• FOLLOW US

Mas Khan Kongsi Video Bunyi Wanita Mengerang Di Bilik Hotel

Pelakon filem Misteri Dilaila, Mas Khan berkongsikan sebuah video di laman Instagramnya memaparkan aksi audio seorang wanita yang sedang melakukan hubungan seks di sebuah bilik hotel.

Mas Khan, 25, menulis di kapsyen video itu, “Peringatan 18 tahun ke atas. Guys, tolong hormat bilik sebelah ok! Kalau ye pun kau nak ……, slowdown the volume ah arghh stress aku wei. Trauma aku dibuatnya.”

Video yang sudah ditonton lebih daripada 60,000 kali itu turut mendapat komen daripada rakan selebriti seperti Fatin Afeefa, Elisya Sandha, Sufie Rashid, Salina Saibi dan Riz Amin yang terhibur dengan video yang dikongsikan oleh aktor itu.

Menerusi ruangan komen, kejadian dipercayai berlaku di sebuah hotel murah yang diduduki Mas Khan ketika sedang menjalani penggambaran.

Yang menariknya, pengikut Mas Khan turut terhibur dengan pintu bilik wanita itu yang bernombor 420 yang membawa maksud tarikh 20 April yang sering dikaitkan dengan hari ‘perayaan’ untuk si penghisap ganja. – KopiPlanet.com

Ernie Zakri Enggan Nyanyikan Lagu Misteri Selama Setahun

Penyanyi Ernie Zakri menegaskan dia enggan untuk menyanyikan lagunya sendiri berjudul Misteri dalam mana-mana persembahan selama setahun.

Menurut Ernie, dia mengambil keputusan tersebut semata-mata mahu memandang ke hadapan dan tidak mahu mengenang kembali segala yang berlaku sebelum ini.

“Untuk tempoh setahun ni saya berani berjanji untuk tidak menyanyikan lagu Misteri. Kalau ada penganjur yang mahu saya menyanyikan lagu itu, saya akan terangkan kepada mereka.

“Kalau bercakap pasal move on, saya memang betul-betul kena lakukannya dan mahu buka buku baharu. Saya sayang dengan lagu berkenaan, tetapi mungkin rezeki tidak berpihak kepada saya,” ujarnya.

Ernie berkata demikian ketika ditemui semasa majlis sidang akhbar acara Minggu Setiausaha yang berlangsung petang tadi.

Isu mengenai lagu berkenaan timbul apabila ia tidak tercalon dalam saingan separuh akhir Muzik Muzik 33 sehingga menimbulkan kekecewaan dalam kalangan peminatnya.

Sehinggakan, ada yang mendakwa kegagalan lagu ciptaan Gouffran dan Sang Hitam itu berkaitan dengan campur tangan bekas syarikat rakamannya iaitu FMC Music.

Jelas Ernie, keputusan yang dibuat ini juga tiada berkaitan dengan unsur dendam, biarpun diberitahu kegagalan lagu tersebut gagal untuk layak kerana gagal mendapat undian yang mencukupi.

“Secara jujurnya apabila lagu itu gagal layak, selama seminggu saya memikirkan apa punca yang membuatkan ia tidak layak, misalnya adalah vokal saya yang tidak cukup baik atau tidak bagus untuk saya.

“Namun bila difikirkan semula, tiada apa yang perlu dipersalahkan untuk diri sendiri. Apa yang penting saya perlu redha dan move on. Lagipun dengan apa yang berlaku bukan bermakna karier saya dah berakhir,” ujarnya. – KopiPlanet.com

12 Bintang AF2 Bergabung Jayakan Konsert Reunion Ogos Ini

Buat julung-julung kalinya peminat setia 12 bintang Akademi Fantasia musim kedua (AF2) bakal menyaksikan mereka bersatu sekali lagi di atas satu pentas pada bulan Ogos ini.

Penyatuan 12 bintang itu adalah untuk menjayakan Konsert Reunion AF2. AF2 pernah mencipta fenomena tersendiri pada tahun 2004.

