• FOLLOW US

Bella Astillah Kesal Ada Netizen Samakan Tindakan Pavithra Dengan Dirinya

Pelakon dan penyanyi Bella Astillah meluahkan rasa kesal terhadap segelintir netizen yang menyamakan tindakan YouTuber terkenal, Pavithra dengan dirinya.

Menerusi luhannya di Instastory, Bella menyatakan bahawa dia dan Pavithra disamakan gara-gara membuat keputusan untuk memaafkan suami.

“Korang ni sibuk betal pasal Pavithra. Samakan dia dengan kita kononnya dia Bella Astillah 2.0? Just because she choose to maafkan suami dia? Korang nak dia buat keputusan yang macam mana? Bercerai terus? Pasal keluarga?

“Bukan senang nak buat keputusan. Marriage bukan macam main masak-masak, melibatkan keluarga juga. Korang nak diorang divorce? Lepas tu baru korang nak bersorak? Tak paham apa yang netizen nak,” luahnya.

> Baca: Neelofa Bangga Impian Miliki Program Talk Show Sendiri Tercapai

Sebelum ini, suami kepada YouTuber itu ditahan polis kerana disyaki mendera dirinya. Bagaimanapun, selepas dibebaskan, Pavithra membuat kenyataan bahawa dia telah memaafkan suaminya itu.

Dalam pada itu, Bella yang juga isteri kepada Aliff Aziz itu turut menyatakan supaya setiap orang cermin kehidupan sendiri dan perbaiki kelemahan diri terlebih dahulu.

“Kita bukan tuhan. Kita semua tak tahu apa takdir kita. Yang kecewa tak selamanya kecewa. Yang bahagia tak selamanya bahagia sebab semuanya hanya sementara.

“Sebagai manusia/netizen atau orang luar apa salahnya kita wish them yang baik-baik,” ujarnya. – KopiPlanet.com

Kredit gambar: Instagram Bella Astillah

Bella Astillah Telah Selamat Lahirkan Bayi Perempuan

Penyanyi Bella Astillah kini telah selamat melahirkan seorang bayi perempuan di sebuah hospital kira-kira pukul 6.10 pagi tadı.

Perkara tersebut dikongsikan oleh isteri kepada artis kelahiran Singapura, Aliff Aziz menerusi perkongsian di Instagram.

“Syukur Alhamdulillah, Bella dah selamat bersalin. Thank you so much kepada yang sentiasa mendoakan Bella Yayy, it’s our first wefieee

“Sampai Hospital tadi 3.30am, My baby princess keluar jam 6.10am, Alhamdulillah (abang dulu 1 jam setengah adik ni 2 jam setengah,” kongsinya.

Sebelum ini, Bella dan Aliff sudah mempunyai seorang cahaya mata lelaki iaitu Mohamad Ayden Adrean yang kini mencecah usia tiga tahun. – KopiPlanet.com

Aliff Aziz Luah Kemarahan Isteri Dilemparkan Kata-Kata Kesat

Suami mana yang mampu menahan kesabaran apabila isteri tercinta dilemparkan dengan kata-kata yang cukup kesat dan terhina.

Itulah yang dirasai oleh artis kelahiran Singapura, Aliff Aziz apabila isterinya yang kini sedang sarat hamil, Bella Astillah dilabel ‘gemok macam babi sial’ oleh seorang individu bernama Sarah Nomad.

“It’s one thing to pass around harsh words to another person, but to send these words to a lady that is heavily pregnant with the blessing of Allah is just another level.

“Ni akibatnya bila diri takde basic values untuk hormat orang lain lepas tu keluarkan kata-kata kesat dekat ibu mengandung yang tak pernah buat salah dengan kau,” luahnya menerusi Insta Storynya.

>Baca: Tidak Tahan Sering Dikecam, Sajat Luah Nak Keluar Agama Islam?

Dalam pada itu, pelakon dan penyanyi juga memberi amaran supaya berhenti menganggu isterinya itu, sebelum dia mengambil tindakan undang-undang.

