Rancangan TVTV

Bicara Cinta Gandingkan Pelakon Mantap Emma Maembong & Adi Putra

Anis Sofea kehilangan ibu bapanya dalam satu kemalangan jalan raya. Anis dikahwinkan dengan Rais agar kehidupan Anis lebih terjaga. Tanpa rasa cinta dan perbezaan usia hampir 20 tahun di antara Anis dan Rais, sukar untuk Anis menerima lelaki itu dengan hati terbuka. Apabila Anis mula menyayangi suaminya, sekali lagi dia diuji dengan dugaan kehilangan Rais. Masihkah ada peluang bagi Anis mengungkapkan cinta kepada Rais? 

Drama bersiri baharu yang sedang rancak disiarkan menerusi slot Samarinda, Bicara Cinta menampilkan gandingan hebat pelakon popular tanah air iaitu Datuk Adi Putra, Emma Maembong, Azrel Ismail dan Balkisyh Semundur Khan. Drama bersiri 15 episod ini merupakan terbitan Primeworks Studios dan diarahkan oleh Along Kamaludin merupakan inspirasi novel dengan judul yang sama oleh Missa J. 

Bicara Cinta mengisahkan Anis Sofea (Emma Maembong) membawa diri menjejaki asal usul arwah ibunya di sebuah kawasan pedalaman selepas kedua-dua orang tuanya meninggal dunia akibat kemalangan jalan raya. Atas desakan Tok Ali dan Nenek Humairah, mereka meminta Anis bersetuju untuk berkahwin dengan Rais (Adi Putra) agar kehidupan Anis lebih terjaga. 

Tanpa perasaan cinta dan jurang umur hampir 20 tahun di antara Anis dan Rais, memang sukar bagi mereka berdua untuk terus hidup sebumbung. Lama-kelamaan, cinta mula berputik dan mereka mula merasai kasih sayang antara satu sama lain. 

Anis diuji sekali lagi apabila Rais hilang jejak di hutan dan tidak pulang. Anis mulai rasa derita rindu yang tidak tertanggung. Saddiq (Azrel Ismail) pula muncul di kampung setelah sekian lama tidak berhubung. Melihat kepada keadaan Anis sekarang, Saddiq mula menagih cinta dan meminta Anis kembali ke pangkuannya. Tiba-tiba, Rais pulang dalam keadaan tidak terurus. Apakah yang akan berlaku nanti? 

Pastikan anda tidak ketinggalan untuk terus menyaksikan Bicara Cinta yang sedang bersiaran menerusi slot Samarinda pada setiap hari Isnin hingga Khamis, pukul 10.00 malam di TV3. Anda juga boleh menontonnya di laman web www.tonton.com.my. – KopiPlanet.com

Apakah reaksi anda?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button