Rancangan TVTV

Identiti Terbongkar, Ebby Saiful Di Sebalik Kostum Rimau Dalam The Masked Singer Malaysia

Minggu kedua The Masked Singer Malaysia yang berlangsung pada Jumaat lalu menyaksikan identiti selebriti di sebalik kostum Rimau didedahkan.

Ternyata juri serta audiens rata-rata tidak menyangka bahawa pelakon, penyanyi, komposer, pemuzik dan pengarah drama TV yang popular Malaysia dan Singapura pada era 1980-an, Ebby Saiful adalah penyanyi misteri itu!

Pada minggu kedua, tiga selebriti iaitu kostum ABC, Musang King dan Rimau terpaksa akur dengan pemarkahan juri yang meletakkan mereka di ‘bottom three’ pada minggu kedua.

Bagaimanapun, dengan markah terendah sebanyak 69 peratus, Ebby Saiful yang mendendangkan lagu I Want You To Love Me oleh Alif Satar tersingkir dari program nyanyian anjuran Astro Warna itu dan mendedahkan identitinya kepada para juri dan audiens.

Ebby Saiful sebelum ini begitu dikenali menerusi filem-filem hebat di sekitar tahun 80an dan 90an seperti Ali Setan, Marah-Marah Sayang, Hantu Siang, Suara Kekasih dan Sumpahan Mahsuri. 

Setiap minggu, 12 selebriti membuat persembahan yang dinilai 100% oleh juri-juri tetap, Datuk Aznil Haji Nawawi, Michael Ang, Raja Azura, Zizan Razak, Ella Aminuddin, Remy Ishak, Nabila Huda, Ramona Zam Zam, dan Angah SINAR.

Program yang dihoskan oleh pengacara tersohor Datuk AC Mizal itu menyaksikan hanya kemahiran vokal dan sisi kreativiti yang dipertaruhkan kerana kesemua peserta mengenakan kostum dari kepala hingga ke kaki.

Kini, tinggal 10 sahaja lagi selebriti di sebalik topeng – Musang King, Orang Utan, Rajah Brooke, Wau, ABC, Enggang, Ayam Jantan, Reno, Rafflesia dan Bunga Raya – yang akan berentap demi gelaran juara pertama The Masked Singer Malaysia!

Siapakah mereka? Saksikan program penuh kejutan ini di saluran Astro Warna (CH127) dan Warna HD (CH107) pada setiap Jumaat, jam 9 malam. Program ini juga boleh distrim secara eksklusif melalui aplikasi Astro GO dan kemudahan on demand untuk pilihan yang lebih fleksibel. – KopiPlanet.com

Apakah reaksi anda?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button