• FOLLOW US
Rancangan TV, TV

‘Sempurna Seadanya’ Melatari Kempen Ramadan & Raya Astro 2019

Sempena dengan kehadiran bulan Ramadan yang mulia ini, saluran Astro tampi dengan pelbagai pengisian menarik menerusi seleksi program hebat di televisyen, radio, ruangan digital dan penganjuran aktiviti lapangan.

Mengangkat tema ‘Sempurna Seadanya’, tema berkenaan dipilih berlandaskan lima teras utama iaitu Keredaan, Kasih Sayang, Kebahagiaan, Kesyukuran dan Jalinan Persaudaraan.

Bagi saluran televisyen, terdapat sebanyak 75 program menarik yang menanti penonton dengan kesemuanya program-program baharu yang dihasilkan untuk sambutan Ramadan kali ini.

Menariknya, ia merangkumi jumlah keseluruhan durasi tayangan selama 267 jam, yang mana 54 peratus lebih tinggi berbanding pada tahun lalu.

Program-program tersebut merangkumi keagamaan, telefilem, dokumentari, drama bersiri, sketsa, animasi, komedi dan rancangan khas seperti variasi, travelog dan bual bicara.

Antara program menarik yang disajikan kepada penonton seperti drama bersiri Curi-Curi Cinta dan Imaan dengan menampilkan barisan pelakon hebat tanah air.

Selain itu, program yang turut menjadi tumpuan penonton juga adalah seperti Resipi Mak Esah, Michael Ang’s Halal Kitchen, Sepahtu Reunion Al-Puasa 2019, Ustaz Evo (S2), Sembang Sisters dan pelbagai lagi.

Bagi platform radio pula, ia akan bermula sekitar pada pukul 4 pagi di keempat-empat stesen radio seperti Era, Sinar, Gegar dan Zayan bermula pada 6 hingga 31 Mei 2019.

Bagi stesen Era, ia menampilkan program Soq Sahur yang dikendalikan oleh Radin, Zayan Sahoor pula dihoskan oleh Raqib, manakala Teman Sahur SINAR dikendalikan oleh Pink dan Saing Sahur Gegar pula dihoskan Ewan.

Tidak ketinggalan juga bagi platform digital seperti Gempak, Rojak Daily, Behind The Wheel dan Drebar yang turut menyajikan program-program menarik.

Misalnya, platform Gempak bakal menyiarkan siri mini penuh pengajaran iaitu Celup yang diarahkan oleh Michael Ang serta program lain seperti Iftar Ala King, Sah To Share 2.0 dan Gema Azan.

Untuk platform Rojak Daily pula akan menyiarkan segmen video Snaps Dan Hitlist yang membawa pembaca ke beberapa lokasi Ramadan di sekitar Lembah Klang.

Istimewanya, Astro menerusi program kesetiaan pelanggan ‘Astro Rewards’ akan menaja lima pasangan bertuah untuk menunaikan ibadah umrah.

Bermula pada 1 Mei hingga 31 Julai 2019, dengan hanya menjawab satu soalan mudah, pelanggan Astro berpeluang memenangi Pakej Umrah & Ziarah eksklusif bernilai sehingga RM100,000. – KopiPlanet.com

Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Send this to a friend