“You want a reaction? Here’s your second of fame. I’m not kidding when I say this. Stop harassing my wife before we get the law come get you,” tegasnya. – KopiPlanet.com

Bella Astillah Akui Sudah Kembali Dengan Aliff Aziz, Kini Berbadan Dua

Teka-teki mengenai hubungan antara Bella Astilla dan Aliff Aziz akhirnya terjawab setelah dia mengakui kembali bersama penyanyi dan pelakon Aliff Aziz.

Perkara tersebut dijawab oleh Bella sendiri menerusi pertanyaan peminat sama ada dia sudah berkahwin semula dengan Aliff di ruangan komen di gambar yang dimuat naik olehnya.

“Alhamdulillah, masa dalam iddah lagi jadi tak perlu kahwin semula. Doakan ye,” ujarnya yang menjawab pertanyaan salah seorang peminatnya itu.

Pada masa sama, Bella juga turut mengakui kini sedang berbadan dua dan mendapat banyak ucapan tahniah daripada peminat-peminatnya di ruangan komen.

Kedua-duanya telah mendirikan rumah tangga pada 9 September 2016 dan dikurniakan seorang cahaya mata, Mohamad Ayden Adrean yang kini berusia tiga tahun.

Pasangan tersebut sebelum ini pernah membuat keputusan untuk berpisah pada 16 Mei 2019. – KopiPlanet.com

Berkongi Rasa Positif Dengan Peminat, Bella Tampil Single Tenang

Setelah lebih 12 tahun tidak muncul dengan lagu baharu, kali ini penyanyi Bella Astillah, 26, tampil dengan single Tenang bagi memperkukuhkan namanya dalam industri hiburan.

Berkongsi lanjut mengenai lagu itu, Bella yang juga ibu tunggal beranak satu berkata, Tenang bukanlah mengenai kisah hidupnya 100 peratus.

“Saya percaya setiap individu menginginkan kehidupan yang baik. Bagi saya, apabila kita sentiasa positif, insya-Allah mudah untuk berasa tenang. Dari situ, saya dan komposer mendapat sedikit inspirasi untuk lirik lagu Tenang.

“Lirik lagu ini tidak sepenuhnya mengenai perjalanan hidup saya, tapi lebih kepada ingin berkongsi perasaan positif untuk sentiasa bersangka baik dengan ujian dan jangan putus asa,” katanya yang kali terakhir merakamkan lagu tema untuk drama bersiri Diari Ramadan Rafique ketika dirinya berusia 14 tahun.

Bella berkata, walaupun sudah lama meninggalkan dunia rakaman suara, pengalaman merakamkan Tenang sesuatu yang mengujakan.

Apatah lagi dia dibantu komposer hebat dan berpengalaman sekali gus memudahkan proses itu. Lagu ciptaan komposer Audi Mok yang diedarkan Universal Music itu bakal dilancarkan bermula esok.

“Proses merakamkan lagu Tenang sangat tenang. Di mana segalanya dipermudahkan. Alhamdulillah, dengan bantuan Audi Mok sendiri membuatkan saya lebih selesa dan sangat mudah.

“Kami saling mendengar pendapat masing-masing. Itu yang memudahkan lagi proses rakaman lagu ini. Begitu juga ketika proses memperdengarkan melodi lagu. Audi sangat memahami dan kreatif,” katanya.

Lagu Tenang akan dilancarkan secara rasmi di kesemua pelantar digital seperti Spotify, iTunes, KKBox, Deezer, Joox dan juga Apple Music bermula 12 tengah malam ini.

Manakala bagi video muzik pula dilancarkan di saluran YouTube Universal Music Malaysia pada jam 3.00 petang esok. – KopiPlanet.com

IG Live Dengan Aliff, Bella Bukan Nak Bagi Harapan Rujuk Semula

Pelakon, Bella Astillah tidak melihat isunya masih berhubungan baik dengan bekas suami, Aliff Aziz perlu diperbesarkan seperti yang diperkatakan netizen, baru-baru ini.

Warganet menyifatkan tindakan Bella yang dilihat masih lagi berkomunikasi secara langsung dengan Aliff menerusi aplikasi IG Live seperti gila talak dan masih belum ‘move on’.

“Netizen semua ada pendapat masing-masing. Tak kisah kalau ada orang yang tak suka ke apa, mereka boleh keluar meninggalkan (left) IG Live saya.

