EventHiburan

Memasuki Usia Setahun, dBilique Anjur Program Uni Tour Bantu Golongan Belia

Menjangkau usia setahun, program digital dBilique kelolaaan dua bekas penyampai radio popular, Faizal Ismail dan Fara Fauzana akan memperkenalkan kandungan baharu yang bakal membuatkan penonton lebih teruja.

Salah seorang pengasas dBilique, Kartini Arifin berkata, ia merupakan tahun yang menggembirakan buat dirinya serta selesa dengan peranan selain ia memberi pendedahan baharu kepadanya.

“dBilique telah memperkenalkan slot utamanya seperti Artis Masuk Bilique, Masaklah Aku, Traveloque Destinasi Biliqu dan Biz Buddy Bilique yang mendapat tontonan tinggi.

“Selepas ini dBilique akan terus menggembangkan dan menawarkan kandungan serta bakat baharu,” katanya kepada KopiPlanet.com.

Dia berkata demikian ketika ditemui pada majlis sambutan dBilique Setahun yang diadakan di Taman Tun Dr Ismail, Damansara, baru-baru ini.

Sementara ulang tahun itu, Faizal dan Fara akan menganjurkan program dBilique Uni Tour 2019 yang memberi manfaat kepada golongan belia.

Menurut Faizal, program berkenaan adalah inisiatif untuk memberi inspirasi kepada para pemimpin masa depan serta berkongsi pengalaman dengan mereka.

“Amat menyedihkan apabila mengetahui bahawa generasi muda kini cenderung kepada masalah kemurungan. Walaupun ramai yang menyalahkan media dalam talian sebagai pencetus kepada masalah ini, namun kami percaya bahawa media dalam talian juga boleh menjadi platform yang berkesan untuk menyebarkan elemen positif dan sokongan kepada golongan ini.

“Kami mahu dBilique menjadi platform bagi para belia kita, bukan sahaja untuk mendapatkan sokongan malah untuk memberi sokongan mereka kepada yang memerlukan. Siber buli kini semakin hangat di kalangan belia dan ia amat membimbangkan. Oleh itu, kami ingin mengambil peluang ini untuk menunjukkan kepada para pemimpin muda kita bagaimana mereka boleh menggunakan media dalam talian dengan tujuan yang baik,” katanya.

Turut hadir pada majlis itu ialah Ziana Zain dan Datin Alyah yang menjadi tetamu pada episod khas d’Bilique pada malam tersebut.

dBilique Uni Tour 2019 menjelajah enam institusi pengajian tinggi terpilih iaitu di Politeknik Shah Alam yang berlangsung semalam, MMU Cyberjaya (25 Julai), UniKL (15 Ogos), Uniten Bangi (22 Ogos), UiTM Shah Alam (12 September) dan UPM Serdang (19 September). – KopiPlanet.com

Apakah reaksi anda?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button