• FOLLOW US

Trofi Oscar Frances McDormand Dicuri Ketika Hadiri Post Party

Baharu sahaja dilanda kegembiraan memenangi kategori utama Pelakon Wanita Terbaik Anugerah Oscar, Frances McDormand terpaksa berhadapan dengan insiden di mana trofinya telah dicuri individu yang tidak bertanggungjawab.

Trofi yang berharga buat setiap pelakon itu dilaporkan dicuri seorang lelaki bernama Terry Bryant yang telah ditahan pihak berkuasa semalam.

Modus operandi Terry dikatakan dia telah menukar trofi milik Frances dengan sebuah patung ketika trofi itu ditinggalkan tanpa penjagaan di meja yang diduduki pelakon filem Three Billboard Outside Ebbing, Missouri itu.

Perbuatan suspek itu kemudian disedari salah seorang jurugambar yang kemudiannya menghalangnya daripada melarikan diri.

Suspek dikatakan menerima jemputan menghadiri majlis jamuan selepas Oscar melabuhkan tirainya.

Walaupun trofinya hampir dilarikan, Frances dikatakan enggan mengambil sebarang tindakan undang-undang terhadap suspek. – KopiPlanet.com

Fattah Amin Puas Dapat Lakon Babak Aksi Dalam KL Special Force

Pelakon Fattah Amin mengakui sangat berpuas hati dengan mutu lakonan yang dipamerkan menerusi filem pertamanya iaitu KL Special Force.

Menurut Fattah, 80 peratus babak aksi lasak dilakonkannya sendiri bagi mencabar dirinya dalam membawakan watak yang lari daripada kebiasaan yang pernah dijayakannya.

“Saya berpuas hati dan untuk filem ini 80 peratus babak aksi saya buat sendiri. Alhamdulillah, saya tidak mengalami sebarang kecederaan yang teruk.

“Cuma ada sedikit lebam-lebam sahaja, tetapi itu perkara normal ketika melakukan scene lasak dalam sesebuah lakonan,” katanya ketika ditemui KopiPlanet.com pada Malam Gala KL Special Force yang diadakan di MM2 Cineplexes, E-Curve Damansara semalam.

Menjayakan watak seorang pegawai polis bernama Zul, pelakon berusia 27 tahun itu berkata, dia ada bertemu dengan kenalannya yang merupakan seorang anggota polis bagi mendapatkan gambaran lebih jelas tentang pekerjaannya dalam Unit Khas selain banyak membuat rujukan dengan menonton filem-filem bercorak kepolisan Hong Kong.

“Saya ada jumpa kenalan saya yang kini berkhidmat di Unit Khas bagi mendapatkan informasi mengenai realiti kehidupan mereka.

“Selain itu, saya juga banyak dapat input daripada ayah sendiri yang merupakan seorang anggota polis. Jangan tak tahu, dulu kecil-kecil cita-cita saya nak jadi polis, sebab hari-hari tengok ayah pakai uniform dan pegang senjata. Tak dapat jadi polis, berlakon jadi polis pun okey,” ujarnya.

Menurutnya lagi, dia juga banyak menonton filem-filem bercorak kepolisan Hong Kong bagi memantapkan lagi mutu lakonan agar tampak lebih berkesan dan berkeyakinan dalam membawakan karakter Zul itu sendiri.

KL Special Force yang diarahkan Syafiq Yusof bakal ditayangkan di 139 pawagam di seluruh negara bermula pada 8 Mac ini.

Selain Fattah, filem terbitan Skop Productions, Damofa Productions dan Viper Studios itu turut menampilkan lakonan hebat Datuk Rosyam Nor dan Syamsul Yusof.

Sementara itu, Fattah melahirkan keterujaannya apabila dapat berlakon di samping idolanya, Datuk Rosyam Nor yang disifatkannya sebagai seorang yang sangat merendah diri walaupun sudah lama berada dalam industri.

“Datuk Rosyam adalah idola saya. Bukan senang nak maintain macam beliau. Tak semua hero boleh jadi macam beliau yang masih lagi bertahan sehingga sekarang, malah mampu melakonkan babak aksi lasak dengan sangat cemerlang.

