• FOLLOW US

admin

Akmar Natasha Muncul Pemenang Konsert Akhir Suara Juara 2018

Peserta Nor Akmar Natasha Hasni dinobatkan sebagai juara dalam acara konsert Akhir Suara Juara 2018 yang berlangsung gilang-gemilang di Auditorium Sultan Iskandar, RTM Johor pada 8 September lalu.

Suara Juara merupakan satu progam pencarian bakat baru dimulakan di atas talian hasil kolaborasi antara Dr.Irma Entertainment dan JohorFM.

Hadiah bagi juara merupakan sebuah piala, wang tunai RM5000 beserta kontrak rakaman bersama Dr. Irma Entertainment termasuk program promosi bernilai RM100,000.

Sementara itu, naib juara pula menjadi milik Ketty Natalia Rasul Khan dan pemenang ketiga diraih oleh Amyza Syafiqah Suhaimee.

Hadiah bagi naib juara pula merupakan sebuah piala berserta wang tunai RM3000 manakala tempat ketiga pula mendapat sebuah piala dan wang tunai RM2000.

Juri jemputan bagi konsert akhir tersebut terdiri dari penyanyi Ronnie Hussein dan A.Rahman Kamarudin, penyanyi veteran dan penggiat seni dari Johor Bahru. Peserta konsert akhir diadili dari aspek vokal, persembahan, kreativiti dan pakaian.

Nyanyian Konsert peserta-peserta konsert malam itu diiringi sepenuhnya oleh Kombo RTM, Johor yang di ketuai oleh saudara Rudy Yasmin.

Seramai enam peserta telah dipilih untuk menyertai konsert akhir tersebut iaitu Mereka adalah Nur Akmar Hasni (Penang), Ketty Nathalia Rasul Khan (Johor Bahru), Amyza Syafiqah Suhaimee (Pahang), Muhamad Taufiq Mansur (Kuala Lumpur), Wan Nur Najihah Mohammed Akhir (Kuala Lumpur) dan Nurul Aqilah Mohamad Zafri (Pahang).

Single Nur Akmar yang sedang dalam proses pembikinan merupakan sebuah lagu bergenre balada bertajuk ‘Sendiri’ dan dijadualkan dilancarkabn sebelum akhir tahun 2018.

Dalam pada itu, Nur Akmar juga telahpun menandatangani kontrak bersama Dr. Irma Entertainment dan pengurusan Leroy Crew Productions sebagai artis di bawah kumpulan itu serta kontrak rakaman lagu bagi single yang dijanjikan sebagai hadiah utama Suara Juara 2018. – KopiPlanet.com

Munafik 2 Terus Menggegar, Catat Kutipan RM5.65 juta

Filem terbitan Skop Productions dan President Productions, Munafik 2 semakin menggegarkan industri perfileman tempatan apabila mencatat kutipan sebanyak RM5.65 juta.

Untuk kutipan semalam sahaja, filem arahan Syamsul Yusof itu mendapat kutipan RM3.6 juta bagi hari pertama tayangan secara umum, manakala RM2.05 juta diraih pada tayangan awal (sneak preview) pada Rabu lalu.

Ia sekali gus memadam rekod filem Hantu Kak Limah yang meraih kutipan sebanyak RM1.8 juta.

Filem ke-10 arahan Syamsul itu turut dibintangi beberapa barisan pelakon popular seperti Maya Karin, Nasir Bilal Khan, Mawi, Datuk Fizz Fairuz, Datuk Rahim Razali dan Fauzi Nawawi.

Dijangkakan, kutipan filem berkenaan akan meningkat lagi pada hari ini memandangkan cuti umum sempena sambutan Hari Kemerdekaan.

Untuk rekod, filem Munafik pertama yang ditayangkan pada tahun 2016 telah berjaya meraih kutipan keseluruhan sebanyak RM17 juta. – KopiPlanet.com

Selepas Gambar, Video Sedang ‘Main Sabun’ Pula Tersebar?

Rasanya dah lama Cik Kopi tak mengomelkan, maklumlah sekarang agak busy dengan pelbagai keje yang menimbun.

Cuma, hari ni Cik Kopi rasa nak mengomel pula tiba-tiba apabila terbaca kisah tentang gambar bogel seorang anak selebriti popular yang tersebar. Ramai yang mengatakan ia adalah salah seorang anak lelaki kepada Rozita Che Wan atau Che Ta. Entahlah, Cik Kopi pun tak berani nak mengesahkan, mungkin pelanduk dua serupa.

