• FOLLOW US

admin

Satu Mayat Telah Ditemui Di Tasik Piru, Disyaki Mayat Naya Rivera

Satu mayat telah ditemui di Tasik Piru, California Selatan di mana bekas pelakon ‘Glee’ Naya Rivera hilang sejak minggu lalu.

Penemuan tersebut diumumkan oleh Pejabat Sheriff Ventura County menerusi satu Tweet yang dimuat naik hari ini.

“Mayat itu yang belum dikenal pasti ditemui pada Isnin pagi di Tasik Piru. Pengesahan sedang dijalankan,” ujar Tweet tersebut.

Pihak berkuasa telah berusaha untuk mencari Rivera, 33, sejak Rabu lepas. Pelakon berkenaan pergi ke tasik berkenaandan menyewa bot bersama anaknya yang berusia empat tahun.

Menurut pihak berkuasa anak lelaki Rivera kemudian dilihat di atas bot, tetapi ibunya tidak dapat ditemui.

Satu jaket keselamatan ditemui di atas bot dan anak pelakon itu memakai jaket yang lain. Penyiasat menemui beg tangan Rivera dan pengenalannya, tetapi tidak ada petunjuk lain di atas bot. – KopiPlanet.com

Sempena Ulang Tahun Kelahiran Ke-54, Ibu Neelofa Dapat Hadiah Kereta Mewah

Ibu kepada usahawan pengacara dan pelakon popular, Neelofa iaitu Datin Nor Kartini Noor Mohamed menerima kejutan apabila mendapat sebuah kereta mewah daripada suami tercinta.

Kartini menerima hadiah tersebut adalah bersempena dengan ulang tahun kelahiran yang ke-54, sambil berkongsi beberapa keping gambar di Instagram.

“Alhamdullilah Syukur .. kasih sayang dari zat kekuasaanmu Ya Allah terpancar seluruh ke jiwa-jiwa yg berdamping denganku.. ini adalah rahsia kekuasaan dalam genggamanmu yang tak pernah terfikir di fikiran makhluk.

“Alhamdullilah Ya Allah, mashaAllah harini menerima suprise dari suamiku tercinta.. yang terharu bukan kejutan atau hadiah, tapi… usahanya yg membuatku cukup2 terharu .. love you sayang Kau lah sinar hidupku, kebahagiaan ku.

>Baca: Erra Fazira Tidak Masuk Campur Hal Rumah Tangga Bekas Suami

“Semoga Allah merahmati dan sentiasa menyayangi serta melindungmu dan memberkati rezekimu sayang dengan kesehatan yg afiyah .. amiiinn Love you sayang,” tulisnya.

Lebih istimewa lagi, suaminya iaitu Datuk Abdul Halim Khan turut menempah nombor plat KY1 untuk kereta mewah BMW putih tersebut. – KopiPlanet.com

Aliff Aziz Luah Kemarahan Isteri Dilemparkan Kata-Kata Kesat

Suami mana yang mampu menahan kesabaran apabila isteri tercinta dilemparkan dengan kata-kata yang cukup kesat dan terhina.

Itulah yang dirasai oleh artis kelahiran Singapura, Aliff Aziz apabila isterinya yang kini sedang sarat hamil, Bella Astillah dilabel ‘gemok macam babi sial’ oleh seorang individu bernama Sarah Nomad.

“It’s one thing to pass around harsh words to another person, but to send these words to a lady that is heavily pregnant with the blessing of Allah is just another level.

“Ni akibatnya bila diri takde basic values untuk hormat orang lain lepas tu keluarkan kata-kata kesat dekat ibu mengandung yang tak pernah buat salah dengan kau,” luahnya menerusi Insta Storynya.

>Baca: Tidak Tahan Sering Dikecam, Sajat Luah Nak Keluar Agama Islam?

Dalam pada itu, pelakon dan penyanyi juga memberi amaran supaya berhenti menganggu isterinya itu, sebelum dia mengambil tindakan undang-undang.

“You want a reaction? Here’s your second of fame. I’m not kidding when I say this. Stop harassing my wife before we get the law come get you,” tegasnya. – KopiPlanet.com

Isteri John Travolta Meninggal Dunia Akibat Kanser Payudara

Pelakon popular Kelly Preston yang juga isteri kepada aktor terkenal John Travolta telah disahkan meninggal dunia.

Menurut laporan The Sun UK, Kelly yang pernah membintangi filem Jerry Maguire dan For Love Of The Game itu meninggal akibat kanser payudara.

Dalam satu kenyataan yang dikeluarkan, pihak keluarga meminta agar semua pihak dapat menghormati privasi keluarga ketika ini.

Setelah menderita dan bertarung selama dua tahun akibat kanser, mendiang meninggalkan dua orang anak iaitu Ella, 20 dan Benjamin yang kini berusia sembilan tahun.

