• FOLLOW US

Bella Astillah Mahukan Ketenangan, Enggan Kongsi Video Kepada Umum

Isteri kepada pelakon dan penyanyi Aliff Aziz, Bella Astillah menyatakan buat masa ini dia mahukan ketenangan untuk berbincang dengan ahli keluarga dan mendekatkan diri dengan Allah.

Bella menerusi laman sosial Instagramnya berkata, dia juga berkata kini berasa lega apabila mendapat tahu kebenaran dan berani bersemuka untuk mengaku kesalahan dan meminta maaf.

“Ramai yang meminta saya untuk post video, ada juga segelintir mengatakan saya fitnah. Saya tidak akan sesuka hati ikut emosi untuk post tanpa bukti.

“Tapi setelah saya fikir adalah lebih baik saya tunjuk kepada keluarga dan yang terlibat sahaja. Maaf yang tersinggung dengan cara saya berkongsi masalah ini,” jelasnya.

Menurut Bella, apabila isu antara suaminya dan Octovia Manrose timbul, dari semasa ke semasa dia menerima banyak mesej daripada memberi kata-kata nasihat, sokongan, dorongan sehinggalah kecaman.

Ujarnya, dia juga menerima dengan hati yang terbuka terhadap semua yang berlaku dan menganggap ia semua adalah ujian yang datang silih berganti.

“Saya juga manusia biasa yang pasti buat kesilapan. Seandainya ada segelintir dan mana-mana pihak yang mengatakan pendapat mereka soal perkongsian saya berkenaan rumah tangga kelmarin adalah salah, mungkin pandangan setiap manusia lain-lain termasuklah saya.

“Semoga ramai menjadikan ini sebagai iktibar kerana ada wanita yang takut untuk bersuara. Segala yang baik kita perbaiki jadikan teladan malah yang tidak baik sebagai sempadan,” luahnya. – KopiPlanet.com

Bintang Hong Kong Turut Meriahkan KL Jamm Live For Music

Festival muzik besar-besaran, KL Jamm Live for Music bakal dimeriahkan dengan persembahan daripada artis Hong Kong menerusi kerjasama yang dijalinkan dengan Hong Kong Asian-Pop Music Festival (HKAMF)

KL Jamm yang akan berlangsung selama tiga hari bermula 26 hingga 28 April ini diadakan di Malaysia International Trade and Exhibition Centre (Mitec), Kuala Lumpur.

Menurut pengarah festival KL Jamm, Datuk Norman Abdul Halim kerjasama ini bertujuan untuk memberikan pelbagai variasi genre penyanyi yang dapat menarik pengunjung ke festival muzik terbesar Malaysia itu.

“Pihak kami amat berterima kasih dan berbangga kerana dapat menjalinkan kerjasama dengan festival muzik serantau seperti HKAMF untuk menjayakan KL Jamm pada tahun ini.

“Pihak kami berharap akan dapat memperkukuhkan lagi kerjasama ini dengan mendapat penglibatan lebih banyak lagi artis serantau khususnya bagi pentas APEX (Asia Pacific Music Exchange) yang akan menjadi platform bagi mempromosikan artis-artis baru di rantau Asia Pasifik,” kata Norman kepada KopiPlanet.com

Norman ditemui pada majlis sidang media KL Jamm yang berlangsung di Mitec, Kuala Lumpur semalam.

Pada majlis yang sama, penganjur festival, Music Unlimited turut memperkenalkan artis Canto-Pop J. Arie sebagai Duka HKAMF yang akan turut membuat persembahan di pentas KL Jamm.

Selain kehadiran artis Hong Kong, kumpulan popular Korea Selatan, NCT Dream turut akan menjayakan persembahan. Selain itu, barisan artis popular tanah air seperti Datuk Sheila Majid, Datuk Zainal Abidin, Datuk Ramli Sarip, Zamani, Bunkface, Ruffedge, Joe Flizzow dan SonaOne turut akan mempersembahkan nyanyian hebat mereka menerusi beberapa pentas yang akan dibuka sepanjang tiga hari festival muzik itu berlangsung.