“Saya ada sebab buat IG Live dengan Aliff sebab saya tahu situasi dengan macam mana sekarang ini.

“Aliff berada dalam keadaan yang sentiasa ‘down’ dan saya gunakan ini sebagai salah satu cara untuk menaikkan semangat dia.

“Bella sendiri pelawa dia untuk ‘join’ IG Live supaya dia jadi lebih berkeyakinan untuk berhadapan dengan orang.

“Kalau orang lain tak sokong dia siapa lagi kan..lagipun dia bapa kepada anak saya. Orang anggap saya ,buat IG Live ibarat seperi nak bagi harapan (untuk berbaik semula) tapi yang sebenarnya saya cuma nak bagi sokongan moral pada Aliff, tiada niat lain,” katanya kepada KopiPlanet.com ketika ditemui pada majlis sidang media Havoc Food Festival yang berlangsung di Red Box, The Gardens Mall, Kuala Lumpur hari ini.

Sementara itu, Bella juga mendedahkan dia hubungan baiknya bersama bekas suami adalah demi kebahagiaan anaknya.

“Saya memang kerap buat panggilan video dengan Aliff bila setiap kali Adrean rindu pada ayahnya. Saya memang tidak tetapkan spesifik masa untuk Aliff berhubung dengan anak kami. Saya tidak boleh pentingkan diri sendiri.

“Aliff pun sekarang semakin rajin pergi kelas agama dan mengaji sebab saya cakap pada dia benda-benda begitu yang akan membawa dia ke arah kebaikan. Walaupun kami sudah berpisah, saya tidak mahu kami putus kawan,” jelas Bella lagi.

Bella berkahwin dengan Aliff pada 9 September 2016 namun disahkan bercerai pada 16 Mei lalu.

Hasil perkahwinan, pasangan itu dikurniakan seorang anak lelaki, Muhammad Ayden Adrean yang kini berusia dua tahun. – KopiPlanet.com

Anak Genap 2 Tahun, Aliff Aziz Sanggup Berkorban Hidup Demi Ayden

Walaupun sudah berpisah kasih dengan bekas isterinya, namun kasih seorang bapa terhadap anaknya tidak pernah padam. Penyanyi Aliff Aziz hari ini memuat naik satu hantaran di Instagram, mencoretkan isi hatinya sempena ulang tahun kedua kelahiran anak lelakinya, Mohamad Ayden Adrean.

Selebriti kelahiran Singapura itu menulis, “Tarikh ini dua tahun lalu, anak saya dilahirkan. Kami namakan dia Mohamad Ayden Adrean dan hari ini dia genap dua tahun!”

“Selamat ulang tahun sayang, pada ayah kamu macam baharu sahaja dilahirkan semalam. Tangisan, gelak tawa, tarian dan suara kamu sentiasa menceriakan hati ayah. Ayah berdoa kepada Allah agar Ayden sentiasa diberkati dengan kesihatan yang baik dan dilimpahi taufik dan hidayah. Apa pun yang orang cakap, ayah akan sentiasa korbankan hidup ini untuk Ayden,” tulis Aliff.

Aliff dan bekas isterinya, Bella Astillah berkahwin pada 9 September 2016 namun mereka disahkan bercerai 16 Mei lalu selepas Aliff didakwa beberapa kali berlaku curang sepanjang mereka hidup bersama.

Antara beberapa nama selebriti yang pernah dikaitkan ‘bermain cinta’ dengan Aliff sebelum ini ialah pelakon Afifah Nasir dan Oktavia Manrose. – KopiPlanet.com

Bekas Suami Dianiaya, Bella Astillah Luah Rasa Simpati

Bekas isteri kepada penyanyi dan pelakon Aliff Aziz iaitu Bella Astillah meluahkan rasa simpatinya kepada keadaan bekas suaminya itu.

Bella menerusi Instagram miliknya berkata, Aliff telah dianiaya oleh orang yang baru sahaja dikenalinya.

“Saya sangat-sangat sedih dengan apa yang menimpa diri Aliff. Apa yang terjadi sekarang sangat mengejutkan saya dan keluarga.

