Event

Omar & Hana Anjur Pertandingan Hafazan Kanak-Kanak ‘Little Huffaz’

Berikutan kejayaan kempen permulaan hafazan al-Quran ‘Mini Little Huffaz’, siri animasi kartun islamik ‘Omar & Hana’ kembali dengan ‘Little Huffaz’, pertandingan hafazan Al-Quran melalui platform digital yang pertama kali diadakan untuk kanak-kanak.

Little Huffaz bertujuan untuk menggalakkan kanak-kanak di seluruh dunia menghafaz Al-Quran serta menanam rasa cinta terhadap ayat suci Al-Quran.

Peserta akan dinilai oleh barisan juri antarabangsa termasuklah Mufti Ismail Menk, Ustaz Yusuf Mansur, Ustaz Don Daniyal, Qari Youssef Edghouch, Furqan Fawwaz dan Mimi Jamilah. Penilaian setiap penyertaan akan berdasarkan hafalan, kefasihan, tajwid serta kreativiti.

Pertandingan dibahagikan kepada dua kategori umur, iaitu 3 dan 4 tahun serta 5 hingga 8 tahun. Setiap peserta dikehendaki memilih surah mengikut senarai kategori umur mereka dan kemudian memuatnaik rakaman video hafazan melalui laman web rasmi Little Huffaz atau media sosial.

Hadiah kemenangan bagi pertandingan ini merupakan wang tunai bernilai USD500 (RM2,073) dan piala untuk tempat pertama, USD350 (RM1,451) untuk tempat kedua, USD250 (RM1036) untuk tempat ketiga, USD150 (RM622) untuk tempat keempat dan akhirnya USD100 (RM414) untuk tempat kelima. Setiap pemenang juga akan menerima barangan eksklusif Omar & Hana serta e-sijil.

Pendaftaran untuk pertandingan Little Huffaz ini dibuka dari 19 Oktober sehingga 6 November ini. Untuk mendaftar, calon yang berkelayakan boleh melayari ohittlehuffaz.com dan terus ke halaman ‘Cara Menyertai’ untuk menghantar penyertaan.

Sebelum ini, ‘Mini Little Huffaz’, yang diadakan pada 3 September hingga 26 September lalu telah mendapat sambutan yang menggalakkan iaitu sebanyak 260 penyertaan dari 17 negara yang berbeza termasuk Malaysia, Indonesia dan United Kingdom. – KopiPlanet.com

Apakah reaksi anda?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button