• FOLLOW US

“Tak Jual Badan, Hanya Jual Aksi” – Hairul Komen Babak Tidak Berbaju

Pelakon Hairul Azreen mengatakan dia bukan sengaja mahu menayangkan tubuh badannya menerusi salah satu babak dalam filem aksi terbaharu lakonanannya, Wira.

Menurut suami kepada Hanis Zalikha ini, dia melakukan babak tersebut kerana memenuhi tuntutan watak semata-mata dan tidak perkara itu sebagai satu isu yang perlu diperbesar-besarkan.

“Maaf, saya tidak menjual tubuh sasa sebaliknya saya hanya menjual babak aksi untuk menarik penonton ke pawagam. Babak tidak berbaju itu untuk menjayakan adegan pertarungan dalam seni mempertahankan diri campuran (MMA) yang dipaparkan dalam filem itu.

“Saya hanya mengikut arahan pengarah kerana babak tidak berbaju itu adalah untuk memantapkan lagi jalan cerita filem ini,” katanya kepada KopiPlanet.com ketika ditemui pada majlis pratonton Wira yang berlangsung di GSC Mid Valley, Kuala Lumpur semalam.

Bercerita lebih lanjut mengenai filem itu, Hairul berkongsikan keterujaannya apabila dapat berada dalam satu filem dengan pelakon aksi lasak Indonesia, Yayan Ruhian yang sebelum ini pernah berlakon dalam filem Hollywood, John Wick.

“Walaupun sudah berlakon filem antarabangsa, namun saya tengok Yayan seorang yang sangat merendah diri dan cukup senang bekerja dengan dia. Walaupun dia lebih banyak pengalaman dalam bidang aksi lasak tapi kalau kita beri pendapat dan idea untuk menambah baik sesuatu babak pertarungan itu, dia tidak menolak.

“Memang cukup teruja dapat bertarung dengan Yayan dan sememangnya filem Wira ini merupakan antara filem aksi yang paling saya impi-impikan sejak saya menceburi bidang seni. Diharapkan filem ini dapat memberikan kepuasan buat semua peminat filem aksi,” katanya lagi.

Wira yang diarahkan Adrian Teh bakal ditayangkan di pawagam seluruh negara bermula 21 November ini. Ia turut dibintangi Fify Azmi, Dain Said, Datuk Hilal Azman, Josiah Hogan, Isme Melinda, Henley Hii dan Yayan Ruhian.

Filem ini membabitkan kerjasama lima syarikat iaitu Multimedia Entertainment, ACT 2 Pictures, Golden Screen Cinemas, Astro Shaw dan Primeworks Studios. – KopiPlanet.com

Boleh Kurang Nafsu Makan, Netizen Kecam Essential Oil Hanis Zalikha

Rezeki pasangan suami isteri, Hanis Zalikha dan Hairul Azreen semakin murah sejak dikurniakan cahaya mata kedua, Alisa Aisyah.

Terbaharu, Hanis menerusi perniagaannya, Cakenis telah memperkenalkan dua produk terbaharu iaitu bengkung dan minyak, petite oil yang dikatakan boleh mengurangkan nafsu makan.

Namun, rata-rata netizen telah menghentam kembali petite oil keluaran pelakon dan pengacara itu yang dikatakan tidak disertakan dengan penjelasan saintifik mengenai keberkesanan produk tersebut.

Menerusi kapsyen di laman Instagram, Hanis menjelaskan Cakenis Petite oil menggunakan formulasi essential oils, yang boleh digunakan di bahagian perut, pinggul, lengan dan sebagainya.

Hanis turut mendakwa minyak keluarannya itu boleh mengawal nafsu makan seseorang serta merawat kulit di bahagian berlemak.

 

View this post on Instagram

 

Menjawab soalan-soalan yang menderu masuk. Cakenis Petite Oil adalah formulasi essential oils, untuk disapu di bahagian perut, pinggul, lengan & sebagainya. Ada dua fungsi utama: Kawal nafsu makan & rawat kulit bahagian berlemak. Cakenis Petite Oil 100ml bakal dijual secara berasingan bermula 20 September nanti. Manakala setiap pembelian Cakenis Curves (wrap/girdle/corset) tetap akan dapat Cakenis Petite Oil 60ml dalam satu set. Boleh order atau book dari pengedar sah Cakenis Curves: . (N9) @cikhoshi – 0195345689 (KL) @cakeniscurveskl.my – 01156364456 (KL) @beautybyaidaaa – 0194960543 (KL) @cakenis.cv – 0143284951 (SEL) @cakenisyayazlkflee – 01111993021 (JHR) @cakenisjb 0187761600 (SG) @sarah_marguerita +6582338640 (SG) @nabma_sg +6587518742

A post shared by Hanis Zalikha (@haniszalikha) on

Netizen kemudiannya mempersoalkan kapsyen yang ditulis Hanis dan tidak mempercayai produk itu boleh membuatkan seseorang menjadi kurus.