Dalam pada itu, seorang lagi anak mereka iaitu Jett telah meninggal dunia ketika usia 16 tahun pada tahun 2009. – KopiPlanet.com

Virus Covid-19 Kini Menjangkiti Aishwarya Rai & Anak Perempuan

Setelah sehari pelakon legenda, Amitabh dan Abhishek Bachchan disahkan positif Covid-19, hari ini Aishwarya Rai dan anaknya turut disahkan positif virus berkenaan.

Aishwarya yang juga bekas ratu cantik dunia itu disahkan positif selepas bapa mertua dan suaminya itu dimasukkan di Hospital Super Speciality Nanavati, Mumbai selepas ujian pengesahan Covid-19 mendapati dua beranak itu positif virus berkenaan.

Menteri Kesihatan Maharastra, Rajesh Tope dalam cipaan di Twitternya pada Ahad menyatakan bahawa Aishwarya dan anak perempuannya yang berusia lapan tahun turut disahkan positif.

Dalam pada itu, Reuters pula melaporkan, sehingga kini masih belum ada sebarang info yang menyatakan sama ada mereka dimasukkan di hospital atau sebaliknya.

Sementara itu, kenyataan rasmi daripada Kementerian Kesihatan memberitahu, Amitabh dan Abhishek ketika ini berada dalam keadaan stabil.

Semalam, legenda perfileman Hindi, Amitabh dalam ciapannya di Twitter pada Sabtu memaklumkan dia dan anak lelakinya, Abhishek telah disahkan positif virus itu.

Menerusi hantaran itu, beliau juga meminta mereka yang mempunyai kontak rapat dengannya membuat ujian saringan. – KopiPlanet.com

Azad Jazmin Dedah Punca Tidak Sertai Program Pertandingan Lawak

Sebelum ini, pelakon Azad Jazmin menyatakan dia pernah disaran untuk menyertai program pertandingan lawak seperti Raja Lawak atau Maharaja Lawak Mega.

Bagaimanapun, pelakon itu kini telah mendedahkan tentang punca utama dia tidak memenuhi saranan tersebut iaitu setelah kehilangan adiknya, Allahyarham Nizar Jeffri.

“Assalamualaikum semua, setiap kali saya tengok video ni saya akan sangat happy dan dalam masa yang sama saya akan tersangat sayu dan sedih.. Kenapa Pak Azad tak masuk Raja Lawak atau Maharajalawak Mega? Soalan yang selalu diajukan pada saya.

“Bukan saya tak nak masuk, sebab partner saya takdak, partner saya dah arwah, saya pernah plan dengan arwah adik saya nak masuk Raja Lawak tapi setelah arwah adik pergi meninggalkan saya makanya terkubur niat saya bersamanya,” ujarnya. menerusi perkongsian sebuah video di Instagram.

Adiknya, arwah Nizar yang juga seorang pelakon meninggal dunia pada tahun 2011 akibat mengidap penyakit paru-paru berair.

Pada masa sama, Azad yang juga suami kepada pelakon Eira Syazira itu turut meluahkan rasa rindu kepada arwah adiknya itu.

“Al fatihah to my arwah adik Nizar jeffri A.K.A Boboy (kongsi) abang miss you brah… Anak Antoo Penang Boboy the lagend!,” ujarnya. – KopiPlanet.com

SukaSucre Bistro Cheras Tutup, Bakal Beroperasi Di Tempat Baharu

Artis dan selebriti cef terkenal, Datuk Fazley Yaakob mengumumkan restoran SukaSucre Bistro miliknya yang terletak di Cheras akhirnya tutup setelah tujuh tahun beroperasi.

Menerusi perkongsian di Instagram, Fazley memberitahu operasi restorannya itu akan ditutup buat sementara waktu, sementara menunggu kerja-kerja renovasi di tempat baharu.

“Apabila saya menjadi juara untuk pertandingan memasak di televisyen pada tahun 2012, saya tidak sangka bahawa perjalanan hidup saya, yang selama ini sebagai seorang artis dan usahawan, akan juga bertambah ceritanya sebagai seorang chef. Dengan restu dan izin arwah Bapak dan ibu tersayang pada masa itu, kami mulakan @sukasucrebistro.

“7 tahun kemudian, setelah beberapa ratus artikel di media, berpuluh-puluh anugerah kami terima dan juga pengiktirafan kami terima dari dalam dan luar negara, kami kini bersedia untuk berpindah ke tempat baharu,” jelasnya.

Ujar Fazley, dia berterima kasih kepada semua yang pernah menjadi pelanggan di restorannya itu serta meluahkan penghargaan kepada mereka yang pernah berkhidmat di restorannya itu.

>Baca: Single Baharu Yang Ini Yang Itu Sindir Individu Berperangai Lalang

“Salam sayang kepada semua yang pernah berkhidmat di bawah naungan syarikat ini, baik pun sebagai anggota dapur, management, ataupun helpers/cleaners. Jasa mu sentiasa dikenang. Banyak kenangan kita bersama di sini.

“Terima kasih kepada mentor-mentor saya @_chefwan58 & @chefjoe82, dan mentor-mentor dari @mylecordonbleu & @lecordonbleuparis atas tunjuk ajar dan panduan selama ini,” ujarnya.

