• FOLLOW US
Hiburan, Rancangan TV

Muzikal Lawak Superstar Pamer Sisi Lawak Pelakon, Penyanyi

Membawakan kelainan, program terbaharu Astro Warna iaitu Muzikal Lawak Superstar (MLS) bakal membawa penonton menjelajah sisi komedi pelakon dan penyanyi yang turut mengambil bahagian.

Bakal bersiaran Jumaat ini pada jam 9 malam di saluran Astro Warna (132), Warna HD (124), MLS menggandingkan 14 kumpulan yang terdiri daripada barisan pelawak bersama selebriti pilihan mereka. Antara yang mengambil bahagian ialah Azmi vokalis kumpulan Caliph Buskers, Tomok, Elly Mazlein, Leez Rosli, Khir Rahman dan Ain Edruce.

Pengurus Saluran Astro Warna, Norzeha Mohd Salleh berkata, “Didorong oleh sokongan hebat dan kepercayaan yang diberi penonton terhadap program-program komedi saban tahun, Astro Warna selaku saluran komedi pertama di Malaysia begitu teruja membawakan program-program segar lagi menghiburkan untuk tontonan semua.”

“Idea MLS dizahirkan selepas melihat keterujaan dan respon positif yang ditunjukkan penonton setiap kali minggu tema Muzikal dalam program Maharaja Lawak Mega, kami yakin format sebegini mampu memenangi hati peminat saluran ini,” katanya kepada KopiPlanet.com ketika ditemui pada majlis pelancaran Muzikal Lawak Superstar di Hard Rock Cafe, Kuala Lumpur baru-baru ini.

Persembahan peserta akan diadili oleh tiga juri profesional iaitu Datuk Awie, Altimet dan Nora Danish manakala rancangan ini akan dihoskan pasangan pengacara, Nabil Ahmad dan Nabila Huda.

Markah peserta terdiri daripada 50 peratus daripada juri manakala selebihnya daripada undian penonton menerusi SMS.

Juara MLS bagkal membawa pulang wang tunai berjumlah RM150,000 dan sebuah trofi, naib juara (RM75,000 beserta trofi) dan tempat ketiga (RM25,000 dan trofi). – KopiPlanet.com

Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Send this to a friend