AF2 yang dimenangi Zahid turut disertai Kaer, Bob, Fitri, Anding dan Adam. Bintang wanita pula adalah Linda Nanuwil, Farah Anuar, Zarina Zainoordin, Mas, Nurul dan Edlin.

Menurut pengarah projek, Yusrizan Usop atau Bob, konsert ini diadakan bagi menggembalikan semula memori dan nostalgia peminat terhadap AF2.

“Kami kesemua 12 peserta AF2 akan bergabung semula termasuk mereka yang sudah tidak lagi aktif menyanyi seperti Farah, Linda, Mas, Nurul, Fitri dan Edlin.

“Kami kembali khas untuk mengubati rindu peminat terhadap kami.

“Sebenarnya sebelum ini saya pernah cakap dengan mereka untuk mengadakan konsert sempena ulang tahun ke-10 AF2, tapi tidak menjadi.

“Kali ini sempena ulang tahun ke-15, saya berharap perancangan ini akan berjalan lancar dan Alhamdulillah kami semua dapat berikan komitmen.

“Kami masih belum menetapkan tarikh dan lokasi konsert tapi yang pasti konsert ini akan berlangsung pada bulan Ogos ini yang merupakan tarikh genapnya ulang tahun ke-15 kami menamatkan pembelajaran di AF,” katanya kepada KopiPlanet.com

Bob ditemui pada majlis sembang santai bersama media yang diadakan di Restoran Dapur Sarawak, Kuala Lumpur hari ini.

Turut hadir pada majlis itu adalah Zahid, Adam, Fitri, Anding dan Linda.

Sementara itu, Adam berkata dia yakin konsert reunion itu akan mendapat sambutan daripada peminat mereka.

“Saya yakin jenama AF2 masih lagi relevan. Setiap kali kami bersiaran langsung di IG Live, pasti peminat akan minta kami adakan konsert balik.

“Jadi, kami kembali menunaikan permintaan. Harapnya peminat dapat beramai-ramai datang ke konsert ini nanti.

“Menerusi konsert itu juga kami akan menyanyikan lagu yang pernah dipersembahkan pada konsert mingguan AF2 serta lagu sendiri,” katanya.

Tiket dijual pada harga RM150, RM250 dan RM500 (sesi meet & greet). – KopiPlanet.com

Noraniza Idris Buat Konsert Bukan Sebab Meniru Artis Seangkatan

Setelah lama mendiamkan diri, akhirnya penyanyi yang terkenal dengan jolokan Ratu Etnik Kreatif Malaysia, Noraniza Idris bakal tampil dengan beberapa siri showcase jelajah sebelum acara kemuncak konsert di Istana Budaya dan di Singapura.

Menurut Noraniza, sebelum mengadakan konsert berskala besar, Malai Solo di Istana Budaya tahun hadapan, dia terlebih dahulu akan ‘warm up’ dengan mengadakan Sawo Matang – Noraniza Idris Special Showcase yang bakal berlangsung dari 12 hingga 14 April ini di Matic, Kuala Lumpur.

“Saya buat konsert bukan sebab terikut-ikut dengan artis seangkatan yang sekarang tampil dengan konsert mereka. Saya bukan seorang yang suka meniru sebaliknya saya nak irama Malaysia terus dipertahankan dan diteruskan kepada generasi baharu.

“Disebabkan itu saya tampil dengan konsert siri jelajah ini agar remaja sekarang menghargai irama keseniaan kita, kalau kita tak pertahankan siapa lagi nak buat kan,” katanya kepada KopiPlanet.com

Noraniza ditemui pada majlis sidang media Siri Jelajah Malai Solo di Kompleks Kraf, Kuala Lumpur semalam.

Program itu akan dimulakan dengan Sawo Matang Noraniza Idris Special Showcase (Matic, Kuala Lumpur pada 12 hingga 14 April 2019), Iktiraf Noraniza Idris In Concert Singapore (9 November 2019) dan diakhiri Malai Solo Noraniza Idris In Concert (2 hingga 4 April 2020).

Pelantun lagu hit Awallah Dondang ini berkata perancangan untuk mengadakan konsert sudah direncana sejak tahun lalu dan ia menelan kos sebanyak RM2 juta bagi keseluruhan konsert jelajah tersebut.