Seorang netizen menulis, “Siap ada testimoni sapu berapa kali je dah lost 3 inci. Apo? Penipu gila.”

“Lawak betul artis Malaysia ni.. tahu la followers ramai berjuta tapi macam memperbodohkan je.. Nak buat duit pun beragak la sikit. Aku perhati je artis-artis jual produk guna nama dorang yang famous ni,”tulis seorang lagi netizen.

“As far as I know, essential oil ni membantu untuk menenangkan fikiran. There is no such thing boleh mengurangkan/kawal rasa nak makan. Kalau ada, orang yang first buat essential oil dah boleh menang Nobel Prize dan obesiti mungkin dah pupus,” komen seorang pengguna Twitter.

Hanis telah melancarkan produk terbaharunya itu dengan menjemput beberapa rakan selebriti dalam sebuah majlis minum petang, baru-baru ini.

Antara selebriti yang hadir memeriahkan majlis ialah Sariyanti, Syatilla Melvin, Shaheizy Sam, Mimi Lana, Elfira Loy dan Shalma Ainaa. – KopiPlanet.com

“Hairul Bukan Anak Emas, Saya Selesa Kerja Dengan Dia” – Adrian Teh

Pengarah filem Wira, Adrian Teh menafikan dakwaan segelintir pihak yang mengatakan pelakon Hairul Azreen merupakan anak emas dalam filem terbitan syarikat produksinya.

Menurut Adrian yang juga merupakan pengarah filem Paskal, dia sekali lagi bekerjasama dengan Hairul menerusi filem Wira kerana cukup senang bekerja dengan aktor itu yang disifatkannya sebagai seorang yang sangat komited dan profesional dalam melakonkan wataknya.

“Hairul bukan anak emas saya, sebaliknya saya memilih Hairul untuk membintangi filem terbaharu saya, Wira kerana saya seronok bekerja dengan dia yang sangat profesional dalam tugasan yang diberikan kepadanya.

“Ketika dalam sesi pra produksi memang saya dah tak terlintas untuk ambil orang lain dah untuk watak utama filem ini selain daripada Hairul, boleh dikatakan kami memang berjodoh,” katanya kepada KopiPlanet.com.

Adrian ditemui pada majlis pelancaran filem Wira yang berlangsung di GSC Mid Valley, Kuala Lumpur baru-baru ini.

Selain Hairul, Wira turut dibintangi Fify Azmi, Henley Hii, Josiah Hogan, Dain Said dan dua pelakon aksi Indonesia, Yayan Ruhian dan Ismi Melinda.

Berkongsi lebih lanjut tentang Yayan yang sebelum ini pernah berlakon dalam filem Hollywood seperti Star Wars: The Force Awakens dan John Wick 3, Adrian berkata dia cukup memandang tinggi pada pelakon tersebut yang disifatkan seorang yang sangat merendah diri.

“Bayangkan dia sudah mempunyai pengalaman dalam produksi filem antarabangsa, tapi dia seorang yang sangat merendah diri dan hormat akan kerja saya sebagai seorang pengarah.

“Dia ikut sahaja apa yang saya arahkan dan dia tidak ada ego dia sendiri. Itulah ciri-ciri pelakon yang sangat baik ada pada dirinya dan disebabkan itu saya cukup hormat padanya serta kerja-kerjanya sebelum ini,” katanya lagi.

Wira yang diterbitkan Act 2 Pictures Sdn Bhd bakal ditayangkan bermula 21 November depan. – KopiPlanet.com

Sering Cedera Jalani Penggambaran, Hairul Akui Hanis Risau Keadaannya

Pelakon Hairul Azreen Idris, 31, bersyukur dikurniakan suri hidup, Hanis Zalikha yang cukup memahami minat mendalamnya terhadap aksi lasak atau stunt dalam lakonan.

Hairul yang memulakan kerjaya dalam bidang seni lakon sebagai seorang stuntman berkata, pada awalnya, Hanis risau dengan keadaan diri suaminya yang sering terdedah dengan bahaya dan kecederaan ketika membintangi filem dan drama aksi. Namun lama-kelamaan, Hanis memahami tuntutan tugas suaminya yang menuntutnya untuk melakukan aksi lasak dalam sesebuah naskhah yang dilakonnya.

