• FOLLOW US

‘Fara Salleh’ Buat Laporan Polis, Dakwa Dirinya Telah Difitnah

Setelah pendedahan demi pendedahan yang dibuat mengenai kisah perhubungannya dengan pelawak dan penyampai radio Shuk Sahar, akhirnya wanita yang dikenali sebagai ‘Fara Salleh’ membuat laporan polis.

Menerusi perkongsian di Instagram @fztys_, wanita berkenaan telah didakwa bahawa dirinya telah difitnah menerusi pendedahan di Twitter.

“Seorang artis (pelakon) memberitahu bahawa ada pihak media menyebarkan fitnah di antara saya dan Shukri dan fitnah tersebut adalah mengatakan bahawa saya dan Shukri mempunyai hubungan sulit.

“Yang mereka-rekakan cerita tersebut adalah bermula dari Twitter @tylrtaylorGirll yang memulakan gosip tersebut,” ujarnya menerusi laporan berkenaan.

Menurutnya lagi, semua perkara tersebut adalah tidak benar dan dirinya telah difitnah serta menyatakan gambar yang telah tersebar di media sosial adalah gambar lama.

> Baca: Kecik Dedah Pernah Tinggal Serumah, Kerap Dipukul Fara Salleh

Sebelum ini, seorang individu telah membuat pendedahan tentang hubungan antara wanita itu dengan Shuk yang sudah berkahwin dan mempunyai dua orang cahaya mata.

Lebih menarik lagi, bekas vokalis kumpulan Hyper Act iaitu Kecik juga mendedahkan bahawa dia pernah menjalinkan hubungan dengan wanita berkenaan dan pernah dimasukkan ke lokap kerana didakwa mencederakannya. – KopiPlanet.com

Kecik Dedah Pernah Tinggal Serumah, Kerap Dipukul Fara Salleh

Selepas kecoh mengenai pendedahan hubungan Shuk Sahar dengan seorang wanita bernama Fara Salleh, kini Kecik yang juga bekas vokalis Hyper Act turut membuat pendedahan.

Menerusi Twitter miliknya, Kecik mengakui pernah tinggal serumah dengan Fara, malah mendedahkan kerap dipukul wanita itu ketika mereka tinggal bersama.

“Kisah dia camni… aku selalu kena pukul dalam rumah dulu… memang salah oku stay berdua dengan dia… tapi jahil time tu kan.. so aku stay dalam masa setahun 3 kali pindah… First aku stay kondo banjaria court dengan budak-budak Hyper Act.

“Pastu aku kenal dia… dia ajak stay sekali… so aku pun ok ajee… bak kata orang rezeki gais hahaha. Ya Allah jahilnya aku time tu,” luahnya.

> Baca: Individu Dedah Shuk Sahar Ada Hubungan Dengan Wanita Lain?

Menurut Kecik, dia dah Fara tinggal di Manjalara dan kemudian wanita berkenaan dibuang kerja sehingga dia terpaksa menyara kehidupan mereka.

Bagaimanapun, dia menjelaskan Fara telah memfitnahnya dengan anggota Hyper Act sehingga mereka percaya dirinya seorang yang jahat.

> Baca: ‘Fara Salleh’ Buat Laporan Polis, Dakwa Dirinya Telah Difitnah

> Baca: Terlibat Kes Ganti Rugi, Nelydia Bersyukur Masih Dapat Jadi Duta Produk

“Dia laga-laga kan Ali dengan orang-orang yang terlibat dengan Hyper Act. Yes dia berjaya akhirnya. Aku kena buang.. pastu aku masuk lokap 7 hari atas dakwaan aku pukul dia setiap hari.

“So korang boleh agak kan setiap hari aku jadi mangsa pukul dia dekat rumah sebab aku dapat rakam banyak video,” dedahnya.

Jelasnya, dia menganggap pendedahan yang dibuat ini ternyata berbaloi kerana dia mengambil masa yang agak lama untuk mengembalikan kepercayaan orang. – KopiPlanet.com

Individu Dedah Shuk Sahar Ada Hubungan Dengan Wanita Lain?

Seorang pengguna Twitter yang menggunakan nama @laudyaTaylor mendedahkan mengenai pelawak dan penyampai radio Shuk Sahar yang mempunyai hubungan dengan wanita lain yang dikenali dengan nama Fara Salleh.

Menurusi pendedahan itu lagi, isteri Syuk iaitu Rossalennah Natassyiah Asshaferah atau mesra disapa Sera itu juga dikatakan mengetahui hubungan tersebut.

“I berani post semua ni kerna i tauu wife shuk tu baik org nyaa. YESSS. Dia terlalu baik untuk dianiaya. knp org baik mesti dipijak hatinya? apaa kehadiran nyaa bawa beban kpd mu? Dia ibu kepada anak anak mu.. Dia isteri kamu.. Kamu BETINA, ndaa mau ka kau punya bahgia sendiri?

“Kenapa mesti pecah belah rumah tangga org? kenapa mesti milik org juga yg ko mau? apa didikan kluarga mu ? Itu kahh bole buat keluarga mu bangga? sedarlahh. Jangann rampas bahgia oranggg, suatu hari pasti balik kpd mu,” jelas individu berkenaan.

Dalam pada itu, selain Shuk, wanita berkenaan juga sebelum ni pernah dikaitkan dengan pelakon Shah Jaszle dan Kecik Hyper Act.

Shuk atau nama sebenarnya Mohammad Shukri Mohamed Sahar mendirikan rumah tangga dengan Sera pada tahun 2015 dan kini dikurniakan dua orang cahaya mata. – KopiPlanet.com