“Sepanjang 30 tahun karier saya, inilah baru pertama kali saya mengadakan konsert besar-besaran. Saya perlu ada kekuatan luar biasa sebab satu saat silap akan jejaskan keseluruhan show.

“Apabila sudah merancang kita perlu teruskan, setakat ini saya tidaklah terpengaruh dengan konsert artis seangkatan. Saya tak paksa diri pun,” katanya lagi.

Untuk persembahan Sawo Matang Noraniza Idris Special Showcase di Matic pada 12 hingga 14 April ini, ia akan melibatkan seramai 100 artis kebudayaan dengan lapan segmen transformasi etnik pelbagai kaum yang terdapat di Malaysia.

Tiket berharga RM99, RM119, RM139, RM169 dan RM189 boleh didapati menerusi Harithmai Production di talian 019-3391445, 018-8714305, 011-37700894 atau 018-3981810. – KopiPlanet.com

Air Mata Zizan Tumpah Saat Menonton ‘Saya Jual Ye Bang’

Pelakon Zizan Razak mengakui air matanya tumpah saat menonton super telemovie terbaharu lakonannya terbitan Astro First Eksklusif berjudul Saya Jual Ye Bang.

Menurut Zizan, super telemovie berkenaan telah berjaya membuatkan dia menangis tatkala menonton pengakhiran cerita berkenaan yang telah menunjukkan sisi matangnya dalam bidang lakonan.

“Saya ini jenis susah nak menangis bila tengok mana-mana drama atau filem, tetapi bila tengok Saya Jual Ye Bang air mata saya menitis juga tadi. Saya menangis sebab tersentuh dengan jalan ceritanya serta ia turut menampilkan sisi lain saya yang sebelum ini orang tak nampak.

“Super telemovie juga ini menyerlahkan sisi matang dan serius saya apabila membawakan watak seorang suami tidak dihiraukan isteri yang mengejar glamor serta lupa diri. Banyak bermain dengan emosi di sebalik genrenya komedi romantik,” katanya.

Zizan kepada KopiPlanet.com ketika ditemui pada majlis pratonton super telemovie Saya Jual Ye Bang yang berlangsung di GSC The Gardens, Kuala Lumpur semalam.

Selain Zizan, karya arahan Kabir Bhatia itu turut dibintangi Uqasha Senrose, Datuk AC Mizal, Nadiyah Shahab, Idris Khan, Vicha, Bell Ngasri, Ray Era dan Raianna.

Sementara itu, penerbit eksekutif Gayatri Su-lin Pillai berkata, pihaknya yakin Saya Jual Ye Bang mampu mencuit hati penonton di luar sana.

“Super telemovie yang berdurasi 100 minit ini merupakan adaptasi daripada filem Taiwan berjudul Ace Of Sales. Kami hanya mengambil sebanyak 50 peratus inspirasi daripada filem tersebut.

“Penggambaran pula mengambil masa selama 12 hari di sekitar Kuala Lumpur dan Selangor. Ia memberikan kelainan ia turut memaparkan realiti kehidupan pengacara Astro Go Shop yang dilakonkan oleh watak Uqasha,” katanya.

Ia mengisahkan tentang Rose (Uqasha) seorang pegawai pemasaran bercita-cita tinggi yang mempunyai seorang suami yang penyayang dan merendah diri iaitu Amin (Zizan) seorang mekanik.

Rose mula berubah selepas bergelar hos program Astro Go Shop sehingga hampir terpalit skandal dengan bosnya, Mr. Sam (Idris Khan).

Dapatkah rumah tangga mereka diselamatkan atau adakah Rose akan terus tenggelam dengan dunia yang penuh glamor yang menjadi impiannya selama ini?

Saya Jual Ye Bang bakal ditayangkan bermula 14 Mac ini menerusi saluran 480 dan Astro On Demand. – KopiPlanet.com

Uqasha Tak Tertekan Soal Kahwin, Mahu Lelaki Kuat Pegangan Agama

Pelakon Uqasha Senrose mengakui tidak berasa tertekan apabila sudah ramai bertanyakan bila gilirannya akan mendirikan rumah tangga selepas adiknya, Nelydia Senrose membuat pengumuman bakal berkahwin tidak lama lagi.

