FilemTerkini

Sambutan Hangat… Pengarah Sahkan Bakal Hasilkan Sambungan Filem Pusaka

Berdasarkan sambutan hangat yang diterima daripada penonton, filem bergenre seram terbitan Astro Shaw iaitu Pusaka akan mempunyai kesinambungan.

Perkara tersebut disahkan sendiri oleh pengarahnya, Razaisyam Rasyid yang menyatakan memang sudah ada perancangan untuk menghasilkan sekuel filem berkenaan.

“Apa yang boleh saya katakan filem Pusaka akan ada sambungan. Persetujuan secara verbal bersama pihak penebit juga sudah dibuat dan kini ia masih dalam proses pembangunan skrip.

“Untuk jalan ceritanya pula, ia adalah kesinambungan kepada filem yang pertama dan mungkin akan mengekalkan sebahagian besar pelakon asal,” ujarnya.

Razaisyam berkata demikian ketika ditemui semasa majlis pratonton drama berjudul Sembilan yang berlangsung di MBO The Starling Mall semalam.

Berkenaan sambutan hangat dengan kutipan sebanyak RM13 juta yang diraih, Razaisyam sendiri mengakui agak terkejut dengan penerimaan penonton.

Ujarnya, pendekatan berbeza yang dilakukan untuk filem berkenaan dilihat antara menjadi faktor utama Pusaka dapat menarik minat penonton ke pawagam.

“Untuk filem ini ia agak berbeza dengan filem-filem seram lain apabila saya menggabungkan elemen seram dan penyiasatan bagi menghasilkan sebuah jalan cerita yang menarik.

“Bagaimanapun, saya juga tidak menafikan populariti barisan pelakon utama dalam filem Pusaka juga turut memainkan peranan yang penting,” ujarnya. – KopiPlanet.com

Apakah reaksi anda?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button