• FOLLOW US

Pizza Hut Perkenal The Singing Pizza Pertama Di Malaysia

Pizza Hut Malaysia terus menerajui inovasi dengan memperkenalkan cara terbaharu untuk menikmati pizza, kali ini menerusi The Singing Pizza. Bukan hanya sekadar pizza, Pizza Hut mahu meningkatkan pengalaman rakyat Malaysia secara keseluruhannya dengan menyelitkan hiburan berteknologi tinggi ke dalam setiap hidangan.

The Singing Pizza bakal mengubah cara rakyat Malaysia menikmati pizza melalui penggunaan kotak pizza berinovasi yang turut bertindak sebagai kotak muzik. Penggemar makanan yang berasal dari Itali itu berpeluang merasai pengalaman unik ini daripada Pizza Hut mulai sekarang hingga bulan Disember ini.

Pengarah Eksekutif – CEO Restoran QSR Brands Holdings (M) Bhd, Merrill Pereyra berkata, “Strategi kami di Malaysia adalah untuk mengutamakan para pelanggan kami dengan memudahkan dan memberi pengalaman citarasa piza yang lebih baik menerusi inovasi berasaskan digital. Hari ini, dengan teknologi digital sekali lagi, kami mahu memedatkan pengalaman rakyat Malaysia untuk menyampai pengalaman yang lebih bermakna menerusi kempen berinovasi ini.

Ketua Pegawai Pemasaran Pizza Hut Malaysia, Jean Ler menambah, “Pengalaman Pizza Hut ini adalah untuk menggalakkan rakyat Malaysia untuk mengecapi hidup yang lebih bermakna dan penuh semangat. Muzik merupakan sebahagian besar daripada budaya rakyat Malaysia, oleh itu melalui Singing Pizza, kami menggabungkan dua budaya rakyat yang disayangi iaitu makanan dan muzik, menjadi satu pengalaman yang serba baharu. Kita perlu mengutamakan budaya berkenaan agar kita dapat menyatukan dan memberi inspirasi kepada semua rakyat Malaysia di dalam erti kata yang sebenar.”

Bagi merealisasikan The Singing Pizza, Pizza Hut telah bekerjasama dengan Universal Music bagi tujuan itu. The Singing Pizza menjadikan kotak piza biasa sebagai sebuah kotak muzik yang memainkan lagu daripada senarai lagu eksklusif dan didatangkan dengan pelbagai reka bentuk yang menarik! Senarai lagu The Singing Pizza terdiri daripada 200 lagu yang akan dikemaskini setiap dua minggu, termasuk lagu-lagu di dalam trend dan trek eksklusif yang belum lagi dilancarkan oleh artis-artis terkemuka tempatan seperti Fattah Amin, Fazura, Alvin Chong, Zaim, Shalma Eliana dan Aman Ra.

Para pelanggan Pizza Hut boleh merasai sendiri pengalaman “The Singing Pizza” menerusi https://www.pizzahut.com.my/the-singing-pizza, panggil 1-300-88-2525 untuk penghantaran atau kunjungi restoran Pizza Hut yang berdekatan. “The Singing Pizza” boleh didapati dalam bentuk:
● Kotak Piza: Kotak piza berkenaan disertakan dengan satu kod QR istimewa untuk diimbas oleh para pelanggan dan memainkan muzik eksklusif melalui telefon mudah alih setiap kali mereka membuat pesanan untuk bawa pulang atau penghantaran.
● Menu Muzik: Satu kod QR khas istimewa akan diletakkan di restoran Pizza Hut bagi membolehkan pelanggan yang makan di restoran menyimbas dan memainkan senarai lagu eksklusif sambil menikmati hidangan piza di situ.

Bukan setakat itu sahaja, tapi untuk menghangatkan lagi kempen berkenaan, para pelanggan juga berpeluang untuk menemui Shawn Mendes secara langsung dengan membuat pembelian “The Singing Pizza” di samping menerima baucar-baucar* piza menarik!

