• FOLLOW US

Ingin Selamatkan Perkahwinan, Sharnaaz Enggan Ceraikan Noor Nabila

Mahkamah Rendah Syariah Kuala Lumpur memerintahkan pelakon Sharnaaz Ahmad dan isterinya, Noor Nabila Mohd Noor untuk melantik wakil Jawatankuasa Pendamai (JKP) dalam kes penceraian mereka.

Memetik laporan Harian Metro, pasangan itu diminta berbuat demikian kerana Sharnaaz tidak bersetuju dengan tuntutan cerai yang difailkan isterinya itu kerana ingin menyelamatkan perkahwinan yang dibina mereka sejak dua tahun lalu.

Nabila yang merupakan kakak kepada pengacara dan pelakon Neelofa telah memfailkan permohonan cerai secara baik mengikut Seksyen 47 Enakmen Undang-Undang Keluarga Islam (Wilayah Persekutuan 1984) pada 27 Ogos lalu.

Nabila memberikan alasan bahawa tiada persefahaman dan tinggal berasingan sejak Februari 2018 menjadi punca kepada tuntutan penceraiannya. Selain itu, Nabila turut memberikan alasan Sharnaaz memberi nafkah zahir yang tidak mencukupi iaitu hanya RM500 sebulan walaupun mampu untuk memberi lebih daripada itu.

Pihak mahkamah kemudiannya menetapkan 30 September ini untuk kedua-dua pihak melantik wakil JKP mereka.

Kisah mengenai kepincangan rumah tangga pasangan ini mula dihidu selepas Nabila memuat naik sebuah foto memaparkan imej dipercayai Kompleks Mahkamah Syariah Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur di Instagram Story, baru-baru ini.

Sharnaaz dan Nabila mendirikan rumah tangga pada 31 Mac 2017 dan hasil perkahwinan mereka dikurniakan seorang anak lelaki, Jebat Jayden Ahmad yang kini berusia setahun. – KopiPlanet.com

Dijangkiti Influenza A, Neelofa Mohon Maaf Terpaksa Batal Temujanji

Pengacara dan pelakon popular, Neelofa memohon maaf kepada semua pihak apabila terpaksa membatalkan semua temujanji yang telah diaturkan.

Menerusi satu kenyataannya di laman Facebook rasmi miliknya, ia terpaksa dilakukan setelah dia dijangkiti Influenza A sebaik pulang daripada mengerjakan ibadah haji.

“Assalamualaikum… sebaik pulang daripada Arab Saudi saya telah dijangkiti Influenza A dan terpaksa dikuarintin selama seminggu.

“Saya ingin memohon maaf kepada semua pelanggan, rakan kongsi dan sesiapa sahaja yang telah mengaturkan temujanji dengan saya pada minggu ini,” jelasnya.

Sebelum ini, pengacara MeleTOP itu mengerjakan ibadah haji buat kali yang kedua bersama dua adik lelaki dan ibunya pada awal bulan ini. – KopiPlanet.com

Luaskan Perniagaan… Neelofa Jual Koleksi Merchandise Premium Dari London

Usahawan, pengacara dan pelakon terkenal, Noor Neelofa Mohd. Noor, 30, tampil memperluaskan empayar perniagaannya apabila memasarkan koleksi pengenalan merchandise premium di bawah jenama LofaBrand.

Neelofa berkata, idea untuk memasarkan merchandise yang terdiri daripada koleksi pakaian dan aksesori tercetus sejak tiga tahun lalu, dengan harapan dapat memberi inspirasi kepada para belia untuk maju dalam setiap apa yang dilakukan.

“LofaBrand sangat istimewa kerana saya mahu sesiapa yang memakainya terinspirasi dengan perjalanan karier saya dalam bisnes. Saya juga mahukan si pemakai merasai adrenalin yang saya rasa sepanjang aktif dalam bidang perniagaan.

“Bagaimanapun, koleksi ini tiada kena mengena dengan Naelofar Hijab yang fokus terhadap pengeluaran hijab dan pakaian sopan (modest wear),” dalam satu kenyataan yang diberikan.

Menurut Neelofa, jenama LofaBrand yang diperkenalkan itu juga cukup istimewa memandangkan semua jenis merchandise dihasilkan di London, United Kingdom.

