• FOLLOW US

Pakai Seluar Ketat Antara Cabaran PU Rizz Berlakon Filem

Biarpun mula berjinak-jinak dengan bidang lakonan, ternyata tuah telah memihak kepada PU Rizz apabila ditawarkan berlakon dalam filem Ada Apa Dengan Dosa terbitan Pencil Pictures Sdn. Bhd.

Pemilik nama sebenar Muhammad Haris Mohd Ismail itu berkata, dia bersetuju memegang watak utama dalam filem berkenaan memandangkan ia sebuah filem bercorak Islamik.

“Dalam filem ini saya membawa watak seorang pendakwah bernama Khaliq yang belajar dalam jurusan agama di sebuah universiti di Scotland.

“Kemudian dia bertemu dengan seorang gadis bernama Aurora yang berminat mendalami Islam. Namun lama-kelamaan dia mula jatuh dengan gadis berkenaan,” ujarnya.

PU Rizz berkata demikian ketika ditemui semasa majlis berbuka puasa dan pelancaran filem Ada Apa Dengan Dosa yang berlangsung semalam.

Ketika ditanya mengenai cabaran sepanjang berlakon dalam filem tersebut, PU Rizz berkata antaranya adalah penampilannya yang lebih moden.

“Untuk watak Khaliq ini, saya terpaksa ubah gaya rambut yang tidak pernah dilakukan sebelum ini. Selain itu, saya perlu memakai seluar yang agak ketat sehinggakan berasa panas dan kurang selesa walaupun berada di negara sejuk.

“Sebenarnya, saya dah sediakan pakaian sendiri yang menggambarkan sebagai seorang pendakwah. Namun, semua pakaian yang saya bawa itu langsung tidak digunakan sepanjang penggambaran,” jelasnya ketika menceritakan pengalaman berlakon dalam filem sulungnya.

Dalam pada itu, berkenaan dengan perkembangan terkininya pula, PU Rizz menyatakan kini dia sedang memberi tumpuan kepada pelajarannya dalam jurusan undang-undang di Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM).

“Buat masa ini saya memang fokus terhadap pelajaran sahaja. Kali terakhir pun saya berlakon adalah drama bersiri Selafaz Rindu yang ditayangkan pada Februari lalu.

“Tidak dinafikan memang terdapat banyak tawaran berlakon yang diterima, tetapi saya tolak kesemuanya kerana komitmen saya terhadap pelajaran,” ujarnya.

Bagaimanapun, dia menyatakan mungkin akan kembali aktif dalam bidang seni setelah menamatkan pengajiannya nanti. – KopiPlanet.com

Ara Johari Tak Rasa Terbeban Perlu Pakai Kasut Tumit Tinggi

Walaupun sering kali dikaitkan dengan imej rugged dan sedikit ‘boyish’, penyanyi Ara Johari atau nama sebenar, Nurfarrah Izzatie Johari, 22, berkata, dia sering berpakaian bersesuaian dengan tema sesebuah majlis yang dihadiri.

Menurut penyanyi lagu Warkah Untukku itu, dia tidak pernah merasa terbeban perlu menggayakan kasut tumit tinggi, biarpun mengakui lebih selesa memakai sneakers ketika hari tidak bekerja.

“Saya tidak pernah rasa terbeban pakai kasut tumit tinggi sebab bukannya saya perlu pakai hari-hari, saya pakai ketika hadiri majlis yang bersesuaian. Cumanya saya tidak selesa untuk berdiri lama-lama kalau pakai high heels, itu sahaja.

“Untuk biasakan diri, memang sekarang saya rajin pakai high heels ke majlis-majlis untuk dapat selesakan diri dan tidak janggal bila berjalan dengan kasut tumit tinggi,” katanya.

Ara berkata demikian kepada KopiPlanet.com ketika ditemui pada majlis berbuka puasa bersama anak yatim anjuran Rocketfuel Entertainment yang berlangsung di Hotel Berjaya Times Square, Kuala Lumpur semalam.