Untuk mendapatkan maklumat lanjut mengenai “The Singing Pizza” daripada Pizza Hut, sila layari https://www.pizzahut.com.my/the-singing-pizza. – KopiPlanet.com

Dapat Restu Keluarga, Elly Mungkin Naik Pelamin Tahun Depan

Selebriti bernama Elly Mazlein dilihat cukup terbuka bercerita mengenai teman istimewanya dan mendedahkan dia berkemungkinan bakal menamatkan zaman solo menjelang tahun depan.

Mengakui suka dengan nombor 2020, Elly juga melihat perancangan ke arah itu kerana melihatkan hubungan anak tunggalnya, Putri Sara Sefhia yang kini semakin rapat dengan kekasihnya yang dipanggil Papa oleh Sefhia.

“Kami ada berbincang ke arah itu, kalau boleh saya pun nak cepat sebab benda baikkan? Tapi mungkin ia boleh direalisasikan pada tahun 2020.

“Bagi saya, restu ibu bapa paling penting, semua orang pernah buat silap. Alhamdulillah kini saya lebih bahagia apabila bapa saya sendiri merestui untuk kami berkawan dan saling mengenali begitu juga dengan keluarganya di Kelantan,” katanya kepada KopiPlanet.com

Elly atau nama sebenarnya Sharifah Aida Mazlina Syed Hanafi, 39, ditemui pada majlis sidang media Kempen Ramadan Raya Media Prima 2019 di Hotel Sheraton, Petaling Jaya, baru-baru ini.

Menurut Elly, walaupun kekasihnya muda 10 tahun daripadanya, namun dia dapat melihat kematangan dalam diri lelaki tersebut malah merasakan dirinya lebih dihargai melihatkan kesungguhannya yang mahu menjaga Elly sekeluarga.

“Walaupun dia muda 10 tahun daripada saya tetapi sikap kematangan yang ditunjukkan membuatkan saya terpikat. Dia tunjuk betul-betul yang dia nak jaga saya dan keluarga dan dia ada ciri-ciri sebagai ketua keluarga.

“Malah dia dah bersedia untuk beli rumah, jadi saya rasa sangat bahagia dengan usaha yang cuba ditunjukkannya. Saya rasa sangat dihargai olehnya,” katanya lagi.

Elly sebelum ini pernah mendirikan rumah tangga dengan pengarah Azmi Hatta pada 9 November 2014 namun disahkan bercerai pada 2015. Hasil perkongsian hidup, mereka mempunyai seorang anak perempuan, Putri Sara Sefhia yang kini berusia tiga tahun. – KopiPlanet.com

Foto: Instagram Elly Mazlein

Awie ‘Cabar’ Peminat Datang Konsert Wings Pakai Baju Pendekar

Bersempena dengan Konsert Laksamana Metal 2019 Dua Generasi, Wings x Bunkface yang bakal dijayakan pada 4 Mei ini di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC), vokalis kumpulan Wings, Datuk Awie mencabar semua peminat agar hadir berpakaian seperti pendekar Melayu.

Menurut Awie, walaupun konsert ini berkonsepkan rock dan metal namun dia mahu menerapkan akar umbi orang Melayu dalam persembahan yang dijayakan mereka nanti. Selain Awie, Wings turut dianggotai Edrie, Eddie, Sham dan Black.

“Saya galakkan penonton pakai baju seperti pendekar Melayu untuk berhibur dengan kami. Ini bukan satu kemestian tapi saya nak tengok beranai ramai peminat Wings yang berani menggayakan imej tersebut sambil dihiburkan dengan muzik rock dan metal.

“Siapa yang hadir berpakaian paling cantik, kami ada sediakan hadiah untuk tujuan itu. Hadiah tidak boleh diumumkan lagi. Kena datang konsert dulu baharu tahu. Ini merupakan salah satu usaha kami untuk mencantikkan lagi konsert ini,” katanya kepada KopiPlanet.com ketika ditemui pada majlis sidang media Konsert Laksamana Metal 2019 Dua Generasi, Wings x Bunkface di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC), Kuala Lumpur semalam.

