Cerita ArtisHiburan

Janna Nick Takut Nak Shooting Selagi Covid-19 Belum Reda

Pelakon Janna Nick melahirkan kebimbangan untuk meneruskan penggambaran lebih-lebih lagi di kala bilangan kes Covid-19 makin meningkat dari hari ke hari sejak kebelakangan ini.

Di laman Twitternya, Janna atau nama sebenar, Nurul Jannah Muner, 25, menyatakan dia tidak mahu menjadi penyebar atau yang dijangkiti Covid-19.

“Takutlah nak shooting. I don’t want to be a spreader or get infected by Covid-19 (Saya tidak mahu jadi penyebar atau orang yang dijangkiti Covid-19),” tulisnya.

Luahan yang ditulis Janna itu mendapat pelbagai respons daripada peminat yang mana ada yang menyokongnya dan ada juga yang berpendapat sebaliknya.

Rabu lalu, Perbadanan Kemajuan Filem Nasional Malaysia (Finas) telah memperkenalkan insentif Saringan Prihatin kepada syarikat produksi yang melakukan ujian swab Covid-19.

Ia bagi membolehkan syarikat produksi membuat tuntutan caj ujian sariangan ke atas pelakon dan kru yang menjalani penggambarna sepanjang tempoh Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB).

Kerajaan sebelum ini mengumumkan tiga negeri iaitu, Selangor, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur dan Putrajaya diletakkan di bawah PKPB dari 14 Oktober hingga 27 Oktober ini bagi mencegah penularan Covid-19. – KopiPlanet.com

Apakah reaksi anda?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button