Menurut Uqasha atau nama lengkapnya, Nik Zaris Uqasha Nik Sen, 27, dia tidak mahu terburu-buru menamatkan zaman bujang semata-mata desakan orang sekeliling, sebaliknya ingin mencari bakal suami yang mampu membimbingnya pada masa akan datang.

“Saya tidak tertekan apabila ada yang bertanya bila pula giliran saya (untuk berkahwin). Lagipun saya tidak kisah kalau Nelydia kahwin dulu ssebab jodoh dia sudah sampai dan saya gembira untuk dia.

“Malah, saya tidak sangka pula video baling bunga semasa majlis ‘bridal shower’ Nelydia menjadi viral. Kisahnya, dalam ramai-ramai itu, saya seorang sahaja yang tiada pasangan lagi, jadi mereka sengaja beri ruang kepada saya untuk dapatkan jambangan bunga itu,” katanya kepada KopiPlanet.com

Uqasha ditemui pada majlis tayangan media Astro First Eksklusif, Saya Jual Ye Bang di GSC The Gardens, Kuala Lumpur semalam.

Pelakon kelahiran Kelantan itu juga mengatakan dia tidak kisah mengenai soal pangkat atau status bakal suaminya, asalkan si dia merupakan seorang yang memahami karier seninya selain seorang yang kuat pegangan agama.

“Sekarang saya dalam misi mencari calon yang sesuai, namun enggan terburu-buru sebab tidak mahu tersalah pilih. Saya juga tidak kisah mengenai status atau pangkat bakal suami asalkan dia sentiasa berusaha dalam kehidupan untuk memberikan yang terbaik.

“Saya juga kalau boleh nak lelaki yang kuat pegangan agama sebab saya percaya seseorang lelaki itu tugasnya adalah untuk membimbing isteri mereka ke jalan yang baik. Tak boleh juga kalau wanita sahaja yang ada pegangan agama, lelaki pun kena sama sebab dia yang akan mengemudi sesebuah keluarga,” ujarnya lagi.

Dalam perkembangan seni, Uqasha kini sedang sibuk menjalani penggambaran drama arahan Michael Ang berjudul Setelah Lafaznya Akad di Melaka. Menerusi naskhah itu, Uqasha bergandingan dengan Kamal Adli. – KopiPlanet.com

Individu Dakwa Nampak Aliff Aziz, Octovia Manrose Berpegangan Tangan?

Seorang individu mendakwa ternampak kelibat dua orang pelakon yang sedang terpalit kontroversi, Aliff Aziz dan Octovia Manrose di sebuah pasar raya di Kelana Jaya.

Menerusi status yang dimuat naik di Facebook, individu itu mengatakan kedua-duanya berjalan sambil berpegangan tangan.

“Saja nak cakap artis yang rumah tangga tengah nak runtuh tu ada kat Giant Kelana Jaya. Jalan-jalan pegang tangan lagi dengan si octopus tu,” ujarnya.

Biarpun tidak menulis nama sebenar nama artis berkenaan, namun ramai yang beranggapan ia ditujukan kepada kedua-dua pelakon berkenaan.

Sebelum ini, Aliff dan Octovia terpalit dengan kontroversi apabila isteri pelakon berkenaan, Bella Astillah mendedahkan kedua-duanya pergi ke kelab malam bersama pada pukul tiga pagi.

Malah, Octovia sendiri telah mengakui tentang perkara berkenaan dan sudah meminta maaf kepada isteri pelakon kelahiran Singapura itu.

Sementara itu, ketika ditanya sama ada dia sempat mengambil gambar kedua-dua pelakon berkenaan, individu itu mengatakan dia tidak sempat berbuat demikian.

