Cerita ArtisHiburan

Faizal Ismail Luah Susah Nak Tambah Nilai ‘TnG’ Dekat Tol

Bekas penyampai radio popular, Faizal Ismail atau lebih dikenali dengan nama komersialnya, FBI baru-baru ini ada memuat naik satu status di laman Facebooknya.

Dalam status itu, FBI memperkatakan tentang masalah untuk membuat tambah nilai kad Touch ‘n Go di laluan tol kerana kebanyakannya sentiasa tutup dan tidak beroperasi.

Menurutnya, berpadanan dengan bayaran tol 100 peratus menggunakan sistem elektronik, ia juga sepatutnya lebih cekap dalam mengendalikan kaunter tambah nilai kad setiap pengguna lebuh raya.

“Laksanakan bayaran tol 100% elektronik. Tapi bila nak tambah nilai asyik TUTUP. Buka ikut waktu tertentu. Pengguna pulak perlu pastikan tak masuk highway masa kaunter tambah nilai tutup. Alasannya kat luar pun ada ejen-ejen top up.

“Jadi pengguna juga kena cari stesen minyak, kedai-kedai 24 jam yang selalu juga tiba-tiba OFFLINE.. haha. Kalau tak bersedia JANGAN buat.

“Bila nak buat, kena pastikan 24 jam beroperasi tambah nilai. TIADA alasan. Tenaga kerja dah kurang. Tak pun gantikan dengan kiosk macam kat Jejantas Sungai Buloh. Habis cerita. Ini tak, dah la bukan 24 jam. Bila buka lorong, satu je yang buka. Nak tambah nilai kena TAMBAH lagi masa. Sekian,” tulis personaliti berusia 42 tahun itu.

Pendapat yang ditinggalkan FBI itu nampaknya dipersetujui sesetengah netizen yang turut berkongsikan pengalaman mereka yang pernah berhadapan dengan situasi serupa.

Antaranya, Siti Farhana Samsudin menulis, “Setuju sangat. I ni dah la tiap-tiap pagi kerja lalu to. Kita penat beratur panjang lepas scan ada baki boleh cashier tu kata kalau nak topup di kiosk ye adik. Hadoooo. Aku pun terima kasih and blah pasang radio kuat-kuat sebab geram. Hahaha.”

Hazli Hussin pula berkata, “Kalau dah laksanakan gunakan Touch n Go, jangan susahkan pemandu yang lalu kalau tak cukup duit. Kebanyakan satu kaunter je untuk tambah nilai, kereta dah banyak kena beratur panjang. Kita pun ada hall jadi menyusahkan apa kata semua kaunter yang ada boleh untuk tambah nilai kalau tak cukup. Itu yang betul. Minta kaji semula supaya semua kaunter tol yang ada boleh tambah nilai baru tak menyusahkan pengguna.” – KopiPlanet.com

Apakah reaksi anda?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button