• FOLLOW US
Rancangan TV, TV

I Can See Your Voice Malaysia Kini Kembali Untuk Musim Kedua

Setelah mendapat sambutan yang sangat menggalakkan pada musim lalu, rancangan realiti tv I Can See Your Voice Malaysia (ICSYVMY) kini telah kembali untuk musim yang kedua.

Ketua Pegawai Eksekutif Rangkaian Televisyen Media Prima Berhad, Johan Ishak berkata, ICSYVMY menjadi bualan dan juga trending di platform digital menerusi Youtube pada musim pertama.

“Kami mendapat maklum balas yang memberangsangkan daripada penonton setia apabila program ICSYVMY musim pertama disiarkan.

“Program sebegini dilihat memberi peluang kepada mereka yang berminat dalam bidang nyanyian tetapi tidak mempunyai pengalaman mengekspreskan impian mereka menyanyi dalam program sebegini,” katanya.

Menurutnya, walaupun tidak mempunyai bakat dalam nyanyian ianya bukan satu penghalang kepada mereka kerana apa yang paling penting adalah keyakinan dan kemampuan diri.

“Menarik dan uniknya program ini adalah kreativiti setiap peserta yang perlu bijak untuk memperdayakan para penonton dengan lakonan mereka ketika menyampaikan lagu-lagu terpilih untuk terus kekal di atas pentas ICSYVMY2,” jelasnya.

Buat julung kali ICSYVMY musim kedua akan dihoskan oleh dua pengacara Shuk Sahar dan Sean LJE. Manakala tugas sebagai ‘penyiasat tetap’ pula masih lagi digalas oleh Jihan Muse, Mark Adam dan Seelan Paul sama seperti musim pertama.

Selain tiga penyiasat tetap ini, mereka turut ditemani oleh dua lagi orang penyiasat jemputan untuk membantu artis jemputan mengenal pasti siapakah sebenarnya penyamar bersuara sumbang dalam kalangan penyanyi-penyanyi misteri ini.

ICSYVMY yang mengambil konsep dan format program asal dari Korea Selatan oleh CJ ENM itu akan disiarkan bermula pada 23 Jun ini pada setiap Ahad, jam 9 hingga 10.30 malam di TV3 sepanjang 13 minggu. – KopiPlanet.com

Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Send this to a friend