“Hahahaha. Tak sempat tgkap gambo, benda depan mata. Tgkap gambo dpn2 nt kena saman pulak. Sis is tak tahan. Buat mcm xde apa2 yg berlaku je. Si sotong tu pulak kemain dh mtk maaf kat media kan. Rupanyaa lakonan semata2. Hahaha,” ujarnya. – KopiPlanet.com

 

Blue Kembalikan Nostalgia Lagu Hits Di Hadapan 3,000 Peminat

Kedatangan kumpulan dari United Kingdom, Blue ke Kuala Lumpur semalam ternyata meninggalkan memori manis buat peminat setia kumpulan boyband tersebut.

Sorakan 3,000 peminat menghangatkan lokasi konsert yang berlangsung di Dewan Wawasan, Menara PGRM Cheras, Kuala Lumpur.

Pentas dibuka tepat jam 8.30 malam dengan persembahan Opening Act daripada DJ Jakeman dan Kidd Santhe yang bersiaran selama satu jam.

Jakeman dan Kidd Santhe memainkan seleksi lagu-lagu hits artis popular Barat sezaman dengan Blue seperti Britney Spears, Backstreet Boys, The Hanson, Spice Girls dan N’Sync bagi menghangatkan lagi adrenalin peminat yang sudah tidak sabar menantikan aksi Lee Ryan, Duncan James, Simon Webbe dan Anthony Costa.

Tepat jam 9.30 malam, pentas digelapkan bagi menambahkan elemen kejutan sebelum keempat-empat jejaka itu tampil dengan lagu pembukaan, Sorry Seems To Be The Hardest Word.

Kerancakan konsert kemudian diteruskan dengan lagu Bubblin dan Fly By sebelum Simon menuturkan kata-kata penghargaan buat peminat yang turun pada persembahan mereka kali ini.

“Terima kasih kepada peminat di Malaysia. Kami sangat berbesar hati diberi sekali lagi kesempatan menghiburkan anda di sini.

“Sokongan tidak berbelah bahagi yang diberikan kalian sejak dahulu lagi merupakan sebab kami masih lagi berdiri di sini,” kata Simon.

Sorakan peminat terus bergema apabila mereka kemudiannya mempersembahkan lagu Too Close, If You Come Back dan Hurt Lovers.

Sebelum diteruskan dengan seleksi lagu-lagu popular mereka, Lee pula sempat berkongsi cerita mengenai Malaysia yang merupakan sebuah negara yang cukup dekat di hatinya.

“Kalau anda semua nak tahu, saya mencacah tatu pertama ketika berkunjung ke Malaysia beberapa tahun lalu.

“Anda semua merupakan peminat terbaik yang kami pernah ada. Terima kasih di atas sambutan mesra yang diberikan terhadap kami,” katanya.

Blue selepas itu tampil dengan baki daripada 17 lagu yang dinyanyikan mereka pada malam itu seperti Paradise, Flexin, Guilty, We’ve Got Tonight, Curtain Falls, Breathe Easy, One Love, Best In Me dan menutup persembahan dengan lagu yang memperkenalkan mereka di seluruh dunia iaitu All Rise.

Konsert Blue Live in KL ini dianjurkan KC & Friends dengan kerjasama Terry And The Cuz.

Antara selebriti tempatan yang turut berhibur pada konsert itu seperti Izara Aishah, Farah Nabilah dan Ezzaty Abdullah.

Kali terakhir Blue menghiburkan peminat di sini ialah pada tahun 2004.

Blue sebelum ini mengambil keputusan untuk merehatkan diri pada 2005 sebelum kembali mewarnai semula dunia hiburan pada 2011. – KopiPlanet.com

Karier Nyanyian Makin Sendu, Elly Mazlein Tumpu Pengacaraan & Lakonan

Ketika detik awal kemunculannya dalam bidang seni bermula pada tahun 1997, ternyata Elly Mazlein lebih dikenali ramai sebagai seorang penyanyi dan pernah melahirkan beberapa buah album.

Bagaimanapun, sekarang ini pemilik nama sebenar Sharifah Aida Mazlina Syed Hanafi itu lebih kerap tampil di kaca televisyen menerusi lakonan dan pengacaraan.

