpakaian serba putih bersama ratusan hadirin yang lain bagi menunjukkan sokongan mereka terhadap komuniti kulit hitam yang selama ini menjadi mangsa diskriminasi bangsa kulit putih.

Majlis pengebumian yang berlangsung selama dua jam di Houston, Texas itu dihadiri 500 ahli keluarga George, rakan-rakan serta beberapa tetamu yang merasa terkesan dengan kematiannya.

Menurut laporan autopsi, George mati akibat sukar bernafas apabila lehernya ditindih oleh anggota polis yang bertugas selepas mangsa disyaki melakukan kesalahan memberikan wang palsu ketika membeli barangan di sebuah pasaraya di Minneapolis, Amerika Syarikat dua minggu lalu. – KopiPlanet.com

Mila Jirin Tak Malu Jual Durian Demi Kelangsungan Hidup Pekerja

Jika sebelum ini Mila Jirin menjalankan perniagaan jualan kek demi meneruskan kelangsungan hidup selepas pendapatan syarikat pengurusan perkahwinan miliknya turut terjejas akibat pandemik Covid-19, terbaharu selebriti ini tampil membuka sebuah gerai durian di Puchong, Selangor.

Menurut Mila, 33, dia tidak berasa malu untuk berniaga durian kerana memikirkan nasib pekerja-pekerjanya yang bergantung harap kepada pihak pengurusan demi meneruskan hidup masing-masing.

“Saya jual durian dari Balik Pulau (Pulau Pinang), Pahang dan Johor. Saya tidak malu untuk menjual durian kerana syarikat saya yang menjalankan perkhidmatan majlis perkahwinan tidak dapat beroperasi buat masa sekarang kerana wabak Covid-19.

“Pekerja juga bergantung harap kepada kami kerana ia melibatkan pendapatan mereka. Saya kira ini rezeki pekerja saya juga selain menampung kos operasi perniagaan saya selama ini.

“Jadi saya cuba terokai bidang baru ini. Alhamdulillah sambutan hangat dan terima kasih yang datang dan sanggup beratur untuk mendapatkan durian saya,” katanya memetik video yang dimuat naik di laman Instagramnya.

Mila yang merupakan juara Akademi Fantasia musim kelima menjalankan perniagaan pakej perkahwinan Bizmilla Catering yang berpangkalan di Subang, Selangor.

Pendapatan syarikatnya terjejas kerana aktiviti keraian masih tidak dapat beroperasi dijadualkan sehingga hujung tahun ini berikutan wabak Covid-19 yang sehingga kini masih belum ditemui vaksin pemusnahnya. – KopiPlanet.com

 

View this post on Instagram

 

Apa yang nak di malukan? ya memang betul saya jual DURIAN 👍

A post shared by B I Z M I L L A (@mila_jirin) on

Chubb-E Tampil Single Padan Muka Yang Penuh Dengan Sindiran

Nama penyanyi dan komposer muda, Chubb-E antara bakat baru yang kian meniti di bibir penggiat muzik tempatan.

Malah, karya yang dihasilkan mampu menarik perhatian masyarakat sekali gus berjaya mengumpul kelompok peminat tersendiri.

Memulakan langkah sebagai anak seni sejak 2014 ketika menyertai pertandingan realiti Ceria Pop Star musim kedua, Chubb-E tidak menunggu lama untuk terus mengorak langkah dalam mengejar cita-cita.

Pernah menghasilkan single Aku Tak Kisah dan Kita Cuma Kawan, Chubb-E, 20, atau nama sebenarnya Muhammad Sharul Ashlyn AG Ashrul Affandy kini muncul dengan single solo ketiga berjudul Padan Muka.

Lagu bergenre urban Hip Hop yang juga hasil ciptaan sepenuhnya itu dilancarkan secara rasmi pada 15 Mei lalu dan diterbitkan di bawah syarikat rakaman FutureMusic Entertainment.

Menurut Chubb-E, lagu itu dihasilkan sejak Ogos tahun lalu dan lirik adalah mengenai kisah sebenar dirinya dalam mencapai impian sebagai pemuzik dan anak seni.

“Mengikut perancangan asal, lagu ini dicipta untuk saya berkolaborasi dengan penyanyi wanita asal luar negara. Masa jumpa dia, saya memang nak bekerjasama dengannya. Jadi, saya cuba cipta satu lagu yang sesuai dengan kami. Sebab itu ambil masa lama sebab nak cari nota lagu yang sesuai.

“Namun, lama kelamaan artis itu menghilang. Dalam masa sama, dia ada masalah tersendiri. Syarikat rakaman pula mendesak untuk saya keluarkan juga lagu ini dengan artis lain. Tapi, bagi saya lagu ini tak sesuai dengan penyanyi lain. Apabila fikir semula mungkin bukan rezeki saya untuk ‘feat’ dengan sesiapa. Jadi, saya keluarkan saja lagu ini secara solo.

