Cerita ArtisHiburan

Tampil Kelainan, Aizat Amdan Cabar Diri Hasilkan Lagu Dangdut

Penyanyi Aizat Amdan menyatakan dia kini cuba untuk mencipta kelainan dengan menghasilkan sebuah lagu berentak dangdut.

Menurut Aizat, tujuan dia menghasilkan lagu dangdut adalah sebagai satu eksperimen dalam usaha untuk mencabar dirinya dalam menghasilkan lagu.

“Lagu berkenaan sudah siap dirakamkan, namun bukan saya yang menyanyikannya. Buat masa ini saya tidak boleh dedahkan penyanyinya dan biarlah ia menjadi kejutan.

“Jika sebelum ini saya dah hasilkan banyak lagu-lagu seperti balada, jadi saya fikirkan sudah tiba masanya kalau saya cuba lakukan sesuatui pembaharuan,” ujarnya.

Bintang Akademi Fantasia itu berkata demikian kepada KopiPlanet.com semasa majlis pelancaran OST Filem Gol & Gincu 2 berjudul Hari-Hariku baru-baru ini.

Menurutnya, dengan cara ini juga ia dapat mengeluarkan dirinya daripada zon selesa dengan menghasilkan pelbagai genre lagu yang lain.

Dalam pada itu, ditanya tentang pembabitanya dalam OST Filem Gol & Gincu 2, penyanyi itu menganggap ia satu penghormatan buat dirinya.

“Sebenarnya ini merupakan kali kedua saya bekerjasama dengan Red Films untuk OST selepas Istanbul Aku Datang sebelum ini.

“Bezanya kalau dalam Istanbul Aku Datang saya turut berlakon, untuk Gol & Gincu 2 pula saya hanya terbabit dengan OST sahaja,” jelasnya.

Untuk lagu Hari-Hariku, Aizat turut bergandingan dengan orang pelakon filem tersebut iaitu Annabel Michael dan Intan Serah. – KopiPlanet.com

Apakah reaksi anda?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button