“Saya akui yang karier nyanyian saya sekarang ini agak sendu dan suam-suam kuku sahaja. Kini saya lebih banyak terbabit dalam dunia lakonan dann pengacaraan.

“Mungkin sudah ditentukan rezeki saya dalam nyanyian semakin berkurangan, tetapi ada rezeki lain yang telah saya peroleh sekarang. Asalkan saya masih lagi terus bertahan dalam industri hiburan,” jelasnya.

Menurut Elly, selain aktif berlakon, ternyata bidang pengacaraan juga sudah semakin sebati dalam dirinya dan banyak tawaran mengacara yang diterimanya.

Elly berkata, dia sendiri tidak menyangka akan terbabit secara lebih serius sebagai pengacara dan menganggap ia satu cabaran tersendiri buat dirinya.

“Sejak diberi peluang menjadi pengacara untuk Anugerah Skrin 2018, tawaran menjadi pengacara memang tidak henti-henti sehingga ada yang terpaksa saya tolak.

“Apa pun saya bersyukur dengan peluang yang diterima sekarang ini. Malah, saya juga tidak kisah dikritik dan menerima sebarang teguran untuk diperbaiki supaya lebih baik,” ujarnya. – KopiPlanet.com

Kredit Foto: Instagram Elly Mazlein

Along Cham Tidak Pernah Halang Zila Saeron Lawat Anak

Walaupun sudah tidak mempunyai ikatan sebagai pasangan suami isteri, namun pelakon dan pelawak Along Cham tidak pernah sesekali mempunyai niat untuk memisahkan kasih sayang antara anak tunggalnya, Ahmad Danial dengan bekas isterinya, Zila Saeron.

Along atau nama lengkapnya Muhammad Nizamudin Ahmad, 36, berkata selama ini dia tidak pernah menghalang Zila daripada menziarahi Daniel yang kini tinggal bersama Along dan keluarga di Johor.

“Saya dah lama maafkan dia dan di dalam hati ini pun tidak ada dendam langsung. Apatah lagi, dia ibu kepada anak saya.

“Syurga anak saya tetap di bawah tapak kaki ibunya. Jadi, kasih di antara anak dan ibu takkan terputus,” kata Along kepada KopiPlanet.com

Along ditemui pada majlis pelancaran filem Tiada Tajuk yang berlangsung di Kompleks Sogo, Kuala Lumpur baru-baru ini.

Filem arahan Mawi itu akan ditayangkan di pawagam bermula 4 April ini.

Menurut Along buat masa ini fokusnya adalah untuk memberikan pendidikan yang terbaik buat Danial selain enggan anaknya mengetahui kisah silam yang berlaku terhadap kedua ibu bapanya sebelum ini.

“Sekarang fokus saya memang untuk berikan pendidikan yang terbaik untuk dia. Saya mahu dia dapat bimbingan seimbang baik dari segi akademik dan juga agama.

“Sekarang Daniel bersekolah di sebuah madrasah di Johor dan kalau boleh saya memang tak nak dia tahu mengenai kisah silam saya dan bekas isteri, tetapi tengoklah sampai bila boleh sorok, lambat-laun dia pasti tahu juga,” ujarnya lagi.

Mengakui kini sedang berkawan rapat dengan seseorang, Along bagaimanapun berkata dia masih belum bersedia untuk melangkah ke fasa seterusnya.

“Anak saya boleh terima (pasangan baharu), cuma saya yang perlukan masa untuk yakin dengan diri sendiri supaya dapat jadi ketua keluarga yang baik.

“Bagi saya apa yang berlaku dulu (penceraian) tetap ada hikmahnya daripada Allah SWT dan saya pun tak sepenuhnya meletakkan salah pada dia seorang.

“Apa yang berlaku itu kerana kelemahan saya sebagai suami dia ketika itu dan ia kekurangan daripada kami berdua dalam perhubungan,” kata Along lagi.

Along dan Zila sah bercerai talak satu pada 29 Ogos 2016 selepas enam tahun hidup bersama.

Susulan penceraian itu, Along mendapat hak penjagaan kekal anak mereka, Ahmad Danial manakala, Zila diberi hak lawatan. – KopiPlanet.com