• FOLLOW US

admin

Berkecimpung Dalam Lakonan, Haridz Bukan Mahu Kejar Populariti

Apabila mula terbabit dalam bidang lakonan, tidak dinafikan ia akan hadir seiring dengan populariti. Apatah lagi sekiranya naskhah itu mendapat perhatian penonton.

Bagi pelakon baharu, Mohd Haridz Mohamad Suhaile, pembabitannya dalam lakonan adalah kerana minat yang mendalam dan bukanlah semata-mata mahu mengejar populariti.

“Saya mula berlakon sejak tahun lalu menerusi drama Dia Kembarku yang ditayangkan di TV3. Selepas itu timbul minat untuk lebih serius, meskipun pada peringkat awalnya lebih kepada minat untuk mencuba sahaja.

“Bagaimanapun, hasrat saya berkecimpung dalam lakonan ini bukan sekadar nak kejar populariti. Kalau boleh saya nak raih seberapa banyak pengalaman sebagai seorang pelakon,” jelas pelakon berusia 25 tahun itu.

Haridz berkata, biarpun mahu lebih serius untuk menjadi seorang pelakon, semuanya bergantung kepada penerimaan orang ramai yang menonton lakonannya.

“Untuk memantapkan lagi mutu lakonan, saya juga ada menyertai kelas lakonan yang dianjurkan oleh pengarah Isma Yusoof dan banyak ilmu yang saya peroleh untuk menjadi seorang pelakon,” ujarnya.

Dalam pada itu, Haridz yang juga pemegang Diploma Syariah Dan Undang-Undang dari Kolej Universiti Islam Pahang Sultan Ahmad Shah (KUIPSAS) itu bersyukur kerana diberi peluang untuk memegang watak utama dalam telefilem Rock Sampai Jannah.

Menerusi telefilem yang akan menjalani penggambaran pada Ogos atau September ini, ia turut menampilkan barisan artis seperti Afiq Syazwan, Sharul Kamal dan Ayie Floor88.

“Saya tidak sangka akan diberi peranan watak utama untuk telefilem ini. Apa pun saya berterima kasih kepada penerbit Khalisya Consultant Sdn. Bhd. untuk peluang yang diberikan,” jelasnya. – KopiPlanet.com

Teka-Teki Berakhir… Laudya Cynthia Bella & Engku Emran Sudah Berpisah

Pelakon popular kelahiran Indonesia, Laudya Cynthia Bella akhirnya mendedahkan bahawa dia kini sudah berpisah dengan Engku Emran.

Menerusi pendedahan yang dibuat kepada Kompas.com dari InsertLive Trans TV, dia dan Engku Emran mengambil keputusan untuk berpisah secara baik.

“Saya ingin menjelaskan bahwa kami berdua sudah sama-sama sepakat untuk berpisah secara baik-baik,” ujarnya yang hanya sempat bergelar isteri selama dua tahun sahaja.

Bagaimanapun, Bella belum menjelaskan secara lebih terperinci tentang tarikh sebenar mereka mengambil keputusan untuk bercerai.

Rumah tangga Bella dan Engku Emran dikhabarkan retak sejak akhir tahun 2019 setelah gambar Engku Emran sudah tidak lagi menghiasi akaun Instagram pelakon berkenaan.

Malah, baru-baru ini Emran diketahui tidak lagi mengikuti Instagram Laudya Cynthia Bella dan begitu juga sebaliknya serta akhir bulan lalu Emran telah membuang gambar Bella dari gambar profil Instagramnya.

Sebelum gambar profil Engku Emran berubah, ia menggunakan gambar Laudya bersama anaknya Aleesya dan sekarang, gambar profil tersebut diganti dengan gambar Emran tengah dipeluk Aleesya.

Laudya dan Engku Emran bernikah pada 8 September 2017. Acara pernikahan dan resepsi mereka berlangsung di Kuala Lumpur.

Engku Emran sebelum ini pernah mengalami kegagalan berumah tangga dengan Erra Fazira dan dikurniakan seorang cahaya mata iaitu Aleesya. – KopiPlanet.com

Zizan Razak Mohon Doa Kesihatan Dan Kesembuhan Puteri Nur Zulaika

Pelakon dan pelawak terkenal Zizan Razak memohon doa semua pihak terutamanya peminat untuk kesembuhan dan kesihatan peminat ciliknya, Puteri Nur Zulaika.

Menerusi Instagram miliknya, Ziza berkongsi tentang sesi kunjungannya ke sebuah hospital di Port Dickson untuk menziarahi Puteri Nur Zulaika menghidap jangkitan kuman pada paru-paru.

