• FOLLOW US
Filem, Terkini

Amukan Kuntilanak Papar Kejadian Sebenar Isteri Pengarah Dirasuk Hantu

Penerbit baharu, Millionaire Films Production mahu mengembalikan kegemilangan filem bergenre seram era 80-an dengan menerbitkan filem Amukan Kuntilanak yang dijangka menjengah pawagam pada tahun hadapan.

Menurut Penerbit Eksekutifnya, Elanie Aidid pembikinan filem itu akan dimulakan pada November ini yang turut menampilkannya sebagai watak utama bersama suaminya, Amai Kamarudin.

“Filem ini bukan syok sendiri sebab saya risau orang cakap kita yang terbit, kita juga yang berlakon. Sebenarnya kalau hendak tahu, pengarah Shuhaimi Zulkefli yang mahu saya melakonkan watak utama sebab wajah saya ada iras klasik kata dia.

“Selain itu, dia kata senang nak bekerja sebab dah tahu jadual masing-masing disebabkan itu saya dan suami terima untuk berlakon dalam produksi sendiri,” katanya.

Elanie berkata demikian kepada KopiPlanet.com ketika ditemui pada majlis pelancaran filem Amukan Kuntilanak yang berlangsung di Shah Alam, baru-baru ini.

Menurut Elanie, jalan cerita filem ini pula adalah berkisarkan kejadian sebenar yang pernah menimpa kepada isteri pengarah yang pernah dirasuk hantu.

Jelasnya, pihaknya bukan sekadar mahu menghasilkan filem hantu yang ‘typical’ sepertu banyak menunjukkan darah, sebaliknya iai lebih kepada emosi dan gerak laku watak hantu itu.

Sementara itu, Elanie menjelaskan dia tidak mempunyai masalah untuk berlakon bersama suaminya kerana mereka bersikap profesional bila melibatkan kerja.

“Kami memang tidak akan pernah berbincang mengenai kerja ketika berada di rumah. Kami suka asingkan kerja dan hal peribadi.

“Jadi, tiada masalah untuk kami bekerjasama dalam satu filem yang sama, lebih-lebih lagi kami merupakan penerbit eksekutif untuk naskhah ini,” katanya lagi.

Selain Elanie dan Amai, Amukan Kuntilanak turut dibintangi Shah Iskandar, Kamarul Hj Yusuf, Zulhuzaimy, Azzahra Ahmad, Syed Ali dan AJ Azril. – KopiPlanet.com

Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Send this to a friend