• FOLLOW US
Cerita Artis, Hiburan

Berlumba Kereta Cara Shuib Hilangkan Tekanan Kerja Seharian

Pelakon dan pelawak terkenal, Shuib menyatakan dia semakin jatuh cinta dengan hobi terbaharunya iaitu berlumba kereta.

Menurut suami kepada penyanyi Siti Sarah Raisudin ini, dengan berlumba kereta ia dapat menghilangkan tekanan dan bebanan tugas sehariannya.

“Pengalaman berlumba banyak mengajar saya untuk fokus dalam melakukan sesuatu perkara selain ia dapat menghilangkan tekanan seharian. Apa yang penting, berlumba dengan saluran yang betul serta sentiasa pastikan keselamatan terjamin.

“Selain itu, doktor juga turut berpesan supaya saya pastikan rehat dan tidur sentiasa cukup walaupun sibuk dengan kerjaya,” katanya.

Dalam pada itu, Shuib turut melahirkan keterujaannya apabila jaguh motosikal bertaraf dunia, Hafiz Syahrin mengucapkan tahniah kepada Shuib atas kejayaannya pada siri perlumbaan di Sepang 1,000 km Endurance Race baru-baru ini.

Shuib ketika berkongsi perkara itu berkata, dia tidak menyangka penunggang motosikal yang pernah mengharumkan nama negara pada kejohan Moto GP antarabangsa, mengikutinya dan menyokong penyertaan kali pertamanya.

“Saya terkejut dan terharu, Hafiz nama besar dalam arena perlumbaan motosikal dan dia pula rupanya ikuti percubaan pertama saya dalam perlumbaan kereta anjuran Toyota Gazoo Racing.

“Memang bagi semangat betul, berkobar-kobar nak berlumba lagi, lagi best kalau dapat cuba motosikal pula dengan Hafiz,” katanya.

Hafiz pada muat naik yang dikongsi Shuib di laman Instagramnya baru-baru ini mengucapkan tahniah atas kejayaan pelakon dan pelawak itu mendapat tempat ketiga pada perlumbaan di Sepang.

Berkongsi pengalaman pertamanya sebagai pelumba kereta, Shuib berkata, dirinya memang teruja kerana minat dalam bidang itu sejak kecil.

“Saya ingin berterima kasih kepada 23 Motor yang membawa saya pada perlumbaan kali ini dan menjadikan impian saya satu kenyataan.

“Juga syarikat saya HJ Motor dan pasukan yang sama-sama jayakan perlumbaan saya kali ini,” katanya. – KopiPlanet.com

Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Send this to a friend