Sedang kecoh-kecoh pasal gambar tersebut, tiba-tiba Cik Kopi dapat pula satu video menerusi What’s App daripada kawan Cik Kopi yang tidak kurang cantiknya.

Apabila bukak jer video berkenaan, terkejut beruk dibuatnya. Rupa-rupanya ada pula versi video gambar bogel tersebut yang durasinya lebih kurang seminit.

Entahlah, bila dah tonton video tu rasa macam tak percaya pula. Cik Kopi percaya, video berkenaan sudah tentu dah bertebaran sekarang ni.

Sama ada individu dalam video itu anak kepada selebriti berkenaan atau tidak, pasti ramai yang ada pendapat sendiri. Kalau tanya pada Cik Kopi, No Komen!!!

Cik Kopi: Tunggu yang empunya diri beri kenyataaan.

Munafik 2 Bakal Tayang Di Beberapa Buah Negara Asia Tenggara

Filem terbaharu terbitan Skop Production Sdn. Bhd., Munafik 2 bakal ditayangkan di beberapa buah negara di Asia Tenggara iaitu Thailand, Cambodia dan Vietnam.

Pengarahnya, Syamsul Yusof menerusi satu posting di Instagramnya berkata, buat masa ini filem tersebut dalam proses mendapatkan tarikh tayangan.

“Showing this 29 August for Malaysia, Singapore & Brunei! (Dipercepatkan/sneak preview). Bioskop Indonesia pula pada 26 September ini.

“Munafik 2 juga sedang dalam proses mendapatkan tarikh tayangan di Thailand, Cambodia dan Vietnam,” ujarnya yang turut bertindak sebagai pelakon utama.

Selain Syamsul, filem yang Munafik yang pernah mencatat kutipan sebanyak RM17 juta itu turut dibintangi oleh Maya Karin, Datuk Fizz Fairuz, Mawi dan Nasir Bilal Khan.

Menurutnya, tiket-tiket untuk menonton filem berkenaan juga sudah mula dijual secara dalam talian di pawagam seperti GSC Cinema dan TGV Cinema.

Dalam pada itu, Syamsul turut memberitahu bahawa lagu OST untuk filem Munafik 2 berjudul Menangislah menerusi gandingannya bersama Mawi akan dimuatnaik tidak lama lagi. – KopiPlanet.com

Santet: Black Magic Inspirasi Kisah Benar Sebuah Keluarga

Setelah tampil dengan sebuah filem seram berjudul Roh Yang Tak Terlihat pada April lalu, kali ini Skylar Pictures dengan kerjasama Cashmere Studios dan Empire Film Solution tampil dengan sebuah lagi nashkah dengan genre yang sama berjudul Santet: Black Magic.

Pengarahnya, Helfi Kardit menyatakan bahawa jalan cerita dalam filem Santet: Black Magic ini merupakan inspirasi kepada kisah yang pernah berlaku.

“Filem ini dihasilkan menerusi sebuah kisah benar yang telah diceritakan kepada kami. Sesuatu yang istimewa mengenai filem ini apabila ia menggabungkan barisan pelakon daripada tiga buah negara iaitu United Kingdom, Filipina dan Indonesia.

“Pada masa yang sama, kami berasa cukup bertuah kerana berjaya mendapatkan pelakon popular Hollywood, Kelly Brook sebagai teraju utama yang membintangi filem ini,” ujarnya.

Santet yang bermaksud ‘ilmu hitam’ memaparkan sebuah kisah seram mengenai sebuah keluarga yang diganggu dengan ilmu hitam. Selain Kelly, Santet: Black Magic turut menampilkan barisan pelakon Indonesia seperti Marcelino Lefrandt, Ray Sahetapy and Ayu Dyah Pasha serta pelakon kelahiran Filipina iaitu Jazz Ocampo.

Filem ini mengisahkan tentang Rendy (Marcelino) kembali ke kampung halamannya di Indonesia bersama-sama isterinya, Laura (Kelly Brook) dan dua anak perempuannya Aaliyah (Jazz Ocampo) dan Kelly (Bali Nadeya Curtain).