“Sebenarnya saya mengambil masa selama tiga tahun untuk merealisasikan impian ini kerana mahu mencari pengilang dari luar negara. Justeru, menerusi lawatan ke London tahun lalu, saya bertemu dengan pengilang yang sesuai dengan jenama ini dan menganggap ia masa yang sesuai untuk memulakan jenama ini.

“Setiap merchandise direka dan dihantar terus dari sana. Saya sendiri tidak menyimpan stok di sini. Urusan jual beli juga dijalankan secara online,” katanya lagi.

Neelofa menambah, sebelum ini pernah timbul rasa sangsi untuk meletakkan namanya sebagai jenama merchandise yang diusahakannya itu.

“Saya berfikir panjang sebelum meletakkan nama Lofa sebagai jenama. Saya tertanya sendiri, adakah jenama ini akan kekal lama?

“Namun begitu, saya paksa hati untuk percaya dengan diri sendiri demi melihat jenama ini berjaya,” ujar pengacara MeleTOP ini.

Bagi mereka yang ingin mendapatkannya merchandise premium LofaBrand, ia boleh dibeli terus menerusi laman web www.lofabrand.com. – KopiPlanet.com

Chatime Bergabung Dengan Neelofa Buka Kafe Di Singapura, Arab Saudi

Pelakon, pengacara dan usahawan, Neelofa Mohd Noor sekali lagi mengorak langkah dalam bidang perniagaan apabila baru-baru ini dia bekerjasama dengan syarikat rangkaian minuman popular, Chatime untuk menubuhkan kafe Chatime Signature yang bakal dibuka di Lembah Klang tidak lama lagi.

Menurut Neelofa, kerjasama itu bakal memperlihatkan konsep serta menu di kafe itu mengikut citarasa peribadinya serta mengambil inspirasi daripada percutiannya di seluruh dunia sebelum ini.

“Untuk kafe Chatime Signature ini saya juga melahirkan idea daripada segi konsep dan menu makanan serta minuman yang bakal dihidangkan kepada pelanggan.

“Selain itu, saya dan pihak pengurusan Chatime turut akan menitik beratkan dekorasi di cafe itu supaya ia menjadi lokasi Instagram Worthy untuk pelanggan berkunjung ke situ selain hidangan lazat yang disediakan,” katanya.

Neelofa berkata demikian ketika ditemui pada acara berbuka puasa dan majlis pengumuman kerjasama Chatime X Neelofa yang diadakan di Hotel Royale Chulan, Damansara baru-baru ini.

Sementara itu, Pengarah Urusan Chatime Malaysia, Aliza Ali pula berkata, selain di Malaysia, kafe Chatime Signature itu juga turut akan dibuka di Singapura dan Arab Saudi setelah membuat kajian terperinci mengenai lokasi strategik kafe.

“Kami akan membuka outlet di luar negara iaitu Singapura dan Arab Saudi dan untuk pasaran tempatan kami masih lagi meninjau lokasi yang sesuai di sekitar Lembah Klang.

“Dalam era moden ini, Neelofa merupakan calon paling sesuai untuk kami berkolaborasi bersama kerana dia merupakan usahawan wanita muda yang dipandang tinggi dalam generasinya. Kejayaan Neelofa menjadi inspirasi bagi generasi muda untuk bangkit dan mengejar impian mereka,” katanya.

Yang menariknya, Chatime Signature turut akan memperkenalkan menu baharu seperti aiskrim bubble dan seleksi jus menyegarkan bagi memberi nilai tambah buat pelanggan setia mereka yang mahukan gaya hidup sihat seperti yang diamalkan Neelofa. – KopiPlanet.com

Kredit foto: Instagram Chatime

Neelofa Tidak Ambil Hati Dengan Teguran Dilemparkan Zahnita Wilson

Selebriti dan usahawan popular Noor Neelofa Mohd Noor, 30, atau Neelofa menjelaskan dia tidak ambil hati dengan ‘posting’ yang dibuat model Zahnita Wilson seperti yang dihebohkan baru-baru ini.

Zahnita sebelum ini menulis di laman Instagramnya seolah-olah mendakwa Neelofa tidak mempergunakan populariti yang dikecapinya bagi membantu golongan yang memerlukan.