“Masa kami kenal, Hanis dah tahu saya orangnya macam mana. Bayangkan, sebelum ini saya berada di tengah laut dengan ‘line’ telefon yang langsung tak ada dan saya sendiri tidak tahu apa yang terjadi di rumah, sama juga dengan Hanis…tanpa khabar berita daripada saya di sana.

“Isteri mana yang tidak risau, tapi lama kelamaan dia faham apa yang saya lakukan itu bersebab. Hanis tahu dengan kerja serta bidang yang saya minat dan dia memang seorang isteri yang memahami suaminya,” katanya kepada KopiPlanet.com.

Hairul ditemui pada majlis pelancaran filem aksi terbaharu lakonannya, Wira yang berlangsung di GSC Mid Valley, Kuala Lumpur semalam. Filem arahan Adrian Teh itu turut dibintangi Fify Azmi, Henley Hii, Josiah Hogan, Dain Said dan pelakon Indonesia, Yayan Ruhian dan Ismi Melinda.

Pernah mengalami kecederaan ketika menjalani filem Paskal tahun lalu, Hairul berharap dia tidak akan mengalami nasib malang sekali lagi di set penggambaran Wira namun nampaknya perkara itu tidak menjadi kenyataan apabila dia terlibat dengan satu ‘kemalangan’ ketika sedang ‘shooting’ filem Wira pada bulan Ramadan lalu.

“Kecederaan itu berlaku selepas saya selesai bersahur dan dalam masa yang sama, saya masih berada dalam keadaan mamai dan mengantuk. Ada satu babak yang memerlukan saya terjun dan itu menjadi punca kepada kecederaan di bahagian kaki. Walaupun sering mengalami kecederaan, namun ia adalah satu kepuasan buat saya apabila dapat melakonkan sendiri aksi lasak dan tidak menggunakan pelakon gantian bagi babak-babak aksi.

“Saya menjadikan Jackie Chan dan Tom Cruise sebagai idola sebab mereka boleh sahaja kalau hendak guna pelakon gantian namun mereka lebih senang melakukan aksi lasak sendiri. Itulah seorang stuntman sejati dan memang daripada dulu saya bercita-cita nak lakonkan aksi sendiri dan ia terlaksana menerusi filem Paskal dan Wira,” katanya lagi.

Wira mengisahkan tentang seorang bekas komando yang terpaksa bertarung di pentas seni bela diri campuran (MMA) demi mempertahankan keluarganya daripada diganggu musuh mereka. – KopiPlanet.com

Selebriti Popular Jayakan Misi Ramadan Skuad Seratus Ikhlas 100PLUS

Duta minuman isotonik, Mira Filzah dan Hairul Azreen bersama-sama selebriti popular lain seperti Syafiq Kyle, Sufian Suhaimi, Andi Bernadee, Amira Othman dan Sarah Suhairi baru-baru ini telah menyertai kempen Seratus Ikhlas yang berkongsi mesej-mesej positif dan memberi kecergasan kepada rakyat Malaysia.

Kerjasama 100PLUS dengan Rangkaian Televisyen Media Prima (MPTN) ini telah berkunjung ke lokasi-lokasi terpilih seperti Maahad Tahfiz Sungai Buloh, Balai Bomba Melaka dan ruamh keluarga Bersamamu bagi aktiviti singgah sahur sepanjang bulan Ramadan ini.

Selain itu, Skuad Seratus Ikhlas juga melakukan aktiviti sumbangan dan ibadah di Kuantan (15 Mei), Sekinchan (19 Mei), Kuala Lumpur (21 Mei), Bangi (22 Mei) dan turut menyertai acara padang Check In Kampung di Tangkak, Johor (24 Mei).

Skuad Seratus Ikhlas yang disertai oleh Andi Bernadee dan Sarah Suhairi telah menjayakan misi mereka bersama pelajar Maahad Tahfiz Darul Ulum, Kuantan. Aktiviti yang diaktifkan oleh 100PLUS itu telah berlangsung pada 15 Mei lalu.

Bersama-sama dengan pelajar maahad tahfiz, kedua-dua selebriti tersebut telah bergotong-royong membersihkan kawasan sekolah, disusuli tazkirah ringkas oleh ustaz jemputan, berbuka puasa dan diakhiri dengan solat terawih berjemaah.

Misi kedua Skuad Seratus Ikhlas diteruskan dengan Amira Othman ke Tanjung Karang, Selangor pada 19 Mei lepas. Skuad Seratus Ikhlas berkunjung ke rumah seorang ibu tunggal yang menjaga tujuh orang anak yatim dan ibunya yang telah lumpuh selama enam tahun.

