• FOLLOW US

admin

Ingin Terlalu Kurus, Rosma Pernah Salah Diet Hingga Pengsan

Sepanjang bergelar anak seni sejak 17 tahun lalu, sememangnya sudah acap kali Rosma berhadapan dengan cacian dan makian. Antaranya apabila ia melibatkan hal memperlekehkan bentuk fizikal seseorang atau body shaming yang dilalui oleh dirinya.

Bagaimanapun, Rosma yang bakatnya dicungkil menerusi program realiti Akademi Fantasian (AF) itu menyatakan ia langsung tidak mematahkan semangatnya.

“Oleh kerana fizikal badan saya tembam pun jadi modal kecaman. Ada saja yang tak kena di mata yang membenci. Pernah ketika terbabit promosi sebuah laman sembang pun, memang teruk fizikal diri saya diperkotak-katik. Ada komen cakap usia masih muda, tetapi badan macam tahap makcik-makcik yang ada ramai anak.

“Gelaran bulat dan debab pun ada ditujukan kepada saya. Malah jauh lebih teruk, mempersoalkan saya bercinta dengan Khai (sebelum menjadi suami). Siap cakap badan gemuk, ada hati nak bercinta dengan Khai yang digilai ramai ketika itu. Pendek kata saya ini tak layak berdampingan dengannya,” kata Rosma.

Namun bagi pemilik nama penuh, Rosmayati Sidik yang kini turut memiliki perniagaan KR Successful Sdn. Bhd. bersama suaminya, Khai sejak tahun 2014, itu semua itu tidak membuatkannya jadi lemah semangat.

Bagi penyanyi yang cukup dikenali ramai sewaktu menyertai AF 1 dahulu, dia tiada pilihan selain untuk jadi kebal dengan sebarang kecaman.

Kata Rosma yang kini berbadan ramping sekalipun berstatus ibu kepada tiga orang cahaya mata dengan mengamalkan produk minuman detoks, MS SenaRos, semua nista itu tidak langsung menjadi kudis buat dirinya.

“Sebelum ini, ada ketika saya juga manusia biasa yang berperasaan. Sesekali menangis dan memendam rasa kerana dikecam dek fizikal diri. Dalam hati pernah terlintas, macam besar sangat ke badan ini? Buruk sangat ke diri saya.

“Namun begitu, kata-kata menjatuhkan itulah yang membakar semangat diri. Rosma yang dulu, bukan yang sekarang. Sekalipun rezeki saya tidak lagi sepenuhnya dengan menyanyi tetapi sebaliknya berniaga, saya bangga usaha kecil itu membuahkan hasil besar yang boleh dibanggakan,” ujarnya.

Dalam pada itu, Rosma yang memiliki badan ramping dengan berat kini 47 kilogram memberitahu, apa yang dilakukan dengan berusaha menurunkan berat bukan kerana ingin menunjukkan apa-apa kepada mereka yang pernah mencela fizikalnya.

Sebaliknya, dia menegaskan bahawa segala yang dilakukannya itu adalah demi kepuasan diri dan paling utama untuk kesihatan.

> Baca: Siti Nordiana Gembira Video Muzik Lagu Angkara Jadi Trending

“Dulu ketika usia remaja, saya bukan jenis yang peduli sangat bab nak cantik atau melawa ini. Masa itu cakap apa sajalah, saya tak kisah. Dah biasa dengan gaya comot. Namun sejak menyertai AF1, nak tak nak memang kena jaga ketrampilan.

“Ikutkan sejak pertandingan itu berat saya naik mendadak hingga mencecah ke 70 kilogram. Asalnya dari zaman belum berkahwin, berat badan saya sekitar 48 ke 49 kilogram pun. Masa jadi artis, saya tak keruan kerana susah pengurusan nak dapatkan tajaan baju,” katanya.

Saat berat badan naik mendadak, Rosma pula tersilap percaturan mengikut diet yang salah dan keterlaluan hingga memakan diri

“Saya tak ada ilmu diet dan jenis hentam keromo, asalkan dapat turunkan berat badan. Konsep berlagak pandai walhal tak tahu apa apa. Natijahnya pernah sekali saya cemas kala jatuh pengsan gara-gara diet tidak betul hingga dimasukkan ke sebuah hospital.