Penjualan tiket bagi konsert-konsert KL Jamm boleh didapati menerusi www.kljamm.com. – KopiPlanet.com

BBB 2019 Tampilkan Tiga Peserta Baharu Cabar Achey, Shuk

Setelah penyanyi Mark Adam dinobatkan sebagai juara Bintang Bersama Bintang (BBB) pada tahun lalu, kini program terbitan TV3 itu kembali menemui penonton.

Untuk saingan BBB 2019, ia masih mengekalkan Achey dan Shuk sebagai peserta dan tiga peserta baharu iaitu Chiwan, Mamak Puteh dan Sharif Zero kini turut tampil memberikan saingan.

Pengurus Besar Pengurusan Jenama dan Rancangan, Zurina Othman berkata, BBB bukan hanya berkisar tentang sketsa lawak semata-mata kerana ia turut mencabar pelawak berkarya dengan kreatif untuk menghiburkan penonton.

“Kebolehan barisan pelawak yang baru menyertai BBB kali ini tidak harus diperlekehkan kerana mereka berani menyahut cabaran untuk bersaing dengan Achey dan Shuk yang sudah berpengalaman sebelum ini.

“Setiap pelawak mempunyai kelebihan dan kekuatan masing-masing. Kreativiti mereka dalam berkarya dan memberi variasi dalam setiap persembahan mereka yang akan menentukan kredibiliti sebagai seorang pelawak,” ujarnya.

Masih mengekalkan format pertandingan terdahulu dengan menawarkan RM10,000 sebagai ganjaran untuk pelawak yang mendapat markah tertinggi dan juara mingguan akan memperoleh pas untuk layak bersaing ke final Arena BBB 2019.

Peserta perlu memanfaatkan masa empat minit beserta lagu (dua minit) dalam sketsa mereka untuk merebut juara mingguan serta dibenarkan membawa seorang selebriti jemputan untuk memantapkan lagi persembahan.

Dalam pada itu, selaku juara BBB 2018, Mark Adam telah diberi penghormatan untuk bergandingan sebagai juri tetap yang merangkumi 50 peratus markah. Manakala 50 peratus lagi markah adalah menerusi undian penonton di laman web www.xtra.com.my/BBB2019.

Menampilkan Elly Mazlein sebagai pengacara, BBB 2019 disiarkan pada setiap hari Ahad jam 9.00 malam di TV3 selama lapan minggu bermula pada 3 Mac 2019. – KopiPlanet.com

“Satu Bebanan Jika Dibandingkan Dengan Arwah Datuk” – Najua P. Ramlee

Pelakon Najua Nasir atau lebih dikenali sebagai Najua P. Ramlee menyatakan pembabitannya dalam pertandingan Miss Lawak 2019 adalah secara tidak sengaja.

Menurut Najua, dia sendiri tidak merancang untuk menyertainya dan hanya mengikut ajakan rakannya untuk menghadiri sesi uji bakat sebelum ini.

“Apabila rakan saya itu beritahu yang saya ini sebenarnya seorang yang kelakar, saya pun ikut dia sertai uji bakat dan sekadar mahu mencuba nasib.

“Kemudian saya pun terpilih dalam pertandingan ini, cuma sampai sekarang saya masih tidak pasti sama ada diri saya seorang yang kelakar atau tidak,” ujar cucu kepada Allahyarham Tan Sri P. Ramlee itu.

Najua ditemui KopiPlanet.com sewaktu majlis pelancaran dan memperkenalkan barisan peserta Miss Lawak 2019 yang berlangsung semalam.

Mengakui dirinya bukan tergolong seorang pelakon komedi, Najua menyatakan pembabitannya dalam pertandingan itu juga merupakan satu langkah buat dirinya untuk menjadi seorang yang versatail.

Dalam pada itu, ketika ditanya tentang persaingan bersama 17 peserta wanita yang lain, dia menganggap soal menang atau kalah bukan menjadi keutamaan. Sebaliknya, yang lebih penting adalah dia cuba lakukan yang terbaik.

“Cabaran daripada peserta-peserta lain saya tidak ambil kisah sangat. Cuma saya akan rasa satu bebanan sekiranya ada yang cuba membandingkan dengan arwah datuk sepanjang pertandingan.