“Sejujurnya saya ketinggalan sedikit mengenai hal ini sehinggalah ada kawan saya ‘forward’ benda ini. Bila saya tengok (komen Zahnita) saya tak marah. Sebaliknya, berasa pelik dan saya faham mesej yang dia cuba nak sampaikan. Namun bagi saya adalah lebih manis sekiranya dia menegur saya secara berdepan ataupun menerusi DM di Instagram.

“Walaupun terkait dengan isu begini, tetapi saya tidak ambil hati kerana saya lihat perkara ini daripada sudut positif. Saya suka bila ada rakan artis yang sama-sama sering mengingatkan saya akan apa-apa isu yang melanda satu dunia agar saya jadi lebih peka dengan sesuatu perkara itu,” kata Neelofa.

Dia berkata kepada KopiPlanet.com ketika ditemui pada majlis pengumuman kerjasama di antara Neelofa dan Chatime Signature yang diadakan di Hotel Royale Chulan, Damansara semalam.

Neelofa menjelaskan dia tidak mempunyai masalah dengan Zahnita dan berlapang dada sekiranya mereka terserempak dalam mana-mana acara hiburan pada masa akan datang.

“Benda ini isu kecil sahaja sebenarnya, cuma ia jadi besar sebab dia selebriti, itu yang sampai jadi kecoh. Kalau diperhatikan ada mesej-mesej yang dia cuba sampaikan itu memang ada kebenarannya. Cumanya mungkin aktiviti yang dilakukan saya tidak sama dengan aktiviti yang diperjuangkan olehnya.

“Katakanlah kalau saya terjumpa dia di mana-mana majlis, saya tiada masalah bersemuka dengan dia dan menjernihkan keadaan. Biasalah kita hidup dalam zaman sosial media, sekarang macam-macam orang boleh kata apa sahaja. Mungkin dengan cara itu dia (rasa) boleh tarik perhatian,” jelasnya.

Zahnita yang juga merupakan pelakon filem Gila-Gila Pengantin Remaja memuat naik gambar ‘photoshoot’ Neelofa bersama kempen Swarovski dengan menulis ayat berbunyi, “Berhenti berangan Neelofa! Bangun dari lena dan tengok sekeliling. Ada lagi orang di sempadan yang masih menderita.”

Teguran itu dibuat selepas Neelofa berkongsikan gambar-gambar kempen barangan hiasan wanita itu yang dijalankan di padang pasir, baru-baru ini. – KopiPlanet.com

Neelofa Nafi Jadi Punca Kemelut Rumah Tangga Nabila-Sharnaaz

Pelakon dan pengacara, Neelofa Mohd Noor menafikan dakwaan mengatakan dirinya menjadi punca kepada kemelut rumah tangga yang dilalui kakaknya, Noor Nabila dengan pelakon Sharnaaz Ahmad.

Menurut hos program Meletop itu, tuduhan itu adalah sesuatu yang mengarut dan ia tidak benar sama sekali.

“Tuduhan itu tidak masuk akal. Saya sayang kakak dan anak saudara.

“Saya harap orang ramai terutama rakan dan keluarga memberikan sokongan dalam apa jua situasi yang mereka hadapi sekarang,” katanya kepada KopiPlanet.com

Neelofa ditemui pada majlis sidang media Anugerah Meletop Era 2019 yang diadakan di Hard Rock Cafe, Kuala Lumpur hari ini.

Neelofa yang enggan mengulas lebih lanjut tentang perkara itu bagaimanapun berharap orang ramai dapat mendoakan yang terbaik untuk kakak dan abang iparnya itu.

Desas-desus keretakan rumah tangga Nabila dan Sharnaaz mulai diperkatakan apabila aktor berkenaan sering kali berkongsi status di laman sosial, seakan-akan memberikan bayangan tentang konflik yang sedang melanda bahtera perkahwinannya.

Pasangan itu mendirikan rumah tangga pada 31 Mac 2017 dan dikurniakan seorang cahaya mata lelaki, Jebat Jayden yang kini berusia lapan bulan. – KopiPlanet.com

Nabil Dan Neelofa Tarik Diri Bertanding Anugerah Meletop Era 2019

Pasangan hos Meletop, Nabil Ahmad dan Neelofa mengambil keputusan untuk menarik diri daripada bertanding Anugerah Meletop Era 2019 (AME 2019).