Keperitan yang dialami oleh Ogy sekeluarga amat menyentuh hati dan antara aktiviti yang dilakukan ialah pemasangan karpet dan langsir yang baru di ruang tamu, membersihkan kawasan sekeliling selain membeli beberapa peralatan rumah untuk kegunaan mereka sekeluarga.

Misi ketiga Skuad Seratus Ikhlas yang diketuai oleh Hairul Azreen, disertai oleh Syafiq Kyle dan Andi Bernadee telah berkunjung ke Pusat Transit Gelandangan Kuala Lumpur pada 21 Mei lalu.

Misi ini bermula dengan penyediaan bubur lambuk sebanyak 100 pek dan berbuka puasa bersama warga Pusat Transit Gelandangan.

Skuad Seratus Ikhlas juga berkongsi mesej-mesej positif dengan mereka. Selepas solat Isyak, Skuad Seratus Ikhlas teruskan aktiviti agihan bubur lambuk dan minuman 100PLUS kepada masyarakat di sekitar bandaraya Kuala Lumpur. – KopiPlanet.com

Hairul Azreen, Hanis Zalikha Dapat Cahaya Mata Perempuan

Pelakon Hanis Zalikha telah selamat melahirkan cahaya mata perempuan kira-kira pukul 5.59 petang tadi.

Perkara tersebut diumumkan oleh suami pelakon berkenaan di laman Instagram suaminya iaitu Hairul Azreen.

“Assalamualaikum saya dengan rasa penuh rasa kesyukuran ingin berkongsi berita gembira.

“Isteri saya Hanis selamat melahirkan cahaya mata perempuan kami, Alisa Aisyah Binti Hairul Azreen petang tadi 5.59 pm,” ujarnya.

Pasangan pelakon berkenaan sebelum ini sudah dikurniakan cahaya mata lelaki, Yusof Iskandar yang lahir pada 3 Jun 2016.

“Saya Jual Supercar & Superbike Bukan Sebab Duit” – Hairul Azreen

Pelakon Hairul Azreen menafikan dakwaan sesetengah netizen yang mengatakan dia terdesak mahu mendapatkan wang apabila mengambil keputusan menjual sebuah supercar dan superbike miliknya baru-baru ini.

Menurut Hairul dia hanya bernazar untuk menjual dua aset kesayangannya itu sebagai tanda mensyukuri nikmat bakal dikurniakan cahaya mata kedua yang bakal lahir dalam masa terdekat ini.

“Saya jual bukan sebab faktor duit dan ia hanya nazar saya bila tahu isteri sedang hamil anak kedua. Saya cuma nak ikut jejak langkah kawan yang jual superbike dia bila dapat anak, kiranya kawan saya datang bercerita ini seolah dia mengingatkan saya untuk mensyukuri segala nikmat yang dikurniakan Allah SWT.

“Selain itu, saya jual juga sebab kereta GTR itu terlalu sempit untuk kami empat beranak termasuk bayi yang akan lahir nanti,” katanya kepada KopiPlanet.com.

Hairul sebelum ini berkongsi kisahnya yang mahu menjual superbike dan supercar miliknya di laman Istagram sebagai tanda bernazar bakal menimang anak kedua.

Menurut suami kepada Hanis Zalikha ini, kedua-dua kenderaan itu sudah pun terjual namun enggan mendedahkan jumlah hasil jualan. – KopiPlanet.com

“Bonus Sebagai Hadiah, Terpulang Pada Yang Memberi” – Hairul Azreen

Pelakon filem Paskal, Hairul Azreen menyatakan pemberian bonus adalah sebagai satu bentuk hadiah yang diberikan kepada oleh pihak majikan kepada pekerja.

Hairul berkata, untuk filem Paskal yang mendapat kutipan sehingga RM30 juta, sekiranya mendapat bonus itu adalah rezeki kepada para pelakon.

“Bagi saya bonus itu adalah hadiah. Misalnya kalau satu syarikat itu nak beri sejumlah amaun sebagai bonus dan kita sebagai pekerja akan terima apa yang diberikan.

“Sebagai contoh, kalau saya beri sesuatu hadiah itu kepada seseorang. Takkan orang yang menerima hadiah itu hendak pertikaikan hadiah yang diterima,” ujarnya.

Hairul berkata demikian ketika ditemui semasa majlis Malam Penghargaan Filem Paskal bersama pelakon, penerbit dan produksi yang berlangsung baru-baru ini.

Dalam pada itu, pelakon berkenaan juga menyatakan perasaan terkejutnya apabila filem lakonannya itu mendapat kutipan sehingga RM30 juta.

