TelefilemTV

Mamat Khalid Mohon Penonton Tidak Tonton 17 Puasa Secara Haram

Pengarah terkenal Mamat Khalid menyatakan super telemovie terbaharu arahannya berjudul 17 Puasa yang kini ditayangkan di Astro First Eksklusif sudah dimuat naik secara haram di Internet.

Mamat Khalid berkata, dia mula menyedari perkara tersebut pada pagi tadi terhadap tindakan oleh pihak yang tidak bertanggungjawab menyebarkan pautannya telemovie berkenaan di Facebook.

“Supertele #17puasa ni kami usahakan dengan modal yang dikumpul bersama-sama keluarga dan sahabat taulan abang. Masing-masing cip in utk mencukupkan bajet bagi abang berkarya. Selepas keluar hospital masa tu semangat abang untuk turun mengarah amat tinggi dan mereka tau ini adalah satu terapi bagi abang mengembalikan semangat dan kesihatan diri yang semakin hari semakin nipis nafasnya.

“Cuma pagi ini sudah mula menular pautan muat turun drama 17 Puasa ini di Facebook atas usaha mereka yang ingin berkongsi tonton tanpa bayaran kerana dalam pandangan mereka ianya amat kecil dan remeh untuk difikirkan implikasinya kepada abang,” luahnya menerusi Facebook miliknya.

Pada masa sama, pengarah berkenaan juga meminta supaya penonton tidak menontonnya secara haram memandangkan pelaburan yang telah dibuat untuk menghasilkan supertelemovie tersebut.

“Jangan la. Abang dapat cuma rm0.50 sekali subscription setelah ditolak kongsi bersama station serta modal pelaburan sahabat taulan.

“Seniman biasa menangis lagi mengenangkan tiada yang sanggup melabur dalam karya abang lagi jika setiap kali dicetak rompak dan dimuatturun percuma dgn penuh rasa tidak bersalah,” ujarnya.

17 Puasa mengisahkan tentang sekumpulan penduduk kampung atau dipanggil geng plastik hitam yang gemar ponteng puasa dan menyembunyikan kegiatan mereka daripada pengetahuan keluarga masing-masing.

Antara barisan pelakon yang membintangi supertelemovie berkenaan seperti Aziz M. Osman, Bell Ngasri, Sharwani Hamad Hadi, TJ Isa, Jue Aziz, Amran Kasaruddin, Dewa Sapri, Ziema Din dan Rashid Mohd. – KopiPlanet.com

Apakah reaksi anda?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button