Sementara itu, Ara juga berkata buat masa ini dia selesa dengan imej rambut pendek memandangkan dia ingin mengembalikan ingatan peminat ketika di awal kemunculannya menerusi program Akademi Fantasia 2016.

“Memang ada keinginan nak kembali berambut panjang tapi buat masa ini saya masih lagi mengekalkan imej berambut pendek.

“Ada sebab kenapa saya masih berambut pendek sebab saya nak kekalkan imej ketika saya keluar dengan single pertama Warkah Untukku sebaik keluar daripada Akademi Fantasia,” katanya.

Ara kini tampil dengan single raya berjudul Sempurna Seadanya berkolaborasi dengan Sufi Rashid, Usop dan Masya Masyitah.

Bakal beraya di kediaman keluarga di Kuala Pilah, Negeri Sembilan, Ara telah memperuntukkan sejumlah wang untuk diberikan kepada peminat cilik yang bakal beraya kelak. – KopiPlanet.com

Hael Husaini ‘Sakit Misteri’, Setiap Kali Buat Show Suara Tak Keluar

Penyanyi dan komposer, Hael Husaini mendedahkan dia kini terikat dengan pengambilan ubat-ubatan selepas beberapa bulan keadaan kesihatannya tidak mengizinkan sehingga turut memberi kesan ke atas pertambahan berat badannya.

Hael atau nama sebenarnya, Hal Husaini Razmi, 32, berkata, walaupun dia sudah membuat rawatan kesihatan di hospital namun, doktor tidak dapat menyatakan punca sebenar kenapa dia sering demam berpanjangan serta mengalami sakit tekak setiap kali sebelum membuat persembahan pentas.

“Kalau nampak muka saya macam membengkak sedikit, ia adalah disebabkan kesan steroid ubat yang saya ambil. Saya makan ubat bagi memulihkan keadaan suara saya yang sejak kebelakangan ini tidak mengizinkan. Dalam bulan puasa ini pun saya banyak berehat dan dalam usaha untuk memulihkan kesihatan. Sebenarnya keadaan saya berlarutan macam ini sejak tiga bulan lalu dan bila check dengan pakar ENT (telinga, hidung, tekak) mereka pun tidak tahu punca kenapa saya sakit.

“Sakit tidak keluar suara dan demam berpanjangan ini akan datang bila saya bakal mengadakan persembahan pentas. Macam hari ini (semalam) saya tiba-tiba demam, namun saya gagahkan diri juga untuk adakan persembahan pada malam ini,” katanya ketika ditemui KopiPlanet.com pada acara berbuka puasa bersama anak yatim anjuran syarikat pengurusan artis, Rocketfuel Entertainment di Hotel Berjaya Times Square, Kuala Lumpur semalam.

Ketika ditanya, adakah kemungkinan besar sakit misterinya itu mempunyai kaitan dengan perbuatan khianat individu yang mungkin mencemberui kejayaannya, namun Hael menyatakan dia tidak mempercayai perkara-perkara sedemikian.

“Saya tidak percaya sangat dengan perkara mistik. InsyaAllah, saya boleh cuba cara rawatan alternatif jika ubat-ubatan doktor tidak berkesan, mungkin selepas ini saya akan cuba berubat cara Islam.

“Ramai juga yang cadangkan saya untuk mencuba mana tahu berkesan sebabnya memang sehari selepas saya buat persembahan, keadaan diri saya jadi macam biasa semula, tidak lagi demam dan saya jadi ‘happy go lucky’ seperti biasa,” katanya.

Hael juga menyatakan dia kini berdiet dengan tidak menjamah nasi selepas berat badan naik mendadak disebabkan pengambilan ubat daripada doktor.

Dalam perkembangan seni pula, Hael kini telah mengeluarkan single raya berjudul Bersyukur Seadanya yang merupakan hasil ciptaannya.

Muzik video lagu tersebut kini menjadi trending dan telah mencapai sebanyak lebih 470,000 tontonan di YouTube. – KopiPlanet.com

Brian McFadden Jadi Artis Pembuka Tirai Konsert Boyzone

Bekas ahli kumpulan Westlife, Brian McFadden telah diumumkan sebagai artis pembuka tirai konsert jelajah Thank You and Goodnight Farewell Tour kumpulan Boyzone yang akan diadakan pada 14 Jun ini di Stadium Malawati, Shah Alam.