Ujarnya, tahun 2018 merupakan tahun yang amat bertuah buat dirinya kerana selain Paskal, sebuah lagi filem lakonannya iaitu Polis Evo 2 turut mendapat sambutan hangat.

“Sudah tentu saya gembira apabila kedua-dua filem lakonan saya berjaya meraih kutipan yang tinggi. Berkenaan filem Paskal, saya sudah lakukan yang terbaik.

“Berkenaan dengan sambungan pula, memang ramai yang minta supaya ia disambung. Bagaimanapun, ia semua terpulang kepada pihak penerbit,” jelasnya. – KopiPlanet.com

Isu Hampir Diculik: Esscom Akan Adakan Pertemuan Dengan Hairul, Ammar

Dua pelakon filem Paskal, Hairul Azreen dan Ammar Alfian dijadualkan akan bertemu dengan pihak Kawasan Keselamatan Khas Pantai Timur Sabah (Esscom) esok.

Pertemuan itu dipercayai susulan kenyataan kontroversi yang dikeluarkan kedua-dua aktor itu yang sebelum ini mendakwa mereka hampir diculik lanun ketika menjalani penggambaran di Sabah.

“Kami akan bertemu dengan pihak Esscom pada esok hari. Saya minta maaf tak boleh nak ulas lanjut mengenai perkara ini,” kata Hairul kepada KopiPlanet.com.

Hairul ditemui pihak media selepas selesai majlis pratonton filem Paskal di GSC Mid Valley, Kuala Lumpur hari ini.

Filem yang menelan belanja sebanyak RM10 juta itu akan mula ditayangkan di pawagam seluruh negara bermula 27 September ini.

Selain Hairul dan Ammar, Paskal yang diarahkan Adrian Teh turut dibintangi Gambit Saifullah, Hafizul Akmal, Taufiq Hanafi, Namron dan Jasmin Suraya Chin.

Paskal turut akan ditayangkan di Singapura, Brunei, China dan Turki. – KopiPlanet.com

Hairul Azreen Cerita Pengalaman Nyaris Dipatuk Ular Tedung

Pengalaman nyaris maut akibat dipatuk ular tedung membuatkan pelakon Hairul Azreen Idris, 30, menginsafi diri tentang kematian.

Menurut Hairul, insiden itu berlaku ketika dia sedang berehat di kawasan Rawat & Rehat (R&R) Bukit Jelutong, Shah Alam, Ahad lalu selepas melakukan aktiviti berbasikal bersama rakan-rakannya.

“Insiden berlaku ketika saya sedang menunggu seorang rakan yang masih belum sampai di tempat kami berkumpul untuk lakukan aktiviti mengayuh basikal. Masa itu saya sedang baring di atas rumput dan ada longkang berdekatan kaki saya. Ular itu ada dalam longkang dan betul-betul berada di celah kelangkang saya. Kalau kawan saya tak tegur memang saya tak tahu apa jadi dengan nasib saya pada ketika itu.

“Kemudian saya terus ambil basikal dan pergi dari situ serta-merta. Saya toleh tengok ular itu dah mengepak dah macam nak mematuk. Saya bernasib baik kerana ular itu tidak kejar. Kalau tidak, mungkin saya dah mati masa itu,” katanya kepada KopiPlanet.com.

Hairul ditemui pada majlis pelancaran trailer dan runut bunyi filem Paskal di GSC Signatures The Gardens, Kuala Lumpur hari ini

Menurut suami kepada pelakon dan pengacara Hanis Zalikha itu, insiden terbabit telah menyebabkannya menginsafi diri tentang kematian.

“Kejadian ini membuatkan saya berfikir macam mana kalau saya betul-betul dah tiada. Adakah cukup amalan saya ketika di dunia untuk dijadikan bekalan ke akhirat. Ia benar-benar menginsafkan saya. Sekarang saya cuba menjaga solat dengan sebaik mungkin,” katanya lagi.

Dalam pada itu, Hairul kini sedang giat menjalani latihan mengayuh basikal demi menjayakan misi Ironman Langkawi 2018 yang turut disertai rakan artis, Ammar Alfian dan Hafizul Akmal.

“Saya kini dah mula berjinak-jinak dengan sukan berbasikal selepas diajak oleh pengarah Paskal, Adrian Teh. Kami giat buat latihan bagi misi Ironman yang akan diadakan di Langkawi pada November ini.

“Kiranya saya dah jatuh cinta dengan sukan berbasikal gara-garakan pujukan Adrian. Yang penting isteri turut menyokong kegilaan baharu saya ini,” jelasnya lagi. – KopiPlanet.com