Sudah lama bermastautin di Amerika Syarikat, dia pulang ke negara kelahirannya kerana ingin menjaga ibunya selepas bapanya mengambil keputusan nekad dengan membunuh diri.

Sejak kepulangannya, Rendy melihat tahap kesihatan ibunya yang merudum dan hanya mampu terlantar di katil sahaja. Ibunya hilang keupayaan untuk bercakap dan mula meracau-racau selain menyerang Laura dan cucu-cucunya, seakan-akan memberi tanda untuk mereka keluar dari rumah agam keluarga Rendy.

Kemudia ibunya dibawa ke hospital selepas dia memuntahkan darah, kaca dan paku di hadapan Rendy, isteri dan anak-anak mereka. Walaupun mengetahui apa yang dialami oleh ibunya tidak boleh dirawat dengan kepakaran doktor perubatan, namun Rendy tetap berkeras menghantar ibunya ke hospital.

Rendy menyedari yang keluarganya diganggu syaitan dan makhluk halus, namun tiada apa yang dapat dilakukannya untuk mengelakkan keluarganya daripada terus diganggu.

Bercerita lebih lanjut mengenai pemilihan Kelly Brook sebagai teraju utama, Helfi menyatakan kemunculan model dan pelakon seksi yang pernah tampil dalam beberapa filem Hollywood seperti The Italian Job dan Piranha 3D itu telah menampilkan aksi lakonan yang cukup memberangsangkan.

“Kalau menceritakan tentang bayaran untuk Kelly, jumlahnya sahaja boleh menampung kos untuk menghasilkan sebuah filem seram di Indonesia.

“Namun begitu, ia bukan menjadi satu ukuran buat kami kerana apa yang lebih penting adalah impak filem ini agar dapat memberi kepuasan kepada penonton yang menggemari filem-filem bergenre seram,” jelasnya.

Bakal ditayangkan di pawagam seluruh Malaysia pada 25 Oktober 2018, filem Santet: Black Magic turut ditayangkan di beberapa buah negara lain seperti Indonesia, dan Filipina. Menjalani penggambaran sepenuhnya di Indonesia, filem ini turut menelan kos pembikinan sebanyak RM4 juta.

Selain tu, syarikat 4Digital Media yang bernaung di bawah Sony Pictures juga telah diberi hak pengedaran untuk Video On Demand (VOD) di Amerika Syarikat dan United Kingdom. – KopiPlanet.com

 

HKL Cipta Rekod Filem Tempatan Pertama Cecah Kutipan RM20 Juta

Filem Hantu Kak Limah (HKL) terus-menerus mencatat rekod tersendiri apabila kali ini menjadi filem tempatan pertama yang pertama mencecah kutipan RM20 juta apabila berjaya meraih kutipan sebanyak RM20.5 juta dalam tempoh 11 hari tayangan.

Astro Shaw dan Infinitus Gold dalam satu kenyataan memberitahu, ia menjadikan HKL mendapat kutipan filem tertinggi bagi sesebuah filem tempatan. Rekod ini pernah dipegang oleh filem Abang Long Fadil 2 (terbitan Astro Shaw & Skop Productions ) menerima RM19.04 juta selama 28 hari tayangan di Malaysia, Singapura dan Brunei.

Buat masa ini, filem HKL arahan Mamat Khalid itu masih ditayangkan di pawagam seluruh Malaysia termasuk Brunei dan Singapura sejak 9 Ogos yang lalu.

Ia membariskan pelakon hebat seperti Datuk Awie, Delimawati, Zul Ariffin, Uqasha Senrose, Ropie, Mus May, Sharwani, TJ Isa, Jue Azi serta penampilan istemewa Erra Fazira dan Datuk Seri Vida.

Sementara itu, Penerbit Eksekutif, Dato’ Khairul Anwar Salleh, Gayatri Su-lin dan TP Lim termasuklah pengarah Mamat Khalid , barisan pelakon dan pekerja filem merasa bersyukur dan mengucapkan terima kasih kepada rakyat Malaysia, Brunei dan Singapura serta rakan media dan rakan pemamer yang sentiasa menyokong dan meletakkan filem HKL di kedudukan rating tertinggi menerusi kutipan pecah panggung terbesar sepanjang zaman. – KopiPlanet.com

Pelakon Aliff Aziz Didakwa Songlap, Enggan Pulangkan Duit?

