• FOLLOW US
Cerita Artis, Hiburan

Pernah Berkayuh 30km, Siti Nurhaliza Jadikan Berbasikal Aktiviti Rutin

Dengan hanya bermula sebagai hobi sejak kira-kira dua tahun yang lalu, penyanyi nombor satu negara, Datuk Seri Siti Nurhaliza kini menjadikan berbasikal sebagai aktiviti rutin.

Menurut Siti, ia merupakan aktiviti yang paling digemari oleh dirinya dan suami dan sekiranya mempunyai masa terluang, ia akan diisi dengan melakukan aktiviti berkenaan.

“Kini ia menjadi minat saya yang sangat mendalam. Paling jauh saya pernah mengayuh basikal adalah sejauh 30 kilometer.

“Selain dapat meningkatkan stamina, apa yang paling menyeronokkan apabila dapat melakukan aktiviti ini beramai-ramai serta mendapat lebih ramai kenalan baharu,” ujar beliau.

Menurut Siti, dengan melakukan aktiviti sebegini juga ia dapat memberi peluang untuk beliau melakukan aktiviti riadah bersama suami tercinta.

Ujar beliau lagi, memandangkan dia selalu berkongsi aktiviti tersebut di laman sosial, ramai peminat yang memberikan kata-kata semangat, malah ada yang ingin turut serta.

“Apabila ramai yang mahu menyertai saya, ia telah memberikan idea untuk menganjurkan aktiviti berbasikal bersama para peminat,” ujarnya.

Jelasnya, sememangnya sejak kecil lagi dia memang sudah aktif berbasikal, misalnya kalau beliau pergi ke sekolah atau ke pasar. – KopiPlanet.com

Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Send this to a friend