Awie selaku penganjur konsert menerusi syarikatnya, Awie Entertainment Sdn Bhd berkata Wings menjanjikan kelainan dalam konsert kali ini bagi menghargai sokongan peminat sejak mereka menceburkan diri dalam industri 34 tahun lalu.

“Tahun depan Wings dah 35 tahun, itu bukan suatu tempoh yang sekejap. Jadi, kami ingin hadiahkan sesuatu buat peminat yang setia menyokong. Antara kelainan yang kami janjikan ialah kami akan mainkan lagu Wings yang sebelum ini tidak pernah kami mainkan secara live.

“Untuk persediaan konsert kali ini kami sangat bekerja keras, kalau selalunya kami akan berlatih selama empat jam namun untuk konsert ini kami berlatih lebih daripada empat jam sehari bagi memastikan semuanya berjalan lancar kelak,” katanya.

Sementara itu, Bunface yang dianggotai Sam, Paan dan Youk berkata mereka cukup bangga apabila dipilih bersama-sama menjayakan persembahan dengan kumpulan legend yang juga merupakan idola mereka.

“Walaupun genre muzik kami berbeza tapi muzik itu luas. Kami sangat berbangga diberi kesempatan berada satu pentas dengan Wings. Kami akan buat kelainan dengan menyanyikan lagu Wings dan begitu juga Wings akan menyanyikan lagu kami.

“Kami dah tak sabar nak jayakan konsert ini jadi jemput datang beramai-ramai,” kata Sam mewakili rakan-rakannya.

Tiket konsert berharga RM150 dan RM450 (akses ke sesi soundcheck) boleh didapati dengan melayari laman Instagram @sayap2wings dan Facebook Sayap-sayap Wings atau hubungi hotline 019-7082871. – KopiPlanet.com

Hafiz Suip Bercium Dalam Muzik Video Kisah Cinta Kita?

Penyanyi Hafiz Suip yang dikenali sebagai Raja Lagu OST kini tampil dengan single terbaharunya yang berjudul, Kisah Cinta Kita.

Lagu berkenaan mula mendapat perhatian selepas ia dipilih sebagai lagu OST drama Dia Menantu Rahsia lakonan Ashraf Muslim dan Raysha Rizrose.

“Sudah tentu rata-rata peminat akan mempunyai terjemahan tersendiri untuk mendalami maksud sesebuah lagu itu.

“Apa yang kami cuba paparkan dalam muzik video rasmi Kisah Cinta Kita adalah penceritaan sebuah kisah cinta yang relevan dengan sesiapa pun,” kata Hafiz.

Single tersebut merupakan hasil gubahan komposer Ikhwan Fatanna dan Ayden Ali manakala liriknya nukilan produser terkenal, Datuk A. Aida. Kisah Cinta Kita merupakan single pertama Hafiz di bawah naungan syarikat rakaman Nova Music.

Tidak lengkap sesebuah lagu itu tidak disertakan sekali dengan muzik videonya. Berlanjutan daripada itu, penerbit Nova Music Sdn Bhd bakal melancarkan muzik video (MV) rasmi Kisah Cinta Kita yang diarahkan Khairul Hazwan.

Yang menariknya menerusi MV ini, Hafiz berani melakukan aksi daring bercumbu mesra dengan seorang wanita di tepian pantai Pulau Redang yang merupakan lokasi penggambaran bagi MV tersebut.

Nak tahu siapakah wanita tersebut sehinggakan Hafiz berani melakukan aksi sebegitu untuk tontonan umum, jangan lupa saksikan MV rasmi Kisah Cinta Kita yang akan dimuat naik menerusi saluran YouTube Nova Music Videos bermula jam 8 malam ini. – KopiPlanet.com

Azhan Rani Terima Ugutan Bunuh Gara-Gara Watak Ustaz Hamadi

Kebiasaannya bagi setiap filem atau drama, watak hero dan heroin sering mendapat perhatian daripada peminat namun ia berlainan sekali buat pelakon Azhan Rani, 43, yang telah menjadi bualan hangat peminat gara-gara watak antagonis, Ustaz Syed Hamadi yang dibawakannya menerusi drama rantaian Nur dan Nur 2.

