Cerita ArtisHiburan

Adi Putra Kecewa, Minta Pihak Produksi Hormat Masa & Rezeki Artis

Pelakon Datuk Adi Putra baru-baru ini menzahirkan perasaan kecewanya terhadap sesetengah penerbit baharu yang dilihat tidak menghormati tenaga kerja, artis dan sesiapa yang terlibat dalam sesebuah produksi.

Menurut Adi atau nama sebenarnya, Mohamed Hadi Putera Halim, 39, dia memberikan pesanan kepada setiap produksi sekiranya mereka ingin memberikan tawaran kepada pelakon, ia harus disusuli dengan dokumen yang mengesahkan tentang perkara tersebut.

“Kepada penerbit baru, hormatilah pada tenaga kerja, artis dan sesiapa yang terlibat. Jangan memberi harapan pada mereka walaupun tiada niat.

“Apakan lagi isu Covid ini dan mereka juga ingin beralih pulih segi ekonomi. Kalau ya untuk setuju dengan tawaran, turunkan dokumen buat perjanjian.

“Kalau nak ganti artis atau krew yang lain, mohon dimaklumkan awal agar dapat dilaksanakan di rezeki yang lain. InsyaAllah dengan prinsip hormat menghormati, ia akan kekal lama,” tulisnya di laman Instagram.

Menurut pelakon KL Gangster ini, dia mengharapkan selepas ini semua pihak yang terlibat akan memberikan dokumen perjanjian terlebih dahulu agar kerja yang sudah dijanjikan itu dapat diteruskan seperti yang dijadualkan tanpa sebarang halangan di kemudian hari.

“Pesanan akhir, jangan suruh kita diberi lock tarik dengan air liur tanpa surat perjanjian booking fees. Ambil iktibar dan pengajaran apa yang berlaku semasa Covid-19 bermula. Tak sama rentak seperti sebelum ini. Wallahualam. Rezeki Allah tak pernah ke salah tempat,” luahnya lagi.

Minggu lalu, pelakon Que Haidar turut meluahkan kekesalannya terhadap seorang pengurus produksi yang disifatkannya tidak mempunyai budi bahasa yang betul dalam menawarkan pekerjaan kepada pelakon.

Namun, perbuatan Que berkongsikan perbualan Whatspp-nya bersama wanita tersebut turut dikecam netizen kerana menyifatkan aktor itu sebagai tidak profesional kerana memuat naik perbualan mereka di laman Instagramnya. – KopiPlanet.com

Apakah reaksi anda?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button