Rancangan TV

Walaupun Tanpa Penonton, Sepahtu Tetap Komited Hiburkan Peminat

Kembali lagi untuk musim terbaharu Sepahtu Reunion Live 2020 yang sudah mula bersiaran sejak Khamis lalu, kumpulan pelawak popular, Sepahtu tetap komited dalam misi mereka untuk menghiburkan peminat.

Buat pertama kalinya juga, program komedi yang bersiaran di Astro Warna itu diadakan tanpa kehadiran serta gelak tawa penonton bagi mematuhi prosedur operasi standard (SOP) Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB).

Menurut Shuib, dia pada mulanya agak bimbang apabila diberitahu pihak produksi program itu akan berjalan tanpa penonton, namun dalam masa yang sama teruja untuk kembali beraksi di pentas.

“Selama lima tahun Sepahtu Reunion bersiaran, ini merupakan kali pertama tidak ada penonton bersama kami. Walau bagaimanapun, saya seronok dapat kembali.

“Sepahtu Reunion adalah platform yang paling saya minati dan program ini adalah sebuah kebanggaan bagi diri saya.

Alhamdulillah, bila kembali, rasa syukur sangat walaupun dalam norma baharu. Walaupun siaran langsung akan berjalan ketika Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB), kami tak berkompromi dari segi kualiti kerja dan persiapan yang dibuat.

“Kami tahu ramai yang akan menonton di kaca televisyen. Jadi, kami semua akan berikan yang terbaik buat peminat kami,” katanya.

Sepahtu memaparkan sketsa selama satu jam yang memperlihatkan lakonan spontan ahli Sepahtu yang terdiri daripada Shuib, Jep, Rahim dan Pak Ya.

Setiap minggu, beberapa artis jemputan akan diundang bagi memeriahkan persembahan Sepahtu Reunion.

Untuk episod pertama minggu lalu, pihak produksi telah mengundang tiga selebriti terkenal iaitu Erra Fazira, Yusry Abdul Halim dan Isyariana bagi memeriahkan program tersebut.

Sepahtu Reunion LIve 2020 bersiaran setiap Khamis, jam 9 malam di Astro Warna (127) dan Warna HD (107). – KopiPlanet.com

Apakah reaksi anda?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button