“Beliau langsung tak pandang rendah pada bakat-bakat baharu seperti saya dan perkara itu yang membuatkan saya seronok bekerja dengannya dan juga bersama seluruh tenaga kerja KL Special Force,” katanya. – KopiPlanet.com

Kredit foto: Instagram Fattah Amin

Farid Kamil Dedah Wajah Dua Individu Terbabit Kes Dadah Dirinya

Pengarah dan pelakon Datuk Farid Kamil mendedahkan wajah dua individu yang sepatutnya membantu siasatan polis berhubung kes dadah yang membabitkan dirinya.

Menurut Farid, kedua-dua individu tersebut adalah orang industri hiburan yang mendakwa diri mereka kerabat di raja Kedah dan kerabat di raja Johor.

“Dalam laporan polis yang saya buat ada menyebut nama Osh dan Taj, tetapi agak memeranjatkan apabila dua individu lain yang dipanggil pihak polis.

“Malam sebelum saya ditahan, dua individu berkenaan telah berjumpa dengan saya. Seorang merupakan pengurus artis dan seorang lagi penyanyi. Tetapi saya tidak mengenali mereka walaupun satu industri.

“Sewaktu perjumpaan itu mereka memperkenalkan diri sebagai kerabat diraja Johor dan seorang lagi kerabat diraja Kedah. Kemudian mereka mengatakan ada perkara penting yang ingin dibincangkan, kemudian tahu-tahu saya sudah tidak sedar diri,” katanya dalam satu sidang akhbar khas bertempat diThe Loft Event Space, Shah Alam, petang tadi.

Dalam pada itu, Farid turut berkongsi dua gambar individu yang dimaksudkan secara eksklusif kepada pihak media.

Sementara itu, pelakon filem Pinjamkan Hatiku itu turut mendedahkan dia mengalami kecederaan di bahagian dahi hingga berparut sewaktu berada di lokap pada hari ketiga.

Ketika kejadian yang berlaku pada pukul 2 pagi itu, dia telah didatangi oleh 11 anggota polis berpakaian biasa dan dia dipakaikan dengan baju berwarna putih dan tiba-tiba lampu sel di tutup.

“Apabila dipakaikan baju putih itu saya cuba meronta dan tiba-tiba saya berasa cairan mengalir di wajah saya. Apabila lampu dibuka semula dan cuba membuka pakaian berkenaan, saya mendapati banyak kesan darah pada baju.

“Sedangkan sebelum itu saya hanya bertanyakan tentang arah kiblat. Banyak keraguan tentang arah kiblat yang sebenar hingga saya dikatakan menimbulkan provokasi.

Suami kepada kepada aktres Diana Danielle menjelaskan dia sudah membuat laporan polis terhadap 11 individu tersebut.

Namun begitu, dia memberitahu maklum balas yang diterima daripada pihak polis mengecewakan selepas tiada sebarang jawapan yang diterima terhadap perkara tersebut. – KopiPlanet.com

Enggan Tambah Anak, Che Ta Pentingkan Kualiti Daripada Kuantiti

Walaupun sebelum ini Zain Saidin ada menyatakan hasrat untuk menambah bilangan cahaya mata, namun isterinya Rozita Che Wan atau Che Ta pula berpendapat sebaliknya.

Menurut Che Ta, dia mempunyai alasan yang tersendiri kenapa enggan menimang cahaya mata lagi dalam masa terdekat. Hasil perkahwinan dengan Zain, Che Ta mempunyai seorang anak perempuan, Aaisyah Dhia Rana yang kini memasuki usia empat tahun.

“Saya memang seorang yang sangat sibuk. Orang memang nampak Aaisyah dah besar tapi kalau kita sibuk dengan beranak sahaja, bila masa kita nak tengok pembesaran anak-anak, lainlah kalau saya seorang suri rumah sepenuh masa.

“Bagi saya, saya tak perlukan kuantiti yang ramai dari segi bilangan anak, saya perlukan kualiti. Saya pun dah buktikan mampu besarkan anak-anak yang berjaya dalam pelajaran masing-masing.

