• FOLLOW US
Gaya Hidup

Jom Kenali Jurulatih Kecergasan Jutawan Kosmetik Aliff Syukri

Tidak dinafikan saban hari jutawan dan usahawan kosmetik terkenal, Datuk Seri Aliff Syukri berkongsi semangat dan keinginan untuk memiliki tubuh yang sado di laman Instagram.

Menariknya, bukan itu sahaja yang sering menjadi topik perbualan, sebaliknya jurulatih kecergasannya dari Mesir iaitu Amir Mamdouh juga turut terpalit menjadi perhatian.

Selain raut wajahnya yang kacak, lelaki Timur Tengah berbadan sado itu juga mempunyai pesona tersendiri. Berusia 31 tahun, Amir berpengalaman selama tujuh tahun sebagai jurulatih kecergasan bertauliah selain aktif menyertai pertandingan bina badan beberapa tahun sebelum ini.

Bagaimanapun, bagi yang sudah jatuh hati dan atau mungkin terpesona dengannya, Amir sebenarnya sudah pun berkahwin dengan wanita dari Malaysia sejak tahun 2012. Fokusnya kini mencari rezeki dengan menjadi jurulatih kecergasan atau trainer bagi sesiapa yang berminat.

Ditanya pengalaman melatih jutawan kosmetik yang penuh kontroversi itu, Amir atau nama penuhnya Amir Mamdouh Hussein Eissa menjelaskan ia satu pengalaman yang menyeronokkan.

“Beliau sangat baik hati dan pemurah orangnya. Paling penting seperti mana kita lihat sisinya di laman Instagram, begitulah hakikatnya. Dia seorang yang sangat melucukan. Saya enjoy melatihnya di kediaman beliau sejak lebih sebulan lalu.

“Cuma kami seperti ayam dan itik kerana berdepan masalah komunikasi. Walaupun sudah lebih tujuh tahun menetap di Malaysia, saya memang belum mahir bercakap bahasa Melayu. Beliau pula tidaklah fasih berbahasa Inggeris, tetapi semua itu bukan penghalang untuk saya dan dirinya memenuhi tanggungjawab serta misi masing-masing. Pendek kata, dia sangat menyenangkan. Saya sendiri ada kalanya tak tahan menahan gelak kerana sikap humornya,” kata Amir.

Bergelar jurulatih kecergasan bagi Amir bukanlah kerja yang mudah. Katanya, setiap pelangga yang datang kepadanya mahu mendapatkan hasil yang terbaik selepas melaburkan sejumlah wang.

“Saya mencari rezeki dalam bidang ini dan selesa bersikap jujur dan amanah dalam kepercayaan yang diberikan. Pada akhirnya kerja keras dan semangat untuk capai sesuatu yang diingini itu akan jadi ukuran. Ia situasi menang-menang. Disiplin diri klien termasuk terhadap tahap dan situasi badannya juga amat penting untuk mencapai matlamat diingini.

“Plan diet yang betul, rutin senaman dan mengesyorkan suplemen yang terbaik juga menjadi tugas penting saya. Waktu tidur juga kena cukup dan jangan dipandang sambil lewa. Kita memerlukan rehat yang secukupnya. Saya akan merancang rutin senaman dan diet yang betul sesuai dengan tahap badan klien. Selepas 10 ke 15 hari juga saya akan memeriksa progress klien,” katanya.

Amir menambah dia menawarkan khidmat penurunan berat badan, pembinaan otot badan, body toning, lean muscle, persediaan untuk menyertai pertandingan membina badan selain perancangan diet serta suplemen.

“Saya melatih secara one to one. Untuk memudahkan klien, saya boleh ke rumah mereka. Atau sebagai pilihan boleh berlatih dengan saya di gim pilihan. Saya juga melatih secara dalam talian (online). Bab harga, saya menawarkan khidmat yang setimpal dengan apa yang ditawarkan,” katanya. – KopiPlanet.com

*10 Info Mengenai Amir Mamdouh

1) Berusia 31 tahun
2) mula berjinak jinak dengan dunia kecergasan sejak usia 17 tahun
3) Tarikh lahir 27 Mei 1988
4) Sudah lebih tujuh tahun menceburi bidang kecergasan dan bina badan
5) Datang ke Malaysia pada Januari 2012. Sebulan selepas itu bertemu jodoh dan berkawhwin dengan wanita Malaysia.
6) Pernah berlatih dengan atlet bina badan profesional dari Beirut, Lebanon, Ahmad Haidar dan Attia Shaalan( dari Egypt)
7) Terkini diberi tanggungjawab menjadi jurulatih kecergasan Datuk Seri Aliff Syukri
😎 Instagram: @amirelswahly
9) Mahu mendapatkan khidmatnya, boleh dihubungi di talian 011-36249906
10) Beruntung kerana isterinya hampir setiap hari menyiap dan menyediakan makanan sihat untuknya mengekalkan bentuk badan.

Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Send this to a friend