“Kalau boleh saya tidak mahu orang meletakkan jangkaan yang terlalu tinggi dengan status sebagai seorang cucu P. Ramlee sebab saya ini juga seorang manusia biasa dan baru hendak berjinak-jinak dengan dunia komedi,” jelasnya.

Mengakui sebelum ini ramai peminat yang sudah selalu membandingkan dirinya dengan P. Ramlee, namun pelakon itu tetap berharap agar orang mengenali dirinya menerusi bakat sendiri. – KopiPlanet.com

Alif Satar ‘Rimas’ Sering Dikaitkan Dengan Kontroversi Aliff Aziz

Radar hiburan tempatan sekarang hangat dengan kisah kecurangan penyanyi dan pelakon Aliff Aziz dengan pelakon baharu, Octavia Manrose seperti mana didedahkan oleh isteri Aliff, Bella Astillah di laman Instagramnya semalam.

Namun begitu, dalam kerancakan kisah mengenai Aliff-Oktavia, tidak semena-mena nama pelakon dan penyanyi Alif Satar turut terkait sama gara-gara memiliki nama sama dengan selebriti kelahiran Singapura itu.

Rata-rata masih ramai lagi keliru ‘Alif’ mana yang sering menduakan isterinya sehingga membuatkan Alif Satar membuat ‘disclaimer’ di Instagram menerusi kapsyen video yang dikongsikannya.

Malah, bapa kepada dua orang cahaya mata perempuan itu turut menulis namanya dengan menggunakan kesemua huruf besar.

Mungkin ‘rimas’ dengan kekeliruan netizen, Alif menjelaskan, “Korang pernah tak kena petik nama? Padahal aku takda kena mengena dalam ini cerita!”

Sebelum ini, nama Alif Satar turut pernah dikaitkan dengan kontroversi Aliff Aziz yang terkantoi dengan pelakon Afifah Nasir pada 2017 di sebuah pusat karaoke.

Diharapkan dengan penjelasan Alif Satar itu, selepas ini peminat tidak lagi terkeliru di antara Aliff Aziz dan Alif Satar. – KopiPlanet.com

Foto & Video: Instagram Alif Satar

Octovia Manrose Mengaku Silap, Mohon Maaf Kepada Bella Astillah

Pelakon Octovia Manrose akhirnya mengakui kesilapannya dan menyatakan dirinya tidak wajar untuk keluar dengan lelaki yang telah bersuami.

Menerusi status di Insta Story, Octovia memberitahu bawah segala yang berlaku itu adalah kekhilafan daripada dirinya dan tidak pernah menjangka perkara sebegitu berlaku.

“Today was a big day for me. Hari bersejarah saya tak pernah terfikir dan plan semua ini berlaku. Tapi it happen saya sedar ini kekhilafan dari diri saya. Saya manusia biasa yang takkan lari dari buat silap.

“To @bellaastillah i tak nak menegakkan benang yang basah. I nak minta maaf dngan apa yang berlaku. Dan apa yang dah berlaku memang sangat sangat salah, i admit it, i tak patut keluar dengan suami orang,” luahnya.

Sebelum ini, Bella Astilah yang juga isteri kepada Aliff Aziz itu telah membuat pendedahan mengenai pelakon berkenaan yang pergi ke kelab malam bersama suaminya dan berada dalam keadaan mabuk.

Dalam pada itu, Octovia juga menjelaskan bahawa dia tidak sepatutnya mengeluarkan sebarang kenyataan kerana menyedari ia adalah kesalahan dirinya.

“Kenapa tadi i jawab mcm tu is because I terkejut dengan all harsh words dari netizen sampai buat i melantun, its really hurting me, but i deserve it. I shouldn’t say that.

“I tak patut masuk campur urusan u dengan husband u. I tak patut nak cerita pasal hal rumah tangga u. I hope that u and Aliff boleh settle dengan cara elok,” ujarnya. – KopiPlanet.com

Program Miss Lawak Platform Cungkil Bakat Pelawak Wanita

Secara kebiasaannya, dunia hiburan komedi selalu didominasi oleh golongan lelaki dan jumlah pelawak wanita ternyata boleh dikira dengan jari.