“Saya tak dapat menahan sedih dan menghubungi dia pagi tadi and he said dia dianiaya oleh orang yang baru sahaja dia kenal Yang terdapat dalam video tersebut hanya untuk mengenakan dia. Wallahualam,” jelasnya.

Menurut Bella, sebelum pergi bercuti ke Melbourne, Australia baru-baru ini, dia ada pergi ke Singapura untuk membawa anaknya Ayden meluangkan masa bersama-sama dengan Aliff.

Dalam pada itu, Bella menyatakan dia tidak ada menyimpan dendam dan sudah 100 peratus memaafkan bekas suaminya itu.

“Aliff seorang yang bijak, berilmu tinggi cuma iman dia kurang. Dan kepada sesiapun yang berkawan dengan Aliff sekarang, lindungi dan bantulah dia bukan sebaliknya.

“Soal tattoo boleh check ig @leahenna_artis sebab Kak Lea yang buat nama Bella tu menggunakan inai when I was in China tahun 2016 rasanya lama sangat dah,” ujarnya. – KopiPlanet.com

Bella Astillah Tampil Dalam Video Lagu Jom Raya Aliff Syukri

Teka-teki mengenai seorang individu lagi individu yang akan membuat kemunculan dalam video lagu Jom Raya nyanyian Datuk Seri Aliff Syukri akhirnya terjawab.

Usahawan selebriti tersebut menerusi laman Instagramnya telah memuatnaik gambarnya bersama bekas isteri kepada Aliff Aziz iaitu Bella Astillah merupakan individu berkenaan.

“Cepat lihat lagu #jomraya kemunculan istimewa @bellaastillah… dah ada di YouTube. Excited x nak dengar lagu raya saya,” tulisnya.

Sebelum ini, Aliff Syukri menimbulkan pertanyaan ramai peminat mengenai gerangan seorang lagi individu yang terbabit dengan lagu terbarunya itu selain penyanyi Zizi Kirana.

Video muzik lagu berkenaan juga sudah boleh mula ditonton di laman YouTube rasmi saluran TV Terlajak Laris bermula pada pukul 12 tengah hari tadi. – KopiPlanet.com

 

Sah… Aliff Aziz Dan Bella Astillah Akhirnya Bercerai Talak Satu

Pelakon dan penyanyi Aliff Aziz dan Bella Astillah akhirnya telah sah bercerai talak satu di Mahkamah Syariah Kuala Lumpur petang tadi.

Aliff berkata, dia dan Bella sudah sah bercerai dengan izin mahkamah dan dia enggan memberikan sebarang alasan terhadap penceraian tersebut.

“Saya manusia biasa dan tidak mencari alasan apa-apa. Isteri saya pun dah beri yang terbaik sejak kenal dia lima tahun yang dulu.

“Mungkin ini adalah pengajaran untuk saya perbaiki diri saya. Saya minta maaf kepada semua, terutama sekali Bella dan juga keluarga,” ujarnya.

Sebelum ini, timbul kontroversi terhadap pelakon berkenaan apabila gambarnya bersama seorang wanita telah tersebar di Internet sehingga mengundang kecaman netizen.

Malah, pelakon kelahiran Singapura itu juga pernah dikaitkan dengan dua orang pelakon iaitu Afifah Nasir dan Oktovia Manrose.

Ujarnya, buat masa ini apa yang dia mahu lakukan adalah mahu memperbaiki dirinya dan itu merupakan nasihat yang diberikan oleh bekas isterinya itu.

“Secara jujurnya saya masih sayangkan Bella dan anak. Mungkin perbuatan saya berlaku di luar kawalan saya dan biar Allah membuka jalan kepada diri saya,” jelasnya.

Sementara itu, Bella pula menyatakan dirinya sudah pun mencuba yang terbaik, meskipun pelbagai kata-kata yang telah dilemparkan terhadapnya.

Ujarnya, dia memang sedaya upaya untuk mempertahankan perkahwinannya dan sedar sesiapa sahaja akan melakukan kesilapan itu yang membuatkan dia sentiasa memaafkan Aliff.

“Cuma kali ini saya rasa biarlah dengan keputusan untuk berpisah ini menjadi jalan yang terbaik. Apa pun yang terjadi, Aliff tetap bapa kepada anak kami,” ujarnya. – KopiPlanet.com