AdvetorialKongsi

Keith Foo & Natasha Hudson Dipilih Jadi Duta, Ikon Jenama Produk Crystal C White

Sudah lebih 12 tahun berkecimpung dalam dunia perniagaan produk berasaskan kosmetik dan kesihatan, syarikat bumiputera Megah Herba (M) Sdn. Bhd. dilihat antara yang masih mampu bertahan sehingga kini.

Diterajui oleh pasangan suami isteri, Datin Reena Zach dan Datuk Zack Aziry, sudah terdapat pelbagai produk kecantikan dan kesihatan yang telah dihasilkan dan dipasarkan.

Di sebalik lambakan produk seumpama itu yang tumbuh mekar di pasaran, yang terkini anak syarikat berkenaan iaitu Lana Labs Global kini tampil dengan produk kecantikan kulit, Crystal C White.

Lebih menarik lagi, buat julung kalinya produk naungan mereka itu menampilkan duta selain wajah serta ikon mewakili jenama terbaharu itu membabitkan dua selebriti berstatus duda dan janda terhangat di Malaysia.

Untuk produk tersebut, pelakon lelaki Keith Foo dipilih untuk menggalas tanggungjawab sebagai duta selama setahun, manakala Natasha Hudson pula menjadi pilihan ikon jenama untuk tempoh yang sama.

Pengasasnya, Datin Reena Zach berkata, dia tidak berasakan sesuatu yang janggal atau pelik apabila memilih golongan lelaki sebagai duta.

“Kebiasaannya kalau perihal produk kecantikan, wanita cantik yang akan terlintas dalam fikiran mewakili produk sebegini. Namun kita cuba melawan arus meletakkan Keith Foo sebagai sandaran buah tangan terbaharu kami ini.

“Duta lelaki dipilih juga kerana kita mahu menekankan produk ini juga boleh diamalkan golongan lelaki selain wanita. Jadi apa salahnya kita lawan arus?” ujarnya.

Menurut beliau, pelakon itu juga sudah menggunakan produk berkenaan sejak Ogos lalu bagi merasai keberkesanannya terlebih dahulu.

Jelasnya, banyak faktor pihaknya memilih Keith sebagai duta kerana selain wajah tampan dan memiliki kulit sihat, pelakon itu juga mengamalkan gaya hidup sihat.

“Disebabkan trek rekod produk kami sebelum ini juga diterima baik di Indonesia, pemilihan Keith sangat wajar kerana dia sudah lebih sedekad mencipta nama di negara jiran itu.

“Keith juga fasih dalam banyak bahasa termasuk Bahasa Malaysia, Indonesia, Mandarin, Inggeris, Tamil dan Hallam,” jelasnya.

Dalam pada itu, Reena sendiri menegaskan bahawa beliau sendiri pernah berdepan masalah kulit wajah yang kronik.

“Sudah pelbagai jenis produk penjagaan kulit sudah dicuba, namun gagal merawat masalah yang saya alami. Kulit saya pernah berjerawat teruk hingga satu tahap saya jadi trauma melihat wajah sendiri.

“Bagaimanapun, akhirnya permasalahan berjaya diatasi dengan penemuan produk Crystal C White. Menerusi proses penyelidikan dan pembangunan (R&D) selama dua tahun, produk ini cukup terbukti dengan pelbagai faedah serta kelebihan.

“Produk ini membantu menyelesaikan masalah kulit jerawat dan kusam, jeragat, tumit kaki merekah, rambut gugur, eczema, menguatkan kuku, mengurangkan garisan halus serta kedutan, agen anti penuaan, pencerah dan penggebu kulit serta fungsi pelbagai lagi,” Katanya.

Sementara itu, mengenai pemilihan Natasha pula, Reena percaya ia menjadi nilai tambah kepada produk itu.

“Pemilihan Natasha juga selaras dengan konsep produk ini yang lebih elegan, segar dan mengikuti peredaran masa kini. Dia juga pengguna setia sebelum produk ini dilancarkan secara rasmi.

“Seperti Keith, Natasha juga mengamalkan gaya hidup termasuk sukan memanah dan berkuda. Dia sendiri juga ada kelompok peminat di Indonesia kerana produk kami sendiri mendapat sambutan positif di sana.

“Semestinya memiliki wajah kacukan dan kulit cantik serta sihat menambat hati kami. Selain itu dia juga antara ikon kepada wanita Muslimah. Dia akan membantu kami mempromosikan produk ini di laman sosial selain mengikuti program tanggungjawab sosial korporat (CSR) bersama pasukan Crystal C White,” kata Reena lagi.

Sementara itu Keith menyatakan persetujuan menjadi duta kerana tertarik dengan produk terbabit.

“Semestinya sebagai rakyat Malaysia, saya menyokong produk tempatan. Sejak dulu lagi saya selalu berfikiran sebegitu. Pastinya juga Crystal C White cukup berkualiti, berkesan dan paling utama untuk saya yang selalu bergerak aktif.

“Saya yakin perniagaan seumpama ini juga akan terus membuka peluang untuk masyarakat menjana pendapatan sebagai agen dan stokis. Dalam situasi meruncing dek pandemik Covid 19, peluang sebegini cukup bermakna,” kata Keith.

Crystal C White dirumus khas daripada bahan semulajadi dan bermutu tinggi seperti Pinebark, Hithione, Ekstrak Berries, Ekstrak sayuran, ekstrak biji anggur serta Vitamin C yang diuji secara klinikal untuk meningkatkan pencerahan kulit, menganjalkan kulit dan menjadikan kulit lebih halus bersinar

Untuk keterangan lebih lanjut boleh mengikuti laman instagram Crystal C White iaitu @crystalcwhite_hq atau Facebook page CrystalCWhite HQ

Setakat ini sudah ada lebih 5000 agen dan stokis berdaftar di Malaysia dan Indonesia. Malah peluang untuk menjana pendapatan juga sentiasa terbuka kepada yang berminat menjadi agen dan stokis.

Dipasarkan sejak Oktober lalu, produk berkenaan sudah terjual lebih 40,000 kotak. – KopiPlanet.com

Apakah reaksi anda?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button