“Terima kasih adik Puteri ku sayang di atas doa yang benar buat uncle Zizan rasa sangat menusuk ke hati. Dari awal lagi Zizan rasa sayu ketika perjalanan menuju ke hospital pd (Port Dickson) untuk melawat adik puteri.

“Setibanya saya di sana niat ingin hiburkan Puteri tetapi lain jadinya. Hilang lawak saya yang menitis cuma air mata yang mencurah. Ya Allah. Cuma Allah sahaja tahu perasaan saya ketika itu,” luahnya.

Menurutnya, ketika kunjungannya itu juga pelawak berkenaan turut bertanyakan pelbagai soalan kepada doktor tentang cara untuk memulihkan peminat ciliknya itu.

“Mahu lihat peminat syurga Zizan ni sihat secepat mungkin. Dengan Kuasa Allah tiada yang mustahil. Ya saya yakin. Amin. Juga terima kasih pada @jozlynnhanania kerana sempat hiburkan adik puteri comel ini. Tak lupa pada @aedyxashraf sempat melayan dan bertanya kabar.

“MashAllah. Kuat betol semangat adik puteri untuk terus berjuang untuk hidup. Saya benar benar menyeru buat semua followers saya untuk doakan supaya Adik Puteri Nur Zulaika supaya dipermudahkan selaga urusan dan kesihatan anak syurga ini sembuh secepat mungkin. Ya Allah makbulkanlah doa ini ya Allah,” ujarnya.

Rata-rata yang mereka yang memberikan komen turut mendoakan kesihatan dan kesembuhan Puteri Nur Zulaika, termasuk ramai rakan-rakan artis. – KopiPlanet.com

Kredit Foto: Instagram Zizan Razak

 

View this post on Instagram

 

Terima kasih adik Puteri ku sayang diatas doa yang benar buat uncle Zizan rasa sangat menusuk ke hati. Dari awal lagi Zizan rasa sayu ketika perjalanan menuju ke hospital pd untuk melawat adik puteri. Setibanya sy disana niat ingin hiburkan Puteri tetapi lain jadinya. Hilang lawak saya yang menitis cuma air mata yang mencurah. Ya Allah. Cuma Allah sahaja tahu perasaan saya ketika itu. Berbagai soalan pada doctor saya tanya untuk tahu bagaimana cara untuk pulihkan adik puteri dari keadaan sekarang. Mahu lihat peminat syurga Zizan ni sihat secepat mungkin. Dengan Kuasa Allah tiada yang mustahil. Ya saya yakin. Amin. Juga terima kasih pada @jozlynnhanania kerana sempat hiburkan adik puteri comel ini. Tak lupa pada @aedyxashraf sempat melayan dan bertanya kabar. MashAllah. Kuat betol semangat adik puteri untuk terus berjuang untuk hidup. Saya benar benar menyeru buat semua followers saya untuk doakan supaya Adik Puteri Nur Zulaika supaya dipermudahkan selaga urusan dan kesihatan anak syurga ini sembuh secepat mungkin. Ya Allah makbulkanlah doa ini ya Allah. 😭😭😭😭😭❤️❤️❤️❤️ Amin..

A post shared by Z I Z A N R A Z A K (@zizanrazak869) on

Starvilion Shut Down Sale, Wak Doyok Sumbang 5,000 Pasang Baju Melayu

Fashion Hub Selebriti yang dikendilikan ikon fesyen terkenal Wak Doyok, Starvilion Sdn. Bhd. menganjurkan Jualan Terakhir Starvilion – Shutdown Sale pada 24 Jun hingga 5 Julai 2020 di Starvilion HQ, Seksyen 7, Shah Alam dan juga website www.starvilion.com.

Jualan ini merupakan jualan terakhir yang akan dikendalikan oleh Starvilion Sdn. Bhd. sempena penutupan Fashion Hub Selebriti dengan seramai 150 orang staf Starvilion bakal hilang pekerjaan.

Dalam pada itu, menerusi perkongsiannya di Instagram, Wak Doyok meluahkan rasa sedih apabila perniagaan yang diusahakan selama tiga tahun terpaksa ditamatkan.

“Sedih rasa di hati tapi Wak kena kuatkan semangat demi 70 orang adik yang bekerja dengan Wak selama 3 tahun di @starvilion. Susah bila keadaan terus menduga macam ni. Wak nak bagi perintah tutup company pun sedih, tak sampai hati.

