Rancangan TVTV

Rancangan The Masked Singer Malaysia Terbitan Bakal Cetus Fenomena

Mengambil format program realiti popular dari Korea Selatan The King of Mask Singer, rancangan terbaharu terbitan Astro Warna iaitu The Masked Singer ini dijangka bakal mencetuskan fenomena di kalangan penonton di Malaysia. 

The Masked Singer Malaysia akan menampilkan para peserta yang terdiri daripada nama-nama hebat yang hadir daripada pelbagai cabang seni. 

Kesemua 12 peserta misteri ini akan beradu tenaga mempersembahkan kehebatan bakat nyanyian masing-masing di hadapan barisan juri. 

Seramai sembilan orang figura hebat dalam bidang seni telah diberi penghormatan untuk menduduki kerusi juri tetap iaitu Datuk Aznil Nawawi, Michael Ang, Raja Azura, Zizan Razak, Ella Aminuddin, Remy Ishak, Nabila Huda, Ramona Zam Zam dan Angah Raja Lawak.  Manakala pengacara popular, Datuk AC Mizal diberi tanggungjawab selaku hos program ini. 

Seramai 12 orang peserta The Masked Singer akan memakai kostum daripada kepala hingga ke kaki bagi menyembunyikan identiti masing-masing.

Hanya suara dan kreativiti persembahan sahaja yang akan dipertaruhkan untuk menentukan kedudukan peserta dari minggu ke minggu sehinggallah dinobatkan sebagai juara musim pertama. 

> Baca: Siti Sarah Dapat Hadiah Jam Tangan Rolex Daripada Suami

Menariknya, peserta bakal menggayakan kostum yang merupakan hasil rekaan Akma Suriati Awang yang memiliki lebih 49 tahun pengalaman dalam rekaan dan perundingan fesyen. 

Akma juga merupakan individu yang bertanggungjawab untuk rekaan kostum pelbagai produksi teater mega seperti Hikayat Merong Mahawangsa, Siti Di Alam Fantasi, Mahsuri, Puteri Gunung Ledang dan Chow Kit Road. 

Untuk lapan minggu berturut-turut, 12 selebriti akan membuat persembahan di mana mereka akan menyanyi sambil mengenakan kostum yang akan merahsiakan identiti mereka, bukan sahaja susuk fizikal, malah suara bercakap juga akan diubah. 

Terdapat 12 kostum menarik dan unik yang akan dipakai oleh barisan peserta iaitu Musang King, Nasi Lemak, Orang Utan, Rajah Brooke, Wau Bulan, Air Batu Campur, Burung Enggang, Ayam Jantan, Rhino Sumatera Reno, Harimau Belang, Rafflesia dan Bunga Raya. 

The Masked Singer akan bersiaran di Astro Warna (127) dan Warna HD (107) mulai 18 September, setiap Jumaat jam 9 malam.  – KopiPlanet.com 

Apakah reaksi anda?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button