• FOLLOW US

Andi Bernadee Dilantik Sebagai Duta Produk Selipar Jenama Fipper

Syarikat Fipper Marketing Sdn Bhd yang terkenal dengan produk selipar berasaskan getah asli telah menaik taraf butiknya yang berada di Sunway Pyramid menjadi butik yang terbesar setakat ini berbanding 42 butik Fipper yang lain. Butik ini julung kalinya di rasmikan oleh Pengarah Urusan Fipper yang baru iaitu Mr Jee Von.

Fipper mula beroperasi pada tahun 2008 dengan target pasaran hanya kepada pemborong dan peniaga kecil. Sungei Wang merupakan butik pertama Fipper di pusat membeli belah pada tahun 2010. Sejak itu, Fipper terus melebarkan sayapnya bukan hanya di Semenanjung Malaysia malah turut menembusi pasaran antarabangsa dan sehingga kini Fipper sudah bertapak di 14 buah negara.

Fipper mempelbagaikan rekaan selipar dan warna supaya sesuai dengan generasi masa kini yang sangat mementingkan gaya dan penampilan tetapi masih tetap mengekalkan pengunaan getah asli sebagai asas dalam setiap selipar keluaran dan dijual pada harga yang berpatutan. Selain itu Fipper juga tidak ketinggalan dalam menghasilkan rekaan dan produk lain untuk melengkapi gaya harian anda.

Pada tarikh ini juga Fipper telah mengumumkan nama Andi Bernadee yang sedang popular dengan lagu Satu Peluang, Donde dan yang terkini Hello sebagai duta pertama Fipper. Pemilihan Andi Bernadee adalah bersempena dengan tema Fipper pada tahun 2020 iaitu “lifestyle” (gaya hidup).

Ternyata Andi Bernadee menepati ciri-ciri yang diinginkan iaitu ringkas dan kasual. Fipper yakin dengan perlantikan Andi Bernadee sebagai Duta Fipper dapat membantu membawa jenama Fipper supaya lebih dekat kepada masyarakat.

Perasmian ini di hadiri oleh Pengurus dan Pengasas Fipper Mr Jack Lim, Mr Jean & Mr Danny. Turut mengundang rakan strategi perniagaan Kedai Kasut You dan sokongan yang tidak berbelah bagi dari Kelab Peminat Andi Bernadee, ‘Andidears’.

Buat pertama kalinya Butik Fipper yang berkeluasan 1460 ribu kaki persegi menyediakan kelainan berbanding butik Fipper lain iaitu ruang permainan kanak-kanak “Kid Zone”. Ini memberikan pengalaman membeli yang menyeronokkan terutamanya kepada kanak-kanak.

Mementingkan pengalaman membeli yang lebih baik untuk pelanggan setia. Fipper telah memanfaatkan penggunaan teknologi dengan menyediakan pembelian secara digital di Butik ini, sekiranya pelanggan tidak dapat apa yang dikehendaki di Butik Fipper. Pelanggan boleh terus melayari laman sesawang Fipper iaitu www.fipperslipper.com melalui kaunter digital yang disediakan dan seterusnya turut menikmati potongan harga secara atas talian.

Mempelbagaikan rekaan dan warna selipar supaya bersesuaian dengan semua peringkat umur dan jantina dengan penggunaan getah asli yang berkualiti tinggi semakin mendapat tempat dan dapat diterima oleh semua lapisan masyarakat sebagai pemakaian harian. – KopiPlanet.com

Muzik Video ‘Hello’ Tampil Dua Versi, Dibintangi Ramai Artis Popular

Tampil dengan single duet bersama buat pertama kali yang berjudul Hello, lagu nyanyian Andi Bernadee dan Ismail Izzani ini membawa kelainannya tersendiri selepas muncul dengan dua muzik video yang berbeza.

Dua muzik video itu dihasilkan mengikut kreativiti Warner Music Malaysia dan World Peace Entertainment. Video muzik Hello mengisahkan tentang kes pembunuhan yang dilakukan oleh pembunuh bersiri mengikut dua perspektif berbeza.

Kedua-dua muzik video ini mengandungi petunjuk-petunjuk untuk penonton mencari jawapan kepada kes pembunuhan tersebut.