Brian memulakan kerjaya seninya dengan menyertai Westlife pada 1998 dan muncul dengan album studio pertama mereka berjudl Westlife, setahun kemudian.

Dia kemudiannya mengambil keputusan meninggalkan Westlife pada 2004 untuk memberikan fokus terhadap kerjaya solo dengan penerbitan lagu pertamanya, Real To Me menerusi album Irish Son.

Pada 2016, Brian dan ahli kumpulan Boyzone, Keith Duffy kemudiannya menubuhkan kumpulan Boyzlife dan mereka telah mengadakan konsert jelajah di seluruh dunia dengan menyanyikan lagu hits daripada kumpulan Westlife dan Boyzone.

Untuk konsert ini, Boyzone yang dianggotai Ronan Keating, Michael Graham, Shane Lynch dan Keith bakal menghiburkan peminat dengan lagu-lagu ‘berhantu’ mereka seperti No Matter What, Love Me For A Reason dan lagu solo Ronan, When You Say Nothing At All.

Konsert ini dibawakan Wowstar Creative Entertainment, penganjur sama yang mengadakan konsert Jason Mraz di Kuala Lumpur, baru-baru ini. – KopiPlanet.com

Sharnaaz Ahmad Mohon Doa Kesihatan Anaknya Jebat Jayden

Pelakon Sharnaaz Ahmad memohon doa daripada orang ramai terutama peminat agar anaknya berada dalam keadaan dan kesihatan yang baik.

Menerusi caption yang ditulis oleh pelakon berkenaan, buat masa ini keadaan kesihatan anaknya, Jebat Jayden berada dalam keadaan kurang baik.

“Doakan anak saya selamat… Jebat Jaydeen dalam keadaan kurang baik. Doalah di bulan mulia ini. Terima kasih untuk Jebat Jayden Ahmad B Sharnaaz Ahmad.

“I love u sayang.. Doakan Jebat na.. I am half brave then u my boy.. Ur name make u so strong InsyaAllah.. strong like ur name my Jebat… Our Jebat… baba love u so much,” tulisnya.

Baru-baru ini, anak kepada pelakon berkenaan dan pasangannya Noor Nabilah yang menghidap Urinary Tract Infection (UTI) selamat menjalani pembedahan.

Anaknya itu yang baru berusia lapan bulan anaknya terpaksa menjalani pembedahan bagi merawat sakit jangkitan saluran kencing. – KopiPlanet.com

Kredit Foto: Instagram Sharnaaz Ahmad

YKAT, WHAM Beri Sumbangan Kepada Artis Veteran Dan Anak Yatim

Buat julung-julung kalinya, Yayasan Kebajikan Artis Tanahair (YKAT) dan Persatuan Wartawan Dan Penulis Hiburan (WHAM) bergabung dalam satu majlis meraikan artis-artis veteran dan anak-anak yatim.

Dalam majlis berbuka puasa yang berlangsung di Malaysia Petroleum Club KLCC, Kuala Lumpur itu bertujuan merapatkan lagi hubungan wartawan bersama artis dan di samping program kemasyarakatan.

Selain meraikan artis-artis veteran dan anak yatim yang hadir, kesemua mereka juga turut diberikan sumbangan oleh YKAT dan WHAM.

Antara artis veteran yang menerima sumbangan daripada YKAT antaranya seperti Dian P. Ramlee, Ayati Tasrip, Halimah Alias, Norliah Shamsudin, Lan Zailan, Maheswara Palanisamy, Rohaiyah Mohd Amin, Subramani Ellapan dan Raja Puria Angamuthu.

Selain itu, YKAT juga tidak ketinggalan menghulurkan sumbangan kepada ahli keluarga pemain bass iaitu Allahyarham Wan Kelly yang meninggal dunia baru-baru ini dan diwakili anaknya iaitu Wan Adam Nuqman.

