Cerita ArtisHiburan

Syafie Naswip Akui Tidak Serik Jalin Hubungan Cinta Dengan Artis

Pelakon Syafie Naswip mengakui dia sudah melupakan hal kontroversi yang menimpa dirinya dengan bekas tunang, aktres Aishah Azman yang hangat diperkatakan tahun lalu.

Menurut Syafie, 28, dia sudah menutup buku tentang kisah lalu dan mahu melangkah ke hadapan agar kerjayanya berkembang maju. Syafie sebelum ini dikatakan memukul Aishah namun pihak mahkamah telah mengugurkan kes tersebut selepas tiada sebarang tindakan lanjut yang diambil terhadap Syafie berhubung dakwaan tersebut.

“Kalau tanya saya ketika di awal-awal kontroversi, memang saya ada rasa trauma sedikit dengan apa yang berlaku tapi sekarang saya dah okay. Saya tiada rasa marah lagi terhadap apa yang berlaku.

“Kalau saya berjumpa dia (Aishah) di luar, rasanya saya tiada masalah untuk bertegur dengan dia sebab benda dah lepas. Kontroversi itu beri pengajaran agar saya jadi lebih matang dan betulkan diri saya dahulu,” katanya kepada KopiPlanet.com ketika ditemui pada majlis pelancaran koleksi jubah dan telekung Munawwareen 2020 yang berlangsung di St. Mary Place, Kuala Lumpur semalam.

Ketika ditanya mengenai statusnya sekarang, pelakon yang terkenal dengan filem Mukhsin itu berkata dia masih solo dan lebih selesa berkawan dengan sesiapa sahaja buat masa sekarang.

“Setakat ini tiada yang mendekati dan bukan saya tidak terbuka hati (untuk bercinta lagi) tapi saya ‘just go with the flow’. Sekarang saya berkawan sahaja dengan semua orang.

“Saya tidak serik sekiranya ditakdirkan bercinta lagi dengan orang dalam industri. Tak semestinya kalau saya bercinta dengan orang biasa, saya tidak kena macam dulu. Perkara itu semua adalah cabaran buat setiap pasangan bercinta.

“Hidup kita ini ada pasang surutnya dan ia adalah perkara normal sebab setiap orang ada ujian dalam kehidupan mereka.

“Untuk tahun ini, saya nak kisah kerjaya saya lebih menonjol dan diberi perhatian daripada kisah peribadi. Selain itu, saya juga ingin menunaikan impian untuk membawa ibu bapa menunaikan umrah,” ujarnya lagi.

Sementara itu, koleksi Munawwarreen 2020 telah memperkenalkan seleksi jubah dan telekung yang diperbuat daripada kain kapas berkualiti tinggi yang mampu memberikan keselesaan buat pemakainya.

Pengasasnya, Hajah Aliza Abu Bakar, berkata kehadiran Munawwareen di pasaran adalah untuk menyemarakkan lagi industri fesyen muslimah di negara ini dan pada masa yang sama menggembangkan lagi bakat dan rangkaian perniagaan di kalangan wanita moden Malaysia.

Koleksi Munawwareen 2020 boleh didapati dengan berkunjung ke butiknya di Wangsa Maju atau layari laman web www.munawwareen.com.my. – KopiPlanet.com

Apakah reaksi anda?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button