“Lagu ini adalah kisah benar mengenai diri saya yang pernah dipandang rendah, diejek dan orang tak percaya boleh pergi jauh. Malah, kawan sekolah juga tak terlalu percaya dengan impian saya. Mereka pandang rendah dengan cita-cita saya. Sebab mereka berasakan terlalu pandai dan saya pula lemah dalam akademik.

“Tapi apabila sudah berjaya dan capai sasaran, tiba-tiba ramai datang termasuk yang pernah ejek dan pandang rendah. Dalam masa sama, orang boleh menjadikan lagu ini sebagai inspirasi dan kaitkan dalam diri masing-masing jika melalui perkara sama,” katanya.

Berkongsi mengenai lagu itu, Chubb-E yang juga bekas juara program Ceria Megastar 2018 mengakui masih mengekalkan genre muzik sama yang disifatkan sebagai ‘forte’ dan identity dirinya.

“Dari dulu saya bermula dengan genre ini yang mana ia juga ‘forte’ saya. Macam mana sekali pun bunyi saya gunakan, ‘mood’ lagu saya bawa tetap ada bunyi Hip Hop. Tak boleh lari.

“Kalau buat pop balada sekali pun, tetap akan ada sentuhan bunyi Hip Hop. Ini adalah identiti saya sebab nak dikenali sebagai artis Hip Hop yang versatil. Ada juga saya buat lagu pop untuk artis lain, tapi bunyi Hip Hop tetap ada. Jadi saya akan kekalkan muzik ini,” katanya.

Bercerita mengenai kerjaya seninya, Chubb-E yang turut terbabit dalam program Dansa Sing bersama Youngsters Crew dalam perancangan untuk menghasilkan ‘mix tape’ atau album EP yang memuatkan lagu Hip Hop rap sepenuhnya.

“Perancangan akan datang, saya nak mencipta dan menerbitkan lebih banyak lagi lagu untuk artis lain. Bagi saya, perancangan untuk berkolaborasi dengan artis lain saya rasa belum masanya. Saya nak kena cukupkan lima single solo dulu.

“Saya juga merancang nak keluarkan ‘mix tape’ atau EP yang mengandungi keseluruhan lagu rap untuk peminat saya dengar. Genre lain, saya nak cuba pelbagai lagi, tapi masih ada sentuhan bunyi Hip Hop. Saya merancang nak cipta lagu yang lain daripada lain untuk pendatang baru seperti saya. Macam sekarang ramai komposer Hip Hop terkenal.

“Cuma, saya harap dengan kehadiran saya ini orang boleh bezakan kami. Saya punya bunyi lain, mereka pun lain,” katanya.

Video muzik lirik lagu Padan Muka boleh ditonton di saluran YouTube FutureMusic Entertainment.

Video muzik lirik yang dimuat naik sejak seminggu lalu itu sudah mencecah tontonan lebih 15,000. – KopiPlanet.com

Ardell Aryana & Nadzmi Adhwa Selamat Timang Cahaya Mata Sulung

Pasangan pelakon, Ardell Aryana dan suami, Nadzmi Adhwa selamat menimang cahaya mata sulung yang dilahirkan pada jam 2.22 pagi tadi.

Nadzmi berkongsi kegembiraan tersebut di Instagramnya dan bersyukur proses kelahiran itu berjalan dengan lancar dan selamat.

Walau bagaimanapun, Nadzmi tidak mendedahkan lagi jantina serta nama anak sulungnya kepada umum.

Ardell bersalin secara normal di sebuah pusat perubatan swasta di Seri Kembangan, Selangor.

Pasangan ini berkahwin pada 1 September lalu selepas lapan tahun berkenalan. – KopiPlanet.com

Lisa Blackpink Ditipu RM3.5 Juta Oleh Bekas Pengurus

Malang menimpa ahli kumpulan Blackpink, Lisa apabila wang hasil kerja seninya yang berjumlah lebih 1 bilion won (RM3.5 juta) dilapor telah disonglap oleh bekas pengurusnya.

Kenyataan yang dikeluarkan oleh agensi YG Entertainment itu menyebut, wang yang telah disalahguna oleh bekas pengurus Lisa itu telah dibelanjakan untuk aktiviti perjudian oleh individu tersebut.

Lisa bagaimanapun mengambil pendekatam mahu menyelesaikan masalah itu dengan baik dan bekas pengurusnya berjanji akan memulangkan semula wang yang telah diambilnya.

Bekas pengurus tersebut merupakan orang yang sangat dipercayai oleh Lisa sejak dia memulakan kerjaya di Korea Selatan, empat tahun lalu.

Lisa merupakan satu-satunya ahli Blackpink yang berasal dari luar Korea iaitu dari Bangkok, Thailand.

Selain Lisa, Blackpink yang kini tampil dengan single duet dengan Lady Gaga, Sour Candy turut dianggotai Rose, Jisoo dan Jennie. – KopiPlanet.com