Cerita ArtisHiburan

Hael Husaini Akan Kekalkan Imej Pakai Spek Mata Hitam

Jika diperhatikan penyanyi yang popular dengan lagu Jampi, Hael Husaini tidak pernah gagal menggayakan cermin mata hitam tatkala sedang menjayakan persembahan pentas.

Ketika ditanya adakah dia akan terus mengekalkan imej penyanyi yang sentiasa berkaca mata hitam, Hael berkata, “Saya tiada masalah nak perform pakai spek atau pun tidak.”

“Tapi bila saya tidak pakai cermin mata hitam ketika buat persembahan, ramai cakap mereka nampak janggal tengok saya tak pakai spek hitam mungkin sebab dah biasa nampak saya pakai aksesori itu. Mungkin ia akan terus menjadi imej saya selepas ini,” katanya ketika ditemui KopiPlanet.com ketika Anugerah Digital Muzik Era 2018 di Kuala Lumpur baru-baru ini.

Dalam majlis itu, lagu Jampi telah dinobatkan sebagai Lagu Viral Era mengalahkan lagu lain seperti Pematah Hati nyanyian Nabila Razali, Sabar (Ismail Izzani), Senyum (As’ad Motawh) dan Pertama Kali (Sha).

“Saya langsung tak menjangkakan Jampi akan menang. Saya teruja ramai dapat terima lagu ini malah banyak yang buat cover lagu ini. Saya gembira lagu ini diterima menjadi sebahagian daripada muzik yang didengari orang di luar sana,” katanya.

Bakal muncul dengan single terbaharu tidak lama lagi, Hael atau nama sebenarya, Hal Husaini Ramzi berkata dia akan mencuba genre lagu lain pula selepas ini.

Ini kerana bapa kepada seorang anak angkat itu berkata dia mahu lebih meneroka pelbagai genre lagu agar muzik yang dibawakannya tidak kelihatan satu nada sahaja serta lari dari imej single pertamanya, Jampi.

“Untuk single baharu, saya tidak akan buat yang sama macam Jampi. Ia akan ada perubahan. Saya sebenarnya minat rock dan akan cuba genre yang lain pula selepas ini, tunggu sahaja nanti,” katanya.

Hael turut berkata dia kini sedang giat mengadakan latihan bagi mempersiapkan dirinya untuk Anugerah Juara Lagu ke-32 (AJL 32) yang akan berlangsung pada 11 Februari ini.

Penyanyi berusia 31 tahun itu akan bersaing dengan barisan finalis seperti Dayang Nurfaizah, Khai Bahar, Siti Nordiana, Ara Johari, Syamel, Ernie Zakri, Altimet, Hazama, Haqiem Rusli, Azmi Caliph Buskers, Wany Hasrita dan Salma Asis. – KopiPlanet.com

Apakah reaksi anda?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button