Jadi, buat pertama kalinya Astro telah mengambil inisiatif dengan menerbitkan program Miss Lawak 2019 bagi mengenalpasti pelapis pelawak wanita yang berpotensi besar untuk diketengahkan.

Ketua Strategi Kandungan Komedi Astro, Namanzee Harris berkata, mereka menyambut baik perkembangan positif lanskap komedi tanah air yang sudah jauh berubah seiring dengan penerimaan penonton terhadap kandungan komedi yang dipersembahkan membabitkan golongan wanita.

“Namun begitu, kami menyedari hakikat bahawa industri kita sebenarnya ketandusan pelawak wanita yang berbakat dan lebih banyak dikuasai oleh pelawak lelaki.

“Justeru itu, Astro dengan kerjasama produksi Vision Works ingin melakar inisiatif baharu dengan menganjurkan pertandingan Miss Lawak sebagai usaha bagi mencari pelapis pelawak wanita menerusi platform dan bimbingan yang disediakan,” ujarnya.

Menurut Namanzee, format penjurian akan diadili berdasarkan pemarkahan 100 peratus oleh barisan juri profesional yang telah dilantik.

Ujarnya, juri-juri berkenaan akan menilai persembahan para peserta berdasarkan kriteria yang telah ditetapkan dan peserta yang menerima markah terendah pada setiap minggu akan disingkirkan.

“Menerusi Miss Lawak, mereka diberi kebebasan untuk mencari sisi kreatif yang tersendiri agar mampu melonjakkan nilai jenama mereka ke peringkat yang lebih tinggi,” jelasnya.

Seramai 18 orang peserta telah dipilih untuk menyertai Miss Lawak 2019, manakala Datuk AC Mizal dan Erra Fazira dilantik sebagai juri tetap serta seorang juri jemputan yang diundang khas.

Juara akan membawa pulang hadiah wang tunai RM10,000 beserta trofi dan slot automatik untuk menyertai pertandingan Maharaja Lawak Mega musim terbaharu.

Miss Lawak akan bersiaran pada setiap hari Rabu pukul 9.00 malam bermula pada 6 Mac 2019 sebanyak sembilan episod di saluran Astro Warna (132) dan Warna HD (124). – KopiPlanet.com

Achey Tidak Kisah Netizen Kritik Isteri Jual Sate Di Pasar Malam

Pelawak popular Achey menyatakan dia dan isterinya tidak kisah tentang kritikan yang dilemparkan apabila membiarkan isterinya menjual sate di pasar malam.

Menurut Achey, menjual sate juga adalah merupakan satu sumber rezeki yang halal dan segala kritikan yang dilemparkan diambil dari sudut positif.

“Sebenarnya sate itu adalah perniagaan yang diusahakan oleh keluarga isteri saya. Biasanya, kalau setiap kali pulang ke kampung memang isteri akan turut membantu keluarganya menjual sate.

“Lagipun sekarang ini memang isteri kerap pulang ke kampung. Malah, perniagaan sate milik keluarganya kini semakin berkembang dengan penjualan sate frozen,” ujarnya.

Achey ditemui KopiPlanet.com sewaktu majlis sidang akhbar program Bintang Bersama Bintang 2019 yang berlangsung di Sri Pentas semalam.

Sebelum ini, pelawak berkenaan telah memuat naik sekeping gambar di Instagramnya yang menunjukkan isteri sedang menjual sate di pasar malam.

Biarpun ramai yang memberikan pujian, namun terdapat segelintir netizen yang mengkritik dengan mengatakan isterinya tidak sesuai berbuat demikian memandangkan status sebagai isteri seorang selebriti terkenal.

Malah, ada juga yang membuat tuduhan tanpa usul periksa yang mengatakan pelawak berkenaan sudah tiada job sehingga memaksa isteri menjual sate.

“Berkenaan komen yang diterima mengenai jual sate ini, kami terima dengan terbuka sahaja. Itu lebih baik daripada cemuhan yang mengatakan saya sudah tidak ada job lagi,” tegasnya. – KopiPlanet.com

Octovia Manrose Berang Dituduh Mabuk, Bella Astillah Dakwa Ada Bukti

Pelakon Octavia Manrose meluahkan kemarahannya apabila dituduh mabuk dan keluar bersama Aliff Aziz di sebuah kelab malam di Kuala Lumpur menerusi bukti yang didedahkan oleh isteri artis berkenaan iaitu Bella Astillah.