“Tapi Wak minta mereka try sekali lagi, jualan yang terakhir dari @starvilion khas untuk pelanggan yang tak jemu2 sokong @starvilion selama ini. Koleksi yang kami ada semua memang elok & cantik. Wak terpaksa lelong semua ni!,” jelasnya.

Mereka juga menanggung lambakan stok pakaian siap dipakai hampir 75 ribu pasang yang belum terjual dan Wak Doyok akan menyumbang 5,000 pasang Baju Melayu kepada pelanggan yang hadir ke jualan terakhir tersebut.

Tidak ketinggalan Starvilion juga akan memberi 1,100 helai tudung secara percuma kepada pelanggan mereka. Selain itu, koleksi selebriti Starvilion akan dilelong bermula dari serendah RM 1.

Semasa jualan itu juga pelanggan boleh mendapatka koleksi baju kurung serendah RM29 sepasang, baju melayu Wak Doyok bermula serendah RM50 sepasang dan kurta akan dilelong 5 helai untuk RM100. – KopiPlanet.com

Tiga Tahun Bercinta, Hubungan Jung So Min & Lee Joon Sudah Berakhir

Dunia hiburan Korea kini dikejutkan dengan kisah mengenai hubungan cinta antara dua artis berbakat, Jung So Min dan Lee Joon yang kini menemui titik nokhtah.

Seperti laporan daripada Soompi, individu yang akrab dengan kedua-dua artis berkenaan mengesahkan perkara tersebut setelah menjalinkan hubungan cinta selama tiga tahun.

“Hubungan mereka baru sahaja berakhir, tetapi masing-masing memutuskan untuk kekal mempunyai hubungan baik dan saling menyokong karier sebagai pelakon,” ujar sumber berkenaan.

Dalam pada itu, tidak lama setelah tersebarnya mengenai kisah tersebut, pihak pengurusan kedua-dua pelakon itu turut mengesahkannya.

Menerusi laporan yang sama, punca utama perpisahan tersebut adalah berpunca daripada kesibukan masing-masing dan akhirnya mereka membuat keputusan untuk fokus kepada karier.

Lee Joon dan Jung So Min bertemu sewaktu mereka membintangi drama populer KBS iaitu Father Is Strange. Setelah itu mereka memutuskan untuk bercinta pada Oktober 2017.

Menariknya, hubungan cinta mereka itu hanya baru diketahui oleh peminat mereka selah beberapa bulan kemudian. – KopiPlanet.com

Diajak Lakukan Hubungan Intim, Fizo Omar Ditawarkan RM25,000

Pelakon popular Fizo Omar mendedahkan dirinya telah ditawarkan wang sebanyak RM25,000 untuk melakukan hubungan intim bagi tempoh satu malam.

Menurut perkongsiannya di laman Instagram miliknya, pelakon itu menyatakan bahawa ia merupakan satu cara oleh individu tidak bertanggungjawab untuk melakukan penipuan.

“Wow dapat job! RM 25 000 satu malam. Btw, I’m pretty sure this is scammer, tapi bukan 1st time saya dapat DM macam via IG, kadang tu pikir jugak ape point dieorng ni ek? Ada tu siap minta no acc nak transfer dulu then baru jumpa depan-depan.

“Barang recond macam saya ni pun ada harga, kalau yang brand new and ladies pulak tak tau la berapa kan? Sounds wierd kan guys? Tapi benda ni wujud in real life, bukan dalam drama je. Sometime what happen in drama is actually trying to describe what is happen in real life,” ujarnya.

Fizo Omar RM25,000

Dalam pada itu, rata-rata yang memberi komen juga turut berkongsi mengenai situasi yang sama seperti apa yang dilalui oleh pelakon berkenaan.

Malah, terdapat juga segelintir yang turut mengecam tindakan scammer berkenaan yang menggunakan gambar orang lain untuk tujuan penipuan. – KopiPlanet.com

Kredit Foto: Instagram Fizo Omar

Emelda Rosmila Tuntut Ganti Rugi Lebih RM1 Juta Terhadap Zarina Anjoulie

Pelakon Emelda Rosmila telah mengambil tindakan dengan memfailkan Pernyataan Pembelaan terhadap Saman dan Pernyataan Tuntutan oleh Zarina Anjoulie. Pembelaan telah difailkan oleh Peguamcara Emelda dari Tetuan The Law Chambers of Fauzi & Nasser.

Dalam satu kenyataan yang dikeluarkan, menerusi Pernyataan Pembelaan tersebut, pelakon itu telah menafikan bahawa dirinya terlibat mengeluarkan perkataan-perkataan fitnah terhadap Zarina Anjoulie melalui aplikasi Telegram di dalam kumpulan Covid-19 Persatuan Seniman. Selanjutnya beliau juga menafikan bahawa hantaran di aplikasi ‘instagram’ milik beliau merupakan fitnah kepada pelakon itu.

