• FOLLOW US
Cerita Artis, Hiburan

Penyanyi Tersohor Siti Nurhaliza Selamat Lahirkan Bayi Perempuan

Penyanyi nombor satu negara, Datuk Seri Siti Nurhaliza telah selamat melahirkan seorang bayi perempuan di sebuah pusat perubatan di ibu kota kira-kira pukul 8.17 pagi tadi.

Menerusi kenyataan yang dibuat pengurusnya, Rozi Abdul Razak, penyanyi berkenaan melahirkan bayi seberat 3.55 kilogram menerusi pembedahan.

“Siti dan bayi berada dalam keadaan baik dan buat masa ini hanya kaum keluarga terdekat saja diberi kebenaran untuk melawat.

“Suami beliau, Datuk Seri Khalid Mohamad Jiwa turut melahirkan rasa syukur kerana segalanya telah selamat. Apa yang penting bagi beliau adalah proses melahirkan berjalan dengan baik, isteri dan anaknya juga sihat,” ujarnya.

Menurut Rozi, Siti dan suami juga ingin mengucapkan terima kasih di atas doa dan sokongan daripada ahli keluarga, rakan-rakan, peminat dan juga pihak media sejak dari awal kehamilan sehinggalah melahirkan.

Ujarnya, pasangan ini memilih hari Isnin untuk kelahiran anak pertama mereka kerana bersamaan dengan hari kelahiran Nabi Muhammad (Rasulullah s.a.w) selain jatuh pada tarikh 1 Rejab.

“Buat masa ini Siti mahu diberi ruang untuk berehat dan menumpukan perhatian pada hari-hari awal bergelar ibu. Mengenai wajah dan nama anak, Siti dan Khalid meminta diberi sedikit masa sebelum mengumumkannya,” jelasnya. – KopiPlanet.com

Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Send this to a friend