“Masa mereka remaja inilah, saya kena jadi kawan mereka. Nanti dua-dua dah kahwin, mereka dah tiada masa nak bercerita dengan emak dah, lebih bercerita dengan isteri. Sebab itu saya tiada keinginan lagi untuk beranak. Nak fokus kat anak-anak yang ada sahaja sekarang,” kata Che Ta ketika ditemui pada majlis pelancaran Serum Anti Penuaan Nell Aesthetica di Hotel Royal Chulan Damansara, Petaling Jaya semalam.

Che Ta telah dilantik sebagai duta produk tersebut bagi tempoh setahun bermula Disember tahun lalu.

Selain itu, dalam perkembangan terbaharu wanita jelita itu baharu sahaja dilantik sebagai Ikon Kedah bersama-sama seorang lagi selebriti iaitu Janna Nick. Che Ta dan Janna akan bertandang ke Kedah dalam masa terdekat bagi melunaskan tanggungjawab terbaharu mereka itu.

“Saya bersama Janna terpilih sebagai Ikon Kedah memandangkan kami asal sana. Saya dan Janna akan turun padang menyertai program yang telah dirangka bagi mempromosikan Kedah, negeri tercinta saya,” katanya.

Untuk menyambut ulang tahun kelahirannya yang ke-45, Che Ta akan sekali lagi menjejakkan kaki ke kota London bersama anak-anaknya pada 3 Mac ini. Mereka akan berkampung selama 10 hari di sana tanpa ditemani Zain yang perlu berada di China atas tuntutan kerja.

Selain Aaisyah, Che Ta turut mempunyai dua anak lelaki, Ammar Effendy, 22, dan Aniq Ezra, 20, hasil perkahwinan terdahulu. – KopiPlanet.com

Aeril Zafrel Dedah Ada Pihak Salah Guna Gambar Dia & Isteri

Pelakon Aeril Zafrel mendedahkan bahawa ada pihak yang telah menyalahgunakan gambar dia dan isterinya, Wawa Zainal tanpa kebenaran untuk tujuan promosi.

Menerusi laman instagram miliknya, pelakon itu memberi peringatan dan penafian mengenai sebuah kedai dalam talian yang melakukan perkara tersebut.

“Pihak HM Exclusive ini telah menggunakan gambar saya dan isteri TANPA KEBENARAN untuk tujuan promosi dan perniagaan mereka.

“Saya dan isteri juga TIDAK TERLIBAT dalam urusan perniagaan syarikat tersebut. Justeri, kami tidak akan bertanggungjawab bagi segala perkara berbangkit yang berkaitan HM Exclusive ini,” ujarnya.

Menurut pelakon itu, tujuan perkara itu diwar-warkan kepada umum adalah bertujuan untuk mengelak sebarang kemungkinan yang boleh mendatangkan kemudaratan, kerugian dan ketidakbaikan dalam perkara yang tidak diingini berlaku pada saya dan isteri serta pihak lain yang berurusan dengan entiti perniagaan tersebut.

“Pihak pengurusan kami sedang dalam usaha mengambil tindakan undang-undang ke atas pengendali page HM Exclusive kerana keengganan bekerjasama meskipun beberapa kali amaran telah diberikan oleh pihak kami,” jelasnya. – KopiPlanet.com

Kredit foto: Instagram Aeril Zafrel

Neelofa Akui Ada Babak Intim, Tidak Bersentuh Kulit

Neelofa tampil memberikan penjelasan selepas dirinya teruk dikecam netizen gara-gara melakonkan babak intim dengan hero terbaharunya, Zul Ariffin menerusi drama Ti Amo Sweetheart 100 Hari.

Mengakui terdapat beberapa babak berpelukan dengan pelakon lelaki itu, namun Neelofa, berkata ia hanyalah kaedah camera trick semata-mata yang dilakukan oleh pengarah drama berkenaan iaitu Michael Ang.

“Memang ada babak-babak mesra melibatkan saya dan Zul dalam drama ini tapi semuanya adalah hasil kerja camera trick. Kami memang ada bersentuhan tapi semuanya berlapik, kami tak bersentuh kulit pun,” kata Neelofa kepada KopiPlanet.com ketika ditemui pada majlis sambutan hari lahirnya yang ke-29 dan pelancaran terbaharu tudung Naelofar Hijab, Belofa by NH di TREC, Kuala Lumpur semalam.