Keputusan itu diumumkan oleh Ketua Strategi Kandungan Hiburan Astro, Raqim Ahmad menerusi sidang media pengumuman Top 5 finalis Anugerah Meletop Era 2019 yang berlangsung di Hard Rock Cafe, Kuala Lumpur hari ini.

Menurut Neelofa, dia dan Nabil sebulag suara menarik diri bagi memberi ruang kepada selebriti lain untuk bertanding.

“Kami dah enam tahun menerima pencalonan akhir Anugerah Meletop Era. Bila saya menang, banyak benda yang tidak elok saya dengar tentang kemenangan itu, jadi kali ini kami telah ambil keputusan untuk menarik diri.

“Kami sukarela ambil keputusan ini dan bukan bersandarkan tekanan daripada mana-mana pihak.

“Keputusan ini dibuat untuk beri peluang kepada selebriti lain selain saya harap selepas ini tiada lagi timbul isu tuan rumah asyik menang,” katanya kepada KopiPlanet.com

Menerusi AME 2019, Neelofa menerima pencalonan awal menerusi dua kategori iaitu Hos Meletop dan Fesyen Meletop manakala Nabil menerusi Hos Meletop.

Sementara itu, Remy Ishak, Syafiq Kyle dan Fattah Amin menerima pencalonan paling banyak apabila tercalon dalam tiga kategori iaitu Fesyen Meletop, Bintang Filem Meletop dan Pelakon TV Meletop.

Sebanyak 16 kategori dipertandingkan dalam AME 2019 yang akan dipancarkan secara langsung dari Axiata Arena, Kuala Lumpur pada 21 April ini.

Anugerah yang bertemakan Glam ini akan diacarakan oleh trio hos, Nabil, Neelofa dan Jihan Muse. – KopiPlanet.com

Neelofa Tidur Bertemankan Ikan Di Laut, Harga Bilik Cecah RM200K!

Bertuah badan pengacara dan pelakon Neelofa Mohd Noor. Masakan tidak, percutiannya kali ini ke pulau peranginan romantis Maldives itu dikhabarkan super mewah apabila selebriti itu tidur bertemankan ikan di lautan.

Difahamkan Neelofa berkesempatan menjadi selebriti pertama dari Malaysia yang merasai pembukaan hotel baharu The Muruka, Conrad Maldives Rangali Island yang dibina di bawah laut.

Menerusi laporan Bloomberg, hotel mewah itu menelan belanja lebih US$15 juta (RM62 juta) untuk dibina dan harga bilik untuk satu malam mampu mencecah sehingga RM200,000!

Neelofa juga sempat membawa para pengikutnya merasai sendiri pengalaman bermalam di lokasi indah itu menerusi Instagram Story.

Memang indah tidur malam Neelofa bila bertemankan ikan serta kejernihan biru air laut yang saujana mata memandang. – KopiPlanet.com

Kredit foto: Instagram Neelofa

Isu Barang Fake: Kalau Tak Mampu, Saya Tidak Akan Beli – Neelofa

Pelakon dan pengacara, Neelofa Mohd Noor menegaskan dia tidak akan sesekali memakai barangan tiruan sekiranya tidak mampu untuk memiliki sesuatu jenama mewah yang diminatinya.

Menurut usahawan ini lagi, jika tidak mampu untuk memiliki sesuatu barangan berjenama dia akan menanam impian agar satu hari dia akan dapat memiliki barang yang diidamkannya itu.

“Kalau saya tiada duit untuk beli barang berjenama, saya memang tidak akan beli langsung. Saya memang tidak akan beli sama ada ia gred A atau gred B sekali pun.

“Sebaliknya saya jadikan ia sebagai satu motivasi agar satu hari nanti saya boleh beli juga barang yang diinginkan itu.

“Macam sekarang pun saya masih lagi simpan impian nak membeli-belah tanpa memikirkan banyak kali sama ada harga barang itu mahal atau tidak,” katanya kepada KopiPlanet.com.

