Cerita ArtisHiburan

Tampil Dengan Single Baharu, Peminat Pertikai Keputusan Bersara Altimet?

Dua tahun lalu, penyanyi rap Altimet telah mengambil keputusan untuk bersara daripada industri nyanyian apabila usianya genap mencecah 40 tahun.

Namun, baru-baru ini Altimet tampil dengan single terbaharu berjudul Hujan gandingan bersama Mimifly telah mencetuskan kekeliruan di kalangan peminatnya.

Menerusi satu twit daripada Mohd Nizar Nasir, dia bertanyakan, “Altimet tak jadi bersara ke apa mat?”.

Tidak melatah, Altimet menjelaskan situasinya dengan membalas kembali pertanyaan itu, “Stok lagu banyak, bro. 10 tahun menulis dan merakam, sampai isteri kena paksa pergi cuti. Ilham menulis ini rezeki, jadi bila lebih kita simpan untuk hari kemudian.”

“Semua dah aku rancang. Tanggapan orang kita, penghibur ini tak ada perancangan. Tapi, aku bukan begitu orangnya,” tulisnya. Altimet sebelum ini menyatakan dia hanya akan bersara daripada mengadakan sebarang persembahan atau show nyanyian namun tidak akan ‘pencen’ daripada terus berkarya dengan mengarang lagu.

Altimet atau nama sebenarnya, Syed Ahmad Syed Abdul Rahman Alhadad, 42, memulakan kerjaya dalam bidang muzik pada tahun 1999 dengan menyertai kumpulan The Tarik Crew yang turut dianggotai Mizz NIna.

Selepas kumpulan itu dibubarkan pada 2007, Altimet kemudiannya memulakan langkah sebagai penyanyi solo dan pernah tampil dengan lagu popular seperti Kalau Aku Kaya, Bunga dan Chantek. – KopiPlanet.com

Apakah reaksi anda?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button