Aktres yang memiliki nama penuh Noor Neelofa Mohd Noor ini turut berkata dia senang bekerjasama dengan Zul dan baginya aktor itu merupakan antara pelakon lelaki yang paling serasi digandingkan bersamanya jika dibandingkan dengan pelakon-pelakon lain sebelum ini.

“Saya gembira berlakon dengan Zul. Masuk set sahaja kami dah tahu apa nak buat walaupun sebelum ini saya jarang pernah berjumpa atau berbual dengan dia.

“Ya, dari segi keserasian, dia pelakon lelaki yang paling senang untuk saya bekerjasama yang mana keserasian di antara kami hadir secara semula jadi dan spontan,” ujar Neelofa lagi.

Sementara itu, ketika ditanya tidakkah dia berasa rimas dengan sesetengah peminat yang mula mengusulkan tanda pagar #Zulofa sempena drama terbaharunya itu, Neelofa berkata, “Saya tidak berasa rimas dengan peminat yang memberi gelaran Zulofa sebab saya melihatnya dari sudut positif untuk mempromosikan drama ini.”

“Kami berdua sangat profesional, Zul hormat saya, saya pun hormat Zul dan kami bercinta hanya untuk dalam drama ini sahaja,” katanya.

Ti Amo Sweetheart 100 hari merupakan drama bersiri adaptasi dari novel karya Suri Ryana dan ia akan ditayangkan di saluran Astro Ria bermula bulan hadapan. – KopiPlanet.com

Kredit foto: Michael Ang

Artis Bollywood Tangisi Pemergian Legenda Sri Devi

Ramai artis bintang Bollywood melahirkan perasaan sedih mereka di atas kematian ratu filem era 90-an, Sri Devi yang meninggal dunia akibat serangan jantung di Dubai, Sabtu lalu.

Berita kematian pelakon lagenda berusia 54 tahun itu disahkan oleh adik iparnya, Sanjay Kapoor menerusi satu kenyataan media.

Priyanka Chopra merupakan antara pelakon yang terawal memberikan ucapan takziahnya kepada keluarga mendiang.

“Saya hilang kata-kata. Takziah kepada keluarga Sri Devi. Hari yang suram. Semoga bersemadi dengan aman,” tulis Priyanka di laman Twitternya.

Pelakon Aamir Khan turut menulis di media sosialnya, “Sangat bersedih dengan kematian mengejut Sri Devi. Saya sentiasa menjadi peminat hasil kerjanya. Takziah kepada keluarga mendiang. Sri Devi, kami akan sentiasa mengenangmu,” tulis Aamir.

Selain rakan artis, Perdana Menteri India, Narendra Modi turut menitipkan ucapan takziah buat keluarga Sri Devi. “Bersedih di atas kematian pelakon berwibawa Sri Devi. Beliau merupakan pelakon veteran dalam bidang hiburan, yang mana hasil lakonannya cukup meninggalkan kesan buat semua peminatnya. “Takziah buat keluarga dan semua peminat Sri Devi,” tulis Narendra.

Sri Devi berada di Dubai bagi menghadiri majlis perkahwinan anak saudaranya, Mohit Marwah. Mendiang ditemani suami Boney Kapoor dan anak bongsunya, Khushi.

Jasad Sri Devi akan diterbangkan ke Mumbai hari ini dan upacara pengebumian dijangka dilakukan pada esok hari. – KopiPlanet.com

Diana Danielle Kunci Mulut, Enggan Komen Isu Peribadi

Pelakon Datin Diana Danielle, 27, mengambil pendekatan enggan mengulas lebih lanjut mengenai isu peribadi melibatkan dirinya dan juga keluarga.

Diana menjadi buruan ramai pihak sejak nama suaminya, Datuk Farid Kamil, 37, dikaitkan dengan kesalahan jenayah yang didakwa dilakukan pada pertengahan bulan lalu.

“Saya minta maaf, saya memang tak nak komen apa-apa perkara berkaitan peribadi,” katanya ketika ditemui pihak media sebaik selesai menjadi juri jemputan program Arena Bintang Bersama Bintang di Sri Pentas 2, Plaza Alam Sentral, Shah Alam pada malam Ahad.