Disebabkan keberkesanan watak yang dijayakannya itu, Azhan mendedahkan dia pernah menerima mesej berbaur ugutan bunuh daripada penonton menerusi laman sosialnya.

“Saya memang dah menjangkakan akan menerima kecaman menerusi watak Ustaz Hamadi dalam Nur 2 sebab musim pertama lagi, perkara itu sudah berlaku.

“Untuk kali ini watak Ustaz Hamadi diberi agak berlebihan oleh pengarah hingga membuatkan penonton benar-benar membenci watak tersebut sampaikan ada penonton yang mesej saya kata mahu membunuh saya.

“Tapi saya tak kisah pun sebab tahu dia bukan tujukan diri saya yang sebenar sebaliknya pada watak Ustaz Hamadi. Ia sekali gus memunjukkan watak yang saya bawakan berkesan kepada penonton,” kata Azhan kepada KopiPlanet.com ketika ditemui pada majlis sidang media Kempen Ramadan Raya Media Prima 2019 yang diadakan di Hotel Sheraton, Petaling Jaya, baru-baru ini.

Walaupun drama Nur dan Nur 2 menjadi fenomena, Azhan bagaimanapun secara peribadi tidak mahu drama itu dipanjangkan kepada Nur 3 atau pun diterbitkan dalam versi filem.

“Kalau boleh saya tak mahu drama ini berlarutan sehingga ke Nur 3 atau pun dibikin dalam versi filem. Sebab bagi saya bila mereka kata nak buat Nur 2 ini pun saya kata tak nak pada mulanya. Tapi disebabkan pengarah dah pujuk selain saya sendiri rindukan suasana bekerja dalam keluarga Nur itu yang buat saya terbuka hati untuk berlakon Nur 2.

“Kalau boleh biarlah drama Nur 2 berakhir di sini sahaja. Kita ‘move on’ sahaja dengan cerita yang baharu,” katanya lagi.

Selain Azhan, Nur 2 turut dijayakan Syafiq Kyle, Amyra Rosli, Norkhiriah, Azar Azmi dan Raja Atiq. Ia ditayangkan pada setiap Isnin hingga Khamis, jam 10 malam di TV3. – KopiPlanet.com

Kredit foto: Instagram Azhan Rani

“Saya Keguguran Bukan Sebab Stress Atau Tak Jaga Makan” – Nabila Huda

Pelakon Nabila Huda Suhaimi, 35, baru-baru ini ada berkongsikan khabar sedih mengenai dia keguguran seperti yang dipaparkannya menerusi laman sosial Instagram. Menerusi video itu, Nabila menunjukkan keterujaan anak tunggalnya, Keisha Laila yang teruja untuk menimang adik sebelum menerangkan di ruangan kapsyen bahawa dia telah mengalami keguguran.

Menurut Nabila dia menerima takdir yang telah ditentukan kepadanya dan melihat perkara itu ada hikmahnya yang tersendiri.

“Saya okay sahaja sebab saya hanya keguguran, takkan saya nak murung sentiasa. Kita boleh berusaha lagi, lainlah kalau saya dah menopaus itu lain ceritalah kan.

“Saya dah ‘let it go’ pasal perkara ini. Memanglah kalau boleh saya nak timang baby lagi tapi tiada rezeki. Masa dapat tahu saya mengandung, memang gembira sangat tapi Allah lebih tahu tentang perancangan-Nya,” luah Nabila.

Dia berkata kepada KopiPlanet.com ketika ditemui pada majlis sidang media kempen Ramadan Raya Media Prima 2019 yang berlangsung di Hotel Sheraton, Petaling Jaya semalam.

Pelakon drama Kamar Kamariah itu turut mendedahkan dia keguguran bukanlah disebabkan masalah tekanan ataupun tidak menjaga makan seperti mana yang didakwa sesetengah netizen.

“Pada saya, keguguran itu bukan salah wanita tersebut sebab stress ke apa. Kalau nak lekat, dalam keadaan stress pun kita boleh lekat kalau dah rezeki.

