• FOLLOW US
Event, Hiburan

Artis Terkenal Tanah Air Bakal Jayakan Hari Eksport Belia 2018

Perbadanan Pembangunan Perdagangan Luar Malaysia (MATRADE) akan menganjurkan acara Hari Eksport Belia 2018 yang akan berlangsung pada 8 Disember 2018 di Menara MATRADE, Kuala Lumpur.

Ketua Eksekutif MATRADE, Ir. Dr. Mohd. Shahreen Zainooreen Madros berkata, acara berkenaan dianjurkan bertujuan menggalakkan belia negara mengambil inisiatif untuk merangka pelan mengakses pasaran luar negara seawal penglibatan mereka dalam aktiviti keusahawanan.

“Sebagai agensi promosi perdagangan negara, MATRADE melihat usaha ini sebagai satu langkah proaktif bagi memastikan kesedaran tentang perdagangan antarabangsa dalam kalangan usahawan muda negara.

“Tambahan pula, kami melihat budaya keusahawanan belia semakin kuat pada waktu ini, namun perspektif mereka masih bertumpu di peringkat domestik sahaja,” jelasnya.

Beliau berkata demikian ketika ditemui semasa majlis sidang akhbar Hari Eksport Belia 2018 yang berlangsung di Menara MATRADE hari ini.

Menurut Mohd. Shahreen, antara aktviti yang akan berlangsung selama sehari itu seperti sesi bersama Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri, Datuk Darell Leiking untuk membincangkan peluang dan cabaran belia menceburi bidang perniagaan global dan sesi panel bersama usahawan selebriti.

Ujar beliau, turut tidak ketinggalan aktiviti sukan luaran seperti memanah, street soccer, wall climbing, paintball, arked e-sukan, pertunjukan robotic, karnival jualan, pertunjukkan fesyen dan banyak lagi.

“Bagi memeriahkan lagi acara Hari Eksport Belia 2018 berkenaan, turut tidak ketinggalan penampilan artis-artis terkemuka dan selebriti media sosial tanah air.

“Antara artis terkemuka yang akan datang untuk membuat persembahan seperti Kaka Azraff, Caprice dan Andi Bernadee serta pertunjukkan fesyen oleh Anis Al Idrus,” jelasnya.

Kemasukan ke Hari Eksport Belia 2018 adalah percuma dan 2,000 pengunjung terawal bakal menikmati cenderahati istimewa pada hari acara tersebut.

Untuk keterangan lebih lanjut, boleh lawati laman sosial MATRADE di Facebook, Instagram (Youth Export Day) atau laman sesawang www.youthexportday.com. – KopiPlanet.com

Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Send this to a friend