Kes melibatkan lima pertuduhan terhadap Farid bakal disebut semula pada 5 Mac ini.

Terdahulu, Farid dibebaskan dengan bayaran ikat jamin sebanyak RM15,000 pada 16 Januari lalu di Kompleks Mahkamah Majistret Petaling Jaya.

Mengikut pertuduhan, Farid didakwa atas lima kesalahan iaitu, mencederakan anggota polis, orang awam, menghalang penjawat awam melakukan tugas, berkelakuan tidak senonoh dan penyalahgunaan dadah.

Pasangan Diana dan Farid berkahwin pada 3 November 2012 dan hasil perkahwinan mereka dikurniakan sepasang cahaya mata, Muhammad, 5 dan Aurora, 3 tahun. – KopiPlanet.com

Kredit foto: Instagram Datin Diana Danielle

Rumah Dirompak, Iqram Dinzly Hilang Jam Tangan RM10,000

Pelakon Iqram Dinzly baru-baru ini menerusi laman Instagramnya berkongsikan gambar kediamannya di Kota Damansara telah dipecah masuk sehingga melibatkan kerugian ribu ringgit.

Menerusi kapsyen di gambarnya, barangan yang sempat dirembat perompak adalah jam jenama mewah Claudia Patrick yang berharga RM10,000, jam G-Shock dan Guess, telefon pintar iPhone 6 dan komputer riba kepunyaan arwah bapanya.

Walaupun berhadapan dengan insiden malang itu, namun Iqram tetap positif dengan ujian yang menimpanya.

“Walau apa pun, tak perlu berontak. Hanya syukuri ujian dan dugaan Allah dengan serentak kita sabar lagi gempak,” tulisnya.

Selepas memuat naik posting tersebut, Iqram turut berkongsi satu lagi foto yang mana menunjukkan keretanya model Honda CRV mengalami kemalangan di bahagian bumper hadapan.

“Apabila diri terlalu penat dan mengantuk maka terhentaklah di tembok dan isteri (kereta) aku cedera terluka sebegini.

“Satu persatu latihan tubi yang diberi dan semakin hari semakin ku sedari, sekiranya jadi maka jadilah ia dan usah pertikaikan lagi kerana semua ini adalah suratan takdir Ilahi.

“Yang perlu kita amati, apa yang kita telah berbakti? Bagaimana hidup hendak diberkati? Jawapannya sabar, tenang dan tawakal,” luah pelakon kelahiran Ipoh, Perak itu.

Nama Iqram sejak kebelakangan ini menjadi panas disebabkan videonya beraksi separa lucah menjadi bualan netizen selain perbuatannya yang sering muncul dalam persembahan live rakan selebriti lain turut mendapat tumpuan umum. – KopiPlanet.com

Kredit foto:  Instagram Iqram Dinzly

Pelakon Mean Girls Rachel McAdams Hamil Cahaya Mata Sulung

Pelakon yang terkenal menerusi filem Mean Girls, Rachel McAdams dilaporkan sedang hamil cahaya mata sulung.

Namun sehingga kini jurucakapnya tidak mengeluarkan sebarang kenyataan berhubung isu tersebut.

Rachel dikatakan hamil selepas dia tidak menghadiri majlis tayangan perdana filem terbaharu lakonannya, Game Night baru-baru ini.

Menurut sumber E! News, Rachel kini sedang berehat bagi mempersiapkan dirinya untuk bergelar seorang ibu.

Aktres yang terkenal dengan watak Regina George itu sudah dua tahun berpacaran dengan penulis skrip, Jamie Linden.

Rachel, 39, yang dikenali seorang yang sangat berahsia mengenai kehidupan peribadinya namun pernah berkongsi yang dia mahu memulakan kehidupan berkeluarga dalam masa terdekat ini.

“Mempunyai beberapa orang anak tentunya menyeronokkan. Ibu adalah inspriasi terbaik bagi saya. Dia seorang jururawt yang sentiasa membimbing dan sangat lemah-lembut. Harapnya saya dapat warisi sikap ibu saya kalau saya bergelar ibu di masa akan datang,” kata Rachel memetik laporan sebuah majalah baru-baru ini. – KopiPlanet.com