“Dipendekkan cerita, saya kemudian bangkit berdiet dan bersenam dengan betul. Ketika itulah suami pernah mencetuskan idea untuk saya keluarkan produk pelangsingan sendiri,” jelasnya.

Ujar Rosma, dia mengeluarkan produk pelangsingan sendiri selepas melahirkan anak kedua serta turut menjadi testimoni kepada produk sendiri.

Menurutnya, mampu berbadan langsing sekalipun sudah ada tiga anak bukan halangan dan baginya semua adalah tidak mustahil.

“Zaman belum kahwin saya bergelut dengan isu berat badan. Sedangkan situasi semasa mungkin sebaliknya iaitu berat naik mendadak selepas berkahwin dan ada anak,” katanya.

Berkenaan pembabitannya dalam dunia seni ketika ini, Rosma tidak kisah jika ada yang melabelkan dirinya artis sendu atau apa sekalipun.

Ujarnya, dia bersyukur kerana diberi kesempatan sementara menumpang glamor dunia artis saat menyertai AF1 kerana cita-citanya dulu memang mahu bergelar artis.

“Tuhan beri saya rasai nikmat menjadi artis yang diberi perhatian seketika. Itu sudah memadai. Sekarang kalau ada yang label saya sendu atau sudah tak popular tak mengapa. Nak kata zaman saya sudah berlalu pun tak kisahlah. Begitulah putaran hidup dan saya akur dengannya. Benar walaupun ada yang anggap saya memiliki suara bagus dan kini sudah berbadan kurus pun bukan jaminan tuah itu akan ada. Kalau sudah tertulis begitu, tiada apa lagi daya kita.

“Ketika pintu dunia seni dilihat tak menyebelahi diri, Allah buka pintu rezeki lain melalui perniagaan. Dunia niaga yang jauh sekali menjadi minat diri selama ini kini mula sebati. Dulu hanya mak saya yang suka berniaga. Kini ia turun kepada saya pula. Dunia nyanyian jatuh tangga kedua. Nombor satu di hati pastinya perniagaan yang saya majukan bersama suami,” katanya.

Namun begitu, sekalipun kini dia sudah meletakkan perniagan sebagai keutamaan, Rosma tidak sesekali melupakan bidang nyanyian.

“Minat menyanyi itu takkan berkubur. Ikutkan selama ini ada jemputan menyanyi secara tertutup. Malah, saya terus diberi kesempatan menyanyi sebagai artis residen di hotel sepanjang bulan Ramadan.

“Cuma ketika diuji pandemik Covid 19, rezeki menyanyi itu tak banyak. Tapi saya meneruskan survival memajukan perniagaan,” katanya.

Rosma dan Khai berkahwin sejak 26 April 2008. Pasangan ini dikurniakan tiga cahaya mata, Muhammad Amzar Danish, 11, Nur Amani Damia, 6, dan Nur Alya Dhania, setahun 3 bulan.

Ketika ini produk pelangsingan badan dan detoks MS SenaRos yang dikeluarkan syarikatnya itu dijual pada harga promosi dengan sebotol berharga RM89. Dua botol pula dijual pada harga lebih jimat iaitu RM159. Sebarang maklumat lanjut boleh rujuk Instagram rasmi @msbykhairosma. – KopiPlanet.com

Fenomena Norma Baharu Tayangan Filem Di Malaysia

Sejak pandemik Covid-19 bermula pada awal tahun ini, ternyata industri filem Malaysia berdepan dengan pelbagai cabaran.

Boleh dikatakan bahawa sehingga kini masih belum memberikan sebarang indikasi apakah kesudahannya memandangkan ‘peperangan’ berdepan dengan pandemik ini masih belum berakhir.

Antara yang menjadi perhatian ialah sokongan penonton untuk kembali ke pawagam dan memenangi persepsi bahawa pawagam adalah selamat untuk dikunjungi.