“Kalau nak diikutkan ketika saya mengandungkan Keisha dulu, keadaan saya pada ketika itu lagi stress. Lagi saya stress lagi dia lekat, macam itulah saya maksudkan stress bukan penyebab seseorang itu mengalami keguguran.

“Sebaliknya, saya kini hanya berfikiran positif dan saya pastinya boleh berbulan madu lagi dengan suami saya,” ujarnya berseloroh.

Nabila berkahwin dengan Mohd Izwan Johar pada 25 Disember 2015. Sebelum itu, Nabila terlebih dahulu mendirikan rumah tangga dengan Zaidy Zailani pada 2008 sebelum bercerai tiga tahun kemudian.

Hasil perkahwinan terdahulu, Nabila dikurniakan seorang cahaya mata perempuan, Keisha Laila yang kini berusia 10 tahun. – KopiPlanet.com

Jarang ‘Upload’ Gambar Teman Lelaki, Intan Najuwa Akui Sudah Berpisah

Teka-teki mengenai hubungan cinta pelakon Intan Najuwa akhirnya terjawab apabila aktres kecil molek itu mengakui sudah putus cinta dengan bekas kekasihnya sejak dua tahun lalu.

Sebelum ini, Intan dilihat terbuka berkongsikan gambar teman lelakinya sehinggakan peminat membuat telahan apabila dia kini jarang-jarang memuat naik gambar lelaki itu di Instagramnya.

“Saya akui sudah berpisah dengan bekas teman lelaki. Saya anggap tiada jodoh di antara kami dan kami putus bukan disebabkan wujudnya orang ketiga sebaliknya kerana kami sudah tidak sehaluan.

“Buat masa ini saya tidak tutup pintu hati saya, kalau ada yang mendekati, saya okay sahaja. Mungkin ini masa terbaik saya fokus dalam bidang lakonan,” kata Intan ketika ditemui pada majlis sidang media kempen Ramadan Raya Media Prima 2019 yang diadakan di Hotel Sheraton, Petaling Jaya semalam.

Belajar daripada episod kegagalan lalu, pelakon Kekasih Paksa Rela ini menyatakan dia enggan terlalu mendedahkan mengenai hubungan cintanya selepas ini.

“Saya rasa selepas ini saya lebih selesa untuk merahsiakan hubungan saya. Tidak seperti sebelum ini, saya banyak kongsi dengan peminat. Tetapi apa yang terjadi sebelum ini sebenarnya mematangkan saya.

“Sejak kembali single, saya tidak meletakkan apa-apa kriteria kepada mereka yang nak dekati saya, semuanya saya serahkan pada jodoh,” ujarnya lagi.

Nama Intan menjadi bualan sejak drama lakonannya bersama Remy Ishak iaitu Kekasih Paksa Rela menjadi fenomena ketika ditayangkan menerusi slot Akasia di TV3. – KopiPlanet.com

Lisa Pegang Takhta Bintang K-Pop Paling Ramai Pengikut Di IG

Sila ke tepi Chanyeol EXO! Kini takhta bintang K-Pop paling ramai pengikut di Instagram disandang ahli kumpulan Blackpink, Lisa!

Lisa kini mencatatkan jumlah pengikut seramai 17.5 juta dari seluruh dunia manakala Chanyeol ketinggalan satu juta pengikut daripada penyanyi wanita berasal dari Thailand itu.

Populariti Lisa naik mendadak bulan ini selepas Blackpink mengadakan persembahan di festival muzik Coachella 2019 dan konsert jelajah mereka di negara Uncle Sam itu.

Sementara itu, rakan sekumpulan Lisa, iaitu Jennie menduduki tangga kelima artis K-Pop paling ramai ‘followers’ manakala Rose dan Jisoo masing-masing berada di tempat kesembilan dan ke-10 dalam carta tersebut.