Neelofa ditemui pada kempen kebajikan sosial A Cup Of Kindness anjuran Starbucks di Jalan Ampang, Kuala Lumpur hari ini.

Menerusi kempen tersebut, setiap jualan segelas air Ruby Red Grape dan Apricot Peach Yogurt pada hari ini, 0.50 sen daripada hasil jualan akan disumbangkan kepada badan kebajikan yang dipilih oleh Neelofa.

Walaupun menentang orang yang memakai barangan tiruan, Neelofa tidak bersetuju dengan pendekatan digunakan satu akaun Instagram mendedahkan selebriti tempatan yang menggayakan barangan tiruan.

“Ia satu pendekatan yang kasar untuk mendidik masyarakat dan ia sesuatu yang mengaibkan dan memalukan individu yang didedahkan itu.

“Tapi saya rasa ini masanya kita kena ubah cara pemikiran masyarakat agar tidak memakai barangan tiruan.

“Saya memang tidak sokong individu yang memakai barang tiruan. Macam saya sendiri pun terkilan bila nampak orang pakai tudung tiruan Naelofar walhal saya jual tak lebih RM100 pun sehelai,” ujarnya lagi.

Laman Instagram, StreetwearBustaMy sebelum ini pernah mendedahkan beberapa artis tempatan memakai barangan tiruan berjenama mewah.

Antara artis yang pernah dikantoikan adalah seperti Haqiem Rusli, Aiman Tino, Janna Nick, Emma Maembong dan Fathia Latiff. – KopiPlanet.com

Netizen Tak Restu Jika Syed Saddiq Ada Hubungan Dengan Neelofa

Sejak memenangi Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU14) menerusi kerusi Parlimen Muar, nama Syed Saddiq Syed Abdul Rahman, 26, terus menjadi bualan ramai netizen lebih-lebih lagi di kalangan perempuan.

Disebabkan fenomena YB muda itu, baru-baru ini beliau telah dijemput menjadi tetamu program Meletop di Astro Ria yang dikelolakan Neelofa dan Nabil Ahmad.

Selepas rancangan itu berakhir, netizen mula memberikan ‘amaran’ agar jangan sesekali menimbulkan tanda pagar #SaddiqLofa.

Ini susulan Saddiq memuat naik gambarnya dengan Neelofa dan Nabil beserta kapsyen, ‘Nampak tak biru yang lebih muda ;), thanks for the amazing show’, di laman sosial Instagram dan Twitter miliknya.

Selepas itu berduyun-duyun pengguna Twitter melarang jejaka kacak itu daripada terus hanyut dibuai cinta selebriti tempatan.

Sebagai contoh, seorang netizen @brgsjks menulis, “Ok Saddiq balik sekarang Saddiq, negara memerlukan anda. Banyak lagi kerja yang kau kena settlekan ok lupakan Neelofa dan kalau dia text kau malam ini, jangan reply sebab aku taknak ada Saddiqlofa. Never.”

@Hanisyuhaida pula ‘mengizinkan’ YB kesayangannya itu dengan mana-mana wanita tetapi tidak dengan Neelofa dan Elfira Loy.

Sebelum ini, nama Saddiq turut dikaitkan dengan pelakon Emma Maembong selepas aktres itu memuat naik video mereka di Instagramnya sebaik kemenangan berpihak pada pemuda tersebut.

Namun, menerusi kenyataannya kepada KopiPlanet.com, Emma menafikan dia mempunyai hubungan istimewa dengan Saddiq sebaliknya sudah lama mengenali jejaka itu sejak dua tahun lalu.

“Orang kecam sebab muat naik gambar Syed Saddiq dan ramai juga yang tuduh saya cuba nak mengurat beliau, sedangkan kami dah lama kenal sejak dua tahun lalu. Perkenalan kami sebenarnya bermula apabila pengurus saya yang minat sangat dengan Syed Saddiq.

“Dia selalu cerita pasal Syed Saddiq dan lepas itu saya ada DM (direct message) beliau untuk minta tolongnya buat video ucapan hari jadi. Namun, beliau beri saranan untuk kami berjumpa agar boleh berikan kejutan kepada pengurus saya dan sejak dari itu kami mula berkawan sehingga hari ini,” kata Emma. – KopiPlanet.com