Namun, yang lebih perlu diberikan perhatian ialah masa depan filem-filem kita dalam tempoh beberapa tahun akan datang.

Dengan kemuncak kutipan di bawah Syarat Wajib Tayang pada tahun 2019 yang mencecah RM 134 juta, prestasi pada tahun ini awalnya dijangkakan lebih cemerlang berbanding tahun lalu.

>Baca: Keluarga Iskandar The Movie: Keluarga Paling Havoc Muncul Di Astro First

Bagaimanapun, ia ternyata tidak begitu apabila di seluruh dunia sekarang ini terpaksa berhadapan dengan wabak Covid-19.

Apa yang amat menarik perhatian adalah kejayaan beberapa filem tempatan yang sepatutnya ditayangkan di pawagam dalam tempoh cabaran ini, secara tiba-tiba cemerlang melalui tayangan saluran berbayar altenatif.

Misalnya, sambutan yang menggalakkan bagi filem seperti Syif Malam Raya, Manap Karaoke dan Town Mall di saluran Astro First mencipta satu fenomena baru dalam industri perfileman.

Ternyata masyarakat terutama sekali penonoton bijak dalam membuat pilihan untuk memastikan sokongan terhadap karya tempatan terus segar.

Cuma, masih terlalu awal untuk membuat jangkaan. Namun, apa yang pasti suasana dalam sektor pemameran filem sudah mula menampakkan suatu kelainan.

Tidak mustahil, saluran seperti ini akan menjadi pilihan utama berbanding pawagam bagi karya tempatan kerana ia lebih mudah untuk mencapai sasaran penontonnya.

Kiriman
Onn Norshal Hamzah
(Pembaca setia KopiPlanet.com)

Siti Nordiana Gembira Video Muzik Lagu Angkara Jadi Trending

Umum mengetahui, video muzik Angkara yang diterbitkan dalam bentuk drama bersiri pendek yang mengandungi tiga episod sebelum video muzik penuh dipaparkan pada episod keempat yang juga episod terakhir pada Jumaat lalu.

Episod pertama video muzik Angkara yang dilancarkan di saluran YouTube Seventeen Eleven Music pada 3 Julai lalu sudah mencecah tontonan lebih 241,000.

Untuk episod kedua pada 8 Julai lalu mencecah lebih 181,000 tontonan selain berada dalam carta trending di kedudukan ke-46. Selain itu, episod ketiga pada 13 Julai lalu pula sudah melebihi 134,000 tontonan. Episod ketiga ini juga trending di tangga ke-27.

Satu kejayaan buat video muzik penuh Angkara (episod keempat) apabila sudah mencecah 75,000 tontonan dan berada pada kedudukan ke-24 carta trending selepas 13 jam dilancarkan secara rasmi.

Siti Nordiana yang juga penyanyi lagu Ankara berkata, dia bersyukur dan gembira terhadap sambutan yang diterima kepada lagu berkenaan serta muzik videonya.

“Alhamdulillah, saya tidak menjangka strategi syarikat rakaman untuk menerbitkan mini siri drama ini bagi video muzik Angkara mendapat sambutan. Bukan apa, ini pertama kali sepanjang kerjaya saya buat perkara sebegini. Mungkin juga sebab peminat sudah lama tidak melihat saya berlakon, jadi drama pendek ini sedikit sebanyak mengubat kerinduan mereka.

“Apa pun, terima kasih kepada semua pihak yang menjayakan video muzik ini. Paling penting sokongan berterusan daripada peminat untuk menyaksikan setiap episod amat saya hargai. Saya berharap video muzik penuh lagu ini tidak akan mengecewakan semua. Saya dan pasukan sudah cuba berikan yang terbaik,” katanya.

> Baca: Meerqeen Nafi Pernah Memiliki Akaun Aplikasi Dating Gay

Menurut Siti Nordiana, sebagai kejutan buat peminat, pihak syarikat rakaman Seventeen Eleven Music membuat rakaman tambahan pada babak akhir video muzik berkenaan.

Ujarnya, sebelum ini ramai yang menimbulkan persoalan pada episod pertama dan kedua siapa punca kepada tindakan suami Nana dalam cerita itu lakonan Fikry Ibrahim yang kantoi.