Identiti pembunuh hanya akan dibongkarkan di platform media sosial selepas kedua-dua muzik video mencecah 1 juta tontonan di saluran Youtube Warner Music Malaysia dan World Peace Entertainment.

Video ini menampilkan ramai selebriti popular yang membuat kemunculan istimewa seperti Naim Daniel, Anna Jobling, Didi Astillah, Fatin Afeefa, Daniesh Suffian dan Jay Iswazir.

Hello telah dilancarkan pada 15 November lalu dan boleh didapati di semua platform penstriman muzik. – KopiPlanet.com

Dikecam Tak Pandai Baca Niat Puasa, Andi Kecewa Video Dimuat Naik

Baru-baru ini nama penyanyi lagu Donde, Andi Bernadee telah dikecam segelintir netizen gara-gara dia dikatakan tidak tahu membaca niat puasa.

Menurut Andi atau nama sebenar, Andi Azrul Andi Mapangile dia memohon maaf sekiranya apa yang dilakukannya sebelum ini telah menyinggung perasaan mana-mana pihak, tidak menyangka video berkenaan telah dimuat naik menerusi media sosial oleh sebuah media.

“Saya minta maaf… apa yang boleh saya cakap artis dan media macam rakan serta saling memerlukan. Kalau media ada, tetapi artis tiada, macam mana nak buat story (artikel) dan saya faham benda itu daripada pihak dia (media), saya minta maaf sangat-sangat.

“Saya dah awal-awal pesan supaya jangan siarkan video itu sebab saya yang akan kena kecam. Apa yang kita dapat dengan menjatuhkan orang lain. Saya dah berumur 28 tahun, bukannya 18 tahun. Saya berjuang untuk masuk dalam industri, janganlah pijak kepala saya,” katanya.

Penyanyi itu berkata demikian kepada KopiPlanet.com ketika ditemui pada acara berbuka puasa anjuran Warner Music Malaysia yang berlangsung di Hotel Royal, Kuala Lumpur baru-baru ini.

Anak kelahiran Kota Kinabalu, Sabah itu turut mengakui dia masih lagi belajar tentang agama dan bukannya manusia sempurna yang cukup serba-serbi ilmu dalam bidang keagamaan.

“Saya dah lali dengan kutukan dan bagi saya selagi kita tak mainkan isu bangsa dan agama, saya baik-baik sahaja. Ketika mereka tanya saya tentang niat puasa itu pun ia dirakam bukan pada bulan Ramadan, sudah tentu fikiran saya pun ‘jam’ pada ketika itu.

“Saya mengaku bab-bab agama ini memang saya agak kurang, tetapi saya juga manusia biasa yang masih lagi belajar untuk memperbaiki diri,” luahnya.

Andi mengatakan dia belajar daripada kesilapannya itu dan berharap semua pihak yang berada dalam industri ini dapat saling hormat-menghormati di antara satu sama lain. – KopiPlanet.com

Kredit foto: Instagram Andi Bernadee

Artis Terkenal Tanah Air Bakal Jayakan Hari Eksport Belia 2018

Perbadanan Pembangunan Perdagangan Luar Malaysia (MATRADE) akan menganjurkan acara Hari Eksport Belia 2018 yang akan berlangsung pada 8 Disember 2018 di Menara MATRADE, Kuala Lumpur.

Ketua Eksekutif MATRADE, Ir. Dr. Mohd. Shahreen Zainooreen Madros berkata, acara berkenaan dianjurkan bertujuan menggalakkan belia negara mengambil inisiatif untuk merangka pelan mengakses pasaran luar negara seawal penglibatan mereka dalam aktiviti keusahawanan.

“Sebagai agensi promosi perdagangan negara, MATRADE melihat usaha ini sebagai satu langkah proaktif bagi memastikan kesedaran tentang perdagangan antarabangsa dalam kalangan usahawan muda negara.

“Tambahan pula, kami melihat budaya keusahawanan belia semakin kuat pada waktu ini, namun perspektif mereka masih bertumpu di peringkat domestik sahaja,” jelasnya.

Beliau berkata demikian ketika ditemui semasa majlis sidang akhbar Hari Eksport Belia 2018 yang berlangsung di Menara MATRADE hari ini.