Selain itu, Emelda Rosmila juga telah memfailkan satu Saman dan Pernyataan Tuntutan Balas terhadap Zarina Anjoulie yang telah secara terang memfitnah beliau secara rakaman video di aplikasi Facebook.

Di dalam hantaran video tersebut, Zarina secara terang telah merujuk kepada Emelda Rosmila sebagai batu api, menindas secara halus serta menyatakan Emelda Rosmila berniat untuk mengenakan Zarina Anjoulie dan juga Emelda Rosmila telah menghina orang awam.

Dakwaan berkenaan jelas berniat jahat dan mendorong serta mencipta sangkaan buruk orang awam terhadap Emelda Rosmila. Zarina Anjoulie juga telah mengajak orang awam untuk menyerang dan membuat laporan ke atas laman Instagram yang dikelolakan oleh Emelda Rosmila bagi tujuan yang tidak dapat difahami oleh Emelda Rosmila.

Sehubungan itu, Emelda telah memfailkan Saman dan Tuntutan Balas Fitnah terhadap Zarina serta Saman dan Tuntutan Balas tersebut telah diserahkan kepada Peguamcara Zarina Anjoulie pada 9 Jun lalu.

Emelda bertindak dengan menuntut ganti rugi am melebihi RM1 juta merangkumi ganti rugi pampasan, ganti rugi teruk dan teladan serta perintah injunksi bagi menghalang Zarina atau mana-mana ejennya daripada menerbitkan semula kenyataan fitnah yang telah diterbitkan.

Pada masa sama, Emelda juga menuntut permohonan maaf daripada Zarina dan ia perlu disiarkan di media cetak dan di laman facebook serta Instagram Zarina. – KopiPlanet.com

Kredit foto: Instagram Emelda Rosemila

Pernah Tutup Kedai Sebulan, Shuib Sepahtu Tetap Jaga Kebajikan Pekerja

Semasa peringkat awal pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) pada bulan Mac lalu, tidak dinafikan banyak perniagaan yang terpaksa ditutup sementara sebagai langkah pelaksanaan.

Perniagaan yang turut terkesan adalah kedai minuman Bubble Bee Malaysia yang dimiliki pelawak Shuib Sepahtu yang ditutup selama sebulan.

“Semasa awal pelaksanaan PKP dahulu Bubble Bee terpaksa ditutup selama sebulan dan sudah tentu ia sedikit menjejaskan pernigaaan yang dijalankan.

“Biarpun tutup saya masih lagi menjaga kebajikan para pekerja. Misalnya, saya masih lagi membayar gaji penuh kepada mereka,” katanya ketika ditemui semasa majlis pelancaran pembukaan rangkaian kedua Bubble Bee Malaysia yang terletak di Pasaraya Mydin USJ semalam.

Menurut Shuib, setelah ditutup selama sebulan kedainya itu kemudian dibuka seperti biasa, namun hanya terhad kepada perkhidmatan penghantaran sahaja.

Jelasnya, setelah kerajaan melaksanakan Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB), kedainya itu telah berkhidmat seperti biasa.

“Tidak dinafikan saya agak risau dengan situasi yang berlaku, tetapi apabila kedai dapat dibuka semula sambutan agak baik walaupun hanya membuat delivery (penghantaran).

“Kini saya bersyukur dengan keadaan sekarang apabila sambutan kembali sangat menggalakkan seperti ketika mula-mula buka dahulu. Saya anggap semua yang berlaku ini sebagai satu cabaran dan apa yang paling penting adalah dengan mengutamakan kebajikan para pekerja,” ujarnya.

Dalam pada itu, pelawak dan penyampai radio Hot FM itu menyatakan dengan pembukaan cawangan kedua ini merupakan satu anjakan kepada perancangan untuk membuka lebih banyak cawangan Bubble Bee di seluruh negara.

Ujar Shuib, dia sudah merancang untuk membuka sebanyak 26 lagi cawangan Bubble Bee sehingga akhir tahun ini secara berperingkat-peringkat.

“Seperti yang dinyatakan sebelum ini, saya juga akan menubuhkan Yayasan Bubble Bee yang bertujuan untuk membantu golongan yang memerlukan,” ujarnya.