“Idea ini pun timbul pada saat akhir iaitu empat hari sebelum video muzik ini dilancarkan. Melihatkan sambutan yang diberikan selain terlalu banyak persoalan yang timbul, jadi pihak syarikat rakaman mencadangkan sedikit tambahan babak.

“Bagaimanapun, kemunculan pelakon Alvin Chong ini bukan jawapan kepada persoalan. Ingin tahu bagaimana kesudahannya kena tunggu. Saya sendiri tidak tahu apa kejutan yang akan dibuat selepas ini,” katanya.

Video muzik rasmi lagu ini boleh terus ditonton di saluran YouTube Seventeen Eleven Music. Sementara lagu Angkara sudah boleh distrim di semua platform digital muzik seperti iTunes, JOOX, Spotify dan banyak lagi.

Dalam pada itu, bercerita lebih lanjut mengenai lagu tersebut, buat pertama kali juga Siti Nordiana telah bekerjasama dengan komposer, Sharon Paul dan penulis lirik, Fedtri Yahya selain turut menampilkan dirinya sebagai penulis lirik bersama.

“Sebenarnya dari tahun lepas lagi kami berunding mengenai lagu ini. Kemudian pada Disember saya masuk studio rakaman. Diakui agak lama juga saya peram lagu ini. Sebab pertama kali dengar lagu ini adalah versi asal.

“Kemudian, Sharon ada membuat perubahan sedikit untuk versi rakaman. Tapi, apabila dengar versi itu, saya lebih suka mendengar versi asal. Jadi, kami ambil keputusan untuk merakamkan versi asal itu,” katanya.

Ditanya mengenai kerjasama itu, Nana yang juga pelakon drama Dia Semanis Honey berkata komposer lagu Sampai Bila itu sudah lama menyatakan hasrat untuk berkolaborasi.

“Ketika dia mula perdengarkan lagu ini, saya terus jatuh cinta. Disebabkan itu, saya ambil keputusan untuk merakamkan lagu ini. Lagi pula, ketika itu saya memang sedang merancang untuk mencari material bagi single terbaru.

“Pendek kata, kerjasama kami ini pun secara menang-menang. Dia sudah lama ‘approach’ saya, tapi disebabkan jadual kerja yang padat, jadi ia belum dapat dilaksanakan. Alhamdulillah, penghujung tahun lalu segalanya dipermudahkan.

“Cuma, kami ambil masa untuk melancarkan lagu ini ekoran pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP). Ditambah pula syarikat dan Seventeen Eleven Music mempunyai perancangan lain dari segi video muzik,” katanya. – KopiPlanet.com

Cabar Diri… Dolla Sertai Pertandingan Tarian Anjuran Blackpink

Sejak melancarkan single pertama mereka Dolla Make You Wanna pada Mac lalu, kumpulan wanita baharu iaitu Dolla berjaya mencuri perhatian peminat muzik Malaysia dengan konsep lagu, penampilan, nyanyian dan tarian mereka.

Menariknya, video rasmi Dolla Make You Wanna yang dimuatnaik di laman YouTube Universal Music Malaysia sejak 19 Mac lalu, sudah mencapai lebih 1 juta tontonan dan ia merupakan suatu pencapaian yang sangat memberangsangkan dan boleh dibanggakan untuk bakat baharu seperti mereka.

Malah, video berkenaan turut menjadi tumpuan YouTuber dari dalam dan luar negara. Ada yang mula membuat video ‘dance cover’ mengikut gerak tari Dolla dalam video muzik tersebut dan ada yang membuat video ulasan dengan maklum balas positif berkenaan bakat tarian mereka yang dipuji sebagai mempesonakan.

Demi mencabar diri dan menonjolkan lagi bakat mereka, Dolla menerusi Instagram rasmi mereka iaitu @dolla.official mengumumkan bahawa mereka menyertai pertandingan ‘How You Like That Dance Cover Contest’ yang dianjurkan oleh kumpulan Kpop wanita terkenal antarabangsa, Blackpink.

