Cerita ArtisHiburan

Hael Husaini ‘Sakit Misteri’, Setiap Kali Buat Show Suara Tak Keluar

Penyanyi dan komposer, Hael Husaini mendedahkan dia kini terikat dengan pengambilan ubat-ubatan selepas beberapa bulan keadaan kesihatannya tidak mengizinkan sehingga turut memberi kesan ke atas pertambahan berat badannya.

Hael atau nama sebenarnya, Hal Husaini Razmi, 32, berkata, walaupun dia sudah membuat rawatan kesihatan di hospital namun, doktor tidak dapat menyatakan punca sebenar kenapa dia sering demam berpanjangan serta mengalami sakit tekak setiap kali sebelum membuat persembahan pentas.

“Kalau nampak muka saya macam membengkak sedikit, ia adalah disebabkan kesan steroid ubat yang saya ambil. Saya makan ubat bagi memulihkan keadaan suara saya yang sejak kebelakangan ini tidak mengizinkan. Dalam bulan puasa ini pun saya banyak berehat dan dalam usaha untuk memulihkan kesihatan. Sebenarnya keadaan saya berlarutan macam ini sejak tiga bulan lalu dan bila check dengan pakar ENT (telinga, hidung, tekak) mereka pun tidak tahu punca kenapa saya sakit.

“Sakit tidak keluar suara dan demam berpanjangan ini akan datang bila saya bakal mengadakan persembahan pentas. Macam hari ini (semalam) saya tiba-tiba demam, namun saya gagahkan diri juga untuk adakan persembahan pada malam ini,” katanya ketika ditemui KopiPlanet.com pada acara berbuka puasa bersama anak yatim anjuran syarikat pengurusan artis, Rocketfuel Entertainment di Hotel Berjaya Times Square, Kuala Lumpur semalam.

Ketika ditanya, adakah kemungkinan besar sakit misterinya itu mempunyai kaitan dengan perbuatan khianat individu yang mungkin mencemberui kejayaannya, namun Hael menyatakan dia tidak mempercayai perkara-perkara sedemikian.

“Saya tidak percaya sangat dengan perkara mistik. InsyaAllah, saya boleh cuba cara rawatan alternatif jika ubat-ubatan doktor tidak berkesan, mungkin selepas ini saya akan cuba berubat cara Islam.

“Ramai juga yang cadangkan saya untuk mencuba mana tahu berkesan sebabnya memang sehari selepas saya buat persembahan, keadaan diri saya jadi macam biasa semula, tidak lagi demam dan saya jadi ‘happy go lucky’ seperti biasa,” katanya.

Hael juga menyatakan dia kini berdiet dengan tidak menjamah nasi selepas berat badan naik mendadak disebabkan pengambilan ubat daripada doktor.

Dalam perkembangan seni pula, Hael kini telah mengeluarkan single raya berjudul Bersyukur Seadanya yang merupakan hasil ciptaannya.

Muzik video lagu tersebut kini menjadi trending dan telah mencapai sebanyak lebih 470,000 tontonan di YouTube. – KopiPlanet.com

Apakah reaksi anda?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button