Sementara itu, pihak WHAM turut menyampaikan sumbangan kepada empat rumah kebajikan iaitu Rumah Asnaf Temerloh, Rumah Anak Yatim Cahaya Kasih Bestari Kuala Lumpur, Rumah Ngaji Barokah dan Rumah Anak Yatim Sungai Kantan Kajang.

Acara pada majlis berbuka puasa itu turut diserikan dengan persembahan artis jemputan seperti Azharina, Nabila Razali dan E1 Band. – KopiPlanet.com

Sibuk Dengan Kerjaya, Mamat Sepah Tangguhkan Perkahwinan

Pelawak Mamat Sepah menyatakan dia terpaksa menangguhkan hasrat untuk mendirikan rumah tangga kerana terlalu sibuk dengan kerjayanya ketika ini.

Mamat atau nama sebenarnya Mohd. Noor Murad berkata, ketika ini terdapat beberapa projek yang sedang diusahakan di bawah syarikat pengurusan acara miliknya iaitu Mamat Sepah Entertainment.

“Kalau ikut perancangan saya akan berkahwin pada bulan Mac, kemudian tangguh pula ke bulan April. Namun, sekarang terpaksa tangguh lagi kerana mahu fokus kepada pembikinan filem Remp-It 2.

“Namun begitu, seboleh-bolehnya saya mahu mendirikan rumah tangga pada tahun ini. Malah, tunang saya dan keluarganya juga amat memahami keadaan saya,” ujarnya yang mengakui sudah bertunang dengan seorang pegawai polis yang berasal dari Sabah pada tahun lalu.

Dalam pada itu, ketika ditanya mengenai kerjaya seninya pula, Mamat mengakui minatnya terhadap bidang lakonan kini semakin pudar.

Jelasnya, dia sememangnya banyak menolak tawaran lakonan yang diberikan kerana lebih berminat dengan bidang perniagaan pengurusan acara seperti yang diusahakannya sekarang.

“Saya terbabit dengan filem Remp-It ini pun sebab ajakan daripada Zul Huzaimy sendiri memandangkan saya juga merupakan Presiden Spark Malaysian Club Johor.

“Jadi, saya rasa ia merupakan satu peluang yang tidak harus dilepaskan, apatah lagi berlakon di bawah arahan Zul. Lagipun dulu saya memang seorang mat rempit ketika belum bergelar artis,” ujarnya. – KopiPlanet.com

Swan Lake Irina Kolesnikova Bakal Dipentaskan Di Istana Budaya

Penari balet utama wanita antarabangsa Irina Kolesnikova bersama rakan-rakan bintang produksi St Petersburg Ballet Theatre bakal menajayakan sebuah pementasan memukau di Istana Budaya, Kuala Lumpur berjudul Swan Lake bermula 26 hingga 28 Julai ini.

Ditubuhkan pada 1994, St Petersburg Ballet Theatre bukan sahaja terkenal dengan jurulatih penari Vaganova tetapi juga sebuah produksi yang menghasilkan karya seni yang cukup menakjubkan.

Diterajui penari ballet utama, Irina Kolesnikova, produksi tersebut telah menggembara ke seluruh dunia untuk mempersembahkan karya klasik daripada himpunan karya agung seperti Giselle, Don Quixote, La Bayadere, Romeo and Juliet serta The Nutcracker dan Sleeping Beauty.

Pertama kali dipentaskan di St Petersburg, Rusia pada 1895, Swan Lake merupakan salah satu produksi tarian balet paling popular di dunia dengan aksi ‘white acts’ yang sukar ditandingi serta suasana dewan tarian yang menakjubkan.

Swan Lake mengisahkan putera Siegfried ketika muda yang jatuh cinta dengan Puteri Angsa Odette, seorang wanita yang bertukar menjadi angsa putih setelah terkena sumpahan ahli sihir Rothbart. Ini adalah sebuah kisah bagaimana cinta sejati menguasai segalanya.

Swan Lake dibawakan oelh St Petersburg Ballet Theatre dengan kerjasama Shiraz Projects Sdn. Bhd.