Top Ten Bintang K-Pop Paling Ramai Pengikut Di Instagram:

1. Lisa Blackpink dengan 17.5 juta pengikut

2. Chanyeol EXO dengan 17.4 juta pengikut

3. G Dragon Big Bang dengan 16.3 juta pengikut

4. Sehun dengan 15.9 juta pengikut

5. Jennie Blackpink dengan 15.1 juta pengikut

6. Baekhyun dengan 14.7 juta pengikut

7. Jackson dengan 13.3 juta pengikut

8. Taeyeon dengan 13.2 juta pengikut

9. Rose Blackpink dengan 13.2 juta pengikut

10. Jisoo Blackpink dengan 12.7 juta pengikut – KopiPlanet.com

Ismail Izzani Cabar Keluarkan Versi Penuh Video Lucah Didakwa Dirinya

Susulan kontroversi video lucah yang didakwa melibatkan dirinya, penyanyi Ismail Izzani mencabar pihak yang mendakwa mempunyai video lucah miripnya untuk tampil dan berkongsi klip video penuh berkenaan kepadanya.

Ismail berkata, dia sememangnya sangat teruja untuk menonton sendiri video yang dikatakan telah tular sejak sebulan yang lalu.

“Saya secara peribadi telah meminta individu berkenaan berkongsi video penuh tersebut kepada saya. Saya sendiri teruja untuk melihat aksi ‘Ismail Izzani’ dalam video itu kerana selama ini saya cuma tahu yang ditularkan hanyalah paparan skrin video berkenaan.

” Namun sehingga ke hari ini dia tidak membalas permintaan saya. Saya tidak tahu apa niat dia dan merasakan kewujudan video itu sebagai lucu,” katanya.

Ismail berkata demikian ketika ditemui pada majlis sidang media Kempen Ramadan Rangkaian Media Prima yang berlangsung di Hotel Sheraton, Petaling Jaya hari ini.

Anak kepada penyanyi era 80-an, Datin Suliza Salam ini bagaimanapun tidak bercadang mengambil tindakan undang-undang, sebaliknya Ismail merasakan tindakan individu tersebut sebagai sesuatu yang melucukan.

“Saya tak ambil tindakan berat sebab orang tahu ia tak betul. Bagi saya, peminat dan orang luar boleh beza sendiri dan ia bukan masalah besar buat saya. Zaman sekarang apa saja boleh jadi (fitnah),” katanya lagi.

Pelantun lagu Bidadari itu juga menegaskan dia tidak memiliki jam seperti yang dipakai lelaki mirip dirinya dalam video yang tular itu. – KopiPlanet.com

Waris Buang Ego, Lebih Terbuka Berduet Dengan Penyanyi Baharu

Penyanyi Waris atau nama sebenarnya, Muzammil Alias, 30, berkata sejak bergelar bapa dia kini telah membuang egonya dan lebih terbuka untuk bekerja dengan mana-mana penyanyi terutama mereka yang masih baharu dalam industri hiburan.

Menurutnya, sebelum ini dia lebih cerewet untuk menjalankan kolaborasi dengan mana-mana penyanyi namun semuanya berubah seiring dengan kematangannya dalam bidang seni.

“Semenjak sudah menjadi ayah ini, saya rasa lain. Sejujurnya sebelum ini saya seorang yang sangat cerewet dalam memilih penyanyi untuk berkolaborasi dalam sebuah lagu terutama penyanyi yang masih baharu dalam industri.

“Tapi sekarang, saya buang ego dan mahu lebih terbuka untuk bekerjasama dengan mana-mana artis asalkan muzik yang dibawa itu kena dengan cita rasa saya,” katanya kepada KopiPlanet.com

Waris ditemui pada majlis pelancaran single dan video muzik lagu berjudul Deru kolaborasinya bersama Xpose Band yang berlangsung di Red Box, The Gardens Mall, Kuala Lumpur semalam.

Menurut Waris dia teruja dengan kolaborasi yang dijalankan bersama band tersebut kerana sudah lama mengimpikan untuk bekerjasama dengan penyanyi yang membawakan muzik bergenre rock.

Deru merupakan lagu hasil ciptaan Eppy Xpose Band sementara liriknya merupakan nukilan Waris sendiri. Ia diterbitkan oleh Suria Records dan Mixology Music.

Single berkenaan sudah boleh dimuat naik menerusi semua aplikasi penstriman muzik mulai semalam. – KopiPlanet.com6