Selepas pembukaan cawangan kedua di Pasaraya Mydin USJ, Bubble Bee akan beroperasi di dua buah cawangan lagi iaitu di Encorp Strand Mall, Kota Damansara dan Danau Kota, Setapak. – KopiPlanet.com

Menyepi Seketika, Najwa Latif Kini Tampil Dengan Tak Kisah Pun

Setelah menyepi seketika daripada dunia seni lantaran memberi tumpuan kepada pengajian di universiti, kini Najwa Latif kembali semula dengan buah tangan baharu buat peminat.

Najwa yang mengambil Sarjana Pengajaran Bahasa Inggeris Sebagai Bahasa Kedua (TESL) di Universiti Malaya (UM) dan berakhir pada Oktober tahun lalu telah muncul dengan single Tak Kisah Pun.

“Pada awalnya saya merancang mengeluarkan single baharu pada Januari lalu, tetapi disebabkan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP), rancangan tersebut terpaksa ditunda. Kemudian tanpa dirancang iaitu sekitar Mac lalu saya mendapat idea menghasilkan lagu Tak Kisah Pun.

“Perjalanan dan pembikinan lagu ini sangat santai, semuanya dihasilkan dalam tempoh PKP dan Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB). Sebenarnya, versi akustik lagu ini sudah muat naik di YouTube. Disebabkan ramai yang suka, kami setuju untuk merakamkannya.

Istimewanya, Najwa berkata untuk single berkenaan juga dia menampilkan penyanyi RAP baharu Akwa Arifin setelah tertarik dan meminati karya-karya Akwa di YouTube.

Ujarnya, lagu Tak Kisah Pun dihasilkan oleh dia dan adik-beradik yang menggelarkan diri mereka sebagai Ellgee, manakala liriknya dihasilkan dengan kerjasama Akwa dan ia berkisar mengenai menerima seseorang itu seadanya.

“Sudah tentu saya amat teruja dengan single terbaharu ini, tambahan pula ini merupakan produk sulung dari syarikat rakaman saya sendiri iaitu NL Entertainment,” jelasnya yang kali terakhir keluar dengan single Kau Lupa Itu Aku pada tahun lalu.

Dalam pada itu, penyanyi yang mula popular dengan lagu Cinta Muka Buku menyatakan kini dia sibuk dengan kerjayanya sebagai pensyarah subjek Bahasa Inggeris di UNITAR International University.

“Kini sudah lebih dua tahun saya mengajar dan secara jujurnya saya gembira dengan apa yang saya usahakan sekarang ini,” katanya yang turut mengusahakan perniagaan tudung jenamanya sendiri iaitu ‘Najwal’. – KopiPlanet.com

MPOP! Program Hiburan Infotainment, Lebih Tumpu Kepada Gaya Hidup

Sejak mula bersiaran pada bulan Januari lalu, program hiburan MPOP! terbitan Media Prima antara yang mendapat sambutan penonton.

Penerbit MPOP, Mohd Jamira Ramli berkata, biarpun ia merupakan sebuah program berbentuk hiburan, ia agak berbeza berbanding program hiburan lain seperti Mbuzz atau Melodi.

“MPOP! bukan bertujuan untuk bersaing dengan Mbuzz ataupun Melodi, sebaliknya ia melengkapkan lagi rantaian program hiburan di rangkaian televisyen Media Prima kerana berita hiburan seharusnya disampaikan secara cepat dan tepat kepada para penonton.

“Berbanding dengan kedua-dua program berkenaan yang menjurus kepada cerita dan gosip panas artis, MPOP! sebaliknya berkongsikan tentang gaya hidup menerusi infotainment kepada penonton,” ujarnya.

Jelasnya, sebagai sebuah program untuk anak-anak muda, MPOP! turut membariskan tiga orang pengacara muda yang cukup bertenaga iaitu Harris Alif, Hani Fadzil dan Nina Nadira untuk memberikan sentuhan yang lebih hip dan segar.

Sementara itu, Jamira menjelaskan sepanjang negara melaksanakan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP), terdapat beberapa pembaharuan yang dilakukan.

“Ketika negara sedang menjalani (PKP), program MPop! diteruskan dengan mengubahsuai temu bual artis menerusi interbiu atas talian supaya penonton terus diberikan info terkini dari industri hiburan dan fesyen,” jelasnya.

Memaparkan berita hiburan, gosip, fesyen dan tips gaya hidup terkini dalam program infotainment, MPOP! bersiaran pada setiap hari Isnin hingga Rabu di TV3, 12.55 tengah hari dan TV9, 8.30 malam selama 5 minit.

Selain itu, penonton juga dapat menyaksikan episod penuh (extended version) di laman sesawang www.tonton.com.my pada hari yang sama bermula 2.00 petang. – KopiPlanet.com