Mengulas tentang penyertaan mereka ini, Sabronzo mewakili pihak Dolla berkata, penyertaan mereka adalah sebagai usaha untuk mencuri perhatian peminat dalam dan luar negara.

“Kami berharap video penyertaan kami menari mengikut koreografi lagu terbaharu Blackpink ini akan berjaya mencuri perhatian peminat muzik di Malaysia dan di luar negara.

“Sekiranya video ini dapat pergi jauh dan dinikmati oleh ramai orang pun sudah memadai. Semoga peminat muzik di Malaysia sudi menyokong usaha kami ini dengan menonton dan berkongsi video ini dengan rakan-rakan mereka,” jelasnya.

>Baca: Gaya Rambut Won Bin Dikritik Seperti Baru Lepas Bangun Tidur

Pertandingan yang dijangka akan disertai oleh peminat kumpulan K-Pop tersebut dari serata dunia ini, menawarkan hadiah utama sejumlah KRW 10 juta bersamaan dengan RM 35,000.00.

Ia hanya memerlukan peserta merakam video tarian mereka mengikut koreografi penuh seperti yang dipaparkan dalam video muzik terbaharu Blackpink iaitu How You Like That.

Pertandingan ini akan berlangsung daripada 6 hingga 20 Julai 2020 dan pemenang akan diumumkan pada 28 Julai 2020. – KopiPlanet.com

Drama Anak Sena Papar Kisah Masyarakat Orang Asli Batek

Nashkah-nashkah yang menonjolkan tentang kehidupan masyarakat Orang Asli sememangnya kelihatan agak jarang diketengahkan di kaca televisyen.

Maka, Kembara Sufi Production mengambil inisiatif dengan menerbitkan sebuah drama berjudul Anak Sena yang akan ditayangkan di TV3.

Penerbitnya, Jaja Ishak berkata, drama Anak Sena akan memaparkan kisah realiti kehidupan yang dilalui oleh Orang Asli Batek di Taman Negara, Pahang.

“Intipati utama drama ini adalah mengenai seorang pelajar anak Orang Asli yang mempunyai bakat dalam sukan. Kemudian gurunya itu cuba untuk mencungkil bakat dimiliki pelajar itu.

“Bagi saya, ia sebuah cerita yang menarik memandangkan seperti yang kita ketahui masyarakat Orang Asli Batek masih mengamalkan kehidupan tradisional,” ujarnya.

Menurut Jaja, drama bersiri lapan episod ini diarahkan oleh Isma Yusoof dan skripnya dihasilkan MF Kencana serta dijangka akan ditayangkan pada tahun hadapan.

Jelasnya, untuk barisan pelakon yang membintangi drama berkenaan, pihaknya kini telah menyenaraikan beberapa nama pelakon popular.

>Baca: Album Terakhir Amy Bersama Search Diabadikan Dalam Format Piring Hitam

“Menerusi perbincangan yang dilakukan dengan stesen televisyen, kami ada mencadangkan nama-nama seperti Shukri Yahaya, Syafiq Kyle, Namron dan Farah Ahmad.

“Untuk lokasi penggambaran pula, ia akan dilakukan di perkampungan Orang Asli di Kuala Tahan, Taman Negara. Tidak dinafikan ia akan memberi cabaran tersendiri buat pihak produksi,” ujarnya.

Dalam pada itu, ketika ditanya tentang idea untuk menghasilkan drama berkenaan, ia bermula ketika melakukan percutian ke Taman Negara.

“Penulis skrip ini ada bercuti dan turut membuat kajian mengenai kehidupan masyarakat di sana. Kemudian, hasil kajian itu telah dibuat dalam satu bentuk proposal.

“Apabila kami bentangkannya kepada pihak stesen televisyen, tidak sangka pula mereka berminat,” ujarnya dan menjelaskan penggambaran akan bermula pada hujung tahun ini. – KopiPlanet.com

Gaya Rambut Won Bin Dikritik Seperti Baru Lepas Bangun Tidur

Aktor terkenal Won Bin sememangnya antara artis yang sering menjadi perhatian gadis lantaran wajah kacak yang dimilikinya.