Dalam pada itu, Fazley turut mengumumkan minggu depan restoran Minang Tapau miliknya akan mula beroperasi semula di Bukit Damansara.

“SukaSucreBistro akan dibuka juga tidak lama lagi di lokasi yang belum diumumkan lagi. Terima kasih semua. Salam sayang buat semua,” jelasnya. – KopiPlanet.com

Amitabh, Abhishek Bachchan Telah Disahkan Positif Virus Covid-19

Bintang legenda dan terkenal Bollywood, Amitabh Bachchan bersama anakinya, Abhishek Bachchan telah disahkan positif Covid-19.

Perkara berkenaan dimaklumkan sendiri oleh Amitabh menerusi satu muat naik di akaun twitternya pada hari ini dan kini ditempatkan di wad sebuah hospital.

Tidak lama kemudian, anaknya pula iaitu Abhishek turut memaklumkan menerusi Twitter bahawa dia juga telah dijangkiti virus tersebut.

“Kami berdua mengalami simptom ringan dan dimasukkan ke hospital. Kami telah menghubungi semua pihak yang berkaitan, ahli keluarga serta staf agar menjalani fujian saringan,” ujarnya.

Ujarnya, pihak berkaitan sudah dimaklumkan mengenai perkembangan ini dan menurut Bachchan, keluarga rapat turut diminta menjalani saringan.

>Baca: Kanye West Mengaku Dirinya Pernah Dijangkiti Virus Covid-19

Difahamkan bahawa kedua-duanya kini sedang mendapatkan rawatan di Hospital Nanavati yang terletak di Mumbai, India.

Amitabh Bachchan antara individu berprofil tinggi yang lantang bersuara mengenai kempen memerangi Covid-19. – KopiPlanet.com

Kanye West Mengaku Dirinya Pernah Dijangkiti Virus Covid-19

Sebelum ini rapper terkenal, Kanye West mengejutkan peminat apabila menyatakan mahu bertanding dalam pemilihan Presiden Amerika Syarikat.

Kini, penyanyi itu sekali lagi menggemparkan peminatnya apabila membuat kenyataan bahawa dia pernah dijangkiti virus Covid-19.

Kanye mengaku bahawa dia dijangkiti virus Corona itu pada bulan Februari lalu. Malas, dia pun telah melakukan segala usaha untuk sembuh.

“Saya menggigil dan gemetar di tempat tidur, mandi air panas dan menonton segala video tentang cara yang harus saya lakukan untuk mengatasinya.

“Saya ingat seseorang berkata kepada saya bahawa Drake terkena Covid-19 dan respons saya ‘Drake tidak mungkin lebih sakit daripada saya,'” jelasnya.

> Baca: Johnny Depp Pernah Ancam Mahu Potong Zakar Elon Musk

Selain itu, pemilik album Graduation dan Jesus Is King mengakui tidak percaya kepada vaksin anti Covid-19 dan berasa harus berhati-hati jika ada vaksin masuk ke dalam tubuhnya.

“Sudah ramai anak-anak kita yang divaksinasi dan dilumpuhkan. Jadi, saat mereka mengatakan bahawa cara untuk menangani Covid-19 adalah melalui vaksin, saya akan sangat berhat-hati,” ungkapnya. – KopiPlanet.com

Johnny Depp Pernah Ancam Mahu Potong Zakar Elon Musk

Aktor terkenal Hollywood, Johnny Depp mengancam akan memotong zakar Elon Musk sebagai reaksi terhadap hubungan dengan Amber Heard ketika mereka masih lagi menjadi pasangan suami isteri.

Menerusi laporan Dailymail.co.uk, Johnny membuat ancaman tersebut setelah Elon yang juga pengasas SpaceX dikatakan mempunyai hubungan sulit dengan bekas isterinya itu.

Bagaimanapun, jutawan SpaceX itu menafikan perkara berkenaan yang menegaskan dia dan Amber hanya mula menjalinkan hubungan selepas mereka bercerai.

Perkara berkenaan didedahkan menerusi perbicaraan kes mahkamah Johnny di London hari ini yang menyaman akhbar The Sun atas dakwaan memfitnahnya mendera Amber.

>Baca: Bekas Isteri Berak Atas Katil Punca Johnny Depp Hilang Sabar

Perbicaraan yang berlangsung di Mahkamah Tinggi London itu adalah tuntutan terhadap The Sun yang menggelarkan Johnny sebagai ‘pemukul isteri’.

Sebelum ini, pelakon terkenal itu juga pernah digugurkan daripada membawa wataknya dalam filem Pirates Of Carribean apabila dikatakan mendera bekas isterinya itu.

Bagaimanapun, Johnny pula mendedahkan bawa dirinya yang selalu menjadi mangsa dera Amber serta turut menyertakan beberapa bahan bukti.

Johnny dan Amber mendirikan rumah tangga pada tahun 2015, namun kedua-duanya mengambil keputusan untuk bercerai dua tahun kemudian. – KopiPlanet.com