Pelakon kelahiran Singapura, Aliff Aziz didakwa telah menipu duit seorang individu serta enggan memulangkan semula wang pihak pengurusan acara.

Dalam satu posting di Facebook oleh seorang individu bernama Rashidi Ramli, pelakon itu dikatakan cuba meminjam wang daripadanya dan menawarkan untuk mempromosi produk perfume individu berkenaan setiap minggu dalam tempoh lapan minggu.

“Padahal dia call saya banyak kali untuk pinjam duit. Lepas saya tak layan dia cuba taktik lain dengan buat tawaran promote produk saya NK EXCLUSIVE PARFUM sampai jadi hingga 8 minggu. Walaupun saya cuba menolak menolak banyak kali dia tetap ganggu saya call dan whats’s app.

“Selepas mendesak banyak kali dengan tawaran dan janji manis saya hanya bagi sejumlah amaun actually ribu jugak bukan ratus ya, selepas bagi duit dia cuba ugut saya banyak kali lagi untuk transfer lagi duit kalau tak dia tak akan promote,” ujar individu berkenaan.

Menurutnya, selepas dia berkeras enggan untuk memberikannya duit lagi, pelakon berkenaan menyatakan dirinya hanya akan post sekali sahaja, sedangkan sebelum itu berjanji untuk promosi selama lapan minggu.

Dalam pada itu, individu berkenaan juga mendedahkan ada juga rakan lain yang merupakan seorang pengurus acara turut ditipu oleh pelakon tersebut apabila dibayar untuk hadir ke sebuah acara sebagai artis jemputan.

“Rakan saya telah beri duit deposit dan akhirnya dia tak hadir event itu dan rakan telah menanggung rugi dan turut dimarahi vendor kerana cuba menipu kerana artis yang dijanjikan tak muncul walhal Aliff Aziz cancel last minit dan tidak ingin melakukan refund walaupun satu sen.

“Hati-hati. Ini bukan cubaan untuk menjatuhkan mana-mana pihak. Tapi saya terpanggil sebagai orang yang teraniaya untuk maklumkan pada umum agar tidak ada lagi yang tertipu dengan manusia berpura-pura ini,” tegasnya.

Menurutya, cubaan untuk meminta semula duit dan buat report telah diugut oleh pelakon itu kerana dia dikatakan ada peguam sendiri. – KopiPlanet.com

Empat Selebriti Tempatan Terima Pentauliahan Pegawai Bersekutu APM

Seramai empat selebriti termasuk dua orang pelakon iaitu Raja Ilya dan Adam Shahz antara empat selebriti tempatan menerima pentauliahan pegawai bersekutu Angkatan Pertahanan Awam Malaysia (APM) Wilayah Persekutuan.

Pada majlis disempurnakan Timbalan Ketua Pesuruhjaya (Operasi) APM YAS TPj (PA) Roslan Wahab itu, Raja Ilya dianugerahkan Kapten Bersekutu (PA) manakala Adam pula menerima pangkat Leftenan Bersekutu (PA).

“Saya gembira diberi peluang ini dan sangat berterima kasih kepada Ahmad Idham dan Datuk Seri Eizlan Yusof kerana mengajak saya masuk ke CDERT Ohhsem.

“Sepatutnya pertaulihan diterima pada April lalu tetapi kebetulan saya terikat dengan lawatan kerja ke India lantas majlis ini terpaksa ditunda ke hari ini,” katanya.

Pelakon tersebut berkata demikian ketika Majlis Pemakaian Pangkat dan Penganugerahan Watikah Lantikan Pegawai Bersekutu (CDERT-Ohhsem Network) APM petang tadi.

Ilya berkata tanggungjawab diberikan kepadanya ini akan digunakan untuk berbakti kepada masyarakat terutama sekiranya berlaku kecemasan.

Selebriti lain ialah bekas pengacara TV Mejar Bersekutu (PA) Maznah Zolkifli dan anggota kumpulan Simfoni, Leftenan Bersekutu (PA) Mohamad Anas.