Bagaimanapun, suami kepada pelakon Lee Na Young itu menjadi perbualan peminat gara-gara penampilannya dalam sebuah iklan.

Kelihatan tampil dengan gaya yang cukup memukau, namun gaya rambutnya dalam iklan tersebut mendapat pelbagai reaksi apabola kelihatan tidak terurus seperti baru lepas bangun tidur.

“Apakah dia baru baru bangun tidur dan terus datang ke lokasi penggambaran? Aku tidak menyedarinya sehinggalah melihat ramai yang memperkatakannya,” ungkap seorang netizen.

Namun begitu, masih ada segelintir yang beranggapan bahawa Won Bin tetap seorang lelaki yang kacak, meskipun dengan gaya rambut sedemikian.

“Dengan gaya rambut begitu dia tetap kelihatan menawan. Malah, dengan rambut itu Won Bin adalah Won Bin dan aku tidak melihat sebarang kecacatan dalam penampilannya,” ujar peminat yang lain.

Pelakon berkenaan mula dikenali sejak membintangi drama Autumn In My Heart bersama Song Hye Kyo dan Song Seung Heon.

>Baca: Meerqeen Nafi Pernah Memiliki Akaun Aplikasi Dating Gay

Kali terakhir dia berlakon adalah menerusi drama The Man From Nowhere” dan setakat ini dia masih belum memiliki projek lakonan.

Sehinggakan tersebar khabar angin bahawa Won Bin memutuskan bersara dari dunia lakonan, tetapi ia langsung dibantah oleh pihak agensi. – KopiPlanet.com

Bella Astillah Telah Selamat Lahirkan Bayi Perempuan

Penyanyi Bella Astillah kini telah selamat melahirkan seorang bayi perempuan di sebuah hospital kira-kira pukul 6.10 pagi tadı.

Perkara tersebut dikongsikan oleh isteri kepada artis kelahiran Singapura, Aliff Aziz menerusi perkongsian di Instagram.

“Syukur Alhamdulillah, Bella dah selamat bersalin. Thank you so much kepada yang sentiasa mendoakan Bella Yayy, it’s our first wefieee

“Sampai Hospital tadi 3.30am, My baby princess keluar jam 6.10am, Alhamdulillah (abang dulu 1 jam setengah adik ni 2 jam setengah,” kongsinya.

Sebelum ini, Bella dan Aliff sudah mempunyai seorang cahaya mata lelaki iaitu Mohamad Ayden Adrean yang kini mencecah usia tiga tahun. – KopiPlanet.com

Zizan Razak Hanya Anggap Hawa Rizwana Seperti Seorang Adik

Melihat kepada ‘keakraban’ yang dipamerkan antara pelakon dan pelawak Zizan Razak serta Hawa Rizwana Redzuan apabila sering berbasikal bersama-sama telah mengundang reaksi netizen.

Bagaimanapun, Zizan menjelaskan dia hanya menganggap pembaca berita popular TV3 itu tidak lebih seperti seorang adik.

“Saya pun tak tahu kenapa saya dengan Hawa digosipkan. Saya menganggap dia seperti adik saya sahaja, tidak lebih daripada itu.

“Saya pun tidak pernah rasa ada perasaan dengan dia. Pada saya Hawa seorang anak yang sangat baik, adik yang sangat konsisten dengan kerja dan fokus dengan kerja yang dibuat,” jelasnya.

Zizan berkata demikian ketika ditemui semasa majlis pelancaran produk Wholly Fitz yang berlangsung di Hotel Royale Chulan Kuala Lumpur semalam.

Jelasnya, dengan gosip yang timbul itu dia melahirkan kerisauannya terutama sekali terhadap kerjaya dirinya dan Hawa.

>Baca: Menang Hero Remaja, Batu Loncatan Nadhir Takluk Bidang Lakonan

Menurut Zizan, dia tidaklah selalu berhubung dengan Hawa dan sebaliknya mereka hanya saling berhubung apabila melibatkan aktiviti berbasikal.

“Jadi, saya kesian pada orang-orang di luar sana yang anggap kami ada apa-apa dan ia menjadi satu spekulasi yang boleh membawa kepada benda yang tidak baik.