Menurut Mohd. Shahreen, antara aktviti yang akan berlangsung selama sehari itu seperti sesi bersama Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri, Datuk Darell Leiking untuk membincangkan peluang dan cabaran belia menceburi bidang perniagaan global dan sesi panel bersama usahawan selebriti.

Ujar beliau, turut tidak ketinggalan aktiviti sukan luaran seperti memanah, street soccer, wall climbing, paintball, arked e-sukan, pertunjukan robotic, karnival jualan, pertunjukkan fesyen dan banyak lagi.

“Bagi memeriahkan lagi acara Hari Eksport Belia 2018 berkenaan, turut tidak ketinggalan penampilan artis-artis terkemuka dan selebriti media sosial tanah air.

“Antara artis terkemuka yang akan datang untuk membuat persembahan seperti Kaka Azraff, Caprice dan Andi Bernadee serta pertunjukkan fesyen oleh Anis Al Idrus,” jelasnya.

Kemasukan ke Hari Eksport Belia 2018 adalah percuma dan 2,000 pengunjung terawal bakal menikmati cenderahati istimewa pada hari acara tersebut.

Untuk keterangan lebih lanjut, boleh lawati laman sosial MATRADE di Facebook, Instagram (Youth Export Day) atau laman sesawang www.youthexportday.com. – KopiPlanet.com

Terima Gambar Lucah Buat Andi Bernadee Serik

Penyanyi yang mula mendapat perhatian selepas videonya menyanyikan lagu Tak Tun Tuang menjadi viral, Andi Bernadee mendedahkan dirinya pernah menerima gambar lucah yang dikirimkan peminat menerusi aplikasi direct message (DM) di laman Instagramnya.

Menurut Andi, disebabkan sering kali berhadapan dengan situasi sebegitu, dia kini lebih berhati-hati dalam membalas setiap mesej dan komen peminatnya.

“Mula-mula saya balas mesej-mesej yang diterima, tetapi bila mereka dah mula bagi gambar bukan-bukan seperti bergambar dengan pakai coli, saya dah berhenti balas mesej mereka.

“Sejak insiden itu, saya lebih berhati-hati dalam membalas komen dan mesej peminat,” kata Andi ketika ditemui pada Majlis Pengenalan Menu Flavours by SBU Cafe di Shah Alam hari ini.

Walaupun namanya kini semakin dikenali sebagai penyanyi, anak kelahiran Sabah itu tidak menolak pelawaan sekiranya dilamar mana-mana pihak untuk berlakon.

“Saya memang minat berlakon, cuma kena belajar teknik-teknik lakonan dulu. Baru-baru ini saya terserempak dengan Kak Ogy, beliau buka kelas lakonan kan. Mana tahu saya boleh sertai kelas beliau nanti sekiranya diberi peluang untuk berlakon,” katanya yang mengakui masih belum mempunyai kekasih hati.

Sementara itu, dalam perkembangan aktiviti nyanyiannya, Andi boleh berbangga apabila muzik video penuh lagu cover Tak Tun Tuang telah berjaya mencatatkan jumlah tontonan sebanyak 1.6 juta hanya dalam masa selama tiga minggu sahaja sejak ia mula dimuat naik di laman Youtube.

Ketika ditanya tidakkah dia ingin berduet dengan penyanyi asal lagu tersebut iaitu Upiak Isil, Andi berkata dia sememangnya ingin berkolaborasi dengan Upiak sekiranya diberikan peluang.

Ujarnya, walaupun dikenali ramai sebagai ‘Abang Tak Tun Tuang’, namun Andi kini lebih selesa jika dirinya dikenali dengan nama komersilnya sendiri iaitu Andi Bernadee.

“Orang dah mula kenal saya sejak lagu itu jadi viral, sampaikan kanak-kanak pun panggil saya Abang Tak Tun Tuang. Namun, kalau boleh lepas ini saya harap lebih dikenali dengan nama komersil saya sendiri iaitu Andi Bernadee,” ujar jejaka berusia 26 tahun ini.

Andi kini sedang sibuk mempromosikan single terbaharunya, Tiada Lagi Maaf dan lagu duetnya dengan Anis Al-Idrus berjudul Tak Guna. – KopiPlanet.com