Pada majlis ini CDERT Ohhsem melalui Leftenen Kolonel Bersekutu (PA) Ahmad Idham Nadzri dan barisan selebriti turut menyampaikan sumbangan sebanyak RM3,000 yang disalurkan ke Unit Kesenian dan Kebudayaan APM WP Kuala Lumpur. – KopiPlanet.com

Tidak sampai 24 Jam, Trailer Munafik 2 Ditonton 1.7 juta Di Facebook

Biarpun tidak sampai 24 jam dimuat naik, trailer filem Munafik 2 arahan pengarah Syamsul Yusof sudah mendapat tontonan sebanyak 1.7 juta penonton.

Jumlah tontonan tersebut adalah berdasarkan trailer yang dimuat naik oleh seorang pengguna Facebook yang menggunakan nama Kamarul Ariffin Nor Sadan.

Menerusi carian yang dibuat oleh portal KopiPlanet.com, pemilik akaun instagram berkenaan merupakan seorang penulis info kesihatan, motivasi diri, kisah seram, pengetahuan umum dan ulasan isu semasa.

Selain tontonan sebanyak 1.7 juta, video dan gambar yang dimuat naik juga mendapat ‘like’ sebanyak 2,400 dan 8,000 komen serta dikongsi sebanyak 61,800.

Munafik 2 mengisahkan kehidupan Ustaz Adam kembali normal setelah apa yang berlaku sebelum ini. Dia masih membantu orang-orang di sekelilingnya yang diganggu oleh syaitan dan jin.

Namun begitu, Ustaz Adam masih dihantui oleh kematian Maria yang tragis. Terdapat juga seorang wanita misteri yang terus terganggu dan mempersoalkan keimanan dan takdir tuhan.

Sementara itu di kampung bersebelahan, ada seorang wanita bernama Sakinah menetap bersama anaknya, Aman. Sakinah juga perlu menjaga ayahnya yang menderita penyakit misteri yang tidak dapat dikesan oleh doktor.

Sakinah percaya bahawa apa yang berlaku kepada keluarganya adalah kerana Abuja, seorang ‘munafik’ yang mahu memesongkan kepercayaan umat Islam terhadap Allah SWT.

Selain Syamsul, antara barisan pelakon yang turut membintangi filem ini adalah seperti Maya Karin, Mawi, Nasir Bilal Khan dan Datuk Fizz Fairuz. – KopiPlanet.com

Akui Masih Berkawan Baik, Erra Beri Nasihat Kepada Shahir

Pelakon Erra Fazira mengakui masih lagi berhubung dan berkawan baik dengan penyanyi Shahir AF.

Erra berkata, dia juga ada memberi kata-kata semangat kepada penyanyi berkenaan dan berharap agar Shahir terus diberikan sokongan.

“Saya ada beri dia nasihat kata-kata semangat, selesaikan masalah yang melanda dan atur kehidupan yang lebih baik untuk tahun 2018.

“Sebenarnya, ramai yang tak tahu dia juga mempunyai sisi yang baik dalam diri dia. Jadi, saya harap supaya dia terus mendapatkan sokongan daripada semua pihak,” ujarnya ketika ditemui semasa sesi santai bersama pihak media yang diadakan di pejabat pengurusan Mind Order Management petang tadi.

Mengulas mengenai khabar angin yang tentang tarikh perkahwinan yang digembar-gemburkan, pelakon yang digelar primadona filem Melayu itu menegaskan ia tidak keluar dari mulutnya sendiri.

“Ramai yang bercakap tentang tarikh, namun ia bukan daripada mulut saya. Malah, saya anggap ia seperti angin yang berlalu kalau bukan says yang bercakap.

“Kalau ditanya tentang jodoh, saya hanya boleh beri jawapan yang sama. Soal jodoh bukan terletak di tangan saya,” jelasnya.

 

Sementara itu, bercerita tentang dirinya yang kini bernaung di bawah syarikat pengurusan Mind Order, Erra menjelaskan dia kini memerlukan satu team untuk mengaturkan kerjaya seninya.

Menurut Erra, sebelum ini kebanyakanya dia lebih banyak bergerak secara sendiri dan sudah menjadi trend sekarang ini untuk artis bernaung dengan syarikat pengurusan.

“Saya tidak ambil masa yang lama untuk buat keputusan menyertai Mind Order. Dengan hanya tiga kali pertemuan sahaja, saya terus memberi persetujuan.

“Terus terang saya selesa dengan Mind Order dan mereka memahami diri saya. Matlamat kami sama iaitu perkembangan karier dan tiada agenda tersembunyi,” ujarnya. – KopiPlanet.com