“Saya cerita perkara ini supaya semua orang faham yang kami ini seperti abang dan adik. Saya rasa kelakar sebab dia terlalu muda dan saya nak dia bekerja dan bekerjaya dengan baik terlebih dahulu,” ujarnya. – KopiPlanet.com

Rhea Chakraborty Terima Ugutan Akan Diperkosa Dan Dibunuh

Sebelum ini, pelakon Rhea Chakraborty berhadapan dengan dugaan apabila dikatakan menjadi punca yang menyebabkan aktor Sushant Singh Rajput yang juga bekas kekasihnya membunuh diri.

Kini, Rhea kembali mendapat dugaan apabila berkongsi tentang ada netizen yang memberi ugutan bahawa dia akan diperkosa dan dibunuh menerusi mesej yang dihantar di Instagram.

“Aku akan pastikan kau akan diperkosa dan dibunuh! Lebih baik kau bunuh diri atau aku akan menghantar orang untuk membunuhmu, cepat atau lambat,” tulis netizen berkenaan.

Dalam pada itu, Rhea yang sebelum ini banyak berdiam diri atas kematian bekas kekasihnya itu akhirnya bersuara mengenai ugutan berkenaan.

>Baca: Polis Sahkan Naya Rivera Sempat Selamatkan Anaknya Sebelum Lemas

Pelakon berusia 28 tahun itu mengakui tidak lagi mampu berdiam diri ketika ada pihak yang mengancam akan memerkosa dan membunuhnya jika dia tidak mebunuh diri.

“Aku diam ketika kalian mengatakan aku seorang materialistik. Aku juga diam ketika kalian menuduh aku seorang pembunuh. Aku tetap menutup mulut saat kalian mengatakan aku pelacur.

“Tidak ada seorang pun layak menerima ugutan seperti ini. Aku meminta supaya @cyber_crime_helpline @cybercrimeindia untuk mengambil tindakan yang diperlukan dan tidak ada lagi toleransi,” tegasnya.

Pada 14 Julai lalu iaitu tepat sebulan setelah kematian Sushant Singh Rajput, Rhea mengungkapkan tribute untuk bekas kekasih di Instagram.

“Bersama dua gambar mesranya bersama mendiang, dia mengaku hatinya telah hancur akibat kematian bekas sang kekasihnya itu. – KopiPlanet.com

Tawaran Berlakon Tidak Putus, Neera Azizi Berhenti Jadi Pramugari

Sebelum ini, pelakon Neera Azizi sememangnya dikenali menjadi seorang pramugari bersama syarikat penerbangan Malindo Air.

Bagaimanapun, menerusi perkongsiannya di Instagram, Neera menyatakan kini dia sudah tidak lagi bertugas di awan biru.

“Okay ramai sangat tanya I still fly ke? Dah resign ke? Dah tak shoot ke? Now I nak bagitau yes I dah resign Malindo. I sekarang focus acting. Why resign? Cuz dapat offer shoot drama back to back.

“Alhamdulillah since resign till now my job tak putus. Rindu nak fly? Sometimes rindu. I suka je fly tapi my passion more to acting,” kongsinya.

>Baca: Masih Ingin Berlakon, Isma Yusoof Idam Mahu Bawa Watak Transgender

Jelas Neera, sekiranya diberi pilihan sama ada berlakon atau menjadi pramugari, dia menyatakan lebih memilih lakonan sebagai kerjaya.

Namun begitu, dia juga bersedia untuk kembali bertugas di awan biru sekiranya mempunyai peluang, masa dan kesempatan yang sesuai.

“If suruh pilih fly dengan acting. Of course 100% I pilih acting cause dari kecik itu la minat I.. ada juga yang tanya, nak fly balik tak?

“Kalau ada peluang, masa dan kesempatan memang I nak tapi keadaan tak sesuai. Dengan covid semua lagi so airlines banyak minimumkan crew dan office dah tak ambik yang nak rejoin,” ujarnya. – KopiPlanet.com

Kredit Foto: Instagram Neera Azizi