Tiket pementasan dijual pada harga RM455 (Diamond), RM345 (Platinum), RM245 (Gold), RM155 (Silver) dan RM95 (Bronze) menerusi laman web www.myticket.asia. – KopiPlanet.com

Neelofa Tidak Ambil Hati Dengan Teguran Dilemparkan Zahnita Wilson

Selebriti dan usahawan popular Noor Neelofa Mohd Noor, 30, atau Neelofa menjelaskan dia tidak ambil hati dengan ‘posting’ yang dibuat model Zahnita Wilson seperti yang dihebohkan baru-baru ini.

Zahnita sebelum ini menulis di laman Instagramnya seolah-olah mendakwa Neelofa tidak mempergunakan populariti yang dikecapinya bagi membantu golongan yang memerlukan.

“Sejujurnya saya ketinggalan sedikit mengenai hal ini sehinggalah ada kawan saya ‘forward’ benda ini. Bila saya tengok (komen Zahnita) saya tak marah. Sebaliknya, berasa pelik dan saya faham mesej yang dia cuba nak sampaikan. Namun bagi saya adalah lebih manis sekiranya dia menegur saya secara berdepan ataupun menerusi DM di Instagram.

“Walaupun terkait dengan isu begini, tetapi saya tidak ambil hati kerana saya lihat perkara ini daripada sudut positif. Saya suka bila ada rakan artis yang sama-sama sering mengingatkan saya akan apa-apa isu yang melanda satu dunia agar saya jadi lebih peka dengan sesuatu perkara itu,” kata Neelofa.

Dia berkata kepada KopiPlanet.com ketika ditemui pada majlis pengumuman kerjasama di antara Neelofa dan Chatime Signature yang diadakan di Hotel Royale Chulan, Damansara semalam.

Neelofa menjelaskan dia tidak mempunyai masalah dengan Zahnita dan berlapang dada sekiranya mereka terserempak dalam mana-mana acara hiburan pada masa akan datang.

“Benda ini isu kecil sahaja sebenarnya, cuma ia jadi besar sebab dia selebriti, itu yang sampai jadi kecoh. Kalau diperhatikan ada mesej-mesej yang dia cuba sampaikan itu memang ada kebenarannya. Cumanya mungkin aktiviti yang dilakukan saya tidak sama dengan aktiviti yang diperjuangkan olehnya.

“Katakanlah kalau saya terjumpa dia di mana-mana majlis, saya tiada masalah bersemuka dengan dia dan menjernihkan keadaan. Biasalah kita hidup dalam zaman sosial media, sekarang macam-macam orang boleh kata apa sahaja. Mungkin dengan cara itu dia (rasa) boleh tarik perhatian,” jelasnya.

Zahnita yang juga merupakan pelakon filem Gila-Gila Pengantin Remaja memuat naik gambar ‘photoshoot’ Neelofa bersama kempen Swarovski dengan menulis ayat berbunyi, “Berhenti berangan Neelofa! Bangun dari lena dan tengok sekeliling. Ada lagi orang di sempadan yang masih menderita.”

Teguran itu dibuat selepas Neelofa berkongsikan gambar-gambar kempen barangan hiasan wanita itu yang dijalankan di padang pasir, baru-baru ini. – KopiPlanet.com

Hairul Azreen, Hanis Zalikha Dapat Cahaya Mata Perempuan

Pelakon Hanis Zalikha telah selamat melahirkan cahaya mata perempuan kira-kira pukul 5.59 petang tadi.

Perkara tersebut diumumkan oleh suami pelakon berkenaan di laman Instagram suaminya iaitu Hairul Azreen.

“Assalamualaikum saya dengan rasa penuh rasa kesyukuran ingin berkongsi berita gembira.

“Isteri saya Hanis selamat melahirkan cahaya mata perempuan kami, Alisa Aisyah Binti Hairul Azreen petang tadi 5.59 pm,” ujarnya.

Pasangan pelakon berkenaan sebelum ini sudah dikurniakan cahaya mata lelaki, Yusof Iskandar yang lahir pada 3 Jun 2016.