Menerusi Instagramnya, Octovia menegaskan dia tidak suka isteri pelakon dan penyanyi berkenaan mendedahkan dirinya dalam keadaan mabuk yang teruk tanpa bukti.

“What is the prove yang mengatakan saya mabuk? Mulut manusia memang busuk tak pernah nak kalah, satu cawan air langsung tak pegang. Padahal orang yang sibuk jaga tepi kain orang ni lah yang dah mabuk tapi sibuk mengata pasal orang!! And one more thing, WE ARE NOT JUST BOTH OF US ada yang teman untuk mengelakkan fitnah.

“Saya tak suka orang buat tambah2 cerita macam ni. Jaga sikit muka. Alif dengan saya keluar sebagai kawan dan nothing serious between us. Tolong bagi bukti yang saya mabuk? Please guys!

“And to @bellaastillah saya tak suka u kecoh tunjuk orang yang saya mabuk teruk tanpa bukti, tolong jaga air muka ayah saya. Yang lain pergi sikit pun saya tak peduli,” luahnya.

Sebelum ini, isteri Aliff Aziz itu memuat naik pendedahan mesej yang diterimanya daripada seseorang yang mengatakan anak kepada Iwan Dangdut itu pergi ke kelab malam bersama suaminya.

Malah, menerusi posting yang terbaru, Bella juga turut mempertikaikan pelakon itu yang pergi ke kelab malam pada pukul 3.00 pagi serta mempunya tiga video sebagai bukti.

Sebelum ini, Aliff pernah menimbulkan kontroversi apabila mengasari isterinya sewaktu keluar berdua-duaan bersama adik kepada Anzalna Nasir iaitu Afifah Nasir. – KopiPlanet.com

Kredit Foto: Instagram Octovia Manrose & Bella Astillah

Enggan Ulas Lagi, Janna Nick Mohon Maaf Secara Terbuka

Pelakon popular Janna Nick membuat permohonan maaf secara terbuka kepada pengarah Sheila Rusly sekiranya status yang dimuat naik pengarah itu ditujukan kepadanya.

Menurut Janna, biarpun dia sendiri tidak mengetahui apa puncanya, namun dia mengambil pendekatan untuk memohon maaf secara terbuka.

“Sebenarnya saya sudah membuat permohonan maaf secara peribadi kepada pihak sana (Sheila Rusly), tetapi tiada sebarang respons yang diterima.

“Jadi, saya ambil keputusan untuk memohon maaf secara terbuka. Sekiranya tiada juga respons, apa yang boleh saya buat adalah memohon ampun kepada Allah,” ujarnya.

Janna berkata demikian ketika ditemui semasa majlis pelancaran produk telefon keluaran terbaharu Vivo V15Pro yang berlangsung hari ini.

Baru-baru ini, hubungan Janna dan Sheila Rusly dikatakan agak keruh setelah pengarah berkenaan memuat naik status berbaur sindiran yang seakan-akan ditujukan kepadanya.

Tambahnya, dia juga enggan mengulas panjang terhadap permasalahan yang timbul memandangkan dia sudah bertanya sendiri kepada pengarah berkenaan, tetapi tidak mendapat sebarang jawapan.

“Jadi, saya rasa lebih baik kalau pihak wartawan sendiri yang bertanya terus kepadanya sebab saya sendiri pun tidak tahu apa puncanya.

“Lagipun saya enggan komen lebih-lebih kerana tidak mahu melampaui batas sebagai seorang anak didik. Saya tetap rasa diri ini kecil dan apa yang saya buat setiap hari adalah mahu mencari rezeki,” ujarnya.

Tidak dapat menahan sebak ketika diwawancara, Janna menyatakan sekiranya dia ada membuat sebarang kesilapan, apa yang mampu dilakukannya adalah dengan memohon maaf dan berharap hubungan mereka akan kembali jernih. – KopiPlanet.com